Įkraunama...
Įkraunama...

29-ieji onko namučiai

Sveikos mergaitės,
Ačiū visoms už rūpestį ir palaikymą. Mano nuotaikos tikrai nekokios ir ne vien dėl to išoperuoto limfmazgio. Man labai svaigsta galva, kaip jau buvau rašiusi anksčiau, buvau nualpusi, o dabar naktimis kartojasi priepuoliai ne visai iki sąmonės netekimo, bet labai nemalonūs - aptirpstu visa, pila šaltas prakaitas, svaigsta galva, vemiu (vis gasdinu savo mylimą žmogų tongue.gif ) Visa tai dėl to, kad limfmazgiai spaudžia vienos kaklo pusės pagrindinę kraujagyslę. Rytoj važiuoju į ligoninę, gal jau pirmą kartą pašvitins limfmazgius, kad kažkiek sumažintų, o po to keis gydymo schemą, nes jau šita chemija neveikia. Tikiuosi, kad gydymas padės, tik labai buvo sunku išlaukti, kol suplanuos švitinimą

Rasų lanka, nepergyvenk, gal dar nieko baisaus nebus 4u.gif Aišku, baisu, nes mama gi sirgo...

Patricija, geri tavo palinkėjimai, norėčiau, kad taip būtų smile.gif Mano limfmazgiai kitokie, nenyksta jie, o vis daugiau jų apima liga.

Gabija, pasvajokim rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Samta0204 @ 2010 10 28, 19:51)
Sveikute, ar echo ar mamograma dare? Ar pries operacija biopsijos nedarys g.gif  Ne visais atvejais reikia nuo operacijos pradeti, chirurgai tik skuba ispjauti doh.gif Man irgi norejo is pradziu operuoti, baigtis butu neaiski, nes HER biopsija nebuvo paimta. Tik po to kai kreipiausi pas Cesa visas gydymas kardinaliai pasikeite. Ir kai paskambinau  Ostapenko atsisakyti operacijos, nes jau buvo paskirta data, pats pasake jei HER bus teigiamas tada is tikruju nuo chemijos reikia pradeti (jis pats skyre pakartotina biopsija Vilniuj, bet Her'ui nustatyti ne). Pradejo nuo chemijos, kuri buvo mano atveju labai veiksminga, po 2 chemiju suleidimo augliai beveik dingo thumbup.gif  Magnetinis rezonansas  ir echonieko nerode, tik po operacijos rado mikroskopines nykstancias lasteles. Neaisku kas butu jei man isoperuotu 2 po 3,5 cm labai agresyvius auglius krutineje ir pazastyje pries chemija g.gif
Tai mergaitei, apie kurios mirti siandiena suzinuojau, operacijos metu perpjove, kai paskui paaiskejo agresyvu augli ir dali paliko, pasekmes labai liudnos verysad.gif
Cia gal bereikalo prirasiau, tik prigasdinau doh.gif . Bet gal kitom pravers informacija, kad gydymas gali prasideti nebutinai nuo operacijos. Kai man patvirtino diagnoze, as net neissivaizdavau, kad gali buti kita gydymo shema, chirurgai apie tai nesneka ax.gif

Darė mamogramą ir echoskopiją. Mamograma nieko nerodo(nors turėtu tokį rodyti - jau ne vienas gydytojas tai pasakė), echoskopija rodo visur ir pas vieną echoskopuotoją ir šiandien. Pas pirmą išraše parašyta -"... fibroadenominis navikas, panašus į gerybinį..." Šiandien kitas gydytojas pasakė, kad jis labai nepatinka, turi rodyti ir mamograma, jis panašus į piktybinį...Klausiau pavadinimo, man sakė, bet nepamenu ir neberandu niekur , nors buvau anadien užėjusi. Papasakojo, kad yra kažkokie reti pikti navikai - užslėpti, kurių mamograma nerodo. Klausė, ar nedaryta biopsija, pasakiau, kad ne. Na, rytoj jam turiu pasiskambinti... Sakė, kad operuoti būtina, nes pati ramiau jausiuosi... Kad operuoti reikės , sakė ir mamytės gydytoja - čia gal aš vis delsiau... ax.gif Tik ji apie piktumą taip tiesiai nesakė...Gydytojas papasakojo ir operacijos eigą, kaip gali nutikti. g.gif Reiks kažkaip klausti rytoj...
Atsakyti
NBA, rasu lanka, svarbu, kad medikai mus gydo. Zinoma, NBA, kad uzsikonservuos limfmazgiai, kaip ir manieji kuri laika ims ir nedides! Rasele, tai nusiteik, kad isoperuos fibroadenoma(tokios strukturos darinys pas mane skydliaukeje) ir gyvenk toliau!
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2010 10 28, 20:31)
Darė mamogramą ir echoskopiją. Mamograma nieko nerodo(nors turėtu tokį rodyti - jau ne vienas gydytojas tai pasakė), echoskopija rodo visur ir pas vieną echoskopuotoją ir šiandien. Pas pirmą išraše parašyta -"... fibroadenominis navikas, panašus į gerybinį..." Šiandien kitas gydytojas pasakė, kad jis labai nepatinka, turi rodyti ir mamograma, jis panašus į piktybinį...Klausiau pavadinimo, man sakė, bet nepamenu ir neberandu niekur , nors buvau anadien užėjusi. Papasakojo, kad yra kažkokie reti pikti navikai - užslėpti, kurių mamograma nerodo. Klausė, ar nedaryta biopsija, pasakiau, kad ne. Na, rytoj jam turiu pasiskambinti... Sakė, kad operuoti būtina, nes pati ramiau jausiuosi... Kad operuoti reikės , sakė ir mamytės gydytoja - čia gal aš vis delsiau...  ax.gif Tik ji apie piktumą taip tiesiai nesakė...Gydytojas papasakojo ir operacijos eigą, kaip gali nutikti.  g.gif Reiks kažkaip klausti rytoj...

