Terra2, labai šauniai atrodo duonele O svajonė anksčiau ar vėliau išsipildys, juk tam ir yra svajonės
Sveikos as naujoke dar nei vieno kepaliuko nesu issikepus .Tai ir noriu paklausti TERRA2, o is kur man gauti raugo nu to starterio.gal ji galima pacei susirauginti.aciu
Papildyta:
Oj dovanokit kad trugdau.as jau pati radau tikriausei tas 16pus.
Papildyta:
Oj dovanokit kad trugdau.as jau pati radau tikriausei tas 16pus.
QUOTE(karosimi @ 2010 10 01, 20:05)
Sveikos as naujoke dar nei vieno kepaliuko nesu issikepus .Tai ir noriu paklausti TERRA2, o is kur man gauti raugo nu to starterio.gal ji galima pacei susirauginti.aciu
Papildyta:
Oj dovanokit kad trugdau.as jau pati radau tikriausei tas 16pus.
Papildyta:
Oj dovanokit kad trugdau.as jau pati radau tikriausei tas 16pus.
taip, tas
užrauginsit raugą, dalį atidėsit kitam kartui, tai ir bus startieris
Taip supratau dabar kas tas starteris. bet man tundrai dar nedaeina ,skaiciau bet neradau kaip ir kiek dienu ta starteri maitinti vel sekanciai duonelej.
QUOTE(karosimi @ 2010 10 01, 21:05)
Taip supratau dabar kas tas starteris. bet man tundrai dar nedaeina ,skaiciau bet neradau kaip ir kiek dienu ta starteri maitinti vel sekanciai duonelej.
aš maždaug dieną laikau, priklausomai nuo šiltumo (iki 12 val)
QUOTE(nataliuncik @ 2010 09 30, 11:54)
ar gerai išmaišo? nebūna taip, kad iki dugno nepasiekia?
Sveikutes,isibraunu pas jus,nes nusipirkau duonkepe,tai labai jau aktuali tema paliko.... Jau isbandziau keleta recepteliu,dauguma is cia esanciu atsispausdinau ir visus planuoju isbandyt... Tiesa,turiu problema(gyvenu svetur ir miltai nepazymeti kokios rusies skaiciai sir t.t)tai stengiuosi pataikyti pagal pavadinima.Balta duonele gaunasi gan neblogai,bet bandziau Borodino duona,tesla buvo labai kieta,tai dapyliau siek tiek vandens,bet sakyciau ji man nedakepe,nes buvo vidury slapia ir velesi ziauriai aplink peili,bandziau dar dakept,bet situacija nepasikeite,tai tik paukstukus pamaitinau...
Va o sita daikta ir as turiu,tai puikus dalykas,tik pas mane daugiau priedu,dar ir sulciaspaudes yra ir maisto smulkintuvas ir blenderis.Tesla isminko kuo puikiausiai,nes visos sluoteles lieciasi su indo dugnu...Na gal beveik lieciasi
QUOTE(Ingridamis @ 2010 10 01, 23:03)
Va o sita daikta ir as turiu,tai puikus dalykas,tik pas mane daugiau priedu,dar ir sulciaspaudes yra ir maisto smulkintuvas ir blenderis.Tesla isminko kuo puikiausiai,nes visos sluoteles lieciasi su indo dugnu...Na gal beveik lieciasi
O koks modelis?
QUOTE(nataliuncik @ 2010 10 01, 22:39)
O koks modelis?
Tas pats Kenwood KM266 berods,einu paziuresiu jei ka pataisysiu
Tikrai tas...
Labukas
dėl plutelės kietumo tai pastebėjau kad bent su mano duonkepe ji būna kiečiausia kai kepu ruginę duonelę... tai ji labai greitai suminkštėja kai po kepimo tiesiog neskubu išimti iš duonkepės o leidžiu dar pabūti... ten drėgmės susidaro ir suminkštėja plutelė
išbandžiau dar borodino duonelę neplikydama miltų o tik salyklą su kmynais skonį šiek tiek pakeitė bet iškilo gražiai ir šiek tiek gal sausesnė gavosi bet labai idomus tas drėgmės santykis gavosi tokia blizgi ir korėta
dėl plutelės kietumo tai pastebėjau kad bent su mano duonkepe ji būna kiečiausia kai kepu ruginę duonelę... tai ji labai greitai suminkštėja kai po kepimo tiesiog neskubu išimti iš duonkepės o leidžiu dar pabūti... ten drėgmės susidaro ir suminkštėja plutelė
išbandžiau dar borodino duonelę neplikydama miltų o tik salyklą su kmynais skonį šiek tiek pakeitė bet iškilo gražiai ir šiek tiek gal sausesnė gavosi bet labai idomus tas drėgmės santykis gavosi tokia blizgi ir korėta
Ačiū visoms už patarimus! Vėl bandysiu kepti - juk mokytina esu, turi pavykti. O aš tikrai prisižadu baigti tingėti ir perskaityti visą temą bei viską išsiaiškinti
QUOTE(egute @ 2010 10 02, 08:44)
išbandžiau dar borodino duonelę neplikydama miltų o tik salyklą su kmynais skonį šiek tiek pakeitė bet iškilo gražiai ir šiek tiek gal sausesnė gavosi bet labai idomus tas drėgmės santykis gavosi tokia blizgi ir korėta
Aų irgi užvakar antrą kartą kepiau Borodino ir šįkart miltų neplikiau bei įdėjau vieną šaukštuką kalendrso. Tai skani duonelė gavosi, kaip ir pirmąjį kartą, bet kažkaip nelabai aš pajutau tą skirtumą dėl plikymo Ir korėta ji man nesigauna
QUOTE(karosimi @ 2010 10 01, 21:05)
Taip supratau dabar kas tas starteris. bet man tundrai dar nedaeina ,skaiciau bet neradau kaip ir kiek dienu ta starteri maitinti vel sekanciai duonelej.
Nežinau, ar teisingai supratau klausimą, bet pabandysiu atsakyti. Nuo pagaminto raugo atsidėtą starterį reikia laikyti šaldytuve uždarytą kokiame indelyje. Taip jį galima laikyti apie 2 savaites nemaitinant ( nors vasarą pas mane jis išgyveno mėnesį ir nieko neatsitiko). Prieš ruošiantis kepti duoną, išėmus iš šaldytuvo, pirma reikia apie 4val. palaikyti kambario temperatūroje, o tada jau maitinti. Tik pirma atskirame inde reikia susimaišyti norimą kiekį miltų ir drungną vandenį ir tik tada į tą indą sudėti išmaišytą šaukštu starterį. Nežinau kokia vyksta reakcija, bet raugo aktyvumas menksta jei maitinimą dedame į starterį, o ne atvirščiai. Čia toks mano pastebėjimas. Taigi , kaip pamaitinsite starterį , uždenkite plėvele, prabadykite skylutes ir kurs nors padėkite, kad negautų skersvėjo parai ( aš laiku pačioje orkaitėje(žinoma išjungtoje). Tada kitą dieną, atsidėkitą porą šaukštų starteriui ir su likusiu raugu kepkite duonelę.