Įkraunama...
Įkraunama...

Cukrinis diabetas ir nėštumas

QUOTE(Sar_a @ 2007 05 08, 16:55)
As  nestuke.gif ir man nestumo pradzioje nustate gestacini. Klinikose pasake, kad insulino nereikes dabar, jei normaliam cukrui palaikyti uzteks dietos. Kol kas dieta padeda, iki gimdymo dar 9 sav., tai gal ir neprireiks insulino, bet va del ateities baisu

Man nustate gestacini diabeta kai buvo 24sav, sake jei laikisiuos dietos viskas bus gerai. bet pries savaite man pasidare bloga, silpna labai galva svaigsta, galvojau kad tai nuo nestumo, bet kai tai pasikartoja dar pora kartu nubegau pas daktare.Ji pasake kad tai gali but nuo cukraus. As bijau kad mano vaikui nepakenktu. blink.gif
Atsakyti
O nebandei pasimatuot cukraus tuo metu, kai silpna? Jei nuo cukraus, tai zinosi ar jis per zemas, ar per aukstas, ar kazko saldaus reiketu ar kaip tik kokiu kopustu... Cia gal mamytes su CD patirtim patart galetu... Tikekimes musu leliukams viskas bus ok
Atsakyti
QUOTE(Sar_a @ 2007 05 11, 19:28)
O nebandei pasimatuot cukraus tuo metu, kai silpna? Jei nuo cukraus, tai zinosi ar jis per zemas, ar per aukstas, ar kazko saldaus reiketu ar kaip tik kokiu kopustu... Cia gal mamytes su CD patirtim patart galetu... Tikekimes musu leliukams viskas bus ok

Kaip tik tu metu kai silpna buna, neturiu galemybes pasitikrint cukru, stengiuos saldaus isvis nieko nevalgyt, bet labai sunku atsispirt blush2.gif
Kita savaite vel tyrimus darysiu, paziuresiu kaip bus, jau tureciau tada suzinot nuo ko man taip buna g.gif
Atsakyti
O aparatelio nedave? g.gif As bent is pradziu nezinojau, bet kai nustato gestacini, mums priklauso 150 juosteliu, taigi ir aparateli vaistineje galima pasiimt. As dabar kiekviena diena pasimatuoju
Atsakyti
QUOTE(Sar_a @ 2007 05 12, 15:59)
O aparatelio nedave?  g.gif  As bent is pradziu nezinojau, bet kai nustato gestacini, mums priklauso 150 juosteliu, taigi ir aparateli vaistineje galima pasiimt. As dabar kiekviena diena pasimatuoju

Pirma karta apie toki girdziu g.gif man nieko nesake. reiks pasiklaust pas savo ginekologe, gal pamirso. bet man santariskese nustate ta diabeta, ten irgi nieko tokio nesake. o ji reikia pirkt ar taip duoda? 4u.gif
Atsakyti
Papasakosiu visa istorija smile.gif Pirmiausia man GD nustate rajone, tuomet gavau siuntima i Kauno klinikas. Ten israse 50 juosteliu, uz uzstata dave aparateli ir liepe matuotis cukru 4 kartus per diena. Po geros savaiciukes, kadangi dieta buvo veiksminga, grazinau aparateli ir atidaviau juosteles, nes galvojau, kad man ju daugiau nereikes (be reikalo atidaviau, o man ir nesake, kad man jas geriau pasilaikyt ir savo aparateli isigyt..). Po to turejau eiti pas endokrinologe savo rajone, tai ji viska ir issiaiskino, kad mums priklauso tos 150 juosteliu. Kadagi 50 man jau buvo israsyta, liko 100, bet, manau, pakankamai. Kai perki/pasiimi (kompensuojamos) pakeli juosteliu, uz simboline kaina isigyji aparaciuka ( 1 -10 lituku)
Atsakyti
QUOTE(Sar_a @ 2007 05 12, 20:10)
Papasakosiu visa istorija smile.gif Pirmiausia man GD nustate rajone, tuomet gavau siuntima i Kauno klinikas. Ten israse 50 juosteliu, uz uzstata dave aparateli ir liepe matuotis cukru 4 kartus per diena. Po geros savaiciukes, kadangi dieta buvo veiksminga, grazinau aparateli ir atidaviau juosteles, nes galvojau, kad man ju daugiau nereikes (be reikalo atidaviau, o man ir nesake, kad man jas geriau pasilaikyt ir savo aparateli isigyt..). Po to turejau eiti pas endokrinologe savo rajone, tai ji viska ir issiaiskino, kad mums priklauso tos 150 juosteliu. Kadagi 50 man jau buvo israsyta, liko 100, bet, manau, pakankamai. Kai perki/pasiimi (kompensuojamos) pakeli juosteliu, uz simboline kaina isigyji aparaciuka ( 1 -10 lituku)

