Įkraunama...
Įkraunama...

Rinkliavos darželiuose (neoficialios)

QUOTE(Again @ 2011 11 25, 12:24)
tiesiog vargsta musu darzeliai, esu pati pastebejus, kaip aukletojos viska velka is savo namu ir viskas musu vaikuciu labui...

Kazkaip nepastebejau tokiu dalyku, greiciau atvirkstini varianta. Turiu kaimyne kuri auklyte dirba, tai nezino kiek duona ar batonas kainuoja, retai parduotuvese lankosi ax.gif Pele ant aruodo niekados nenudvese lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Again @ 2011 11 25, 11:24)
Paskutinis sakinys toks, nes dazniausia tas kas labai daug turi, tai labiausia verkslena, kad negali sau leisti lotuliukas.gif juokinga ir ironiska doh.gif
O jus pagalvokite, jei viena dezute ant stalo flamasteriu, tai jei penki vaikai uzsimano tos pacios spalvos????Bet as ne apie tai, tiesiog vargsta musu darzeliai, esu pati pastebejus, kaip aukletojos viska velka is savo namu ir viskas musu vaikuciu labui...koncentruotis reikia ne ant sumos, o jos naudos...pas mus tikrai viskas yra atsiskaitoma: kas ,kiek, uz ka...todel nematau jokios naudos aukletojom.

Na tikrai negaliu su jumis sutikti,kad kas daugiau turi tai daugiausiai ir verkslena.Nes pas mus darzelyje yra viena turtinga seima tai ji tukstanciais duoda darzeliui,bet o vat mes esam soc remtina seima ir tikrai negalim sau leist kiekviena men nesiot po 30lt nezinia ant ko.Nes nieks mum neparuodo jokiu cekiu kas buvo pirkta butent uz tuos pinigus.Nes viskas yra daroma labai gudriai.Jie praso is musu pinigu,sako kad ant lovu,o is tikruju deda sau tuos pinigus i kisene o lovas jiems nuperka sponsoriai.Aisku as nekaltinu aukletuoju,labiausiai cia kalta direktore,kuri lepia aukletojoms prasyt is tevu pinigu.
Atsakyti
Mano dukra tik prades eit i darzeli, paskaiciau ir baisu pasidare kiek gi kainuos tas darzelis be tu 200 Lt/men doh.gif
Mamos kurios nesat pinigus, kodel nereikalaujat cekiu? Aukletojos jei renka privalo paaiskinti ir irodyti ka uz jusu pinigus perka.
Man atrodo kad pasipriesinus vienai mamai atsiras bendraminciu tikrai, nes dazniausiai visos tik padejuoja kad dideles rinkliavos ir nieko nedrista pasakyt.

QUOTE(Irina 1984 @ 2011 11 02, 19:36)
Tai kad ir as sakau kad absurdas,bet jai reikalauja tai ir nesam.aisku as neturiu tiek pinigu kad viska nupirkt tai nesu tik ta kas butina.O kiti tevai tai nesa viska.O dar papildomai reikia nest po 30lt kas men,tai isvis ryba.as jau pasiskambinau i neformaliojo ugdimo tarnyba,tai vat ziuresiu kaip ten bus nes zadejo patikrint ta darzely.Bet jai dar karta paprasys vel skambinsiu.

*Isvis neturi teisiu jie nieko reikalauti. Sumoki oficialia kaina uz maitinima ir lavinima, o visa kita nera privaloma.

**Ar kas nors pasikeite po jusu skambucio?

QUOTE(stopkaime @ 2011 11 03, 08:32)
Jei kas nors is tiesu yra butina, tai turetu buti oficiliai nurodoma ir itraukiama i mokesti, arba dotuojama valstybes, bet jei tai tampa neoficialia rinkliava, tai tikrai nera butina. Tai tiesiog piknaudziavimas tevu meile ir pasitikejimu.

drinks_cheers.gif Kad tik daugiau taip mastanciu butu unsure.gif

QUOTE(ruta_zalia @ 2011 11 22, 15:44)
Va taip gryzta turtelis is darzelio ir porina koks pas Arna penalas, ar pas Dominyka kokie flomasteriai  doh.gif  Nu pripazinkite, tikrai ne patys maloniausi komplimentai tevams...

