QUOTE(Terra2 @ 2010 10 02, 19:39)
Nežinau, ar teisingai supratau klausimą, bet pabandysiu atsakyti. Nuo pagaminto raugo atsidėtą starterį reikia laikyti šaldytuve uždarytą kokiame indelyje. Taip jį galima laikyti apie 2 savaites nemaitinant ( nors vasarą pas mane jis išgyveno mėnesį ir nieko neatsitiko). Prieš ruošiantis kepti duoną, išėmus iš šaldytuvo, pirma reikia apie 4val. palaikyti kambario temperatūroje, o tada jau maitinti. Tik pirma atskirame inde reikia susimaišyti norimą kiekį miltų ir drungną vandenį ir tik tada į tą indą sudėti išmaišytą šaukštu starterį. Nežinau kokia vyksta reakcija, bet raugo aktyvumas menksta jei maitinimą dedame į starterį, o ne atvirščiai. Čia toks mano pastebėjimas. Taigi , kaip pamaitinsite starterį , uždenkite plėvele, prabadykite skylutes ir kurs nors padėkite, kad negautų skersvėjo parai ( aš laiku pačioje orkaitėje(žinoma išjungtoje). Tada kitą dieną, atsidėkitą porą šaukštų starteriui ir su likusiu raugu kepkite duonelę.
aš kažkaip niekad paros nelaikau Man atrodo, kad bus rūgštu
Ryti išsiimu, eidama miegot užmaišau ir iškart atsikėlus kepu.