Įkraunama...
Įkraunama...

29-ieji onko namučiai

Sveikos 4u.gif

QUOTE(.GABIJA. @ 2010 09 30, 07:34)

Reikia prašyti onkologės , kad išrašytų maksimalą Zofrano dozę.Susileisti tik prabudus, kol dar nepradėjo pykinti.Man buvo skirti du kartai, tai vakare leisdavausi apie 18-19 val, , kuo anksčiau, kol dar neįsismarkavo.Dieną tiesiog išgerdavau migdomųjų ir miegodavau po 2-3 val.Gavau cis platiną, o tai žiauriausia chemo.Paskui dar prisidėjo psichologinis pykinimas, kai pradeda pykinti jau prieš lašinimą.
Imbiero tabletes galima bandyti, cerukalį, bet tai neišsprendžia problemos.

Dėkui, Gabija, už info.
Ir anyta gauna tą žiaurią chemiją. Vakar dar sunkiai buvo, bet prieš naktį suleidau zofraną, šian rytą vėl nulėkiau suleist, tai sakė naktį nebuvo iš lovos pakilusi.
Bet ji labai mažai skysčių geria, vakare kai pasidėjo stiklinę prie lovos, taip šiandien ir radau... Bijojo gert, kad nepykintų. Nors sakiau, kad reikia kelis gurkšnelius pamažu. Gydytoja jai sakė, kad nereikia daug gerti, tai ji visai nebegeria, sakyk ką nori doh.gif

Ricija, jei tik artimieji nori tavimi pasirūpinti, tu tikrai leisk, jie to nepriima kaip naštos. Nori tau padėti 4u.gif Laikykis!
Atsakyti
Sveiki 4u.gif
Gal kas žinote, ką reiškia agresyvi chemoterapija? ax.gif
Atsakyti
Sveikutes,
mama laikosi lyg tai neblogai, dare rentgena nugaros, tai rado trukusi 9 slanksteli, o 2007 m. buvo trukes 8 doh.gif tai dabar darys tamografija ir dar kazkoki tyrima veliau. Burna dar jos pakankamai neblogai laikosi, patinus bet nera labai blogai. Jau siandien 16 kartas svitinimo bus, puse kelio jau ivekta. Aciu daktarei kad ja labai optimistiskai nuteikia..
O dabar zinos is mano fronto, jei pamenat rasiau kad kai mamai rado ta augliuka tai as ir pas save irgi toi pacioi pusei aptikau, tai va, uzvakar paeme su svirkstu is jo turini, o siandien jau buvau pas kita daktara apziuroj, dar pasikviete kelis ir nusprende visi kartu kad reikia pjauti ji, nes citologinis turinio tyrimas kazkoks keistas ir galima tik ispjovus nustatyti kas ten doh.gif tai po poros savaiciu keliausiu i operacija manau, pjaus ne taip kaip mamai, is vidaus, man pjaus is isores, po smakru, nes tas darynis apie centimetra ir yra giliau ir desniau nei pas mama, sunku prieti, bet kaip daktaras sake kad pjaunant is isores patogiau yra viska isimti, neisdarkoma burna ir gyjimas lengvesnis, o jei mano atveju pjautu is vidaus tai yra tikimybe pazeisti liezuvio nerva doh.gif
tai tokios zinios is musu, man sunku moraliskai, nes nedirbanti esu, vel nusikelia darbo paieskos, kurios nera ir taip sekmingos, ta operacija bus trecia per sios metus, tai linksmai gyvenu zodziu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(.GABIJA. @ 2010 09 30, 08:34)
Labas
Dėl lašinukų , tai Taunytė " 9/10 laimės" kaip tik nieko prieš.reikia pasiskaityti, nes nepamenu koks jų paruošimas.Ir dar rodos ji rašė , kad geriau kiaulienos taukai , o ne sviestas , o rodos Ruolia rašė , kad naudoti  lydytą sviestą, bet toks iš pirktinio nesigauna.Tiesa tokiems riebiems produktams reikia gerų kepenų.Man tai atpuola.