As manau geriausia surinkti pinigelius ir visiems nupirkti viska vienoda, uz visiem prieinama kaina smile.gif

QUOTE(vienpaneles @ 2011 11 22, 16:23)
Taip sutinku.
mano draugės vaikas eina Vilniuje žirmūnuose į darželį, kuris visiškai suremontuotas ir jie ne duoda nei cento apart tu 2,5 lt per diena. O aš vis nešu šimatais , tačiau ugdymo kokybė pas mus vis vien prastesnė

Tai kiek jum darzelis kainuoja per menesi jei simtais nesat ir isvis ant ko tie "simtai", negi niekas nepriestarauja? blink.gif

QUOTE(Again @ 2011 11 25, 11:24)
Paskutinis sakinys toks, nes dazniausia tas kas labai daug turi, tai labiausia verkslena, kad negali sau leisti lotuliukas.gif juokinga ir ironiska doh.gif
O jus pagalvokite, jei viena dezute ant stalo flamasteriu, tai jei penki vaikai uzsimano tos pacios spalvos????Bet as ne apie tai, tiesiog vargsta musu darzeliai, esu pati pastebejus, kaip aukletojos viska velka is savo namu ir viskas musu vaikuciu labui...koncentruotis reikia ne ant sumos, o jos naudos...pas mus tikrai viskas yra atsiskaitoma: kas ,kiek, uz ka...todel nematau jokios naudos aukletojom.

*Del to jie ir turi daugiausiai kad skaiciuoja savo pinigus ir nemeto ju mirksiukas.gif Be to nevisada yra taip kaip atrodo, is kur jus zinot kad daug turi? Pvz turiu pazystamus kurie atrodo daug turi, bet viskas i skola, sumokejus bankui lieka tik keli simtai menesiui. Kiti gal svarbesniu islaidu turi nei remti darzeli ar jo direktores, gal kazkas mieliau savo tevam tarkim padeda.

**Pazystu auklyte dirbancia darzelyje, bent jau tame darzelyje priesingai - namo parsinesa maisto, be to zaislu savo anukams.

Atsakyti
toks vaizdas,kad kasmenesi zailsu is darzelio tempia,o gal nuperka pati?nemanot,nes jei zaislai dingtu is grupes manau tevai pastebetu,nebent tevams px viskas ir vaika prie duru palieka ir nuo duru pasima.
Atsakyti
o kas cia blogo jei parnesa is darzelioi zaislu i namus vaikams pazaisti? ar anukams? g.gif , pazais, nusibos - grazins. Pati dirbu darzely, savo zaislus vaikams nesu, is darzelio saviskiams ka idomaus parnesu - nematau nieko blogo tame schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Reika @ 2011 11 26, 13:52)
toks vaizdas,kad kasmenesi zailsu is darzelio tempia,o gal nuperka pati?nemanot,nes jei zaislai dingtu is grupes manau tevai pastebetu,nebent tevams px viskas ir vaika prie duru palieka ir nuo duru pasima.

Tuos zaislus "nuraso", atseit suluzo ar dar kazkas nutiko. Nezinau ar kas menesi ar ne kas menesi, bet kad parnesa pati pasakojo.
Atsakyti
QUOTE(marina86 @ 2011 11 26, 14:45)
Tuos zaislus "nuraso", atseit suluzo ar dar kazkas nutiko. Nezinau ar kas menesi ar ne kas menesi, bet kad parnesa pati pasakojo.

