Ačiū už linkėjimus ir sveikinimus Dukrytei jau suėjo mėnuo. Tik žiūriu, kaip skirtingai visoms reaguoja organizmas. Ką tik skaičiau, kad maitinant vos kelių vnt. insulino užtenka, o as leidžiuosi panašiai kaip ir prieš nėštumą, tik truputį mažiau. Aišku, cukrus dažnokai nukrinta. Gal aš per daug angliavandenių valgau, užtai?
Norėjau paklausti, ar visas sergančias diabetu siunčia tirtis į genetikos centrą? Ar tai būtina? Ir jei pirmas vaikiukas sveikas, tai gal laukiantis antro nebereikia ten važiuoti? (Čia jau planai ateičiai ).
QUOTE(jurave @ 2007 04 29, 22:33)
Tai,kad sergant cukriniu diabetu genetiniu tyrimu del diabeto nedaro.Nebent tiria del kitu paveldimu ligu.
Ne, aš ir nesakau, kad dėl diabeto. Tiesiog kiek supratau, yra papildomų galimybių dar kažkokių bėdų vaikui įgyti. Nors, realiai kalbant, supratau vieną dalyką - diabetas daugeliu atvejų yra DIAGNOZĖ. T.y., jei jau sergi, vadinasi, esi visų gydytojų baubas ir tau galima pritaikyt bet kokią įmanomą ligą. Pries pora metų susirgau plaučių uždegimu, tai ligoninės nenorėjo priimt, nes "tai galėjo būti tuberkuliozė". Su 40 temp. blaškiausi po ligonines, kad kas nors pagaliau skirtų gydymą, kol vakare galų gale nusėdau...infekcinėj tarp tuberkulioze sergančių. Niekam negalima buvo įrodyt, kad šiaip esu sveika, o plaučių uždegimas visiems pasitaiko. Ir čia Vilniuj, ne kokiam užmiesty. Kai vyras po menesio irgi susirgo, jį paguldė ta pati pirmoji ligoninė, kuri manęs nepriėmė. Įtariu, dėl tos pačios priežasties ir pas genetikus nusiuntė.
QUOTE(saulyte7 @ 2007 05 03, 13:01)
Ne, aš ir nesakau, kad dėl diabeto. Tiesiog kiek supratau, yra papildomų galimybių dar kažkokių bėdų vaikui įgyti. Nors, realiai kalbant, supratau vieną dalyką - diabetas daugeliu atvejų yra DIAGNOZĖ. T.y., jei jau sergi, vadinasi, esi visų gydytojų baubas ir tau galima pritaikyt bet kokią įmanomą ligą. Pries pora metų susirgau plaučių uždegimu, tai ligoninės nenorėjo priimt, nes "tai galėjo būti tuberkuliozė". Su 40 temp. blaškiausi po ligonines, kad kas nors pagaliau skirtų gydymą, kol vakare galų gale nusėdau...infekcinėj tarp tuberkulioze sergančių. Niekam negalima buvo įrodyt, kad šiaip esu sveika, o plaučių uždegimas visiems pasitaiko. Ir čia Vilniuj, ne kokiam užmiesty. Kai vyras po menesio irgi susirgo, jį paguldė ta pati pirmoji ligoninė, kuri manęs nepriėmė. Įtariu, dėl tos pačios priežasties ir pas genetikus nusiuntė.
As kuo toliau, tuo labiau kraupstu nuo vilniaus mediku...
saulyte7, kaip tavo sveikata po gimdymo? ar vaikas ramus? labai pervargsti? kaip cukrai?
QUOTE(saulyte7 @ 2007 04 28, 23:24)
Aišku, cukrus dažnokai nukrinta. Gal aš per daug angliavandenių valgau, užtai?
Norėjau paklausti, ar visas sergančias diabetu siunčia tirtis į genetikos centrą? Ar tai būtina? Ir jei pirmas vaikiukas sveikas, tai gal laukiantis antro nebereikia ten važiuoti? (Čia jau planai ateičiai ).
Manau, kad cukriukas nukrinta del to, kad maisto medziagos, kurias suvalgai yra intensyviai naudojamos pieno gamybai, o dar ir tau paciai reikia, taigi daugiau ir sveikiau maitinkis
O manes i joki genetikos centra nesiunte ...Bet nemanau, kad tai kenkia. Aisku, nerimo, kol viska pasidarai, papildomo prisideda gal ir be reikalo.