aaa 4u.gif dabar viskas aisku, man apie tai nieko nesake, tai nezinojau. reiks pasiklaust. ti va dar vienas klausimas kankina. man pasake, kad jei pas mane prades labai didet svoris teks gymdyt anksciau laiko, ar cezari darys ar skatinamuosius leis, nes gali pakenkti vaikui,taip sake ginek, o endokrinologe sake kad vaikui tai visai nepakenks, tik ateiti as galiu susirgt cukriniu diabetu. sito labai bijau. bet kolkas viskas gerai, nors liko dar 2 men nestuke.gif
Atsakyti
Del mano svorio man nieko nesake, bet perspejo, kad gali likt diabetas. Siaip kaune pas labai faina gyd. buvau, tai jis viska isaiskino. Dabar kai bus 36 sav., reikia vel vaziuoti i klinikas ivertinti kudikio dydi - jei jis bus didesnis nei iprasta, gimdyt reikes butent tada, t.y. neveliau, nei numatyta. Pernesioti yra pavojinga. O jei kudikelio svoris bus normalus, tai sake atvaziuosi gimdyt, kai jau siaip ateis laikas. Bet kiek skaiciau, kai yra GD, galima anksciau pagimdyt...
Cia pora nuorodeliu, jei dar neskaitei
http://www.kmuk.lt/A...as_diabetas.htm

http://folk.uio.no/b...is_diabetas.htm
Atsakyti
Aciu 4u.gif tikiuosi viskas bus gerai mums ir musu leliukams 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Busima mama @ 2007 05 13, 19:08)
Aciu  4u.gif  tikiuosi viskas bus gerai mums ir musu leliukams  4u.gif

Oi mergaites ir as tikiuos, kad viskas jums bus gerai. Laikykites
Atsakyti
Siandien buvau pas gyd., pasirodo per paskutines 4 sav. nieko nepriaugau, matyt leliukas is rezervu auga smile.gif, nes esu is tu nelieknuju mamu blush2.gif O gal as jau per daug tos dietos laikausi...? Bet ka daryt, nemoku kitaip - arba ryju, arba nieko...nes nelabai jau ko ir norisi, atsibodo ir varske, ir kopustai... gal zinot, kokiu nors receptu, tinkanciu turint diabeta? O kaip po gimdymo, pienelis, idomu normaliai gaminsis, jei reikes dietos laikytis..?
Atsakyti
QUOTE(Sar_a @ 2007 05 14, 12:43)
Siandien buvau pas gyd., pasirodo per paskutines 4 sav. nieko nepriaugau, matyt leliukas is rezervu auga smile.gif, nes esu is tu nelieknuju mamu blush2.gif  O gal as jau per daug tos dietos laikausi...? Bet ka daryt, nemoku kitaip - arba ryju, arba nieko...nes nelabai jau ko ir norisi, atsibodo ir varske, ir kopustai... gal zinot, kokiu nors receptu, tinkanciu turint diabeta? O kaip po gimdymo, pienelis, idomu normaliai gaminsis, jei reikes dietos laikytis..?

su tuo maistu be angliavandeniu tai beda... liesa varske, darzoves, mesa, o siaip gi visur angliavandeniu kruva sad.gif
Atsakyti