Įkraunama...
Įkraunama...

Rinkliavos darželiuose (neoficialios)

QUOTE(Irina 1984 @ 2011 10 27, 16:35)
Na o musu aukletuoja aiskina kad uz tuos 2.5 lt jie padare trotuara vasara,padaze darzely,ir nupirko nauju indu.Todel jie ir praso kad mes viska pirktumem ir konceliarija ir visa kita. va toki sarasiuka mums duoda kiekvienais metais,o pas mane du vaikai lanko tai sarasiuku duoda du.
1.Flomasteriai
2.zirkles
3.spalvoti piestukai
4.vaskiniai piestukai
5.klijus
6.akvareliniai dazai
7.piesymo sasiuvini-2vnt
8.dvipusis spalvotas popierius
9.spalvotas kartonas
10.plastelinas
11.tuoletinis poperius-4vnt
12.serveteles
13.muilas-2vnt
14.fairy
15.wc valiklys
16.skalbimo miltelius
17.uneversalus valiklis
18.siuksliu maiseliai
19.dezenfekuojamas valiklis
20.oro gaiviklis

mielai sutikciau su situ sarasu IKI 14 punkto blink.gif nepirkciau jokiu valymo priemoniu, milteliu, siuksliu maisu ir pan. pasiunta tegul tongue.gif o tuo labiau FAIRY blink.gif blink.gif blink.gif oro gaiviklis blink.gif blink.gif blink.gif ???? kur tevai ziuri blink.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaiva number 1: 28 spalio 2011 - 07:28
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2011 10 28, 08:27)
oro gaiviklis  blink.gif  blink.gif  blink.gif ????  kur tevai ziuri  blink.gif  ?

o kuo tau uzkliuvo oro gaiviklis?
Kuo tau pvz dziovintu levandu maiselis pvz tualetu butu blogai?
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2011 10 28, 11:22)

tai ir butu dziovintu levandu maiselis - o ne oro gaiviklis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2011 10 28, 07:27)
mielai sutikciau su situ sarasu IKI 14 punkto  blink.gif  nepirkciau jokiu valymo priemoniu, milteliu, siuksliu maisu ir pan. pasiunta tegul  tongue.gif  o tuo labiau FAIRY  blink.gif  blink.gif  blink.gif oro gaiviklis  blink.gif  blink.gif  blink.gif ????  kur tevai ziuri  blink.gif  ?

Tai kad as nesuprantu kodel tevai ta turi pirkt aplamai?Uz ka mes tada mokom,jai dar patis viska pirkam?As esu is soc remtinos seimos pas mus ant maisto po to kai mes sumokam mokescius uz buta ir t.t. lieka tik 200lt ant maisto visam menesiui,o dar ir i darzely nest reikia.Cia yra nesamone.
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 10 28, 11:40)
tai ir butu dziovintu levandu maiselis - o ne oro gaiviklis mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif atsaket uz mane 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Irina 1984 @ 2011 10 28, 12:06)
Tai kad as nesuprantu kodel tevai ta turi pirkt aplamai?Uz ka mes tada mokom,jai dar patis viska pirkam?As esu is soc remtinos seimos pas mus ant maisto po to kai mes sumokam mokescius uz buta ir t.t. lieka tik 200lt ant maisto visam menesiui,o dar ir i darzely nest reikia.Cia yra nesamone.

as apskritai nesuprantu - tai jei pvz grupeje yra 20 vaiku, darzelyje 250 ( imu kaip pavyzdi) tai ka visi ir nesa viska blink.gif tai cia dar ir aukletojom su direktore namo uztektu pusmeciui lotuliukas.gif as Jusu vietoj nenesciau ax.gif nesciau tik kanceliarines reikalingas vaikui ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Bekasė @ 2011 10 28, 11:22)

va cia idomus straipsnis apie oro gaiviklius wink.gif
http://www.bef.lt/ch...mp;m=1153487776
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaiva number 1: 02 lapkričio 2011 - 13:40
Esu isitikines, kad viskas butu kitaip, jei patys butume vieningi ir to neleistume. Nieko nepirkit ir nieko neneskit, tik taip galima kazka pakeist. Nepriestarauciau jei butu siek tiek padidintas mokestis, taciau tokie papildomi pirkinejimai ir nesimai, visiskas absurdas.
Atsakyti
QUOTE(stopkaime @ 2011 11 02, 16:26)
Esu isitikines, kad viskas butu kitaip, jei patys butume vieningi ir to neleistume. Nieko nepirkit ir nieko neneskit, tik taip galima kazka pakeist. Nepriestarauciau jei butu siek tiek padidintas mokestis, taciau tokie papildomi pirkinejimai ir nesimai, visiskas absurdas.

