O man ne vienas gydytojas (tarp ju ir ginekologe) buvo uzsimine, kad moterims su policistiniu kiausidziu sindromu siek tiek padeda toks augalas sabalpalmė (saw palmetto), is jo gaminami vaistai vyru prostatai gydyti (tipo prostamol). As isnarsiau internete, ir is tiesu, raso, kad teoriskai tai imanoma, nes tipo sitas augalas organizme mazina laisvo testosterono kieki, kurio perteklius vyrams sukelia prostatita, o moterims - visus policistukiu dziaugsmus: spuogus, plauku slinkima. Klinikiniai tyrimai nedaryti, todel niekas nieko negarantuoja.
As pati policistuke, bandom kviestis gandra, bet as vasari kaip nutraukiau KT, taip O ir nepasirode (kur pasirodys, kai testosteronas 4.0 buvo), mmm dufastonu gyd. issaukinejo, as nusispuogavau, plaukai pradejo slinkti. Kadangi buvo sutarta pradeti rimta gydyma nuo rugsejo kai cikla sukursim, galvoju, pabandysiu iki tol as ta prostamola, blogiau nebus (skestantis ir uz siaudo...). Pradejau gerti nuo birzelio pradzios, ir ka, po 20 dienu parejo O. Spuogeliai kaip buvo taip ir liko, bet plaukai nustojo slinkti, ir nereikalingu plauku vesejimas atrodo kad sumazejo. Tai vat sedejau ir galvojau, ar cia nuo prostamolo, ar del dufastono
... bet dufastona jau 6 men. naudoju ir iki siol nieko panasaus nebuvo...
Dabar sekancio ciklo vidurys, ir vel visi pozymiai, kad O tuoj tuoj bus
Na, man dabar metformina dar paskyre, bet ji tik trecia diena geriu, tai nemanau, kad itakos gali tureti...
Merginos, cia tik mano asmenine patirtis, ne rekomendacijos! Kiekvienas organizmas gali savaip sureaguoti. Pati kartais pagalvoju, kad beprote esu be gydytojo kazka vartodama.