Įkraunama...
Įkraunama...

Rinkliavos darželiuose (neoficialios)

QUOTE(Kriiste @ 2011 10 24, 20:50)
tik man idomu - kodel vieni darzeliai yra "turtingi", kiti "biedni" - ir turi nuolat rinkinet is tevu - juk finansavimas vienodas g.gif

kaip tai vienodas blink.gif ? darzelis priklauso savivaldybei, o ne valstybei , todel ir tvarkos skiriasi kiekvienam darzely, yra tik tam tikra tvarka reglamentuota, kuri privaloma, o visa kita savivaldybiu reikalas, maitinimas, mokejimo salygos , dydis ir pan.
galu gale vienam darzely gal visi tevai perveda po 2 procentus, o kitam darzely tik vienas tevas is desimties, va Jums ir skirtumas.
man atrodo cia betikslis reikalas skaiciuot darzeliu pinigus, gali rinkliavom duot arba neduot, jei kyla klausimu kam duodi tiesiai sviesiai paklaust mirksiukas.gif
aisku, as nepritariu visokiem rinkimam pusmeciui po 100 lt ( kazkoks nemotyvuotas pinigu traukimas), bet rudeni atnesti po 20 lt kanceliarinem prekem vaikam tiksliai ne tragedija.
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2011 10 25, 09:13)
kaip tai vienodas  blink.gif ? darzelis priklauso savivaldybei, o ne valstybei , todel ir tvarkos skiriasi kiekvienam darzely, yra tik tam tikra tvarka reglamentuota, kuri privaloma, o visa kita savivaldybiu reikalas, maitinimas, mokejimo salygos , dydis ir pan.
galu gale vienam darzely gal visi tevai perveda po 2 procentus, o kitam darzely tik vienas tevas is desimties, va Jums ir skirtumas.
man atrodo cia betikslis reikalas skaiciuot darzeliu pinigus, gali rinkliavom duot arba neduot, jei kyla klausimu kam duodi tiesiai sviesiai paklaust  mirksiukas.gif
aisku, as nepritariu visokiem rinkimam pusmeciui po 100 lt ( kazkoks nemotyvuotas pinigu traukimas), bet rudeni atnesti po 20 lt kanceliarinem prekem vaikam tiksliai ne tragedija.

o vaiku reikmems nera skiriami krepseliai? renkami pinigai ugdymo lesoms? netragedija tie 20 lt, ir pati juos moku - bet is principo tuos pinigus jau sumokam mokedami uz kiekviena diena po 50 cnt rolleyes.gif
vienoje savivaldybeje yra ne vienas darzelis, po 2 % pervedineja irgi darzelio skatinami tevai - nemanau kad i viena susirenka butent turtingieji ir pervedantys, todel is ju nebereikalauja paildomai, i kita susirenka bedarbiai, nepervedantys - todel reik papildomai reketuot... Cia tik valdzios darzelio apsukrumas ir gebejimas gyvent, o ne reikalaut is tevu cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 10 25, 13:41)
o vaiku reikmems nera skiriami krepseliai? renkami pinigai ugdymo lesoms? netragedija tie 20 lt, ir pati juos moku - bet is principo tuos pinigus jau sumokam mokedami uz kiekviena diena po 50 cnt rolleyes.gif
vienoje savivaldybeje yra ne vienas darzelis, po 2 % pervedineja irgi darzelio skatinami tevai - nemanau kad i viena susirenka butent turtingieji ir pervedantys, todel is ju nebereikalauja paildomai, i kita susirenka bedarbiai, nepervedantys - todel reik papildomai reketuot... Cia tik valdzios darzelio apsukrumas ir gebejimas gyvent, o ne reikalaut is tevu cool.gif

