As darau tokius lavasus : vidu istepu majonezu, kloju salota, dedu file mesyte karsto rukymo, rauginta agurka, cesnako, paprika raudona ir geltona Viska sumaisiau su totorisku padazu.Gaivu ir skanu
dar su mesyte , suriu , svogunu laiskais arba dirbtiniais ikrais
As darau pagal 2 receptukus vienas is kaimynes tik be jos priedu - kuklesnis, o kitas jau mano pacios sumastytas
1. Imu krapus, sudyta lasisa, lydyto surelio visa didesni pakeli ir viska supjausciusi sumaisau. Gauta mase isdrebiu ant didelio viso iskloto lavaso ir su peiliu iskloju tvarkingai visa lavasa, o tada kvieciu vyra i pagalba ir padeda man ji isilgai suvynioti, suviniojusi perpjaunu per puse ir nupjaunu pustuscius galiukus, o tuos 2 gabalus suvinioju i folija ir idedu i saldytuva kelioms valandoms. Istraukusi supjaustau grezineliais ir uzpjaustau plonai citrinos skanaus
2. Imu kepta vistos file, pomidorus ir viskas supjausciusi suberiu i lydyto surelio indeli ir ismaisau. Gauta mase isdrebiu ant lavaso, islyginus suvynioju, perpjaunu per puse ir padedu i saldytuva visai nakciai, kad viskas sustingtu, nes pomidoras labai skystina ir vercia lavasa irti, bet be jo vistiena labai sausa ir man neskanu skanaus
1. Imu krapus, sudyta lasisa, lydyto surelio visa didesni pakeli ir viska supjausciusi sumaisau. Gauta mase isdrebiu ant didelio viso iskloto lavaso ir su peiliu iskloju tvarkingai visa lavasa, o tada kvieciu vyra i pagalba ir padeda man ji isilgai suvynioti, suviniojusi perpjaunu per puse ir nupjaunu pustuscius galiukus, o tuos 2 gabalus suvinioju i folija ir idedu i saldytuva kelioms valandoms. Istraukusi supjaustau grezineliais ir uzpjaustau plonai citrinos skanaus
2. Imu kepta vistos file, pomidorus ir viskas supjausciusi suberiu i lydyto surelio indeli ir ismaisau. Gauta mase isdrebiu ant lavaso, islyginus suvynioju, perpjaunu per puse ir padedu i saldytuva visai nakciai, kad viskas sustingtu, nes pomidoras labai skystina ir vercia lavasa irti, bet be jo vistiena labai sausa ir man neskanu skanaus
nezinau gal jau yra toks receptukas,bet parasysiu kaip valgydavome Norvegijoje.
prisipjaustom i viena lekstute svogunu,kitoj virti makaronai,kitoj keptas keptuveje farsas, pomidorai ir agurkai smulkiai pjaustyti,kitoj dar koie kukuruzai,ir majonezo-keciupo padazas (turejau specialu indu rinkini)...
lavasa porai minuciu i mikrobange ir ant stalo,tuomet kiekvienas ima ir tepasi padaziuo ir ko kiek nori...siltas ir skanus levasiukas
prisipjaustom i viena lekstute svogunu,kitoj virti makaronai,kitoj keptas keptuveje farsas, pomidorai ir agurkai smulkiai pjaustyti,kitoj dar koie kukuruzai,ir majonezo-keciupo padazas (turejau specialu indu rinkini)...
lavasa porai minuciu i mikrobange ir ant stalo,tuomet kiekvienas ima ir tepasi padaziuo ir ko kiek nori...siltas ir skanus levasiukas
mano savaitgalinis lavasas:
1- varske su majonezu, cesnako granulemis,druskyte, krabu lazdelemis, salota
2- varske su majonezu, prieskoniais tadziki, krabu lazdelemis
3- tarkuotas suris su majonezu, cesnaku, juodais bei baltais ikrais
http://public.fotki....no-lavasas.html
1- varske su majonezu, cesnako granulemis,druskyte, krabu lazdelemis, salota
2- varske su majonezu, prieskoniais tadziki, krabu lazdelemis
3- tarkuotas suris su majonezu, cesnaku, juodais bei baltais ikrais
http://public.fotki....no-lavasas.html
Na, prisiskaičiusi aš jūsų idėjų pabandžiau ir pati sumeistravoti šią užkandėlę.
Lavašą ištepiau šiuo metu mano pačiu mėgstamiausiu (number one ) majonezu - Kėdainių, su medumi ir garstyčiomis, išklojau salotas, dėjau rūkytos lašišos gabaliukus, pašlaksčiau juos citrinos sultimis, apibarsčiau džiovintais krapais ir burokine tarka tarkuoto agurko. Gavosi tikrai niam niam, tik gal man įdaro buvo daugoka, norėjosi daugiau jausti lavašo skonį, o mano atveju, įdaras jį užgožė. Kitąkart tikrai mažesnį jo kiekį dėsiu.
Dar norėjau paklausti tų, kurios darė su kumpiu, ar patiko? Nes MB nieko neįkiši, kas susiję su žuvimi ir paukštiena
Lavašą ištepiau šiuo metu mano pačiu mėgstamiausiu (number one ) majonezu - Kėdainių, su medumi ir garstyčiomis, išklojau salotas, dėjau rūkytos lašišos gabaliukus, pašlaksčiau juos citrinos sultimis, apibarsčiau džiovintais krapais ir burokine tarka tarkuoto agurko. Gavosi tikrai niam niam, tik gal man įdaro buvo daugoka, norėjosi daugiau jausti lavašo skonį, o mano atveju, įdaras jį užgožė. Kitąkart tikrai mažesnį jo kiekį dėsiu.
Dar norėjau paklausti tų, kurios darė su kumpiu, ar patiko? Nes MB nieko neįkiši, kas susiję su žuvimi ir paukštiena
QUOTE(jurga r @ 2010 05 25, 23:10)
ojei, kaip skaniai atrodo! nieko nebus-reiks bandyt ir man gamintis tokia uzkandele, be galo megstu visokius uzkandzius
Kaip tik savaitgali mano paneles gimtadieni bus sode..tai bus proga isbandyti
QUOTE(Kibekė @ 2010 05 25, 20:02)
Dar norėjau paklausti tų, kurios darė su kumpiu, ar patiko? Nes MB nieko neįkiši, kas susiję su žuvimi ir paukštiena
Aš bandžiau su kumpiu,bet man nelabai ,nors kiti šveičia net ausys kruta
Man kiek bandžiau skaniausia su tunu,salotom,"panemunės pievų sūreliu" ir krūva krapų
QUOTE(Urtė124 @ 2010 05 29, 22:32)
Aš bandžiau su kumpiu,bet man nelabai ,nors kiti šveičia net ausys kruta
Man kiek bandžiau skaniausia su tunu,salotom,"panemunės pievų sūreliu" ir krūva krapų
Man kiek bandžiau skaniausia su tunu,salotom,"panemunės pievų sūreliu" ir krūva krapų
Taiva, čia pagal kiekvieno individualų skonį, man asmeniškai labai gardu su rūkyta lašiša, bet galvojau su kumpio įdaru ir MB pradžiuginti, žiūrėsim kaip įvertins o dauug dauug krapų - super