Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam duonelę pačios

QUOTE(Terra2 @ 2010 10 02, 19:39)
Nežinau, ar teisingai supratau klausimą, bet pabandysiu atsakyti. Nuo pagaminto raugo atsidėtą starterį reikia laikyti šaldytuve uždarytą kokiame indelyje. Taip jį galima laikyti apie 2 savaites nemaitinant ( nors vasarą pas mane jis išgyveno mėnesį ir nieko neatsitiko). Prieš ruošiantis kepti duoną, išėmus iš šaldytuvo, pirma reikia apie 4val. palaikyti kambario temperatūroje, o tada jau maitinti. Tik pirma atskirame inde reikia susimaišyti norimą kiekį miltų ir drungną vandenį ir tik tada į tą indą sudėti išmaišytą šaukštu starterį. Nežinau kokia vyksta reakcija, bet raugo aktyvumas menksta jei maitinimą dedame į starterį, o ne atvirščiai. Čia toks mano pastebėjimas. Taigi , kaip pamaitinsite starterį , uždenkite plėvele, prabadykite skylutes ir kurs nors padėkite, kad negautų skersvėjo parai ( aš laiku pačioje orkaitėje(žinoma išjungtoje).  Tada kitą dieną, atsidėkitą porą šaukštų starteriui ir su likusiu raugu kepkite duonelę.


aš kažkaip niekad paros nelaikau g.gif Man atrodo, kad bus rūgštu unsure.gif
Ryti išsiimu, eidama miegot užmaišau ir iškart atsikėlus kepu.
Atsakyti
Terra, dekui uz recepta 4u.gif as tavo duonu gerbeja, ir kepu butent pagal tavo receptukus, aisku pagal save pasikoregavau, ale vis tik pagrindas svarbiausiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2010 10 02, 19:39)
Nežinau kokia vyksta reakcija, bet raugo aktyvumas menksta jei maitinimą dedame į starterį, o ne atvirščiai.

mastau.gif nu reiks pamegint 4u.gif dekui kad daliniesi 4u.gif
as tai nataliuncik ir terros receptu gerbeja blush2.gif visad laukiu ka jos naujo ides wub.gif blush2.gif
Atsakyti
Ir as ir as Nataliunchiko, ir aisku tavo kepiniu wink.gif
Isvis labai smagu kai zmones negaili gero zodzio ir patarimu nuo dusios 4u.gif
Atsakyti
O kaip manot, kaip tokis maišytuvas

http://www.amazon.co...I/ref=de_a_smtd
Atsakyti
QUOTE(Nerutė @ 2010 10 02, 20:57)
mastau.gif nu reiks pamegint  4u.gif  dekui kad daliniesi  4u.gif 
as tai  nataliuncik ir terros  receptu gerbeja  blush2.gif  visad laukiu ka jos naujo ides  wub.gif  blush2.gif

QUOTE(jolanka @ 2010 10 02, 22:25)
Ir as ir as Nataliunchiko, ir aisku tavo kepiniu wink.gif
Isvis labai smagu kai zmones negaili gero zodzio ir patarimu nuo dusios  4u.gif

wub.gif ačiū

QUOTE(keistuole @ 2010 10 03, 14:48)
O kaip manot, kaip tokis maišytuvas

http://www.amazon.co...I/ref=de_a_smtd

g.gif man atrodo galingumas per mažas, gali rugine tešla sunkiai minkyt
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 10 03, 13:33)
wub.gif ačiū
g.gif man atrodo galingumas per mažas, gali rugine tešla sunkiai minkyt

Draugė šitą turi tortų kepimui.... tai sakė, su paprastu rankiniu veiksmas vyksta gerokai greičiau.......
Atsakyti
QUOTE(laurechka @ 2010 10 03, 17:03)
Draugė šitą turi tortų kepimui.... tai sakė, su paprastu rankiniu veiksmas vyksta gerokai greičiau.......

