Įkraunama...
Įkraunama...

Rinkliavos darželiuose (neoficialios)

QUOTE(vienpaneles @ 2011 11 29, 19:55)
tai va, kai pasakiau, kad mano vaikas gali sėstis už seno stalo, kuris buvo visai geras.
tačiau auklėtoja reikalavo nupirkti naują. Dabar jį kiekvieną syki, man priekaištauja šykštumu, atsėit man vaikui gaila pinigu. Aš jau sumokėjaul tik jinai tuos pinigus pasiėmė sau. Nes iš tų 2,5 kiekvienas daržas savo nuožiūrą skirsto . Vieni vaikam perka popierių, kiti sau aityginimus pasididina. Ir man tą patį pasakė švietimo mnisterija

ministerija to sakyti negali schmoll.gif , algas moka savivaldybe, tam skirti pinigai, jie skirstomi kam ir kiek galima panaudoti ir grieztai tos saskaitos sekamos (centu tikslumu), yra atskiri fondai (atlyginimu, remontu, pedagogu kvalifikacijai kelti, ir pan). Jei kurioje nors srityje per metus pinigai neisnaudojami - jie grazinami savivaldybei, ju kitai veiklai panaudoti paprasciausiai negalima schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(vienpaneles @ 2011 11 29, 19:58)
kai pasakiau, kad viena tuos du vaikus auginu, tai juokėsi man į akis. Liepė nekvaišyt jai galvos, nes JAI REIKIA RUDŲ stalų (seni buvo balti)

Jusu aukletoja savivaliauja, isnaglejo visai doh.gif Tikrai kuo greiciau kreipkites i atitinkamas institucijas, aukletoja neturi teises reikalauti ir dar tyciotis is sunkiau gyvenanciu tevu doh.gif
Atsakyti

QUOTE(marina86 @ 2011 11 29, 20:01)
Jusu aukletoja savivaliauja, isnaglejo visai doh.gif Tikrai kuo greiciau kreipkites i atitinkamas institucijas, aukletoja neturi teises reikalauti ir dar tyciotis is sunkiau gyvenanciu tevu doh.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Man visa tai skamba lyg iš fantastikos srities. Nejau šiais laikais dar yra tokių auklėtojų?
Atsakyti
QUOTE(Nireglina @ 2011 11 29, 20:05)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  Man visa tai skamba lyg iš fantastikos srities. Nejau šiais laikais dar yra tokių auklėtojų?

Man keista negi niekas is grupes vaiku tevu nepriestarauja rinkliavom ir dar tokiam elgesiui? As visa tai viesinciau, netyleciau. Kad ir nebutu problemos sumoketi, turiu kur det tuos pinigus, tevai neprivalo pirkti nauju stalu, cia jau nesamone doh.gif O dar klausytis aukletojos reikalavimu, pageidavimu ir patyciu. Tikrai pastatyciau i vieta tokia aukletoja, nes paciai kazkada teko gyventi is minimaliu pajamu ir zinau ka reiskia tie 20 Lt.
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 11 29, 20:29)
nu jei jau jus taip viskuo tikit - ka as zinau doh.gif

Ka reiskia tikiu? Domiuosi ir tiek,ir atsirenku rasyta info. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Nireglina @ 2011 11 29, 20:41)
Vadinasi auklėtojos kas mėnesį mėnesį perka žaislus? Abejoju ar taip yra.
Maniškio darželyje nerenkamos jokios rinkliavos, bet grupės tikrai nėra skurdžios. Yra taip vadinamos ugdymo lėšos, 2 proc., krepšelis. Iš tų lėšų viskas ir perkama. Pvz, aš tikrai nesutikčiau kas mėnesį į grupės kasą mokėti po 15 Lt. Kol nebuvo mokesčio už ugdymą, į grupės kasą mes mokėdavome po 5 Lt/mėn. To visiškai pakakdavo. Mano manymu 15 Lt jau per daug.

Kur parasyta,kad kas menesi,nereikia kisti savu zodziu man i burna.Kiekviena savivaldybe tvarkosi savarankiskai,ir sprendzia taip pat ne vienodaiVis kyla klausimas,ar manote,kad aukletojoms turi rupeti su kuo ju aukletiniai zais,ugdysis,ar vaiku tevams?
Atsakyti
QUOTE(Žaneta@ @ 2011 11 29, 20:06)
Tai gerai kai yra teveliu,kurie supranta,kad tai daro vaiku labui,o ne aukletoju.Pasidomekite kiek kainuoja privatus darzeliai,Vilniuje nuo 800lt iki 1500lt. Norite pasakyti,kad jus tiek sumokate ir dar susimetate zaislams ar ugdymo priemonems?
Papildyta:
  Isijunkite google ir pasidomekite mirksiukas.gif

tai va, mano nuomone, kas labai nori savo vaiku labui moketi moketi , pirmyn i privatu darzeli cool.gif nes nieko nera slyksciau kai rinkliava pateisinama, -nu gi savo vaiko labui....
Atsakyti
QUOTE(Žaneta@ @ 2011 11 29, 21:10)
Kur parasyta,kad kas menesi,nereikia kisti savu zodziu man i burna.