tai kalbos nera, kad kiekvieno darzelio valdzia atsakinga uz darzeli savo, bet ... cia galim plestis iki negalejimo tongue.gif esme yra tokia, kad tikrai daug priklauso nuo paciu tevu mirksiukas.gif jei patiem neuztenka drasos baigt sitas rinkliavas amzinas, tai nereikia kaltint direktores ar aukletojos arba prisiparanojint , kad jau kitu mamu vaikus tai ziuri kaip nuosavus, o jau jei as nedaviau tai maniskiui galas darzeli doh.gif
visur gyvenime aplink yra neteisybes ir as manau, kad LABAI daug priklauso nuo musu . kazkaip beveik net neabejoju, kad dauguma cia tyliai raudanciu del to, kad atsibodo rinkliavos ir pan. duoda paprasyta pinigu suma net nemirktelejusios darzely. tada tyliai save paguodzia, kad jei butu nedave, tai butu tas , anas ir trecias .. o paskui prasideda - kalti visi aplinkui tik ne jinai pati mirksiukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
jo - sutinku. Jei manes prasytu (nu kazkaip nepasitaike labai taip) ir bijociau neduot, o duot butu gaila - vesciau vaika i kita istaiga vietoje verkimo forume cool.gif
Arba gali but - kad tos, kuriu nepraso, praso nedaug nesupranta - kai tiesiogiai reikalauja rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2011 10 25, 13:58)
tai kalbos nera, kad kiekvieno darzelio valdzia atsakinga uz darzeli savo, bet ... cia galim plestis iki negalejimo  tongue.gif  esme yra tokia, kad tikrai daug priklauso nuo paciu tevu  mirksiukas.gif  jei patiem neuztenka drasos baigt sitas rinkliavas amzinas, tai nereikia kaltint direktores ar aukletojos arba prisiparanojint , kad jau kitu mamu vaikus tai ziuri kaip nuosavus, o jau jei as nedaviau tai maniskiui galas darzeli  doh.gif
visur gyvenime aplink yra neteisybes ir as manau, kad LABAI daug priklauso nuo musu . kazkaip beveik net neabejoju, kad dauguma cia tyliai raudanciu del to, kad atsibodo rinkliavos ir pan. duoda paprasyta pinigu suma net nemirktelejusios darzely. tada tyliai save paguodzia, kad jei butu nedave, tai butu tas , anas ir trecias .. o paskui prasideda - kalti visi aplinkui tik ne jinai pati  mirksiukas.gif  lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif tas ir baisiaiusia- koks mentalitetas buvo zmoniu pries 20 metu, toks ir liko doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 10 25, 13:41)

Galiu pafuosti mes kiekviena diena mokope po 2,5 Lt uz kiekviena vaika Vasara vaikai nelanke ir man vis vien reikejo po 110 lt/mėn. moketi, nes pas mane du vaikai.

Plius dar yra krepsialis. O is musu reikalauja atnesti kaip minimum po 100lt už vaiką papildomai. Ir niekaip neišvengsi, nes duoda vaikui sasiuvinį ir sako :" kainuoja 12 lt" rytoj atnesk, jei nori naudotis. Vaikas grizta ir pasakuoja, k1 jam auklėtoja sakė.
Atsakyti
QUOTE(vienpaneles @ 2011 10 26, 19:53)
Galiu pafuosti mes kiekviena diena mokope po 2,5 Lt uz kiekviena vaika Vasara vaikai nelanke ir man vis vien reikejo po 110 lt/mėn. moketi, nes pas mane du vaikai.

Plius dar yra krepsialis. O is musu reikalauja atnesti kaip minimum po 100lt už vaiką papildomai. Ir niekaip neišvengsi, nes duoda vaikui sasiuvinį ir sako :" kainuoja 12 lt" rytoj atnesk, jei nori naudotis. Vaikas grizta ir pasakuoja, k1 jam auklėtoja sakė.

jo - kitur po daugiau moka mirksiukas.gif
del sasiuvinio - nueiciau pas aukletoja - paprasyciau parodyti kokio ten reik - ir nupirkciau pati unsure.gif nes nzn sasiuvinio kuris kainuoja 12 lt schmoll.gif
pas mus vasara kai vaikas nelanke - moketi nereikejo to 50 cnt schmoll.gif
o kam skirti tie 100 lt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kriiste: 26 spalio 2011 - 19:14
QUOTE(Kriiste @ 2011 10 26, 20:12)
jo - kitur po daugiau moka mirksiukas.gif
del sasiuvinio - nueiciau pas aukletoja - paprasyciau parodyti kokio ten reik - ir nupirkciau pati unsure.gif  nes nzn sasiuvinio kuris kainuoja 12 lt schmoll.gif
pas mus vasara kai vaikas nelanke - moketi nereikejo to 50 cnt schmoll.gif
o kam skirti tie 100 lt?

