QUOTE(nataliuncik @ 2010 09 28, 21:33)
kaip suprast žodį šeip sau? Neskani, neišsikepusi...kas ne taip?
Skirtumas tarp naminio raugo ir sauso didžiulis,
naminis raugas- tai natūralus, gyvas produktas, su rūgštelę ir laukinėmis mielėmis, o
sausas raugas tai TIK ruginiai miltai, citrinų rūgštis ir askorbo rūgštis. Su sausu raugu būtina reikalingos mielės, su natūralių-ne
nu šeip sau, tai pirma ruginė tokia prėska gavosi neskani ji man...... išmečiau, vėliau kepiau su lašinukais juodą duoną, tai labai jau rūgšti gavosi, paskui bandžiau Borodino duonelę kept nus tokia visai nieko, paskutinė buvo Terros duona Sava, ji pati skaniausia iš mano kepamų tik mažumėlę druskos numažinau, bet jau čia pati kalta.
tiesiog juoda duona kol kas pirktinė man skanesnė nei mano nors kai pagalvoji kiek aš tos duonos ir tekepiau, tai gal per anksti aš čia "savo" duoną atrast noriu, nors taip norėtūsi geros duonos prie lašinių
o del raugo klausiau nes smalsu nelabai kokie mano sugebėjimai kulinariniai, tai su tuo raugu naminiu ir prasidėt man sunku, bet pagalvojau, kad gal naminio tas rūgštumas švelnesnis