Nusiraminkit ir mažiau širskit 4u.gif Ar aš minėjau, kad jūs tiek mokat į grupės kasą? Visa ši diskusija išsirutuliojo po ruta zalia pasisakymo. Gal priminti eigą?
QUOTE(ruta_zalia @ 2011 11 27, 13:24)
Nu tai cia jus super kukliai sakyciau. Pas mus renka po 15 Lt/men,plius dar po sarasa toki rimta gavom. Visko dar nesupirkau, o jau saskaita 40 lt....

QUOTE(Nireglina @ 2011 11 27, 16:02)
doh.gif  Jei grupėje 20 vaikų, per mėnesį gaunasi 300 Lt. Ką reikia kas mėnesį pirkti už tokią sumą? Kur jūsų auklėtojos išleidžia šiuos pinigus? Ar jos atsiskaito tėvams?

QUOTE(Žaneta@ @ 2011 11 29, 18:40)
Gal vertetu apsilankyti zaislu parduotuveje,pamatysite ju kainas,klausimu nebe kils.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nireglina: 29 lapkričio 2011 - 22:15
QUOTE(ikeja @ 2011 11 29, 22:12)
tai va, mano nuomone, kas labai nori savo vaiku labui moketi moketi , pirmyn i privatu darzeli cool.gif nes nieko nera slyksciau kai rinkliava pateisinama, -nu gi savo vaiko labui....

Pritariu, nes gaunasi jei negali sau leisti islaidauti reiskia tau nelabai tau ir rupi vaikas doh.gif

Kazkiek gal rinkti reikia, bet tam turi pritarti dauguma tevu ir suma turi buti priimtina visiems, o ne kelioms labiausiai pasiturincioms ir garsiausiai rekiancioms mamoms.
Atsakyti
QUOTE(ikeja @ 2011 11 29, 23:12)

Ir ejome,ir ka.O jus tame matote tik blogi,ane blink.gif Rinkliavos vardan vaiku pateisinama,juk ne aukletojos zaidzia su tais zaislais,piesia su flomasteriais ar lipdo su plastelinu.Jei jums atrodo kitaip,tai rasykite peticija ir pirmyn i savivaldybes,seima,o ne ausinkite burnos cia ,visvien jokios naudos,o taip irodysite,kad ne tik liezuviu malti sugebate mirksiukas.gif
Atsakyti

100 proc. pritariu thumbup.gif As gi ne kazkokia nesusipratele blondine, pati suprantu, kad siais laikais tikrai yra lesu trukumas, bet kaip jau ir minejau - kodel vienuose darzeliuose sugeba issisukti su tikrai kukliomis rinkliavomis, o kituose jos gerokai didesnes? g.gif Finansavimas tas pats, vaiko krepselis tas pats, tai kur gi suo pakastas?
Atsimenu kai pati ejau i darzeli tai gana giliais tarybiniais laikais is tevu buvo prasoma pagalbos, bet ne pinigu. Mano tetis ejo baldus taisyti, kitas kazka daze ir pan. Dabar ka pastebejau, kad musu pinigiai yra svaistomi ten kur nereikia arba kur gali ir tevai ranka prideti. Ydomu ar nebutu p.Zanetai pikta, jeigu is tevu surinktu pinigu menesi laiko butu terliojamasi, tipo remontuojamos, bendros grupes patalpos su klaikiai smirdinciais dazais doh.gif Ir po to pateikiama nereali islaidu suma. Plius vaikui po tokiu cirku paumeja astma ir menesi laiko darzeli ate doh.gif Pasikeisdami sedim namuose, ligonineje, sanatorijoje, imam nedarbingumus ir dar rinkliava turim paklusniai moketi g.gif MB kadangi pats daro remontus, tai is karto pasake, kad sumos nerealios, o dazai patys prasciausi biggrin.gif
Ir dar, jeigu ta pati ponia Zaneta gali sau leisti naudotis privataus darzelio paslaugomis, tai manau net nera ko cia ir diskutuoti, nes ten rinkliavu nera ir "viskas skirta vaiko labui" ax.gif
Atsakyti

drinks_cheers.gif
po to kysius nesa gydytojam- nes viskas sveikatos labui, po to savivaldybems- irgi greitesnio rezultato labui, apgailetina cool.gif
Negi sunku pripazint, kad tai ne gyvenimo butinybe, o tik susitaikymas su melziamos karves dalia, bet , atrodo, sovietmetis is musu zmoniu visiskai savigarba ateme verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Nada... @ 2011 11 30, 10:11)
drinks_cheers.gif
po to kysius nesa gydytojam- nes  viskas sveikatos labui, po to savivaldybems- irgi greitesnio rezultato labui, apgailetina  cool.gif
Negi sunku pripazint, kad tai ne gyvenimo butinybe, o tik susitaikymas su melziamos karves dalia, bet , atrodo, sovietmetis is musu zmoniu visiskai savigarba ateme  verysad.gif

Protingos mintys, tik beda, kai kai tokias mintis visuomenei pateiki lieki nesuprastas ir netgi igonoruojamas sad.gif
Atsakyti