Tai va, ji man cekiu po nosim pamojavo, kur kaina buvo 12Lt. O po 100 lt renka nezinia kam, ugdymo priemones bei reikmenys mes (tevai irgi patis turime supirkti). Atseit lekstėm, puodukam ir netgi kastuvui už 69Lt. Kitais metais neduosiu nei cento.
Atsakyti
QUOTE(vienpaneles @ 2011 10 26, 20:57)
Tai va, ji man cekiu po nosim pamojavo, kur kaina buvo 12Lt. O po 100 lt renka nezinia kam, ugdymo priemones bei reikmenys mes (tevai irgi patis turime supirkti). Atseit lekstėm, puodukam ir netgi kastuvui už 69Lt. Kitais metais neduosiu nei cento.

o tai kam siemet davet? g.gif
Atsakyti
QUOTE(vienpaneles @ 2011 10 26, 18:53)

Na o musu aukletuoja aiskina kad uz tuos 2.5 lt jie padare trotuara vasara,padaze darzely,ir nupirko nauju indu.Todel jie ir praso kad mes viska pirktumem ir konceliarija ir visa kita. va toki sarasiuka mums duoda kiekvienais metais,o pas mane du vaikai lanko tai sarasiuku duoda du.
1.Flomasteriai
2.zirkles
3.spalvoti piestukai
4.vaskiniai piestukai
5.klijus
6.akvareliniai dazai
7.piesymo sasiuvini-2vnt
8.dvipusis spalvotas popierius
9.spalvotas kartonas
10.plastelinas
11.tuoletinis poperius-4vnt
12.serveteles
13.muilas-2vnt
14.fairy
15.wc valiklys
16.skalbimo miltelius
17.uneversalus valiklis
18.siuksliu maiseliai
19.dezenfekuojamas valiklis
20.oro gaiviklis
Atsakyti
QUOTE(Irina 1984 @ 2011 10 27, 16:35)
Na o musu aukletuoja aiskina kad uz tuos 2.5 lt jie padare trotuara vasara,padaze darzely,ir nupirko nauju indu.Todel jie ir praso kad mes viska pirktumem ir konceliarija ir visa kita. va toki sarasiuka mums duoda kiekvienais metais,o pas mane du vaikai lanko tai sarasiuku duoda du.
1.Flomasteriai
2.zirkles
3.spalvoti piestukai
4.vaskiniai piestukai
5.klijus
6.akvareliniai dazai
7.piesymo sasiuvini-2vnt
8.dvipusis spalvotas popierius
9.spalvotas kartonas
10.plastelinas
11.tuoletinis poperius-4vnt
12.serveteles
13.muilas-2vnt
14.fairy
15.wc valiklys
16.skalbimo miltelius
17.uneversalus valiklis
18.siuksliu maiseliai
19.dezenfekuojamas valiklis
20.oro gaiviklis

Įdomu, bent darželį sutvarkė. man dirėktorė pasakojo, kad už 2,5 ji susimoka komunalinius (elektros ir t.t.) mokesčius, ir atlyginimus ir vnž. visą daržą išlaiko. Tokį pat sąrašėli liepė nupirkti ir dar po 100 lt už kiekvianą vaiką tvoroms dažyti. Ir dar mes visi pervedam 2%. Vnž. reikia man keisti darželį
Atsakyti
QUOTE(vienpaneles @ 2011 10 27, 21:38)
Įdomu, bent darželį sutvarkė. man dirėktorė pasakojo, kad už 2,5 ji susimoka komunalinius (elektros ir t.t.) mokesčius, ir atlyginimus ir vnž. visą daržą išlaiko. Tokį pat sąrašėli liepė nupirkti ir dar po 100 lt už kiekvianą vaiką tvoroms dažyti. Ir dar mes visi pervedam 2%. Vnž. reikia man keisti darželį

tai jau tikrai - nes net mokant i lapeli rasoma suma ugdymo reikmems cool.gif , as suprantu - mes renkam po 50 cnt, tai per menesi gaunas 10 - 10,5 lt nuo vaiko, grupeje 20 vaiku - apie 200 lt - gal ir mazoka jei pirkt ir zaislus ir priemones modernesnes ir knygas, pratybas, sviesti kazka - tai ir nutarem, kad darenkam po 20 lt (pusmeciui) ir patys nepirkiojam nieko schmoll.gif
Jusu atveju - aisku - teisybe sunku isieskot - bet ieskociau kitos istaigos cool.gif ypac siemet - kai darzelis gauna uz kiekviena vaika krepseli - is tu lesu ir algos ir sildymai, elektra mokama... Gi jus ir ugdymui renkat ne po 10 lt kaip mes doh.gif
Atsakyti