vat ir aš apie tą patį, nesinorėsi nemažus pinigus sukišt, o po to vistiek rankomis minkyt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2010 09 30, 18:02)
Sveikutės darbštuolės!
Šiandien kepiau duonelę, kuri burnoj "tirpsta". Aš visada kepu iš dvigubos normos, tai išėjo "trynukai" (trys kepaliukai). Kepiau formose, kurios daugiausia tinka keksams, nors skaitosi formos duonai. Parašysiu ir receptą, gal kuri išbandys.
400gr ruginio raugo (apie 80gr "starterio", pamaitinto 200gr rupiais ruginiais miltais+250ml drungno vandens)
100gr - ruginių miltų
200gr - kvietinių  Irušiies miltų
600gr - rupių kvietinių miltų
460ml- drungno vandens
3v.š. kmynų
1v.š druskos
3v.š. aliejaus
Kmynus užplikinau verdančiu vandeniu(460ml) ir laukiau kol atvės ir liks drungnas.
Nuo raugo atsidėjau porą šaukštų "starteriui", ir visus produktus minkiau rankomis apie 20min. , nes neturiu kombaino. Palikau tešlą 20min. "pailsėti". Tada tešlą padalinau į tris apylygias dalis ir suformavau kepaliukus. Sudėjau į formas, uždengiau rankšluoščiu ir palikau kilti. Pakilo dvigubai per 2,5val. kambario temperatūroje. Tada pašoviau į įkaitintą(iki 200*) orkaitę, apačioje į indą pripyliau verdančio vandens. Po 10min. sumažinau temperatūrą iki 180* ir kepiau apie 1 val. Va , kas gavosi:
user posted image user posted image
Panašiu receptu, kepu kvietinę duoną su ruginiu raugu. Tik miltų jau reikia 200gr ruginių ir 600gr kvietinių Irušies. Visa kita tas pats.


o sitos duoneles rauga gal galima pakeisti i raugo miltelius? bigsmile.gif jei taip tai kiek mazdaug deti?
Atsakyti
QUOTE(Meškėnė @ 2010 10 03, 18:13)
o sitos duoneles rauga gal galima pakeisti i raugo miltelius?  bigsmile.gif  jei taip tai kiek  mazdaug deti?

TIK 15 puslapyje aiškinau apie raugo skirtumą doh.gif ką, taip sunku perskaityt nors vieną temą schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2010 10 02, 19:39)
Nežinau, ar teisingai supratau klausimą, bet pabandysiu atsakyti. Nuo pagaminto raugo atsidėtą starterį reikia laikyti šaldytuve uždarytą kokiame indelyje. Taip jį galima laikyti apie 2 savaites nemaitinant ( nors vasarą pas mane jis išgyveno mėnesį ir nieko neatsitiko). Prieš ruošiantis kepti duoną, išėmus iš šaldytuvo, pirma reikia apie 4val. palaikyti kambario temperatūroje, o tada jau maitinti. Tik pirma atskirame inde reikia susimaišyti norimą kiekį miltų ir drungną vandenį ir tik tada į tą indą sudėti išmaišytą šaukštu starterį. Nežinau kokia vyksta reakcija, bet raugo aktyvumas menksta jei maitinimą dedame į starterį, o ne atvirščiai. Čia toks mano pastebėjimas. Taigi , kaip pamaitinsite starterį , uždenkite plėvele, prabadykite skylutes ir kurs nors padėkite, kad negautų skersvėjo parai ( aš laiku pačioje orkaitėje(žinoma išjungtoje).  Tada kitą dieną, atsidėkitą porą šaukštų starteriui ir su likusiu raugu kepkite duonelę.

Labai aciu visoms uz atsakymus. notworthy.gif mano raugas gyvena jau antra diena. dar turiu klausyma kai rauga pamaitinau pirma diena jis man uzaugo taip kaip nesitikejau doh.gif ir gerai kad pamaciau butu islipes,teko perpilti i didesni inda bet jau ne stiklini.ir siandien jis pamaitintas antra karta bet taip jau neauga.gal sakau blogai kad ji perpiliau , sujudinau g.gif
Atsakyti
QUOTE(karosimi @ 2010 10 04, 19:13)
Labai aciu visoms uz atsakymus. notworthy.gif mano raugas gyvena jau antra diena. dar turiu klausyma kai rauga pamaitinau pirma diena jis man uzaugo taip kaip nesitikejau doh.gif ir gerai kad pamaciau butu islipes,teko perpilti i didesni inda bet jau ne stiklini.ir siandien jis pamaitintas antra karta bet taip jau neauga.gal sakau blogai kad ji perpiliau , sujudinau g.gif

Na, dėl perpylimo nežinau, bet galiu pasakyti tiek, kad vėlesnėmis dienomis raugas jau taip nebeauga, kaip pirmą parą.
O aš norėjau paklausti, kaip man pasiruošti dvigubą raugo normą. Starterio tai nedaug turiu, kaip paprastai. Tai jei norėsiu du kepalus kept, tai man starterį dviguba norma iš karto pamaitint ir laikyt apie parą? Ar nebus per mažai? Gal ilgiau palaikyt, kad spėtų jis man išrūgt g.gif
Atsakyti