Ačiū labai už info.
QUOTE(shrekiuke @ 2010 09 27, 11:00)
Ačiū labai už info.
va čia daug angliškų specialiai duonkepėm
gal tik labiau baltesnė bus duona, bet visuomet dalį baltų miltų
galima pakeist rupesniais
http://www.carrsbrea...ipes/index.html
kai perskaičiau pirmą puslapį, kiek yra skirtingų naminės duonos rūšių net seilė nuvarvėjo, nes esu megėja skanios duonos, o bandyti kept baisu, nes paprasčiausios bandelės neišeina skaniai iškepti nors tu ka, nesigauna man mielių tešla, bandžiau kelis kartus ir tas pats gaunas, nieko nesigauna
visą kitą kept mokų tik ne iš mielių, nepakyla man tešla kaip reikia, nors dariau viską pagal receptą. bandelės išeidavo kietos ir neskanios.
visą kitą kept mokų tik ne iš mielių, nepakyla man tešla kaip reikia, nors dariau viską pagal receptą. bandelės išeidavo kietos ir neskanios.
QUOTE(Bozenyte @ 2010 09 27, 13:41)
kai perskaičiau pirmą puslapį, kiek yra skirtingų naminės duonos rūšių net seilė nuvarvėjo, nes esu megėja skanios duonos, o bandyti kept baisu, nes paprasčiausios bandelės neišeina skaniai iškepti nors tu ka, nesigauna man mielių tešla, bandžiau kelis kartus ir tas pats gaunas, nieko nesigauna
visą kitą kept mokų tik ne iš mielių, nepakyla man tešla kaip reikia, nors dariau viską pagal receptą. bandelės išeidavo kietos ir neskanios.
visą kitą kept mokų tik ne iš mielių, nepakyla man tešla kaip reikia, nors dariau viską pagal receptą. bandelės išeidavo kietos ir neskanios.
jei kietos, tai gal perdaug miltų Arba gal perkepat.
Bet bandelės ir šiaip skanios tik iškeptos.
QUOTE(keistuole @ 2010 09 27, 13:45)
jei kietos, tai gal perdaug miltų Arba gal perkepat.
Bet bandelės ir šiaip skanios tik iškeptos.
Bet bandelės ir šiaip skanios tik iškeptos.
kepu kol apskrus, kad žalios nebūtų apie pusvalandį.
dėl miltų nežinau, dėjau tiek kiek parašytą buvo, tikrai pati nieko nieko nesugalvojau.
gal kokia mamytė galėtų parašyti skanų lengvą receptuką kokių barankyčių, kad vaikui galėčiau iškepti, gal pavyktų
QUOTE(Margareta @ 2010 09 17, 10:18)
as cia gal ne visai i tema, taciau noriu pasidalinti atradimu - minstu mieliuniu bandeliu receptu. vis gi sitas geris puikiui minkomas duonkepeje anksciau man mielines bandeles kiek pastoveje pasidarydavo kietos ir niekaip nesupratau kodel. ogi i tesla reik deti tik kiausiniu trynius taigi receptas saldziom bandelem
500 g miltų,
250 g pieno,
25 g mielių, (7g. sausų)
2 kiaušinių tryniai,
100 g cukraus,
100 g margarino arba sviesto
5 g druskos, (žiubsnį iš akies įbėriau)
Išeiga apie 800 g.
skanaus
500 g miltų,
250 g pieno,
25 g mielių, (7g. sausų)
2 kiaušinių tryniai,
100 g cukraus,
100 g margarino arba sviesto
5 g druskos, (žiubsnį iš akies įbėriau)
Išeiga apie 800 g.
skanaus
QUOTE(Bozenyte @ 2010 09 27, 13:41)
kai perskaičiau pirmą puslapį, kiek yra skirtingų naminės duonos rūšių net seilė nuvarvėjo, nes esu megėja skanios duonos, o bandyti kept baisu, nes paprasčiausios bandelės neišeina skaniai iškepti nors tu ka, nesigauna man mielių tešla, bandžiau kelis kartus ir tas pats gaunas, nieko nesigauna
visą kitą kept mokų tik ne iš mielių, nepakyla man tešla kaip reikia, nors dariau viską pagal receptą. bandelės išeidavo kietos ir neskanios.
visą kitą kept mokų tik ne iš mielių, nepakyla man tešla kaip reikia, nors dariau viską pagal receptą. bandelės išeidavo kietos ir neskanios.
Pabandykit pagal si recepta kepti bandeles. Superines bandeles.
