himalaia, Tu nemažai apsišvietus šioje srityje o klausyk, gal teko ką girdėt, ar surišta Acne ir sportas. Turiu galvoje sportas sporto klube, su svoriais, kai tavo kūnas auga, auga raumenys ir t.t. maitiniesi pilnavertiškai, daug baltiminio maisto (zuvis, visšiena, jautiena ir t.t.) kiek skaičiau, sportuojant padidėja hormono testetelorio kiekis, o ten DHT kažkaip susiją su riebalų išskyrimu, ko pasakejo ir oda tampa spuoguota.. (na per google skaičiau "testosterone acne", yra straipnių keletas.) gal tu esi ką skaičiusi apie tai ir turi savo nuomonę?
bet čia daraisi nuo tos acnės kaip koks paranojikas. Maistas įtakoja, kava įtakoja, alkoholis įtakoja, miltiniai-riebūs porduktai įtakoja, sportas įtakoja, masturbacija įtakoja, ryžiai įtakoja, pienas įtakoja, pilna tų teorijų kokių tik neteko girdėt ir skaityt
as kai sportavau tai pas mane kaip tik maziau budavo spuogu, dabar ju iskyla daugiau.
As labai aktyviai sportuoju 8 metus, dabar tikrai turiu maziau spuogu negu pries sporta. Zinoma, pries treniruote visada nusivalau makiaza, po sporto veida gerai nuprausiu prausikliu.
Papildyta:
Tikra teisybe As pastebejau, kad mane itakoja hormonai pries mmm ir stresas. Vakar suvalgiau balto selgos sokolado, nu blem , spuogas per nakti iskilo. Gal sakau, ir baltas sokoladas issaukia spuogu atsiradima
Papildyta:
QUOTE(sev7n @ 2010 10 30, 11:34)
himalaia, Tu nemažai apsišvietus šioje srityje o klausyk, gal teko ką girdėt, ar surišta Acne ir sportas. Turiu galvoje sportas sporto klube, su svoriais, kai tavo kūnas auga, auga raumenys ir t.t. maitiniesi pilnavertiškai, daug baltiminio maisto (zuvis, visšiena, jautiena ir t.t.) kiek skaičiau, sportuojant padidėja hormono testetelorio kiekis, o ten DHT kažkaip susiją su riebalų išskyrimu, ko pasakejo ir oda tampa spuoguota.. (na per google skaičiau "testosterone acne", yra straipnių keletas.) gal tu esi ką skaičiusi apie tai ir turi savo nuomonę?
bet čia daraisi nuo tos acnės kaip koks paranojikas. Maistas įtakoja, kava įtakoja, alkoholis įtakoja, miltiniai-riebūs porduktai įtakoja, sportas įtakoja, masturbacija įtakoja, ryžiai įtakoja, pienas įtakoja, pilna tų teorijų kokių tik neteko girdėt ir skaityt
Tikra teisybe As pastebejau, kad mane itakoja hormonai pries mmm ir stresas. Vakar suvalgiau balto selgos sokolado, nu blem , spuogas per nakti iskilo. Gal sakau, ir baltas sokoladas issaukia spuogu atsiradima
Nu jau spuogu buvau prisiauginus ant zandu,kosmaras - nezinau nuo ko nuo streso ar nuo vitaminu (magnis B6) viskas sutapo kartu. Niekas nepadejo nei gydytojos israsytas tepaliukas (labai smirdantis, tamsus, su visnevskio kvapu) nei kokie kiti vaistai. Kilo menesi laiko spuogai jau galvojau kad bus votis ant zando. Tai pradejau liaudiskas preimones traukt ir deti. Ir ko nedariau ir pakaitinta svoguna dejau (padejo iskelti i pavirsiu - tiesiog per pora valandu-bet ir terliojaus) ir ramuneliu nuoviru ploviau ir cinko suplaktine naudojau ir arbatmedzio alieju. Padejo tik sviezaus kopusto lapas. Labai greit nueme patinima ir karsti. Ir nezinau ar cia sutapimas (su kuo net nezinau) bet ir dabar jei jau jauciu kad kyla kazkokie nezinau net kokie ir itriu kad jiems galo nebus tai vel dedu kopusto lapa.
O siaip naudoju rasos prausikli (melyna) sieros suplaktine ir kremukus rasos tamsiai melyna pakuote. Bet vel arteja ziema ir vel galvos skausmas ka tepti ant veiduko ryte. Nes buvau pasaldzius oda ir dabar bijau naudoti drekinanti krema kai lauke minusas.
Del mitybos tai nezinau gal maziau reiktu valgyti pieno produktu, net nezinau. Kavos jei isgeriu 2 puodelius per diena (ne kasdien tikrai) tai jau daug man. Vartoju daug vandens. Stengiuosi sveikai maitintis.
Is sveikatos problemu tai yra problemos is moterisko puses. Pradzioje buvo problemos su lupu sritim ir aplink, o dabar dingo tos problemos, viskas lipa ant zandu.
