Įkraunama...
Įkraunama...

29-ieji onko namučiai

QUOTE(NBA @ 2010 10 13, 21:45)
Šlapiuoja limfmazgis operuotoje pažastyje - audiniai nekrozuoja, kvapas nemalonus...

Nezinau,ar padesiu,gal pati jau isbandei,man kai reikejo gydyti slapiuojancia zaizda (kitoje vietoje,labai nemalonioje doh.gif ) gydytoja israse Beneocine tepala,man padedavo,yra dar milteliu :

http://www.vaistai.l...com_vpcomponent
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 13 spalio 2010 - 23:00
QUOTE(NBA @ 2010 10 13, 20:45)
Parašysiu grįžusi.

Laikykis, NBA, būtinai laikykis. Vakar tokia nuotaika tave užpuolė, dar tie gydytojos žodžiai... Bet juk dar sakei yra vaistukai, o su jais viltis. Tikrai Art gal tau tartų žodelį kaip tvarkytis su žaizdele. Linkiu ramybės.
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2010 10 13, 22:13)
O nėra kokių vaistukų šlapiuojančiai vietai? Gal gali, ką nors Art prisiminti, nes man atrodo, kad mūsų Adis turėjo problrmėlių su tuo - gal bandė kokius vaistukus - gal tau padėtų... wub.gif

NBA turiu iš Anglijos atsisiuntęs tepalo tokioms žaizdoms dvi tubeles. Neatidarytos dar, mielai atiduočiau. Ten yra specialus medicininis medus, būten tam ir skirtas. a. a. Adis labai tikėjo kad padės, bet nespėjome.
Turiu daug patirties toje srityje, gal net daugiau už mūsų daktarus onkologus, deja.
Bet kada galiu viską pasakyti.
Atsakyti
QUOTE(Domogintare @ 2010 10 13, 20:40)
O mes tai net pajuokaudavom del Tecio stomos, sakydavom Tau gerai, ypac sode, kai budavom, mes i lauko tualetai sodo gale, o jis ten kur sedi  4u.gif , o geriausiai tai mano sunelis skele, mama keite maiseli, o Domukas pamates, kad bega kazkas ir  sako dieduk cia Tu uogiene verdi ?

Gal duos Dievas apsieiti ir be šito.
Papildyta:
QUOTE(NBA @ 2010 10 13, 20:45)
Gydymo chemos jau kaip ir išsemtos, yra dar viena senesnė. Kalbėsim rytoj, pažiūrėsim ką pasiūlys. Parašysiu grįžusi.

Aš irgi galiu grįžtu prie pirminių chemo.Onkologė sakė, kad praėjus laiko tarpui pirminės vėl tampa veiksmingomis.
Papildyta:
QUOTE(Patriccija @ 2010 10 13, 21:00)
Antidepresantus israsydama seimos gydytoja negali ju rasyti ant kompensuojamuju receptu paso. Nicoflox yra nebrangus ~15 Lt.

Kompensuojamus antidepresantus gali išrašyti šeimos gydytoja, tik reikia iš jos pasiimti siuntimą pas psichiatrą, tas parašo depresijos diagnozę, o po to kurį laiką išrašinėja vaistus šeimos gydytoja, po to vėl imi siuntimą pas psichiatrą ir taip ratu.
Papildyta:
QUOTE(rasų lanka @ 2010 10 13, 22:13)
Pirkau diskelyje (mažiau vietos užima  ax.gif ) - klausė kaip noriu - ar diskelyje , ar nuotraukose. Kaži, kaip būtų buvę geriau... g.gif Nutariau, kad man reikia jas turėti, nes maža kas...

