QUOTE(aaagnex @ 2010 10 09, 21:30)
Gavau dovanu duonkepe. Bomann 593.
gal galit rekomenduot koki nesudetinga receptuka pradedanciajai
gal galit rekomenduot koki nesudetinga receptuka pradedanciajai
Labas Siūlau išsikepti nataliunciko batoną, laaabai skanu, minkštas ir purus
Purus batonas
550g miltų 550C
360ml vandens (fantastiškai gaunasi su mineralinių, limonadu, alumi, girą)
2v.š. aliejaus
2a.š. cukraus(jei darot su limonadu arba girą, dėt 1a.š.)
1a.š. druskos
2a.š. sausu mielių(jei darot su alum arba girą, dėt 1a.š.)
Kai susiformuoja kamuoliukas, prieš kildinimą, galima pabarstyt sezamais, linų arba kitomis sėklomis.
Aš visada kepu su mineraliniu, programa Normal (1) arba 11 (sandvich, atrodo).
Dar labai skanus šis, jis kiek mažesnis gaunasi:
380g kvietiniu miltų
250ml vandens (galima maišyt su pienu)
30g sviesto(dėjau 45g moliūgų sėklų alėjų)
2v.š. cukraus
1a.š. druskos
1.5a.š. mielių
Aš visada pilu pieną, kartais per pusę su vandeniu skiedžiu. Programos analogiškos.
Kepant, kol duonkepė minko, visada žiūriu, kokia tešla gaunasi. Turi susidaryti gražus kamuoliukas, bet pačiupinėju, ar ne per kietas (tokiu atveju įpilu šiek tiek skysčių). O jei matau, kad per daug minkštas, lipnus, dadedu miltų.
Beje, su savo duonkepe, kuri kainavo 160 lt, turi vieną mentelę, puikiai iškepu pusiau ruginę duoną su raugu. Dažniausiai, minkant, pradžioje su medine lopetėle "padedu" duonkepei, kartais minkymą antrą kartą paleidžiu, nu bet išminko, gaunasi ta duona. Aišku, pasitaiko ir fiasko, bet tai turbūt ne nuo donkepės priklauso Ir nesu aš kepusi orkaitėje, tai neturiu su kuo palyginti, ale va savaiktgalį draugai labai išgyrė kvietinę duoną, Borodino irgi skaniai gaunasi.