Gal gali kas patarti kaip pasalinti greiciau demes raudonas likusias po randu? Ir dar kokiu kremuku naudotis ryte, kad nesaldytu odos ir jos nekimstu ?
O siaip naudoju rasos prausikli (melyna) sieros suplaktine ir kremukus rasos tamsiai melyna pakuote. Bet vel arteja ziema ir vel galvos skausmas ka tepti ant veiduko ryte. Nes buvau pasaldzius oda ir dabar bijau naudoti drekinanti krema kai lauke minusas.
Del mitybos tai nezinau gal maziau reiktu valgyti pieno produktu, net nezinau. Kavos jei isgeriu 2 puodelius per diena (ne kasdien tikrai) tai jau daug man. Vartoju daug vandens. Stengiuosi sveikai maitintis.
Is sveikatos problemu tai yra problemos is moterisko puses. Pradzioje buvo problemos su lupu sritim ir aplink, o dabar dingo tos problemos, viskas lipa ant zandu.
Gal gali kas patarti kaip pasalinti greiciau demes raudonas likusias po randu? Ir dar kokiu kremuku naudotis ryte, kad nesaldytu odos ir jos nekimstu ?
O aš norėjau paklaust dar dėl tų cinko tablečių.
Pvz. maistas-sportui.lt ten cinkas yra 50mg ( 333% RPN)
Tianshi - 1mg
walmark - 10 ir 15mg
Kažin kurį rinktis. Ar tos 50mg dozės nebūtų per didelės? Tada gal bent po pusę jų tablečių gerti?
O pvz tianshi - tai ar išvis būtų poveikis?
Tianshi - 1mg
walmark - 10 ir 15mg
Kažin kurį rinktis. Ar tos 50mg dozės nebūtų per didelės? Tada gal bent po pusę jų tablečių gerti?
QUOTE(Irma77 @ 2010 10 31, 23:19)
Labai greit nueme patinima ir karsti. Ir nezinau ar cia sutapimas (su kuo net nezinau) bet ir dabar jei jau jauciu kad kyla kazkokie nezinau net kokie ir itriu kad jiems galo nebus tai vel dedu kopusto lapa.
Kaip tiksliai pasigaminti sita gerybe?
As nezinau ar man padetu,bet noreciau isbandyti,nes ant nosies nugareles ir apacioje nosies jauciu bus kazkas,skauda stiprokai,paraude,biski patine,siaip nelabai matosi,bet pas mane tokiu giluminiu dalyku jau super retai buna,net nezinau kuo tepti
QUOTE(stalazass @ 2010 11 01, 23:34)
Mano zandukus isbalino gerai adeles "grozio tepalas". O siaip, kas sergat jaunatviniais spuogais, tai gyvenkit ateitim, jokie tepalai, kremai, serumai ar prausikliai nepades, svarbiausia tiket. Pas mane sviesa tunelio gale jau matos
Tik jau netvirtinkit taip
QUOTE(stalazass @ 2010 11 01, 23:34)
Mano zandukus isbalino gerai adeles "grozio tepalas". O siaip, kas sergat jaunatviniais spuogais, tai gyvenkit ateitim, jokie tepalai, kremai, serumai ar prausikliai nepades, svarbiausia tiket. Pas mane sviesa tunelio gale jau matos
o jei spuogai ne jaunatviniai, kaip tada? ar pades? ar gal jau ir tiket nebeverta ?
QUOTE(Maserati @ 2010 11 01, 21:48)
Kaip tiksliai pasigaminti sita gerybe?
Tai kad nieko cia sudetingo nera. Paimti sviezaus kopusto lapa ji truputi padauzyti (as su kocelu truputi pavanoju) jis suminksteja ir sulciu truputuka iskiria. Va toki lapa ir glaudziu prie problemines vietos. Dedant jauciu tokia malonia vesa o po to jis susyla nuo odos (kokias 5-10 minutes palaikau ir nuimu). Ir viskas.
Taip teko daryti vaikui kai po skiepu pradejo kojyte tinti. Tai tada ir labai gerai nueme ir skausma ir patinima ir karsti istrauke. Tai del sios priezasties ir sau isbandziau.
QUOTE(purpurinė @ 2010 11 01, 12:32)
O aš norėjau paklaust dar dėl tų cinko tablečių.
Tianshi - 1mg
walmark - 10 ir 15mg
Tianshi - 1mg
walmark - 10 ir 15mg
Pirmus 3 menesius geriau pilna tablete,tik va kelis kartus pilvukas sunegalavo Skaiciau,kad taip buna,kai cinko organizme per daug,tada jis naturaliu budu greitai pasisalina,taip kad kelis kartus teko ilgaiiii draugauti su wc Buvau ir pas daktara,nes nesupratau kas darosi,galvojau gal apsinuodijau,papasakojau jam ir apie cinka,tik nepaminejau,kad i diena 333 proc. geriu pasake,kad nuo cinko taip nebuna,o as internete nemazai tokiu istoriju skaiciau,nes Vokietijoje cinko kaip matau, lengviau nusipirkti nei Lietuvoje,tai va po tokios patirties, dabar geriu po puse tabletes i diena ir vargo nematau