Rasų lanka, man mamograma nieko nerodė, nors darė ją gal keturis kartus. Po operacijos chirurgas paaiškino, kad būna tokių augliukų, kurių audinio struktūra sutampa su krūties, todėl nemato. Jeigu kas atsuktų laiką, operuočiausi nieko nelaukdama, nes praradau 8 mėnesius. Tiesa, biopsiją paprastą ir stulpelinę darė - nieko nerado. Aš nenoriu tavęs gasdinti, tik patarti
Papildyta:
QUOTE(Patriccija @ 2010 10 28, 20:48)
NBA, rasu lanka, svarbu, kad medikai mus gydo. Zinoma, NBA, kad uzsikonservuos limfmazgiai, kaip ir manieji kuri laika ims ir nedides! Rasele, tai nusiteik, kad isoperuos fibroadenoma(tokios strukturos darinys pas mane skydliaukeje) ir gyvenk toliau!

Kaip būtų faina biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(NBA @ 2010 10 28, 21:04)
Rasų lanka, man mamograma nieko nerodė, nors darė ją gal keturis kartus. Po operacijos chirurgas paaiškino, kad būna tokių augliukų, kurių audinio struktūra sutampa su krūties, todėl nemato. Jeigu kas atsuktų laiką, operuočiausi nieko nelaukdama, nes praradau 8 mėnesius. Tiesa, biopsiją paprastą ir stulpelinę darė - nieko nerado. Aš nenoriu tavęs gasdinti, tik patarti
Papildyta:
Kaip būtų faina biggrin.gif

Ačiū tau ir visoms kitoms mergaitėms. 4u.gif Bandysiu klausti rytoj , ar nereikia pirma pasidaryti biopsiją, bet jei tau nerodė NBA g.gif truputi pasimečiau... Galvoju - išsioperuosiu, bet dabar reikia dar kartą pagalvoti... ax.gif

Mergaitės, ar jums guziukai, mazgiukai žirniukai, kurie išoperuoti, paslankūs buvo ar nepaslankūs, ar skaudėjo prieš nustatymą, ar čiuopėte paprasai ranka. ? Man kai guliu ant nugaros ir pakeliu ranką, tai vizualiai matosi - tiek tų papukų ir tėra... ax.gif

Man atrodo, kad kiekvienai mergaitei tas suradimas ir priėjimas prie gydymo skirtingas.... umn.gif g.gif ... Kaip pataikyti "ant teisingo"?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 28 spalio 2010 - 19:14
NBA, 4u.gif ir apkabinimas. Ryt vaziuoju ketvitam lasinimui

Rasu lanka, man biopsijos meu nerado blogu lasteliu, o siaubingai skaudejo, kai dure i krutele ir po to gal valanda silpna buvo nuo skausmo.
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2010 10 28, 21:09)
Ačiū tau ir visoms kitoms mergaitėms.  4u.gif Bandysiu klausti rytoj , ar nereikia pirma pasidaryti biopsiją, bet jei tau nerodė NBA  g.gif  truputi pasimečiau... Galvoju - išsioperuosiu, bet dabar reikia dar kartą pagalvoti... ax.gif
Mergaitės, ar jums  guziukai, mazgiukai žirniukai, kurie išoperuoti, paslankūs buvo ar nepaslankūs, ar skaudėjo prieš nustatymą, ar čiuopėte paprasai ranka. ? Man kai guliu ant nugaros ir pakeliu ranką, tai vizualiai matosi - tiek tų papukų ir tėra... ax.gif

Man atrodo, kad kiekvienai mergaitei tas suradimas ir priėjimas prie gydymo skirtingas.... umn.gif  g.gif ... Kaip pataikyti "ant teisingo"?