QUOTE(Bozenyte @ 2010 09 27, 13:54)
kepu kol apskrus, kad žalios nebūtų apie pusvalandį.
dėl miltų nežinau, dėjau tiek kiek parašytą buvo, tikrai pati nieko nieko nesugalvojau.
gal kokia mamytė galėtų parašyti skanų lengvą receptuką kokių barankyčių, kad vaikui galėčiau iškepti, gal pavyktų
dėl miltų nežinau, dėjau tiek kiek parašytą buvo, tikrai pati nieko nieko nesugalvojau.
gal kokia mamytė galėtų parašyti skanų lengvą receptuką kokių barankyčių, kad vaikui galėčiau iškepti, gal pavyktų
man pačiai tai iš visų bandytų skaniausios Sonatinos bandelės su cinamonu, o vaikai labai skaniai valgė tas, kur čia kelis psl atgal buvo įdėtas receptas (gerai nebepamenu, kas parašė )
Vakar kepiau (tiksliau aliejuj verdamos, kas man nelabai patinka) ale spurgytes mielines, tai irgi ant smūgio neliko
tą ir turėjau omeny, kur uoga 3 pacitavo
super bandelės gaunasi
Man skaniausios irgi Sonatinos bandeles: tesla kaip bandeliu su cinamonu, o idaras tu, kur su pudingu tai teslos produktus sumetu i duonkepe, ijungiu teslos programa ir uz 1,5 val. jau formuoju bandeles apsivalgymas (tik butinai reikia abrikosu dzemu patepti tik iskepusias) dar pagalvojau, kad galima butu vietoj pudingo pasidaryti idara is varskes, turetu buti irgi labai skanu
O va si savaitgali labai uzsimaniau pagaminti simtalapi, tai irgi idejau minkytis i duonkepe (kokius 2 kartus is eiles jungiau makaronu programa), po to dar kokias 5 min paminkiau pati rankomis, tai gavosi
O va si savaitgali labai uzsimaniau pagaminti simtalapi, tai irgi idejau minkytis i duonkepe (kokius 2 kartus is eiles jungiau makaronu programa), po to dar kokias 5 min paminkiau pati rankomis, tai gavosi
QUOTE(DaivaVe @ 2010 09 27, 14:34)
O va si savaitgali labai uzsimaniau pagaminti simtalapi, tai irgi idejau minkytis i duonkepe (kokius 2 kartus is eiles jungiau makaronu programa), po to dar kokias 5 min paminkiau pati rankomis, tai gavosi
parašykit visą procesą su visu receptu
Visad galvojau, kad tai neįmanoma
mergaites,ar gali but kalti miltai?Kiek kepdavau anksciau-viskas puikiai,O dabar va jau antras kartas ir iskyla ir iskepa,o vidus visas lipnus net .Akytas purus,bet slapias ir sulimpa viskas .As galvoju,kad gal kvietiniai netiko,nes dabar kitus pyliau.Kokie geriausia butu?Ar tie patys balciausi smulkiausi Extra ar kokie?
Bozenyte - o tu rankom mielinę tešlą gamini? Man visą gyvenimą ji nesigaudavo... nes tingėjau minkyt, tai viena, antra, nenutaikydavau tešlos konsistensijos - prie šiltų rankų tešla labai mėgsta lipt tai beri, beri miltus, kol pasidaro per kieta... išsigelbėjimas - duonkepė arba bent jau mixeris su tešlos mentelėmis
keistuole - man rodos yra mano šimtalapis pyragas pirmam psl, ale kaip vadinasi - mažu aguoninis žiedas
O asėms juk tereikia stimulo, įkvėpimo, įdėjos, kad kažką pridėtum, atimtum, patobulintum ir pasidarytum savo, tai internetas čia kaip įdėjų generatorius...
Papildyta:
kacumota - mielinei tešlai jokių extra, jokių karališkų
O geriausia - 1a rūšis... na, eiliniai 550D turi būt geri...
keistuole - man rodos yra mano šimtalapis pyragas pirmam psl, ale kaip vadinasi - mažu aguoninis žiedas
O asėms juk tereikia stimulo, įkvėpimo, įdėjos, kad kažką pridėtum, atimtum, patobulintum ir pasidarytum savo, tai internetas čia kaip įdėjų generatorius...
Papildyta:
kacumota - mielinei tešlai jokių extra, jokių karališkų
O geriausia - 1a rūšis... na, eiliniai 550D turi būt geri...
QUOTE(keistuole @ 2010 09 27, 14:42)
Visad galvojau, kad tai neįmanoma
viskas įmanoma, tik reikia pažaist
QUOTE(kacumota @ 2010 09 27, 15:50)
mergaites,ar gali but kalti miltai?Kiek kepdavau anksciau-viskas puikiai,O dabar va jau antras kartas ir iskyla ir iskepa,o vidus visas lipnus net .Akytas purus,bet slapias ir sulimpa viskas .As galvoju,kad gal kvietiniai netiko,nes dabar kitus pyliau.Kokie geriausia butu?Ar tie patys balciausi smulkiausi Extra ar kokie?
jei tos pačios rūšies miltai, tai gali taip būt dėl padidėjusio namie drėgnumo, miltai atidrėko
Dėl miltų labai gerai parašyta pirmam puslapyje
Extra naudok tortams, biskvitams, o duonai geriausia 812, 550D, batonams 550C