Įkraunama...
Įkraunama...

29-ieji onko namučiai

QUOTE(Opensea @ 2010 09 29, 14:01)
Ačiū jums. Pabadysiu pasiūlyti,kaip norėčiau, kad bent sutiktų nors kartelį nuvykti konsultacijai. O dėl kunigo ar vienuolio, tai sudėtingiau, pas mus miestelyje, jie labai dažnai keičiasi, štai vėl naujas atvyko, vienuolių šalia nėra.
Ir dar bėda ta, kad artimieji labai pergyvena dėl jos ligos ir ji pati juos guodžia, ramina, tiesiog nenori būti niekam našta. O man taip norisi ja pasirūpinti, norisi praskiadrinti dienas, norisi padaryti tai, ko ji pati trokštų. Tačiau ji atsitvėrusi siena, tarsi liga tik jos bėda. Pagal ją, mes turime gyventi savo gyvenimus, negalvodami apie ją užklupusią ligą.
Ir dabar nežinau kaip elgtis, šiandien parveža ją po chemoterapijos, labai blogai jaučiasi, nes ištisai pykina ir silpna. Norėčiau nuvažiuoti, bet galvoju, gal ji norėtų pabūti ramybėje, kad tik taip ją varginsim. Nežinau kaip elgtis.... Patarkit...
Gaila, kad ji knygų neskaito, na nebent pasidomi apie žoleles, tačiau ir joms labiau abejinga, nei žavisi.

Nebutinai turi taip buti, bet elgesys labai panasus i mano...priezastis, noriu kad butu salia zmogus kuriam rupiu ir butu mano gyvenimo bendrakeleivis. Visos kitos kalbos nepadeda, nebent tam kartui...ir puikiai suprantu kad kiti turi gyventi savo gyvenimus, o ne mano.
Bet jusu zodziai priverte susimastyti, nes sunku suvokti kad kazkam gali taip rupeti...
Sunku matyti salia esancius, kuriems suteiki skausmo sirgdamas...
Gal tik is mano mintys, bet man atrodo kad ji per daug rupinasi jumis smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ricija: 29 rugsėjo 2010 - 14:13
QUOTE(arune @ 2010 09 29, 12:27)
Gabija, perskaičiau tą Ruolios straipsnį. Aš norėčiau įsigyti tų indikatorinių lakmuso popierėlių ph nustatymui, bet vaistinėse jų nėra. Googlėje skaitinėjau, radau, kad jų galima nusipirkti Reagentai parduotuvėje Vilniuje. Na, o Klaipėdoje kur?  g.gif

Pas mus Šiauliuose buvo kioskelis kuriame pardavinėjo kažkokius vandens aparatus, gal būt čia ir buvo tie Burbuliukai. Tai jie turėjo lakmuso popierėlius vandens PH matuoti. Paskui vandens PH matuoja akvariumistai ir tokių priemonių yra akvariumininkų parduotuvėse. Bet man atroso jie brangoki, jei tris kart per dieną tai bus brangu. Bet gal tiktų tokiam reikalui.
Atsakyti
Ruolios staripsnis geras, kažkoks vyriškas, tikiu kad paremtas didele jo patirtimi. Truputį gaila kad savo laiku kažkokia trenkta tvarka tame Vilniuje buvo. Iš pradžių reikėjo apsilankyti pas gydytoją, kuri rašo nukreipimą Ruoliai. Tai ta gydytoja visų pirma mane išgrūdo pro duris, paskui žmonai aiškino kaip ji viską supranta, nes pati viskuom persirgo ir jai pačiai labai sunku, po to bandė įsiūlyti kinietiškas žoles nes yra jų platintoja... Patekom pas Ruolią pagaliau... Jis daug ir greitai kalba, dalies informacijos tiesiog neišgirsti... Niekaip negaliu tokias atvejais išsitraukti diktofono ir pasidėjus ant stalo viską gražiai susirašyti ir paskui ramiai žodis po žodžio perklausyti.
Todėl patariu visoms ir visems taip daryti, pasiklausti leidimo ir įsirašyti visą pokalbį.
Kiti gydytojai nešneka, o kas šneka tų žodžiai aukso vertės kartais būna.
Mums tada Ruolia skyrė labai daug visokių papildų, jie žoliniai, bet labai dideli kiekiai, tad mes patys nesiryžome tiek daug vartot, o ir gydytoja abejojo kad tiek daug reikia.
Bet dabar laiko nebeatsuksi atgal, belieka eiti ieškoti lakmuso...
Atsakyti
QUOTE(Patriccija @ 2010 09 29, 14:22)
Mieloji, pradek nuo smulkmenu, paskaityk "alchemikas" ar"vienuolis kuris pardave ferari", pirk smulmeneles, kurios tave dziugina, buk toje aplinkoje kur tau gera!
Papildyta:
Oduvancikai, kuo didziausios sekmes ir stiprybes!