Kai neturiu naminio sviesto, lydau "Smetonišką" arba 82% Rokiškio "Saulutę". Kitokie tikrai netinka.
Nepamenu Taunytės minčių apie lašinukus, bet man kažkas patarė dažniau rinktis ne rūkytus, o sūdytus.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif tik savaitę kokią nepaskaityk - jau pusę naujos temos priplepėjusios biggrin.gif
Aš baigiau savo chemijas, ryt einu kraujus tikrint ir aiškintis dėl tolesnių tyrimų ir veiksmų.
Šio mėnesio "Moters" žurnale yra neblogas straipsnis su Ruolia apie fitoterapiją. daug medžiagos panaudota iš knygelės "XXIa.lietuvos žolininkai: kaip įveikti ligas", bet toks tikrai verta paskaityti, toks praktiškas straipsnelis.

mmm, dabar paskaičiau šiek tiek atgal temos, tai žiuriu dar apie kita str.Ruolios diskutavot. Na žodžiu, informuoju, kad yra, norit skaitykit, norit ne blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo A-Z: 30 rugsėjo 2010 - 14:54
Nikola ,ogo,laikykis 4u.gif Tikekimes kad nkieko blogo ten pas tave nebus rasta 4u.gif

Opensea ,labai keista kad gydytoja taip pasake del skysciu g.gif Butinai reikia isgerti per diena apie 2 litrus negazuoto vandenio..

Agresivi chemija dazniausiai sukelia daug salutiniu poveikiu,nezinau visu,daug ju yra,bet vienas is tokiu labai toksisku-doxirubicinas.

Kiek as zinau ir skaiciau,tai moksliskai yrodyta kad butent sudyti lasinukai net labai gerai prie veziniu susirgimu g.gif

QUOTE(A-Z @ 2010 09 30, 16:45)
Sveikos 4u.gif  tik savaitę kokią nepaskaityk - jau pusę naujos temos priplepėjusios  biggrin.gif
Aš baigiau savo chemijas, ryt einu kraujus tikrint ir aiškintis dėl tolesnių tyrimų ir veiksmų.

4u.gif Kad visi tirymai butu geri smile.gif
Man siandien atsiunte kazkoki straipsni Ruolios,gal ir is to zurnalo ,nepaklausiau g.gif Bet tokie svelniai sakant keistoki ten pasisakymai smile.gif

PVZ.,cituoju:"Tiesa, pelynai naudingesni lėtiems žmonės: flegmatikams ir melancholikams. Puplaiškiai – pasiutusioms moteriškėms ir vyrams, kuriems viskas blogai, vis rėkia ir rėkia. Juos atskirti visai nesunku: numeskite raktus ant žemės. Jeigu krūptels – reikia puplaiškių. O jeigu nė nesureaguos – pelynų ir būtinai pridėkite vingiorykščių, šlamučių, gysločių, medetkų, ramunėlių, pipirmėčių"

Ir tas pats Ruolia ten raso:"Nepaisant vėžio formos, nėra jokių vaistažolių, galinčių pirminį vėžį išgydyti."

Bet verta paskaityti ta straipsni,gana idomus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 30 rugsėjo 2010 - 15:08
SVETA K. ačiū už atsakymą, o tavo tas cituotas straipsnis yra iš delfio, keli puslapiai atgal .GABIJA. nuorodą įdėjus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liepsnelee: 30 rugsėjo 2010 - 15:14
QUOTE(nikola @ 2010 09 30, 13:22)

O dabar zinos is mano fronto, jei pamenat rasiau kad kai mamai rado ta augliuka tai as ir pas save irgi toi pacioi pusei aptikau, tai va, uzvakar paeme su svirkstu is jo turini, o siandien jau buvau pas kita daktara apziuroj, dar pasikviete kelis ir nusprende visi kartu kad reikia pjauti ji, nes citologinis turinio tyrimas kazkoks keistas ir galima tik ispjovus nustatyti kas ten doh.gif 

Viskas bus gerai, pamatysi wink.gif 4u.gif

O kur čia tas augliukas, kurioje vietoje, pačioje burnoje?