Tik diskelis .Dabar mano chirurgai įsimeta jį į kompą ir varto nuotraukas.Visai kitas vaizdas ne ta juoda nuotrauka, kurioje tik šešėliai matosi.
Atsakyti
As nors sergu jau ketvirti metai, visai nieko neismanau apie antidepresantus, nes ju iki siol neprireike. Kazkada ejau pas psihoterapeuta, tai likau nepatenkinta vizitu. Nes jis buvo toks - gydytoja paklause manes, kaip as manau - reikia man jau rimto gydymo ar ne? Pati "nustacius sau diagnoze", atsakiau kad ne ir man israse lexotanili. Isgerdavau jo labai retai. Bet ir nejauciau didelio poreikio. O dabar tikrai zinau kad man negerai, nesusitvarkau su savo minitimis, jau 3 kartus turejau kazkokius neaiskius priepuolius, kuriu net nesugebu apibudint, kazkas panasaus i panikos priepuolius. Uz 2 savaiciu dar ir vyras isvaziuoja pusmeciui i misija, jis pas mane kariskis. Bet su miegu problemu neturiu. Del to ir nezinau, kur cia man geriau kreiptis pagalbos.
NBA, puikiai suprantu Jusu nuotaika. Kartais musu gydytojai pasako ka nors, kas mums labai istringa. As, kvaile, pries pora menesiu uzklausiau kokia manes laukia mirtis - man papasakojo, kad as vis labiau pavargsiu, daug miegosiu ir viena karta neatsibusiu. Dabar labai gailiuos, kad klausiau tokio dalyko ir nezinau ar gerai padare gydytoja, ta man pasakius. Nuo to laiko bijau net ilgiau pamiegot.
Vakar gydytoja uzklause ar jau darom kepenu echoskopija, bet abi nusprendem kad dar ne. Pries 3 men. dare - viskas stovi vietoj. As jau visai nenoriu jokiu tyrimu - bijau kad nepasakytu kad blogiau. Bet gydytoja nuramino, kad blogiau tikrai nera. Kepenu fermentai visada normoj, kepenu neapciuopia, as ju irgi nejauciu ir jauciuos gerai. Tai sako arba metastazes isnyko arba bent jau stovi vietoj. Tai ir gyvensiu su viltim smile.gif. Negaliu asarot, turiu laikytis, reikia paaugint vaikucius.
Atsakyti
Laba visiem, seniai berašiau, bet vis paseku, kuo jūs gyvenat.
Šaunuolės visos, ne kitaip, jau tiek visko išgyvenot, viskas eisis gerai ir toliau. Kantrybės jum visom.

Aš ryt važiuoju antrai dozei Herceptino į Klinikas. O šiaip gyvenčiau gerai, jei ne tas vis dar nepajungtas šildymas namuose mastau.gif Negi žmonės tikisi savo sveikatos sąskaita sutaupyti visus pasaulio pinigus? O mano rankelės šąla, megzti negaliu unsure.gif Tai va, tik tokios problemos pas mane biggrin.gif

Sveikatukės ir geros nuotaikos visiems 4u.gif
Atsakyti
DĖL KRAUJO KREŠĖJIMO PADIDINIMO

Poveikis: Dilgėlių preparatai didina kraujo krešėjimą, stabdo kraujavimą, padeda gaminti hemoglobiną ir eritrocitus, mažina cukraus kiekį kraujyje, teigiamai veikia medžiagų apykaitą, normalizuoja menstruacijų ciklą, skatina žaizdų gyjimą, audinių regeneraciją, slopina uždegimą, stiprina plaukų šaknis, vartojama kaip diuretinė priemonė, esant prostatos hiperplazijai.

Vartojimas:

Kraujo krešėjimui didinti ruošiamas užpilas: 10g (du arbatiniai šaukšteliai) žaliavos užpilama stikline (200ml) verdančio vandens, uždengiama ir palaikoma vieną valandą. Gerti po pusę stiklinės prieš valgį 3-4 kartus per dieną.
4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Magam @ 2010 10 14, 11:05)
As nors sergu jau ketvirti metai, visai nieko neismanau apie antidepresantus, nes ju iki siol neprireike. Kazkada ejau pas psihoterapeuta, tai likau nepatenkinta vizitu. Nes jis buvo toks - gydytoja paklause manes, kaip as manau - reikia man jau rimto gydymo ar ne? Pati "nustacius sau diagnoze", atsakiau kad ne ir man israse lexotanili. Isgerdavau jo labai retai. Bet ir nejauciau didelio poreikio. O dabar tikrai zinau kad man negerai, nesusitvarkau su savo minitimis, jau 3 kartus turejau kazkokius neaiskius priepuolius, kuriu net nesugebu apibudint, kazkas panasaus i panikos priepuolius. Uz 2 savaiciu dar ir vyras isvaziuoja pusmeciui i misija, jis pas mane kariskis. Bet su miegu problemu neturiu. Del to ir nezinau, kur cia man geriau kreiptis pagalbos.
smile.gif. Negaliu asarot, turiu laikytis, reikia paaugint vaikucius.

