Aš irgi esu lavašų didelė mėgėja - tik kad va juos visad visad perku jau gatavus - kebebinėse - todėl jie ir kainuoja nemažai - taigi, o pati niekad nesu bandžius pasidaryt.
Ir pirmą kartą čia sužinojau, kad lavašų papločių galima prekybos centruose nusipirkti - reiks atidžiau pažiūrėti.
O beje, kaip juos kepat - negi turit tas spec. keptuves - vaflines, kur įdedi jau gatavą lavašą ir suspaudi. Ar į mikrobanges sulanksčiusios kišat, ar į orkaites ar tiesiog keptuvėj kepat?
aš irgi kartais darau lavašo patiekalus, perku Rimi, jis toks didelis, tai reikia supjaustyt , o Iki lavašo dar nebandžiau
Mes paprasčiausiai įdedam gatavų virtų su pomidoru padažu pupelių, aštresnių prieskonių, sumaišom su tarkuotu sūriu, susukam volelius ir orkaitėj ant grotelių arba mikrobangėj truputį pašildom, kad nebūtų toks šaltas ir sūris išsilydytų.Skanaus
Mes paprasčiausiai įdedam gatavų virtų su pomidoru padažu pupelių, aštresnių prieskonių, sumaišom su tarkuotu sūriu, susukam volelius ir orkaitėj ant grotelių arba mikrobangėj truputį pašildom, kad nebūtų toks šaltas ir sūris išsilydytų.Skanaus
Reikės būtinai išbandyt
Ir aš labai mėgstu ,būtinai šiandien pabandysiu, tik kažkaip niekad nemačiau tos duonos pirkti , eisiu šiandien ieškoti
vakar Rimi ieškojau lavašo ir neberadau , arba jo po mažai paduoda (jie, jei ne šaldytuve laikai , moment sugenda ), arba, man čia pateikus receptuką visus išpirkot
nu ka lengvute, ant savo galvos prisišnekejai , bet labai tau ačiū
Vakar po IKI vaikščiojau - na visur aš tų lavašų ieškojau, galiausiai net darbuotojų paklausinėjau - sužinojau, kad toje IKI jų nebūna Kaip gaila
O kazin senovineje vaflineje jo shildyti neisheitu su idaru? (aishku perdaug nesuspaudziant)
Kas žino, o Kaune tų lavašų pirkti būna?
Maciau daugybe kartu, kaip rytieciai daro lavasus, tam reikia patirties, is kart nepadarysi, tesla tai paprasta-miltai, vanduo, mieles, druska, bet vat kociojimas ja ten ir kocioja, ir suka ant kocelo, meto ant ranku, nu vienu zodziu ji turi buti tiesiog persvieciama is to plonumo, o tada meta ant didziules sausos karstos keptuves, pakepa, staigiai apvercia, isima, tada deda ant virsaus sudrekinta ranksluosti, reikia palikti ja taip kuriam laikui, na o tada jau
QUOTE(lorikas @ 2005 01 06, 13:54)
Kas žino, o Kaune tų lavašų pirkti būna?
siandien ieskojau lavasu ir rimi ir iki, niekur neradau iki parduotuvej tai tik tortiliju suradau