Įkraunama...
Įkraunama...

vaiko isterijos darzelyje

Noreciau patarimo, kaip elgtis su 2 m. vaikuciu, kuris kategoriskai atsisako pasilikti darzelyje. Palikus prasideda isterinis verkimas, nenusiramina. Paliekant kuri laika pabunu kartu. Jau savaite taip ir jokio progreso nesimato. Aukletojos matosi kad stengiasi ir nukalbinti ir sudominti, bet mazoji nepasiduoda ikalbinejimams.
Atsakyti
QUOTE(lauriuxd @ 2010 09 08, 16:08)
Noreciau patarimo, kaip elgtis su 2 m. vaikuciu, kuris kategoriskai atsisako pasilikti darzelyje. Palikus prasideda isterinis verkimas, nenusiramina. Paliekant kuri laika pabunu kartu. Jau savaite taip ir jokio progreso nesimato. Aukletojos matosi kad stengiasi ir nukalbinti ir sudominti, bet  mazoji nepasiduoda ikalbinejimams.

Musu issiskyrimai taip pat verksmingi. Sunus jau pamates pastata ima verkti, reikia jega isimti ji is automobilines kedutes, verkianti nunesam i rubine, perrengiam ir jau neste inesam i grupe. Aukletoja ji paima man is glebio, bet ne visada islaiko, nes jis stengiasi istrukti ir pabegti paskui. Vakar verke su isterijom ir griuvinejimais ant zemes, siandien jau kiek trumpiau ir ne taip smarkiai verke. Jis nusiramina mazdaug po 10 minuciu. Veliau verkia, jei tik kiti vaikai ima verkti. Man pasilikti grupeje neileidzia, o ir manau, jog butu neteisinga kitu vaiku atzvilgiu. Atsisveikinimai turi buti kuo trumpesni, kad ilgai vaiko negraudinti, nes kuo ilgiau salia buna mama, tuo ilgiau vaikas verkia. Jums patarciau visai grupeje nepasilikti, nes nesvarbu kada jus iseisti, vis tiek dukra verks, tiek kad laikotarpis uzsitesia jums bunant kartu.
Manau, jog reikia apsisarvuoti kantrybe ir bent pora savaiciu palaukti.
O kiek valandu jus paliekate dukra viena darzelyje? Ir ar visa ta laika ji ir verkia?
Atsakyti
Apie valanda. Ji visa laika prarekia. Na klykia ne visa laika, bet verkia ir nenusiramina. Lauke jai visai nereikia manes jei nepasaukiau, tai ir zaistu. Bandziau pasislepti kur nors ar uz medzio ar krumo ir stebejau reakcija. Tai ji per ta laika ne karto nepradejo ieskoti manes. verysad.gif
Atsakyti
Tikrai, apsisarvuokite kantrybe, ir viskas bus gerai. Pripras mergyte, susidraugaus su kitais vaiakis ir viskas bus gerai. Sekmes jums 4u.gif
Atsakyti
Penktadienis buvo ta diena, kai darzelyje jau nurimom ir emem zaisti. ax.gif PAGALIAU progresas thumbup.gif
Atsakyti
Mano vaiko darzelyje buvo labai gera aukletoja. Ji paskui net per naujus metus kartu su vaikais persirengdavo nykstuku.
Tai ji liepe man buti su sunum buti kiek jis nebeverks. As ir budavau, kai isizaisdavo su vaikais, tada iseidavau. As puse metu dar nedirbau, tai ta sau galejau leisti.
As tau pasiulyciau su vaiku kazka ryt nunesti ar aukletojai ar grupes draugui. Pavyzdziui nupiesti piesini ir nunesti ar kartu sausainukus kepti ir nunesti i grupe vaikams, ar obuoliuku, ar mylima zaisla samoningai grupeje palikti, ar nupirkti kastuveli smelyne zaisti ir pan. kad butu noras eiti i darzeli.
Mamos specialybe labai sunki, vaikas auga ir problemos dideja, o kad vaikas nebutu psichologiskai traumuotas, mama turi buti ramstis turi sumastyti kaip i ta gyvenimeli isleisti ir buti seseliu salia, ir nesvarbu ar jam 2 metai, ar 20. 4u.gif
Atsakyti
sirdis plysta ir man. manajai 1metai ir 10 men. bets nekam kaip suauge. tai siandien antra diena lopselyje- rekia ne savu balsu, saukia mama einam namoooooo. vakar sake net duris darzeio uzrakinti turejo aukletojos, sako kad labai jautriai jau reaguoja ji........is kur gaut tos kantrybes ziuret i vaiko virpancias lupas, a???????
Atsakyti
Sveikos visos, pas mus lygiai ta pati problema, kiekviena karta kaip reikia palikti lopselyje isterijos prasideda, as vis bijau kad kokios nervines ligos sau neisivarytu. Mes dar tik antra savaite einam, po kelias valandas pabuti. O va kaip ji ten palieku, o palieku tik tada kai jis uzsizaidze, tai tada pasak aukletoju nei asaros nebuna, nes kaip ir ateinu pasiimti, jis niekur neskuba tada. Norejau paklausti, ar jusu vaikai, po tokiu isteriju naktimis nepradejo sokineti, nes maniskis kelinta nakti pradeda rekti- ne, ne, ne ir verkia, ar sakau tik cia nebus darzelio pasekmes.
Atsakyti
Sveikos, maniskis irgi nuejo i lopseli (1m9men), jau dvi savaites vaiksto. Pirmas tris dienas ejome su daina, o po to prasidejo... Tik ivaziavus i gatve, kur yra darzelis - asaros kaip pupos, mmaaaaammmaaaa... Beda... Trukdo kitiems vaikams, nes beveik nepertraukiamai verkia... Siandien aukletoja paprase pasiimti anksciau. Gal jis dar per mazas? Bandom ir buteliuka su gerimu palikt ir zaislus is namu idet, bet niekaip mums nesiseka ilgint buvimo darzelyje laiko... Dabar trumpinam laika, o po to kas? Gal pripras? Kruminukai dar ta proga pradejo dygt... Sunku visiems, labai pergyvenam del savo mazulelio... Stengiames to neparodyti, namie demesio daug skiriam. Nebezinau ka daryt...

