QUOTE(Aga @ 2005 12 01, 13:26)
Tai kas tada į lavašą dedas???
Beja, lavašas tai pats blynas tik, o jei kas į vidų dedas tai ir gaunas kebabas lavaše. Ar ne?
Na jei sneket turkiskai tai taip :-) kebabas lavase - mesa lavase. Nes kebabas tai ne patiekalo pavadinimas. Arabu kalbose tiesiog Kebab reiskia - kepta mesa, visai nenurodant kokiam pavidale, o jau kiti zodeliai pries nurodo koks tiksliai patiekalas - liulia kebab, doner kebab, shish kebab ir pan. Jei tai tiesiog Kebab, nenurodant tiksliau, tai Europoje paprastai turima minty Doner Kebab (kepta mesa ant besisukancio pagalio), o Amerikoje Shis Kebab (kazkas panasaus i saslyka - mesa ant iesmo)
O sakyti, kad lavasas nesveika, tai tas pats kas duona - nesveika :-). Nuo to ka ivyniosite ir gausite sveika ar nesveika. Mes seimoje labai megstam. Prisivyniojam kruva darzoviu ir kepta arba virta kalakutiena, vistiena... Labai skanu. Be kazkokio uztepo tiesa sausa, tai mes vietoj majonezo dedam Musu varskes uztepuka, labai tinka prie darzoviu.