PASIIMK ŠEIMOS GYDYTOJOS SIUNTIMĄ PAS PSICHIATRĄ.jIS MORALIŠKAI NIEKO NEPADĖS ir nesitikėk .Jis reikalingas tik depresijos diagnozei įrašyti, pagal kurią skirs vaistus -kompensuojamus, kuriuos pagal jo išvada kelis mėnesius galės išrašyti šeimos gydytoja, o vėliau vėl reikės eiti tos pačios pažymos , kad depresija nepraėjo.Aš taip vaikštau 4-is metus.
Jei mokamas psichoterapiautas tai tave išklausys.Bet pagal aprašymą , tau dabar antidepresantai būtini.
Atsakyti
Magam, paantrinsiu Gabijai - būtinai nueik pas psichoterapeutą. Negadinkis gyvenimo ašaromis. Tik susirask kažkokią moterį psichoterapeutę, gal kas patars gerą. Aš buvau pas vyrą blink.gif , tokį solidų vyriškį, pusiau rusakalbį. Labai jaučiau, kad į mane žiūri "iš aukšto". Pirmą konsultaciją praverkiau, nežinau, kas mane ten timptelėjo už ašarų maišelio, bet taip buvo. Išrašė jis man vaistų, dar 1 kart nuėjau, ir nebeėjau... tikriausiai dėl to, kad vyras, kad nedėmesingas, kad nejautrus... Su savo būsenom dabar tvarkausi be vaistų, bet vis pagalvoju, kad norėčiau susirast gerą psichologę.
Atsakyti
QUOTE(Magam @ 2010 10 14, 11:05)
As, kvaile, pries pora menesiu uzklausiau kokia manes laukia mirtis - man papasakojo, kad as vis labiau pavargsiu, daug miegosiu ir viena karta neatsibusiu. Dabar labai gailiuos, kad klausiau tokio dalyko ir nezinau ar gerai padare gydytoja, ta man pasakius. Nuo to laiko bijau net ilgiau pamiegot.

Bliamba, šaudyt tokius daktarus. Visažiniai atsirado. gun_rifle.gif
Iš kur jie žino? Domogintarė gali patvirtinti, kad būna visai kitaip....
Atsakyti
Na, gal ir nereik saudyt, juk cia labai graziai gydytoja nupiese pabaiga gyvenimo, tokio isejimo noretume ne vienas.
Magam, neramu tavo sirdelej, paklausyk patarimu ir ieskok rimtesniu vaistuku, kad nekiltu mintys verkti.

Kaip kazin sekesi NBA?
Papildyta:
QUOTE(GREK @ 2010 10 14, 12:18)
Laba visiem, seniai berašiau, bet vis paseku, kuo jūs gyvenat.
<...> Negi žmonės tikisi savo sveikatos sąskaita sutaupyti visus pasaulio pinigus? O mano rankelės šąla, megzti negaliu  unsure.gif Tai va, tik tokios problemos pas mane  biggrin.gif

Sveikatukės ir geros nuotaikos visiems  4u.gif

GREK, taip seniai cia rasei, kaip ir Samta0206, Edme pradingo...

dEL TAUPYMO IR NESILDYMO NAMUOSE AS TAIP PAT ESU PRIES TOKIUS TAUPYMUS. mAN KAI NAMUOS SALTA ESU VISISKAI NEDARBINGA, IS LOVOS NENORIU ISLISTI.
oi, parasiau didziosiomis raidemis, bet netaisysiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Patriccija: 14 spalio 2010 - 17:46
QUOTE(Art. @ 2010 10 14, 10:23)
NBA turiu iš Anglijos atsisiuntęs tepalo tokioms žaizdoms dvi tubeles. Neatidarytos dar, mielai atiduočiau. Ten yra specialus medicininis medus, būten tam ir skirtas. a. a. Adis labai tikėjo kad padės, bet nespėjome.
Turiu daug patirties toje srityje, gal net daugiau už mūsų daktarus onkologus, deja.
Bet kada galiu viską pasakyti.

Labas vakaras,
Klausiau chirurgo šiandien, kaip su ta zaizda elgtis (ji dar nedidele, bet tikrai didės), tai patarė pavalyti betadinu, spiritu uždėti binto ar pleistro su bintu ir taip laikyti.
Aš mielai pabandyčiau tą medų. Sidona nesuspėjo, gal man būtų naudos. Mano vyro žento tėvai gyvena Šiauliuose. Jeigu Jūs galėtumėt iki lapkričio 1 d. pristatyti tiems žmonėms (adresą nurodyčiau), man parvežtų į Marijampolę.
Papildyta:
QUOTE(.GABIJA. @ 2010 10 14, 12:42)
DĖL KRAUJO KREŠĖJIMO PADIDINIMO

Poveikis: Dilgėlių preparatai didina kraujo krešėjimą, stabdo kraujavimą, padeda gaminti hemoglobiną ir eritrocitus, mažina cukraus kiekį kraujyje, teigiamai veikia medžiagų apykaitą, normalizuoja menstruacijų ciklą, skatina žaizdų gyjimą, audinių regeneraciją, slopina uždegimą, stiprina plaukų šaknis, vartojama kaip diuretinė priemonė, esant prostatos hiperplazijai.

