Įkraunama...
Įkraunama...

Rinkliavos darželiuose (neoficialios)

QUOTE(Nireglina @ 2010 09 15, 19:02)
Tie neoficialiai renkami pinigai išleidžiami įvairioms smulkmenoms, o ne darbams, už kuriuos reikėtų atsiskaityti su darbų vykdytojais. Pvz, maniškių grupėse perka tualetinį popierių, kopijavimo popierių, muilą ir pan. Čekius auklėtojos suklijuoja į sąsiuvinį, kurį tėvai gali pažiūrėti kada tik nori.

Mažojo grupės susirinkime nebuvau, nes tuo pačiu metu ir didžiojo susirinkimas paruošiamukuose buvo. Tad teko rinktis kur sudalyvaut. Paruošiamojoj grupėj, mano galva, daug dėjom, bet buvo pasakyta, kad tai papildomoms priemonėms: tokioms kaip įvairūs testai, užduotėlės, kurias auklėtojos turi atsispausdint ir atšviest kiekvienam vaikui. Tad trauk devynios...gal ir išeis ta suma. TAi pat Kalėdos į tai įeis.

Gaila, kad mažojo grupės susirinkime negalėjau sudalyvaut, bet ten buvo surinkta po 50 litų konkrečiai "remontui". Tai matyt vokelyje už darbus atsiskaitinės, nes renkama grynais. Pikta nors rėk, tuo labiau, kad tai rūbinei remonto reikia kaip šuniui penktos kojos. Manau, kad čia jau auklėtojų "iniciatyva". Nes pradžia būna "reiktų pasiremontuot, nes....." ir toliau tylu, tipo, aš čia ne prie ko, bet tėveliai susipraskit.
Tačiau... pati nebuvau, tad kaip ir neturiu teisės putotis. Dauguma nusprendė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo a79: 01 spalio 2010 - 12:35
QUOTE(a79 @ 2010 10 01, 13:25)
Mažojo grupės susirinkime nebuvau, nes tuo pačiu metu ir didžiojo susirinkimas paruošiamukuose buvo. Tad teko rinktis kur sudalyvaut. Paruošiamojoj grupėj, mano galva, daug dėjom, bet buvo pasakyta, kad tai papildomoms priemonėms: tokioms kaip įvairūs testai, užduotėlės, kurias auklėtojos turi atsispausdint ir atšviest kiekvienam vaikui. Tad trauk devynios...gal ir išeis ta suma. TAi pat Kalėdos į tai įeis.

Gaila, kad mažojo grupės susirinkime negalėjau sudalyvaut, bet ten buvo surinkta po 50 litų konkrečiai  "remontui".  Tai matyt vokelyje už darbus atsiskaitinės, nes renkama grynais. Pikta nors rėk, tuo labiau, kad tai rūbinei remonto reikia kaip šuniui penktos kojos. Manau, kad čia jau auklėtojų "iniciatyva". Nes pradžia būna "reiktų pasiremontuot, nes....." ir toliau tylu, tipo, aš čia ne prie ko, bet tėveliai susipraskit.
Tačiau... pati nebuvau, tad kaip ir neturiu teisės putotis. Dauguma nusprendė.

Taigi viskas labai paprasta - uz remonto darbus vedeja atsiskaitys oficiliai, o teveliu pinigus ras kur panaudoti. Juolab, kad nera sunku gauti saskaitu fakturu is palubes. Gi gali pirkti sau kilima, parasyti, kad darzeliui, o po kurio laiko ji nurasyti. Viskas labai paprasta.
Atsakyti
Mano vaikų darželyje remontui pinigų nerenka. Pinigus dedam įvairioms smulkmenoms, apie kurias jau rašiau. Beje darželis apgailėtinos būklės verysad.gif Atrodo, kad tuoj sugrius.
Atsakyti
hmmmm.... g.gif
vaiką vedu į darželį jau pilnus dvejus metus ir jokios papildomos rinkliavos (išskyrus Kalėdų šventes) niekas neorganizavo schmoll.gif
Sumoku daugmaž 80-120 Lt mokestį (priklausantį nuo lankomumo) per mėnesį ir tiek...
Na, dar už spektakliukus po 4-5 Lt mokame... Ir tai tikrai viskas biggrin.gif
(jokiai soc. remiamai grupei nepriklausom ir niekada neatsisakytume duoti papildomų kelių Lt vaiko labaui)

Todėl labiau linkusi pritarti minčiai, jog tokios rinkliavos smulkmei, ugdymui, etc. dažniausiai yra ne auklėtojų, o pačių tėvelių iniciatyva.. Atsiranda grupės tėvų tarpe vienas kitas, galintis "savo vaikams leisti viską", garsiai pasiūlo susimesti po, jo mąstymu, menkaverčius 10 Lt, o kiti tėveliai iš nedrąsumo ir bijojimo pasirodyti skurdžiais, tyli ir sutinka...