O tai, kad gydytojai bet koki susirgima tuoj nuraso diabetui tai tiesa, jau net gripu kokiu nebegali susirgti...Kvailiai...is tiesu apie diabeta protingai tik su normaliais endokrinologais pasikalbeti gali, kiti gydytojai daznai kvailystes apie ji kalba, aisku ne visi
QUOTE(saulyte7 @ 2007 04 06, 21:36)
sveikutes, kovo 27d. pagimdziau puikią dukrytę, vidury nakties prasidėjo sąrėmiai. Svėrė nemažai, 5 kg, ūgis 60 cm. Iš pradžių gydytojai gąsdino, kad mano diabeto dėka vaikas toks išaugo, kad dabar čia visokių komplikacijų bus. Bet diena po dienos viskas šviesėjo, ir galų gale girdėjau tik pagyras savo mažosios dičkės adresu. Paleido negreitai, nes prasidejo naujagimių gelta, bet pagaliau jau antra diena mes namuose. Parasysiu kada daugiau, dabar ji miega man ant krūtinės, sunku rasyti:)
sveikutes visos, as turiu irgi tokia pat problema 20 saviciu sukilo stipriai sukrai, o pries tai tai viskas buvo gerai ( bet pries tai as labai valgiau sokoladus, tortus ir t.t. nu vienu zodziu viskas kas saldu )ir labai pergyvenu ar man pasiliks ar isnyks tas diabetas gyd. sake gali pasilikt gali ir ne, leidziuosi tikrai mazas dozes tris katrus per diena 3vv novaripida ir vakare 4vv protofana, buna tokiu dienu, kad asaru nesulaikau, vyras ramina mane, bet visiek labai nenoriu, kad ta liga pas mane apsigyventu
QUOTE(indruska @ 2007 05 07, 20:20)
sveikutes visos, as turiu irgi tokia pat problema 20 saviciu sukilo stipriai sukrai, o pries tai tai viskas buvo gerai ( bet pries tai as labai valgiau sokoladus, tortus ir t.t. nu vienu zodziu viskas kas saldu )ir labai pergyvenu ar man pasiliks ar isnyks tas diabetas gyd. sake gali pasilikt gali ir ne, leidziuosi tikrai mazas dozes tris katrus per diena 3vv novaripida ir vakare 4vv protofana, buna tokiu dienu, kad asaru nesulaikau, vyras ramina mane, bet visiek labai nenoriu, kad ta liga pas mane apsigyventu
labas,
kiek esu skaiciusi apie gestacini diabeta, tai jis tikrai nevisada praeina. mama turi 2 drauges, kurios susirgo per nestuma ir tikrai nepasveiko. jau ne viena desimtis metu serga. kiekviena situacija individuali... Per nestuma gal geriau galvok pozityviai, bet nenusiteik kad tikrai tikrai diabeto neliks.
Bijau ir as kad man po gimdymo neliktu diabeto.. Mociute serga, geria tabletes, uosvis serga - leidziasi insulina. Idomu, jei man pasiliktu diabetas ir po nestumo, ar tikrai reiketu insulino, ar gal tableciu uztektu? Kaip man baisu tas durimasis ir isvis, nezinociau kiek jo ten leistis...
QUOTE(Sar_a @ 2007 05 08, 12:16)
Bijau ir as kad man po gimdymo neliktu diabeto.. Mociute serga, geria tabletes, uosvis serga - leidziasi insulina. Idomu, jei man pasiliktu diabetas ir po nestumo, ar tikrai reiketu insulino, ar gal tableciu uztektu? Kaip man baisu tas durimasis ir isvis, nezinociau kiek jo ten leistis...
nesupratau, tu nescia ir tau gestacinis diabetas ar tiesiog bijai, kad juo nesusirgtum? insulina reikia liestis, kai kada neveikia, o tabletes gerti, kad kasa veikia, insulina gamina, bet organizmas jo nepasisavina. Tai jei tau gestacinis, tai tu jau leidiesi insulina. o prie duriu priprasi, jei gyvent noresi, kitos iseities neturesi.
As ir man nestumo pradzioje nustate gestacini. Klinikose pasake, kad insulino nereikes dabar, jei normaliam cukrui palaikyti uzteks dietos. Kol kas dieta padeda, iki gimdymo dar 9 sav., tai gal ir neprireiks insulino, bet va del ateities baisu
QUOTE(Sar_a @ 2007 05 08, 17:55)
As ir man nestumo pradzioje nustate gestacini. Klinikose pasake, kad insulino nereikes dabar, jei normaliam cukrui palaikyti uzteks dietos. Kol kas dieta padeda, iki gimdymo dar 9 sav., tai gal ir neprireiks insulino, bet va del ateities baisu
tai tau labai pasiseke! tikekis geriausio, konsultuokis su patikimais gydytojais, kad tik nepraleistu ko nors!
QUOTE(egle_83 @ 2007 05 03, 13:11)
As kuo toliau, tuo labiau kraupstu nuo vilniaus mediku...
saulyte7, kaip tavo sveikata po gimdymo? ar vaikas ramus? labai pervargsti? kaip cukrai?
Cukrų nebesuprantu... porą dienų kad užkilo iki 19, vieną rytą net atsikėliau su 16, nors iš vakaro buvo gerai, o naktį nekrito. O dabar kelias dienas vyrauja žemi ir yra polinkis į kritimą. Su šita liga stabilumo pasiekt neįmanoma, matyt, kokie nors hormonai veikia, ir čia nieko nepadarysi. Nesvarbu, kad namie sėdint kasdien lyg ir vienodos sąlygos, o cukrus vis tiek šokinėja.
Po gimdymo niekuo nesiskundžiu. Dukrytei prasidėjo antras mėnuo, miega mažiau, tai sau laiko nebėr. Kartais labai gera, kartais taip klykia kelias val, kad nebeaišku, ką daryt. Jau trecia diena, kaip kalbinama šypsosi:)
Norėčiau sportuot pradėt,, kad pilvas grįžtų į pradinę padėtį, tik dar bijau. Akušerė sakė po cezario palaukt 1,5 mėn. Nežinia, ar atsilenkimus daryt, bėgiot jau galima.