Tai kad ir as sakau kad absurdas,bet jai reikalauja tai ir nesam.aisku as neturiu tiek pinigu kad viska nupirkt tai nesu tik ta kas butina.O kiti tevai tai nesa viska.O dar papildomai reikia nest po 30lt kas men,tai isvis ryba.as jau pasiskambinau i neformaliojo ugdimo tarnyba,tai vat ziuresiu kaip ten bus nes zadejo patikrint ta darzely.Bet jai dar karta paprasys vel skambinsiu.
Atsakyti
Kai pirmoji lanke mokejau ir as. Taciau siemet pradejo lankyt mazesnioji, tai greiciausiai neduosiu nei cento, ir nepirksiu net serveteles. Ne del to, kad netureciau, bet del to, kad kazkas turi parodyt pavyzdi. Siek tiek nejauku, taciau tikiu, kad kiti ims mastyt: "aha jis neduoda, kodel as tureciau". Viliuosi, kad tai taps grandinine reakcija ir veliau ar anksciau Lietuvoje turesime normalius darzelius keliancius teigiamas emocijas, o ne sukelencius nervines ligas. Sakai kas butina, o kas tai yra? Jei kas nors is tiesu yra butina, tai turetu buti oficiliai nurodoma ir itraukiama i mokesti, arba dotuojama valstybes, bet jei tai tampa neoficialia rinkliava, tai tikrai nera butina. Tai tiesiog piknaudziavimas tevu meile ir pasitikejimu.
Atsakyti
nezinau kaip pas jus, bet pas mus visus cekius parodo aukletojos... (Cia apie rinkliava)o be to, as pati noreciau,kad mano vaikui butu kuo gerenes salygos ir nosis nuvalyta ir toletas kvepiantis, nuo to ir prasideda vaiko ugdymas, kas yra tvarka ir svara... ka daryti, jei musu darzeliai kencia ubagyste, nes valdininkai nemato tame problemos.Tai kita vertus, gal teveliai, kurie gali padeti, bent dalinai sprendzia sia problema ax.gif as nekalbu apie tuos, kurie vaziuoja maisto daviniu atsiimti, nors gyvena 4 kambariu bute ir vazineja su naujausiais automobiliais, bet ant darzelio 20-30 lt nebeturi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Again @ 2011 11 20, 23:20)
as nekalbu apie tuos, kurie vaziuoja maisto daviniu atsiimti, nors gyvena 4 kambariu bute ir vazineja su naujausiais automobiliais, bet ant darzelio 20-30 lt nebeturi  doh.gif