ačiukas bigsmile.gif va, būtent, tik būdama airijoje perskaičiau alchemiką,,,,,ir man, kaip blodinei doh.gif tik dabar atsivėrė akys doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Art. @ 2010 09 29, 15:38)
Mums tada Ruolia skyrė labai daug visokių papildų, jie žoliniai, bet labai dideli kiekiai, tad mes patys nesiryžome tiek daug vartot, o ir gydytoja abejojo kad tiek daug reikia.
Bet dabar laiko nebeatsuksi atgal, belieka eiti ieškoti lakmuso...

Buvau pas Ruolią kelis kartus. Pirmais metais labai daug papildų skyrė, seleno po 2 tabl. tris kart dienoj, viso 6 tabl./dienoje. Onkologė viską sumažino, sako nereikia tiek, paliko 2 tabl.dienoje. Šiaip ir vėl norėčiau pas jį nuvažiuot, bet kelionė sunki - 600 km. į abi puses, o dar nuvykus pas jį, reikėdavo apsilankyt pas vietinį chemoterapeutą, nežinia kam, juk siuntimą turėdavau iš savojo onkologo,..., atstovėt eilę, po to jau pas Ruolią. Bet man patikdavo, kad jis surikiuodavo visą tą chaosą, ką vartot, individualiai man pagal ligos anamnezę, tik va kad ne visada jo nuomonė su onkologės sutampa, dėl papildų kiekio, ir t.t.
Atsakyti
Skaitau komentarus po Ruolės straipsnio, kaži ar tik ne tas pats žmogus "Pagalvokim" ir "A. Oželis" g.gif
Atsakyti
Labas vakaras,
Patricija, kaip tavo savijauta, nepablogėjo? Jeigu nieko nejauti, tai tu neįtikėtinai stipri. Man taip pat šiandien sulašino vaistus, nors jau galvoja apie jų keitimą, nes kakle vienas limfmazgis pradėjo didėti, o esantis pažastyje-šlapiuoti. Stebėsiu iki spalio 12 d., o po to bus matyti.
Šiandien visai atsitiktinai susipažinau su jauna, labai gražia moterimi iš Jonavos. Ji serga ketvirti metai (dabar metastazės kepenyse), visą tą laiką skaito mūsų forumą, žino mūsų nikus, seka ypač mano ir tavo istorijas, nes gydosi nuo šių metų vasario mėnesio taip pat vinorelbinu. Pasirodo, prieš vinorelbino lašinimą, pasiskaičiusi mano istoriją, įsistatė portą.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo NBA: 29 rugsėjo 2010 - 18:55
NBA, labai idomiai Tu paabendravai su ta moterimi-mergina is Jonavos. Tik galetu ir ji cia ateiti issikalbeti..su vienodo likimo, na, gal nevienodo,bet tenkanciu gyventi toliau su labai sunkiu gydymu.

Jauciuos kuo puikiausiai. Vakar truputi temperatura pakilo, jos nejauciau, tik pasimatavus galejau pasakyti, kad ji yra. NBA, oi, koks begedis tas slapiuojantis limfmazgis. Tai gal gydytojai mano, kad jau apsiprato su Navelbinu ir reikia kito vaistuko?

Manau, kad bus gal velisu sudetingiau. Sake siek tiek padidins doze. Tik negarantuoju ar taip bus, kai gris man miela gyd. TAMOSAITYTE! Ji gal kitaip gydys mane, na bus matyt spalio 11d.

NBA, o ar tau irgi buvo problemu su skysciu pleuroje?
LIMFMAZGI man operavo viena virs raktikaulio. Pasakojau kazkada, kai echoskopijos metu buvo sakoma , kad issipletusi vena, o gyd. Tiknius pasake "jus kaip norit operuokit ar ne, bet as ciuopiu darini".
QUOTE(NBA @ 2010 09 29, 20:53)
Labas vakaras,
Patricija, kaip tavo savijauta, nepablogėjo? Jeigu nieko nejauti, tai tu neįtikėtinai stipri. Man taip pat šiandien sulašino vaistus, nors jau galvoja apie jų keitimą, nes kakle vienas limfmazgis pradėjo didėti, o esantis pažastyje-šlapiuoti. Stebėsiu iki spalio 12 d., o po to bus matyti.
Šiandien visai atsitiktinai susipažinau su jauna, labai gražia moterimi iš Jonavos. Ji serga ketvirti metai (dabar metastazės kepenyse), visą tą laiką skaito mūsų forumą, žino mūsų nikus, seka ypač mano ir tavo istorijas, nes gydosi nuo šių metų vasario mėnesio taip pat vinorelbinu. Pasirodo, prieš vinorelbino lašinimą, pasiskaičiusi mano istoriją, įsistatė portą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Patriccija: 29 rugsėjo 2010 - 21:20
QUOTE(Oduvančikas @ 2010 09 29, 15:11)
ačiukas bigsmile.gif va, būtent, tik būdama airijoje perskaičiau alchemiką,,,,,ir man, kaip blodinei doh.gif tik dabar atsivėrė akys doh.gif