Vartojimas:

Kraujo krešėjimui didinti ruošiamas užpilas: 10g (du arbatiniai šaukšteliai) žaliavos užpilama stikline (200ml) verdančio vandens, uždengiama ir palaikoma vieną valandą. Gerti po pusę stiklinės prieš valgį 3-4 kartus per dieną.
4u.gif
Papildyta:
PASIIMK ŠEIMOS GYDYTOJOS SIUNTIMĄ PAS PSICHIATRĄ.jIS MORALIŠKAI NIEKO NEPADĖS ir nesitikėk .Jis reikalingas tik depresijos diagnozei įrašyti, pagal kurią skirs vaistus -kompensuojamus, kuriuos pagal jo išvada kelis mėnesius galės išrašyti šeimos gydytoja, o vėliau vėl reikės eiti tos pačios pažymos , kad depresija nepraėjo.Aš taip vaikštau 4-is metus.
Jei mokamas psichoterapiautas tai tave išklausys.Bet pagal aprašymą , tau dabar antidepresantai būtini.

Pasirašau po kiekvienu Gabijos žodžiu - psihiatras tik tam, kad diagnozę irašytų į kortelę. Jeigu klaus, trumpai papasakok kaip jautiesi. Pagal tai, ką tu rašai, tau tikrai reikėtų gerti antidepresantus. Aš, kaip ir Gabija, seniai juos geriu ir man jie visai nebaisūs. Sužinojusi diagnozę, bandžiau su savimi dar kovoti, įsivaizdavau, kad galiu, bet kai pradėjau nejausti maisto skonio, paniškai bijoti vaistų lašinimo, pradėjo svoris kristi ne dienom, bet valandom, tada jau be didelių įtikinėjimų nulėkiau pas psichologą. biggrin.gif Po kelių dienų vaistų vartojimo, supratau, kad jau kažkuo pradedu domėtis ir gyvenimas stojasi į senas vėžes. Be to, depresija silpnina imunitetą, ne kartą skaičiau, kad mums ji turi būti būtinai gydoma kaip atskira liga, nes silpnas imuninetas mums io koks nedraugas. Taigi, mergaite, nedelsk. Čia nėra nieko gėdingo.
Papildyta:
QUOTE(Patriccija @ 2010 10 14, 19:44)
Na, gal ir nereik saudyt, juk cia labai graziai gydytoja nupiese pabaiga gyvenimo, tokio isejimo noretume ne vienas.
Magam, neramu tavo sirdelej, paklausyk patarimu ir ieskok rimtesniu vaistuku, kad nekiltu mintys verkti.

Kaip kazin sekesi NBA?
Papildyta:
GREK, taip seniai cia rasei, kaip ir Samta0206, Edme pradingo...

dEL TAUPYMO IR NESILDYMO NAMUOSE AS TAIP PAT ESU PRIES TOKIUS TAUPYMUS. mAN KAI NAMUOS SALTA ESU VISISKAI NEDARBINGA, IS LOVOS NENORIU ISLISTI.
oi, parasiau didziosiomis raidemis, bet netaisysiu.

Labas,
Šiandien aplėkėm su savo nuostabiaja gydytoja hematologus, radiologus, chirurgus. Grįžau namo pavargusi, kaip po mėšlo vežimo tongue.gif Mane dar gydys. Ateinantį pirmadienį išims dar vieną iš padidėjusių limfmazgių - patyrinės, kadangi esu turėjusi limfomą, gal kartais maišosi ir tos lastelės. Po to trečiadienį važiuoju pas radiologus - sužymės ir spinduliuos kaklą, nes gydytojai mano, kad padidėję limfmazgiai spaudžia pagrindines kaklo kraujagysles, todėl man atsiranda tas samonės praradimas (šią naktį vėl vos nenualpau - nelipau iš lovos, kai pradėjo darytis silpna). Kol spinduliuos, ištirs limfmazgį, po to taikys kažkokią chemoterapiją, kuria iki šio laiko dar labai sėkmingai gydoma Amerikoje. Tiek žinių iš mano fronto. Mergaitės, dar laikausi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo NBA: 14 spalio 2010 - 19:22
Dziaugiuos NBA, kad pas Tave nuotaikos geros, aciu Dievuliui, kad gydytojai dar vis mus "krapšto" biggrin.gif . Limfmazgi šalins su pilna narkoze?. Tau viskas toje puseje kur ir krutele operuota? Man tai virsraktikaulinis limfmazgis operuotas priesingoje puseje, nei operuotoji krutele. Toji puse dabar ir lyg stambesne... ranka ir kaklas. Cia dabar ir PORTAS yra, tipo sveikojoje puseje, bet man ji visai nepatinka...

Nuostabioji gydytoja tikriausiai Tamosaityte? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Patriccija: 14 spalio 2010 - 19:32