Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(Olesta @ 2010 09 22, 08:29)
nu kas čia per klausimas, sėdi tuojaus pat tortą pasidarius ir mauni  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif lekiu....... ok.gif
Atsakyti
Sveikos, kazkada buvau radus rusaiciu forume issamiai kaip daryti karamelinius papuosimus, paieskosiu gal rasiu.
O dabar tik recepta galiu imest 4u.gif
1 стакан сахарного песка, 3/4 стакана воды, 3—5 капель уксусной эссенции 3%-ной или 10—12 капель раствора лимонной кислоты, ароматическая эссенция, краска пищевая.
Приготовить сахарный сироп, как для помады, но уваривать его до пробы на карамель.

Чтобы карамель не засахарилась, в начале варки в сироп добавить уксусную эссенцию (сироп должен иметь кисловатый привкус). Можно добавить лимонную или виннокаменную кислоту, но от этого карамель желтеет.

Из карамели легко приготовить карамельные листики. Для этого из картофеля, моркови или репы вырезают штампик наподобие листа с прожилками.
Штампик укрепляют на столовой вилке и нижнюю часть его с рисунком обмакивают в горячую карамель; затем штампик с прилипшей карамелью кладут на слегка смазанную маслом холодную тарелку, карамель немного приклеивается к тарелке, и штампик легко отделяется от карамели.
Карамельный листик ножом отделяют от тарелки и, пока он не остыл, растягиванием или перегибанием на скалке придают ему любую форму.

Из слегка остывшей пластичной карамели можно сделать завитушки. Для этого надо скатать карамель в виде жгутика и спирально намотать на смазанную маслом палочку.
Papildyta:
Va radau Viskas apie karamele
Atsakyti
QUOTE(rutyte11 @ 2010 09 22, 09:11)
Sveikos, kazkada buvau radus rusaiciu forume issamiai kaip daryti karamelinius papuosimus, paieskosiu gal rasiu.

Papildyta:
Va radau Viskas apie karamele

ziuriu gera tema uzvedziau lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(wingaile @ 2010 09 22, 09:27)
ziuriu gera tema uzvedziau lotuliukas.gif  thumbup.gif

na taip, kaip kazkas sake dar neatrastas lobynas lotuliukas.gif
Atsakyti
Labas,oho kokie grožiai iš karamelės gaminami wub.gif o aš dar ir tokį radau kaip gražiai man jis piešia ax.gif Piešimas šokoladu
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2010 09 21, 21:38)
laugh.gif tai gal nereiktų keisti  g.gif  įdomu, ant kokio paviršiaus ten papila? ant silikono? ir kas ten per xitra lempa? Ten ne šiaip sau stalinė lempa, įtariu.. ten xitra lempa  cool.gif

labai patiko man šita idėja thumbup.gif  Nu bet pala.. gi verdam sirupus tada, kai darom beze.. įdomu, kiek reiktų pavirti, kad laikytų formą.. galėčiau supilti į kokią nors siliconinę formą pabandymui..bet su oro burbulais gal būtų.. nu žodžiu, nearti dirvonai čia mumi  wub.gif

Labai greit paruduoja nuo beze sirupo pervirimo... buvo taip nutike, ir staigiai laiko forma, vos pravesus. Gaunasi kaip tie cukriniai gaideliai is vaikystes.
Atsakyti
sveikos,

gal galit padeti?perinstaliavo kompiuteri ir dingo mano dokumentai verysad.gif
o niekaip nerandu,kaip padaryti kriksto batelius pagal Migle.Sirdingi dekoju!
Atsakyti
Ot, mergos, Jus su ta karamele

Nu psio doh.gif . Jauciu man prasides naujas etapas. Tikriausiai nenusiraminsiu, kol nepadarysiu doh.gif
Atsakyti
Na kiek teko bobulyciu klausineti, tai visas tas rozytes ir ilguosius saldainius jie rankom tampo kol mase dar karsta ir vercia ta mase i cukraus pudra ima rankom ir tampo. O mase daryti reikia panasia kaip i tu gaideliu kur ant pagaliuko tik siek tiek nedavirti...
Nu bet kiek as bandziau man niekaip nepavyko, gaudavosi karamele sad.gif
Kirbe nuvaziuok pas teta padaryk fotosesija kaip ji gamina ir mus cia visas pamokink ax.gif
As ant to uzsiciklinus buvau pries metus, sakiau eisiu prie baznycios ir prasysiu babuluciu kad kursus man nemoksai pravestu lotuliukas.gif bet kiek bandziau man niekas ten nepavyko tik siukslyne nemazai cukrum paseriau biggrin.gif

Galiu jums pasakyti ir pakonsultuoti kaip karameles ant pagaliuko daryti tas senovines ta tai tikrai zinau ir moku rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Atize: 22 rugsėjo 2010 - 11:02
QUOTE(Atize @ 2010 09 22, 11:58)
Na kiek teko bobulyciu klausineti, tai visas tas rozytes ir ilguosius saldainius jie rankom tampo kol mase dar karsta ir vercia ta mase i cukraus pudra ima rankom ir tampo. O mase daryti reikia panasia kaip i tu gaideliu kur ant pagaliuko tik siek tiek nedavirti...
Nu bet kiek as bandziau man niekaip nepavyko, gaudavosi karamele sad.gif
Kirbe nuvaziuok pas teta padaryk fotosesija kaip ji gamina ir mus cia visas pamokink  ax.gif
As ant to uzsiciklinus buvau pries metus, sakiau eisiu prie baznycios ir prasysiu babuluciu kad kursus man nemoksai pravestu  lotuliukas.gif  bet kiek bandziau man niekas ten nepavyko tik siukslyne nemazai cukrum paseriau  biggrin.gif

Galiu jums pasakyti ir pakonsultuoti kaip karameles ant pagaliuko daryti tas senovines ta tai tikrai zinau ir moku  rolleyes.gif

As noreciau suzinoti, nes per kiekviena Kaziuka begu tu saldainiu pirkti, o noretusi paciai ismokti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(DaivaVe @ 2010 09 22, 11:16)
As noreciau suzinoti, nes per kiekviena Kaziuka begu tu saldainiu pirkti, o noretusi paciai ismokti  blush2.gif

taigi rasau kad tu ilguju as pati nemoku gaminti, jie skiriasi nuo tu paprastu taip vadinamo deginto cukraus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Atize @ 2010 09 22, 12:21)
taigi rasau kad tu ilguju as pati nemoku gaminti, jie skiriasi nuo tu paprastu taip vadinamo deginto cukraus  biggrin.gif

Nu tai as ir klausiau apie tuos paprastus - na gaideliai, voveraites, grybukai blush2.gif o tie ilgieji tai man neskanus, labai jau trupa... Sorry uz poster_offtopic.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DaivaVe: 22 rugsėjo 2010 - 11:28