Na isdrisiu pasakyti kita nuomone...Akys atsiveria kol sergame. Pasveikstame ir vel metams begant tas pats... tiesiog kokioje aplinkoje bunam tokie bunam ir mes...nzn gal klystu...

QUOTE(Opensea @ 2010 09 29, 15:23)
Skaitau komentarus po Ruolės straipsnio, kaži ar tik ne tas pats žmogus "Pagalvokim" ir "A. Oželis" g.gif

Nesuprantu kodel jus taip pykstate ant to zmogaus...zmogus tik issake savo nuomone...
Atsakyti
Taip, Oduvancikai ir kitos mergaites, yac tos, kurios nerandate dziaugsmo, kurios galvojate., kad esate nelaimingos, vienisoa... skaitykite tas knygas, o jei nepadeda, tai patariu pagerti vaistuku, pasitarus su gydytoju. Juk jei siandien nieko neskauda, jei lengva kvepuoti, jei turi ka valgyti, kuo apsirengti ir jei turi kompa, kuriuo gali bendrauti su zmonemis, GYVENTI GERA!
QUOTE(Oduvančikas @ 2010 09 29, 17:11)

Ricija, nepykstam, netgi idomu ir noretus, kad gerb.Ozelis rasytu. Juk jis inesa sujudima tarpe vienodu tonu "svygnojanciu" bobuciu. wink.gif.

Kaip ir laukiam visos cia rasant ART!

Deja, a.a. adis, kad ir pavarde suzinojau ir, kad is Marijampoles kilusi, nepazinojau.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Patriccija: 29 rugsėjo 2010 - 21:35
Taip, gyventi tikrai yra gera ir del to nesigincysiu, net kai buna labai blogai, kai atrodo kad viskas griuva gyventi vis tiek yra gera.
Bet tiesiog turejau minty, kad kai tiek turi patirti ir isgyventi, negi nesinori visgi kazkokios artimos sielos, artimo zmogaus peties i kuri galetum atsiremti... kuris galetu pasirupinti tavo ir savo vaikais...kol tu rupinsies savimi kaip pasveikti...
kai buvau viena viskas buvo paprasciau...nes dabar esi dar atsakingas ir uz tuos kurie nesugeba pasirupinti...
Pradejau skaityti viena knyga, nzn gal jus ja esate jau simtus kartu skaiciusios...bet atsirado jegu...nes skaitai ir jauti kad vos ne apie save skaitai, visos stadijos, ieskojimai, praradimai...Cia is www.kartulengviau.lt puslapio galima parsisiusti.
Atsakyti
QUOTE(ricija @ 2010 09 29, 21:21)

Nesuprantu kodel jus taip pykstate ant to zmogaus...zmogus tik issake savo nuomone...

Oi, aš tikrai nepykstu. Jis kaip tik man pasirodė įdomus. Tik išreiškiau savo pastebėjimą, nejau pasirodė, kad nepatinka ax.gif 4u.gif

Sakykit, o kiek kartų paroje galima leisti zofraną?
Kokios yra tabletės nuo pykinimo ar jos tik su receptu parduodamos?
Negaliu žiūrėt, kaip anyta kamuojasi verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(ricija @ 2010 09 29, 21:36)
Taip, gyventi tikrai yra gera ir del to nesigincysiu, net kai buna labai blogai, kai atrodo kad viskas griuva gyventi vis tiek yra gera.
Bet tiesiog turejau minty, kad kai tiek turi patirti ir isgyventi, negi nesinori visgi kazkokios artimos sielos, artimo zmogaus peties i kuri galetum atsiremti... kuris galetu pasirupinti tavo ir savo vaikais...kol tu rupinsies savimi kaip pasveikti...
kai buvau viena viskas buvo paprasciau...nes dabar esi dar atsakingas ir uz tuos kurie nesugeba pasirupinti...

Gal ne taip supratau, bet tu visai vienisa, neturi pagalbos ar tiesiog neturi tave suprantančio žmogaus? Atleisk už tiesmuką klausimą.
Atsakyti