ir kai jums "gyresi" - aisku nutylejot ir atbegot i foruma issiliet - gi reikejo tiesiai i akis auklejama programa pravest bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kriiste: 26 lapkričio 2011 - 14:56
QUOTE(Kriiste @ 2011 11 26, 14:55)
ir kai jums "gyresi" - aisku nutylejot ir atbegot i foruma issiliet - gi reikejo tiesiai i akis auklejama programa pravest bigsmile.gif

lotuliukas.gif Nei man gyresi nei ka, tiesiog pasake kaip yra. Cia parase kad aukletojos viska is namu tempia, kad tik vaikam butu geriau, nesakau kad tokiu nera, bet yra ir kitokiu, tik ta ir norejau parasyti. Nesiruosiu nieko aukleti, bet ir nesiruosiu nesti tiek kiek tik aukletojos paprasys, pinigu nespausdinu namie. Piestukus ir pan. aisku nupirksiu, bet ant uzuolaidu ar nauju kilimu tikrai nezadu duot pinigu, tai nera privaloma ir aukletojos neturi teises to reikalauti.
Atsakyti
nu cia tik jusu reikalas kiek nesti kiek ne...
o bet taciau - jei man butu pasake (o ir kai pasako) - kad nesu namo zaislus tipo nurasau - pasakau tiesiai sviesiai - tai vadinama vagyste cool.gif O ir vaiko pas vagilka nenoreciau palikti schmoll.gif Dziaugiuos kad pas mus niekas nieko namo nenesa bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 11 26, 15:32)
nu cia tik jusu reikalas kiek nesti kiek ne...
o bet taciau - jei man butu pasake (o ir kai pasako) - kad nesu namo zaislus tipo nurasau - pasakau tiesiai sviesiai - tai vadinama vagyste cool.gif  O ir vaiko pas vagilka nenoreciau palikti schmoll.gif Dziaugiuos kad pas mus niekas nieko namo nenesa bigsmile.gif

O kaip pas jus su rinkliavom? Isvis kiek kainuoja darzelis ar darzelis lopselis, kaip supratau apie 200 Lt/men plius kanceliarines priemones superki metams uz koki 50 Lt, o dar tos rinkliavos ant valikliu ir t.t.?
Atsakyti
QUOTE(marina86 @ 2011 11 26, 15:38)
O kaip pas jus su rinkliavom? Isvis kiek kainuoja darzelis ar darzelis lopselis, kaip supratau apie 200 Lt/men plius kanceliarines priemones superki metams uz koki 50 Lt,  o dar tos rinkliavos ant valikliu ir t.t.?

nu darzelis pas mus apie 160 per menesi, priklauso kiek dienu, nesam i fonda 20 LT pusmeciui ir kancelerines perka pati aukletoja ko jiems ten reikia (senesniam darzeliui kur lankem nenesdavom nieko, priemones pirkomes patys). Daugiau nieko nereikia, viska nuperka is tu 20 lt (per metus 40). Dabar mums nupirko naujus stalus su kedem, bet jie be stalciu - tai kalbejom su aukletojom, gal reiktu uzsakyt lentynas ar stalcius komodoje, kad vaikai turetu kur susideti savo daiktus - paziures kiek kainuoja - tarsimes ka daryti ar pirkti, ar apseisim (jei labai brangu), as suprantu - reikia tu stalciu jiems, tad jei rinks pinigus duosiu, jei butu rinke stalams - nebuciau davus - nes mano poziuriu ir seni buvo geri mirksiukas.gif Siaip kiek galiu - paremiu vaikus, tai atsvieciu, tai kokia knygute nunesu, tai zaisla, tai aukletojom kokiu priemoniu (kadangi pati dirbu darzely, nors ir ne aukletoja - tai dalinuos ka turiu - tegu tik lavina mano ir grupes vaikus). Pati is ju gaunu lygiai taip pat - ir uzduoteliu ir ideju ko gali prirekt man mano darbe thumbup.gif Neziuriu i visus lyg i vagis - nors grupeje zinau, kad yra taip ziurinciu unsure.gif

ai rinkliavos buna - tai saldainiu papraso spektakliukui kokiu (atseit bilietas atejusiems vaidint mokinukams), tai 4-5 lt uz spektakliuka ar koncerta, arba nuvezt kur vaikucius - bet tai nera privaloma - negali - ir neduodi, vaikas grupeje gali palaukt kitu mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kriiste: 26 lapkričio 2011 - 15:49
Na cia viskas proto ribose manau smile.gif
Atsakyti