P.S. naktim miega ramiau, nes diena darzelyje nemiega, buna pavarges..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuika235: 23 rugsėjo 2010 - 10:55
Mes jau pripratom. Pagaliau. Ir miegam ir valgom ir zaidziam. Ir aukletojas sugebam prajuokinti biggrin.gif
Atsakyti
Mano mergytei 4 metai, tik pradejome lankyti darzeli, pirmos 3 dienos buvo pasakiskos, pati norejo eit, tik nemiegojo ir visai nevalge darzelyje. Ketvirta diena kategoriskai pareiske, kad neeisiu i darzeli. Vis tiek nunesiau ja i darzeli, apsparde auklotetoja, reke. Sunkiai, bet isejau, palikau ja, aukletoja pasake, kad nusiramino po 10 min, kai tik vaikai pradejo su ja bendrauti. O mano kaimynas 2 metus reke, eidamas i darzeli, kas ryta. Vos mama apsisuka ir nueina is karto nusiramindavo darzelyje. Pripras ir jusu vaikai. Sunki musu dalia, mamytes. smile.gif dar neiaisku, kam sunkiau prie darzelio priprasti, musu vaikams, ar mums. biggrin.gif
Atsakyti
mes tai labai susirgome, ejome i darzeli dvi savaites, tris jau sergame.. po to vel viskas is pradziu doh.gif dabar bandau vis kalbet kaip gera darzely, bet jis tik galva mojuoja.. nenori grizt.. kazi kaip bus? gal is viso nebekalbet apie darzeli?
Atsakyti