Atsakyti
QUOTE(Renacita @ 2010 10 01, 12:01)
Nesuprantu sitos diskusijos esmes. Nebent nora suzinoti, kokios rinkliavos kituose darzeliuose. Norit duodat, norit neduodat. Negi aukletojos liepia duoti? Tuomet galima kreiptis i darzelio steigeja ir ji informuoti apie tai, nes rinkliavos nera privalomos. Dazniausiai tas rinkliavas organizuoja ne aukletojos, o patys tevai. Taigi, jei jau duodat, tai ir neburbekit, nes tai darote laisva valia. Rasydamos forume problemos neisspresite, o tik nuleisite gara. Norint isspresti problema reikia veikti, t.y. visu pirma neorganizuoti tu rinkliavu. Sekmes visoms 4u.gif

SUTINKU 100%! Ir tokia tvarka reikia pradeti kuo greiciau. Kol bus kysiu davejai tol bus ir kysiu imejai. O rinkliavos ir priklauso prie "juodu pinigu". Yra tam skirti 2,5Lt i diena (apie 55Lt menesi) uz visa grupe apie 1400Lt kas menesi. Tokio fondo pakanka ir kanceliarijai bei trumpalaikio ir ilgalaikio turto isigyjimo fondui. Savo pinigais galima disponuoti tik kokiu koncertu, teatriuku, papildomas veiklas. Ir tai lieka pasirinkimo laisve, o ne prievarta.... P.s. tikrai nebijau kad mano vaika del to skriaustu, kad ji mush, nepriziures ar valgyt neduos? Nemanau kad taip rizikuotu pedagogini issilavinima turintis zmogus, beto yra tam tikros ir institucijos. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Droka: 05 spalio 2010 - 14:29
QUOTE(Nireglina @ 2010 10 01, 18:06)
Mano vaikų darželyje remontui pinigų nerenka. Pinigus dedam įvairioms smulkmenoms, apie kurias jau rašiau. Beje darželis apgailėtinos būklės verysad.gif  Atrodo, kad tuoj sugrius.

Jei rinktų remontams, darželis būtų gražesnis, bet tėveliai būtų piktesni biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Droka @ 2010 10 05, 14:26)
P.s. tikrai nebijau kad mano vaika del to skriaustu, kad ji mush, nepriziures ar valgyt neduos? Nemanau kad taip rizikuotu pedagogini issilavinima turintis zmogus, beto yra tam tikros ir institucijos.  mirksiukas.gif

faktas, kad nemus ir neskriaus, bet yra ir kitu budu parodyti nemeile "nenusipelniusiam" vaikui, o situ dalyku jau nesukontroliuosi. darzeliuose psichologinis terorizmas ne toks jau ir retas reiskinys.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo primavera: 05 spalio 2010 - 15:49
QUOTE(primavera @ 2010 10 05, 15:49)
faktas, kad nemus ir neskriaus, bet yra ir kitu budu parodyti nemeile "nenusipelniusiam" vaikui, o situ dalyku jau nesukontroliuosi. darzeliuose psichologinis terorizmas ne toks jau ir retas reiskinys.

Hm...mano mergaite ne is tu kurios lengvai pasiduotu, o ir megeja labai issamiai viska beveik pazodziui atpasakoti visa dienos eiga, kai manes salia nebuvo. Jei nors truputi itarsiu, kad tikrai mineti jusu faktai yra taikomi mano vaikui, tai as toki aukletojai tada "psichologini terorizma" is savo puses padarysiu, kad maza tikrai nebus mirksiukas.gif Rami uz savo vaika, bet dabar busiu kur kas atidesne, nes nutariau be faktiniu saskaitu nieko nemoketi "juodai" bei tokius reikalavimus pranesti steigejui.
Beje su gerai zinoma seimo nare planuojame is pagrindu sia problema "israuti" ir viesinti siuos faktus. Planuojame rengti net tam tikra zurnalistini tyrima. Tad kur tikrai yra si problema (kokiuose konkreciai dazeliuose grupese, gal tikrai va yra atsisakiusiu teveliu, o yra taikomas psichologinis smurtas pries tevus ar vaikus) Prasyciau rasyti man i AZ jei bijote "susidorojimo" tiesiog inkognito. Jusu duomenys niekur nebus skelbiami. Mums reikalingi statistiniai faktai ir konkrecios istaigos, nes daznai tai vyksta butent ne tiek aukletoju, o konkretaus darzelio valdzios palaiminimu.
Atsakyti
QUOTE(Droka @ 2010 10 06, 13:36)
Beje su gerai zinoma seimo nare planuojame is pagrindu sia problema "israuti" ir viesinti siuos faktus. Planuojame rengti net tam tikra zurnalistini tyrima. Tad kur tikrai yra si problema (kokiuose konkreciai dazeliuose grupese, gal tikrai va yra atsisakiusiu teveliu, o yra taikomas psichologinis smurtas pries tevus ar vaikus) Prasyciau rasyti man i AZ jei bijote "susidorojimo" tiesiog inkognito. Jusu duomenys niekur nebus skelbiami. Mums reikalingi statistiniai faktai ir konkrecios istaigos, nes daznai tai vyksta butent ne tiek aukletoju, o konkretaus darzelio valdzios palaiminimu.

