QUOTE(RiMami @ 2010 09 16, 19:59)
nein, ne L.. Mokėsi pinti B
QUOTE(eda.dita @ 2010 09 16, 20:53)
Ar galite pasakyti, kodel uzsienio literaturoje rodo, kad ant tortu pirmiausia tepa abrikosini dzema, paskui dengia marcipano mase ir tik paskui dengia kokia kita dengimo mase, o mes aptepame sviestiniu kremu, o paskui dengimo mase? Ten kartais bunu abstulbus, kad vien papuosimui rasoma, kad reikia 3 kg. mases

tai juk vien mase bus...
kažkada, gal kokioj 13 temoj jau diskutavom apie tai

Aš irgi turiu keletą knygų su paveiksliukais ir tortų dengimo "išeigom"

, tai irgi šokiruoja marcipano kiekiai, skirti tiesiog apdengimui. Čia bus matyt kultūriniai, tradicijų ir skonio skirtumai.
Kas valgė anglišką tortą, tas pasakys, kad jie tiesiog kepa keksus, bulkas, ir kartais perpjauna per pusę, kad suteptų kremu, o kartais ir ne, ir dengia tom masėm. Tai kaip tas marcipanas prilips, jeigu apklosi juo bulką?

va ir tepa džemu. Džemas geriau yra kuo šviesesnės spalvos, kad neprasimuštų jo spalva per masę.
Iš Lietuvos emigravo jau ir delfinai...