Įkraunama...
Įkraunama...

Lavašas

QUOTE(Mytis @ 2007 01 23, 01:14)
negali but..
as irgi IKI esu pirkusi, tik i kaina nekreipiau demesio.. bet buciau pamaciusi kad tiek kainuoja..
na spec. pasiziuresiu.
na RIMi tai tikrai 2,19 ( ceki pasiziurejau) 180gr
O tai kokio jie dydžio? Aš pirkau Šilainių turguj, tai gal apie 20-30 cm skersmens (apvalūs) - 70 cnt. Ir pardavėja patvirtino, kad tai lavašas. Pasidariau tai nelabai skaniai, lašiša sūri buvo, bet patį procesą įsikirtau, labai rūpėjo pabandyti. Užsišaldžiau (kad nereikėtų dažnai į Šilainius trenktis), mėginsiu atšildyt - žiūrėsiu, kas gausis atšildžius, ir jūsų receptus pabandysiu  tongue.gif

na as nematavau ju dydzio, bet parduotuvese tik tos vienos rusies ir maciau pirkt 180 gr
ovalas gal koki 60 cm ant 30

o rimtai uz 5 lt gal ten tortilijos perkamos? tokie blynai gal 8 vnt supakuoti, bet man jie neskanus, gal jas pakepti reikia

kas saldet lavasa? kaip jis atsildytas?
Atsakyti
Paziurejau IKI, pasirodo visa laika perku tortilijas ir isivaizduodavau, kad ten lavasas doh.gif biggrin.gif O kaina 5,99 smile.gif
O skiriasi skoniai lavaso ir tortiliju?
Atsakyti
QUOTE(Gardenija @ 2007 01 24, 10:04)
Paziurejau IKI, pasirodo visa laika perku tortilijas ir isivaizduodavau, kad ten lavasas doh.gif  biggrin.gif O kaina 5,99 smile.gif

siaip tai skiriasi-juk ir priklauso skirtingoms virtuvems...is esmes net ir kepimas tu dalykeliu skirtingai vyksta, nors produktai beveik tie patys smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aga @ 2007 01 22, 22:18)
Kažką tu ten kito perki, ne lavašą, įtariu gal kokias tortilijas g.gif
Maximoj lavašai būdavo 1,65 Lt., nu bet nebeveža doh.gif

aš visad pirkdavau Maximoj ir dabar perku ir kaina jo yra apie 2,20Lt.
Atsakyti
QUOTE(starbee @ 2007 01 24, 23:10)
aš visad pirkdavau Maximoj ir dabar perku ir kaina jo yra apie 2,20Lt.

Kurioj ir kokiam mieste g.gif
Kaune pramonės Maximoj visada 1,65 Lt. buvo, įdomu kodėl nebeveža cray.gif
Atsakyti
nu tai o kur receptai.... unsure.gif
Atsakyti
vakar prisiskaiciau cia, tai nakti nulekiau i Pramones maxima, bet neradau ten lavasu, taciau aptikau tortilijas, tai, kadangi labai norejau, pasiemiau ir nenusivyliau thumbup.gif
pasidariau padaziuka: Goldyna majonezas, kuris yra su agurkais ir kaparėliais, įdėjau porą šaukštų kečiupo, ir išmakalavau, tada tuo padažiuku ištepiau visą tortiliją.
Pasikepinau jautienos faršą, apibarstydama jį picos prieskoniais, susitarkavau kopūstą ir smulkiai supjausčiau pamidorą.
tada į tą išteptą padažu tortiliją sudėjau siaurią eilutę faršo, eilutė tarkuotų kopūstų, ir eilutė pomidorų. Tada tvirtai suskau ir mikrobanginėj pašildžiau 1 min.
niam niam buvo clap.gif essen.gif
Atsakyti
QUOTE(kasafane @ 2007 03 02, 18:46)
vakar prisiskaiciau cia, tai nakti nulekiau i Pramones maxima, bet neradau ten lavasu, taciau aptikau tortilijas, tai, kadangi labai norejau, pasiemiau ir nenusivyliau  thumbup.gif
pasidariau padaziuka: Goldyna majonezas, kuris yra su agurkais ir kaparėliais, įdėjau porą šaukštų kečiupo, ir išmakalavau, tada tuo padažiuku ištepiau visą tortiliją.
Pasikepinau jautienos faršą, apibarstydama jį picos prieskoniais, susitarkavau kopūstą ir smulkiai supjausčiau pamidorą.
tada į tą išteptą padažu tortiliją sudėjau siaurią eilutę faršo, eilutė tarkuotų kopūstų, ir eilutė pomidorų. Tada tvirtai suskau ir mikrobanginėj pašildžiau 1 min.
niam niam buvo  clap.gif  essen.gif

essen.gif oi kaip skaniai nuskambejo smile.gif
Atsakyti
tikrai tema vertetu pervadint i kur nusipirkt lavaso, nes receptuku tai ne per daugiausiai. ieskojau kokiu idomesniu padaziuku receptu, bet nieko ypatindo isskyrus majoneza su ketcupu arba rama...

as darau taip:
helmans
majonezo
grietines
varskes ar philadelpia varskes kremo
tada svogunu laisku
petrazoliu
krapu
viska sumiksuoju ir tepu blynus
svogunu melynu pusmenuliais pjaustytu
ridikeliu
agurku
pomidoru
patarkuoju morkyciu ir padarau su padaziuku knorr is pakelio prancuzisku toks rugstokas skonis buna
ir vaikinukui kad sociau butu dar surio pabarstom
mesyte siandien bus aviena malta, marinuota ir kepta pailgom desrelem
kt kartai buna jautiena plonai pjaustyta ar vistienos krutinele...

o jei negaunu lavaso tada is bedos prikepu lietiniu ir vyniojam i juos...

sildom orkaitej arba sumustiniu keptuvej...
gal kam tiks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gardenija @ 2007 01 24, 11:04)
Paziurejau IKI, pasirodo visa laika perku tortilijas ir isivaizduodavau, kad ten lavasas doh.gif  biggrin.gif O kaina 5,99 smile.gif

man tai skiriasi ir netgi labai... man lavasas niam niam tik nervian kad netaip ir lengva jo rast
o as isvis labai paprastai ir greit darau, maximose yra skardineles mexikietiksos tuno salotos, tai idedu ju ,poto viena suri toki kaip i hamburgerius deda, uzvynioju ir i mikrobangine minutei,ir greitai ir labai skanu, tik lavasas minkstas buna, nes pvz kai orkaitei kepu tai jis paskrunda, tai kai netingiu zaist ilgiau, tai idara darau taip: isverdu vistienos, ja susmulkinu, sumaisau su majonezu ir priesoniais makaronams, dedu ant lavaso tada ant virsaus agurko ir paprikos smulkintos, surio to kvadratinio uzvynioju ir i orkaite rolleyes.gif
Atsakyti
butinai pasigaminsiu shi skanesta thumbup.gif
Atsakyti
Aplaksčiau visus pagrindinius Klaipėdos prekybos centrus, lavašo nė kvapo... K
Atsakyti