drąsiai jūs čia užsimojote...na mano vaiko darželyje taip pat pateikiamas sąrašiukas ūkinėms ir kancialiarinėms prekėms
Atsakyti
Nematau problemos toj rinkliavoj ax.gif į mėn po 10 lt duoti tikrai negaila.Vaiko darželis suremontuotas,grupės kiek įmanoma atnaujintos,lauke smėlio dėžės naujos ir uždengtos,yra ir naujų čiuožyklų.Šią vasarą sudėjo langus,ištiesė mūsų grupėj lenoleumą.Darželis kiek gali atsinaujina.Susirinkime direktorė sakė,kad iš tų pinigų,kurie yra skiriami iš biudžeto (beje,metams ten tikrai nedidelė suma),pridėjus pinigėlius už ugdymo reikmes,kurias mes sumokam oficialiai kas mėn,apie 10 lt,darželis remontuojasi,tvarkosi.O tie,tėvelių sumesti į "vokelį" pinigėliai,po 10 lt į mėn,ir išeina visoms ugdymo reikmėms.Nors,aišku,rugsėjį dar ir patys atsinešam ir popieriaus,ir pieštukų,flomasterių ir dar daug ko.Bet,ką noriu pasakyti,džiaugiuosi,kad vaikas lanko švarų,atnaujintą,o svarbiausia šiais metais dar ir šiltesnį darželį.O aš nesuku sau galvos,dėl "vokelių" rinkliavos! 10lt į mėn,tikrai nėra dideli pinigai! Geriau kai kurie tėvai(nataikau niekam asmeniškai) pasiskaičiuotų,kiek pinigėlių išmeta cigaretėms,alui,ar visokioms kitoms nesąmonėms per mėnesį,tada tas 10 lt,tikrai juokingas taps ax.gif

O ta mamytė,kuri su seimo nare ruošiasi spręsti šią problemą ir rauti ją nuo šaknų,patarčiau geriau pradėti nuo kito galo,kad darželiai būtų labiau finansuojami,greičiau renovuojami ir taptų jaukiais,antraisiais namais mūsų vaikams,nes juk daugelis vaikų,darželyje praleidžia daugiau laiko nei namie.Gaila,kad milijonai mėtomi į kitas kišenes...valdovų rūmai,stadionai ir visos kitos aferos!Va,kur reikia sutelkti visą dėmesį ir energiją,čia reik raut viską su šaknimis...o ne ieškot tų 10 lt,kuriuos mes mokam savo vaikų gerovei.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ugzzy: 06 spalio 2010 - 13:17
QUOTE(ugzzy @ 2010 10 06, 14:15)
O ta mamytė,kuri su seimo nare ruošiasi spręsti šią problemą ir rauti ją nuo šaknų,patarčiau geriau pradėti nuo kito galo,kad darželiai būtų labiau finansuojami,greičiau renovuojami ir taptų jaukiais,antraisiais namais mūsų vaikams,nes juk daugelis vaikų,darželyje praleidžia daugiau laiko nei namie.Gaila,kad milijonai mėtomi į kitas kišenes...valdovų rūmai,stadionai ir visos kitos aferos!Va,kur reikia sutelkti visą dėmesį ir energiją,čia reik raut viską su šaknimis...o ne ieškot tų 10 lt,kuriuos mes mokam savo vaikų gerovei.

drinks_cheers.gif Reiktų pirmiau pasidomėti, kiek iš tėvų ugdymui surinktų pinigų savivaldybė perveda darželiams, pasidomėti, kiek skolų dėl ugdymo pinigų negavimo turi darželiai. Kai bus konkretūs skaičiai su buhalterių parašais, tada galima bus kapstytis giliau cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Upokšnis: 06 spalio 2010 - 13:54
Na ne paslaptis, kad tokius sąrašiukus visur gaunam g.gif , bet tikrai sutinku, kad reikia pradėti "rauti" nuo ten , kur tie pinigai nueina, o jie eina tikrai ne į darželio sąskaitą schmoll.gif Aišku galim nenešti , bet tada nukentės vaikai, nes tai jie neturės popieriaus, pieštukų ir t.t. Nemanau, kad tai reikalinga auklėtojoms - nuo to jos tikrai nepraturtės rolleyes.gif
Atsakyti