Mano buvo paslankus ir nekietas, gal tai ir klaidino gydytojus. Nieko neskaudėjo. Mano seseriai (taip pat serga) skaudėjo, aštrų, duriantį skausmą kartais jusdavo.
Atsakyti
prigasdinot mane unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2010 10 28, 17:54)
Labukas visoms, Mergaitėms 4u.gif  4u.gif
Ateinu liūdna, kaip šiandienos darganotas oras... verysad.gif  Mamologui onkologui mano guzelis labai nepatinka ir įtaria blogus dalykus - kalbėjo atvirai. Ryt jau skambinuosi dėl operacijos... o šiandien dar įsipyliau vynelio... rolleyes.gif

Rasyt, na nepriimk visko už gryną pinigą, juk dar nieko nepasakė blogo, ir išvis keista, kad tau sako, kad įtaria... Juk nei biopsija daryta, nei ką. Dažnai jie vizualiai žiūrėdami šauna pro šalį. Mano atveju atvirkščiai buvo - kai recidyvas buvo, iš apčiuopos guzelio (jis paviršiuj buvo, pati apsičiuopiau), man onkologai parašė siuntimą operacijai, bet beveik 100 proc. garantavo, kad "tai nieko blogo" o buvo kitaip. Suprantu labai tave, bet kol yra vilties kraštelis - būk gera - neįsileisk blogų minčių.

O aplamai tai būtinai išsioperuok, matai, kaip vienoms net biopsija nerodo, o operacija parodys viską aiškiai, kaip yra pas tave.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arune: 28 spalio 2010 - 20:45
QUOTE(arune @ 2010 10 28, 22:22)
Rasyt, na nepriimk visko už gryną pinigą, juk dar nieko nepasakė blogo, ir išvis keista, kad tau sako, kad įtaria... Juk nei biopsija daryta, nei ką. Dažnai jie vizualiai žiūrėdami šauna pro šalį.  Mano atveju atvirkščiai buvo - kai recidyvas buvo, iš apčiuopos guzelio (jis paviršiuj buvo, pati apsičiuopiau), man onkologai parašė siuntimą operacijai, bet beveik 100 proc. garantavo, kad "tai nieko blogo",
o buvo kitaip. Suprantu labai tave, bet kol yra vilties kraštelis - būk gera - neįsileisk blogų minčių.

Nežinau kodėl, bet pasitikiu tuo gydytoju. Juk ne pirmus metus dirba, be to - jis ir chirurgas - yra matęs ne vieną tokį guzelį... Ir echoskopą darė ir labai nuodugniai apčiupinėjo ir dar mamogramą pasižiūrėjo.... Ar tau darė biopsiją? Ar operavo Vilniuje tave?

Kaži, kaip tetukas į šį reikalą pažiūrės - štai ko bijau... unsure.gif Aš kaip nors...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 28 spalio 2010 - 20:38
QUOTE(rasų lanka @ 2010 10 28, 21:33)
Nežinau kodėl, bet pasitikiu tuo gydytoju. Juk ne pirmus metus dirba, be to - jis ir chirurgas - yra matęs ne vieną tokį guzelį... Ir echoskopą darė ir labai nuodugniai apčiupinėjo ir dar mamogramą pasižiūrėjo.... Ar tau darė biopsiją?

Pradžioj mane apžiūrėjo chirurgas, po to siuntė darytis mamogramą, kol ėjau kolidorium, pažiūrėjau į siuntimą, ten buvo parašyta "1.fibroadenoma? 2. cros? ". Kai grįžau su mamogramos atsakymu, jis tylėdamas pasakė, kad reikia biopsiją padaryt, tuoj pat padarė, ir jau už pusvalandžio sužinojau. Ir iškart ch. suleido. O operaciją paskyrė po 4 ch. kursų. Pirmą kartą operavo Vilniuje Ostapenko, antrą kartą - Klaipėdoje gyd. Petrauskas.

Dabar nesakyk tėtukui, dar niekas neaišku, o jei kas bųtų tfu tfu tfu, tai tada ir pasakysi per aplinkui, pavyniodama į vatą, bet tikėkimės kad nebus ir to nereiks. Gal dabartinę operaciją nuslėpk kaip nors?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arune: 28 spalio 2010 - 20:47
QUOTE(arune @ 2010 10 28, 22:39)
Pradžioj mane apžiūrėjo chirurgas, po to siuntė darytis mamogramą, kol ėjau kolidorium, pažiūrėjau į siuntimą, ten buvo parašyta "1. fibroadenoma? 2. cros? ". Kai grįžau su mamogramos atsakymu, jis tylėdamas pasakė, kad reikia biopsiją padaryt, tuoj pat padarė, ir jau už pusvalandžio sužinojau. Ir iškart ch. suleido. O operaciją paskyrė po 4 ch. kursų.

Tai vistik reiktų jo paklausti ar nedaryti biopsijos prieš operaciją? Einu jau miegučio. Gal rytoj bus šviesiau. Važiuojame į Šiaulius vyro tėvelio kapelį aplankysim ir pas vyro mamytę užsuksim pasisvečiuoti.

Papildyta:
antrą kartą - Klaipėdoje gyd. Petrauskas.

Mane operuotų A.Kasiliauskas. Gal esi ką apie jį girdėjusi?

Papildyta:
Gal dabartinę operaciją nuslėpk kaip nors?

Saulyte, nepavyks nuslėpti. Mes jau baigiam persikraustyti pas tetuką. Operacijos niekaip nenuslėpsiu...
Atsakyti