Kazkaip uzkliuvo paskutinis sakinys. As irgi visom keturiom uz vaiko gerove, o bet taciau... kodel vienuose netgi to pacio rajono darzeliuose rinkliavos yra pvz. 5 lt., o kituose 15 ir daugiau, plius pateikiami prekiu sarasai doh.gif Tai reiskia yra galimybe issisukti ir su mazesnemis rinkliavomis. Toliau, jeigu grupeje yra 20 vaiku, tai padauginkime Jusu nurodyta 20-30 rinkliavos suma, gaunasi 400-600 lt./men. sakyciau pakankamai daug. Pvz. as esu uz konkrecias rinkliavas: lovai, zaislui, uzuolaidoms, roletams ar pan. O kur dar visos vaikui reikalingos kanceliarines priemones, klijai, piestukai, popierius, knygutes ir pan. Sakyciau tikrai visi sitie dalykai yra gerokai ispusti. As dar suprasciau jeigu is tu rinkliavu butu perkamos kancialiarines priemones vaikams, deja ne. Pritempia tevai kalnus visko, o is tiesu juk pilnai pakaktu ir vienos dazu ar flomasteriu dezutes ant staliuko, taip vaikai ir dalintis ismoktu ir nuosirdesnio bendravimo, deja viskas i materializma sustumta. Va taip gryzta turtelis is darzelio ir porina koks pas Arna penalas, ar pas Dominyka kokie flomasteriai doh.gif Nu pripazinkite, tikrai ne patys maloniausi komplimentai tevams...
Esu ir as is tu baltuju varnu, kurios bando grupeje revoliucija padaryti, nes tiesiog logiskai paskaiciavus negaunu protingu atsakymu i tokius dalykus doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ruta_zalia: 22 lapkričio 2011 - 15:51
QUOTE(ruta_zalia @ 2011 11 22, 16:44)
Kazkaip uzkliuvo paskutinis sakinys. As irgi visom keturiom uz vaiko gerove, o bet taciau... kodel vienuose netgi to pacio rajono darzeliuose rinkliavos yra pvz. 5 lt., o kituose 15 ir daugiau, plius pateikiami prekiu sarasai  doh.gif  Tai reiskia yra galimybe issisukti ir su mazesnemis rinkliavomis. Toliau, jeigu grupeje yra 20 vaiku, tai padauginkime Jusu nurodyta 20-30 rinkliavos suma, gaunasi 400-600 lt./men. sakyciau pakankamai daug. Pvz. as esu uz konkrecias rinkliavas: lovai, zaislui, uzuolaidoms, roletams ar pan. O kur dar visos vaikui reikalingos kanceliarines priemones, klijai, piestukai, popierius, knygutes ir pan. Sakyciau tikrai visi sitie dalykai yra gerokai ispusti. As dar suprasciau jeigu is tu rinkliavu butu perkamos kancialiarines priemones vaikams, deja ne. Pritempia tevai kalnus visko, o is tiesu juk pilnai pakaktu ir vienos dazu ar flomasteriu dezutes ant staliuko, taip vaikai ir dalintis ismoktu ir nuosirdesnio bendravimo, deja viskas i materializma sustumta. Va taip gryzta turtelis is darzelio ir porina koks pas Arna penalas, ar pas Dominyka kokie flomasteriai  doh.gif  Nu pripazinkite, tikrai ne patys maloniausi komplimentai tevams...
Esu ir as is tu baltuju varnu, kurios bando grupeje revoliucija padaryti, nes tiesiog logiskai paskaiciavus negaunu protingu atsakymu i tokius dalykus  doh.gif

Taip sutinku.
mano draugės vaikas eina Vilniuje žirmūnuose į darželį, kuris visiškai suremontuotas ir jie ne duoda nei cento apart tu 2,5 lt per diena. O aš vis nešu šimatais , tačiau ugdymo kokybė pas mus vis vien prastesnė
Atsakyti
QUOTE(ruta_zalia @ 2011 11 22, 16:44)
Pritempia tevai kalnus visko, o is tiesu juk pilnai pakaktu ir vienos dazu ar flomasteriu dezutes ant staliuko, taip vaikai ir dalintis ismoktu ir nuosirdesnio bendravimo, deja viskas i materializma sustumta. Va taip gryzta turtelis is darzelio ir porina koks pas Arna penalas, ar pas Dominyka kokie flomasteriai  doh.gif  Nu pripazinkite, tikrai ne patys maloniausi komplimentai tevams...
Esu ir as is tu baltuju varnu, kurios bando grupeje revoliucija padaryti, nes tiesiog logiskai paskaiciavus negaunu protingu atsakymu i tokius dalykus  doh.gif

Paskutinis sakinys toks, nes dazniausia tas kas labai daug turi, tai labiausia verkslena, kad negali sau leisti lotuliukas.gif juokinga ir ironiska doh.gif
O jus pagalvokite, jei viena dezute ant stalo flamasteriu, tai jei penki vaikai uzsimano tos pacios spalvos????Bet as ne apie tai, tiesiog vargsta musu darzeliai, esu pati pastebejus, kaip aukletojos viska velka is savo namu ir viskas musu vaikuciu labui...koncentruotis reikia ne ant sumos, o jos naudos...pas mus tikrai viskas yra atsiskaitoma: kas ,kiek, uz ka...todel nematau jokios naudos aukletojom.
Atsakyti