QUOTE(SVETA K. @ 2010 09 30, 15:07)

Opensea ,labai keista kad gydytoja taip pasake del skysciu g.gif Butinai reikia isgerti per diena apie 2 litrus negazuoto vandenio..

Aš tą žinau, kad reikia skysčių, bet anyta vis išsisukinėja, iš pradžių sakė, kad nenori gert, nes ją pykina. Gal ir pykina, bet sakau, REIKIA, bent citrinos į vandenį, ar kąžką pritaikyti sau, kad tik gertų. O po šios chemijos, suprato, kad labai daug skysčių nereikia, kad ir lašelinės negerai... Žodžiu, aš jos nepamokysiu, gal ji pati taip jaučia, kaip jai geriau.
Atsakyti
QUOTE(liepsnelee @ 2010 09 30, 17:12)
SVETA K. ačiū už atsakymą, o tavo tas cituotas straipsnis yra iš delfio, keli puslapiai atgal .GABIJA. nuorodą įdėjus 4u.gif

Nu va,matyt tos nuorodos neatidariau biggrin.gif O si man per skype viena drauge atsiunte siandien.
Papildyta:
QUOTE(Opensea @ 2010 09 30, 17:15)
Aš tą žinau, kad reikia skysčių, bet anyta vis išsisukinėja, iš pradžių sakė, kad nenori gert, nes ją pykina. Gal ir pykina, bet sakau, REIKIA, bent citrinos į vandenį, ar kąžką pritaikyti sau, kad tik gertų. O po šios chemijos, suprato, kad labai daug skysčių nereikia, kad ir lašelinės negerai... Žodžiu, aš jos nepamokysiu, gal ji pati taip jaučia, kaip jai geriau.

Blogai kad gydytoja taip pasake jai,kad nereikia gerti,tas man keista g.gif Man gydymo metu gydytoja pasake reikia ir vsio smile.gif be jokiu nori - nenori,tai as kaip vaistus,saziningai geriau ta vandieni.O jeigu pykina labai,gal kitus vaistus nuo pikinimo isbandyti? Reikia gyd.paklausti,yra veikianciu 12 val.vaistu,pvz.kitryl 4u.gif
Aj,dar klausei apie psichologa,as tai pati ejau ligos pradzioje,man padejo,nes jau maciau kad pati nesusitvarkau su savo emocijoms.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 30 rugsėjo 2010 - 15:25
QUOTE(Opensea @ 2010 09 30, 16:15)
Viskas bus gerai, pamatysi wink.gif 4u.gif

O kur čia tas augliukas, kurioje vietoje, pačioje burnoje?

burnoje,po liezuviu
Atsakyti
QUOTE(nikola @ 2010 09 30, 15:51)
burnoje,po liezuviu

O jis didėjo, ar kietas?

Pas mane liežuvyje yra žirnio dydžio, bet jau daug metų ten stovi, gal nieko tokio ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Opensea @ 2010 09 30, 17:03)
O jis didėjo, ar kietas?

Pas mane liežuvyje yra žirnio dydžio, bet jau daug metų ten stovi, gal nieko tokio ax.gif

man atrodo kad as ji buvau ir anksciau aptikus, tik kol nebuvo tokiu ziniu kaip mama pranese nesukau galvos....o va siandien ir mamos bendradarbe rado irgi is desnes, buvo pas odontologa, gavo siuntima i zalgiri......zodziu mergaites, kazkaip as linkus manyti kad tie dariniai nuo musu mylimu mobiliu telefonu g.gif mama linkus irgi i tokia nuomone
Atsakyti