Įkraunama...
Įkraunama...

Cukrinis diabetas ir nėštumas

QUOTE(aister @ 2008 01 20, 20:28)
Musu gimtadienis Sausio 14d. 9:29 wub.gif
Jau kaip sakiau man buvo planine cezario operacija.Kazkaip jauciausi ramiai,net paciai keista,kad nebijojau,pasirinkau nejautra tik iki puses ir tikrai nesigailiu.Kai iveze i pacia operacine tai aisku pradejo rankos drebeti ir asaros riedeti,pasidare baisu,nes as operacinej niekada nebuvus.Bet operacija praejo labai gerai,leliuka istrauke per kokias 5 min.sutvarke,parode man ir isnese tikrinti sveikatytes.o paskui kol mane susiuvo tai dar spejom ir pajuokaut su gydytoju.
O leliukui teko pabuti  2 paras su laseline,nes buvo labai zema glikemija,bet taip buna visiems diabetikiu vaikams,ir dar per pirma para pagulejo inkubatoriui.Diabetikiu vaikai greitai augina svori,bet leciau bresta pilvelyje.Va tik tokios laikinos prablemytes.Dabar jau esam sveiki ir jau vakar gryzom namo wub.gif

As kazkaip irgi neatmetu CP.. Man jis atrodo saugiausias vaiko atzvilgiu. As irgi operacinej nebuvus, pamenu tik vaikystej sokdama per tvora truputi susiplesiau slauni, tai labiausiai issigandau balto chalato, kuriuo mane aprenge smile.gif
Sakyciau, pakankamai greit gimet smile.gif Jei ne paslaptis, koks ginekologas tave operavo? Kaip tu pati dabar jautiesi po CP?
Ka turi omeny, sakydama, leciau bresta. Ta zinau, bet ar del to letesnio brendimo tavo maziukas buvo inkubatoriuje? Ar tai reiskia, kad jam truko keliu dienu galutinai pribresti? g.gif Bet tikriausiai as neteisi, nes jus pakankamai greit paleido, po 5 dienu, ar ne?
Niu, rasyk, viskas labai idomu wink.gif

Asciuke, o kiek laiko tavo leliui lasaline state ir cukriuka atstatinejo?..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shalna: 20 sausio 2008 - 21:04
QUOTE(aister @ 2008 01 20, 11:00)
Sveikos sveikos,mes jau cia wub.gif
Jau turiu suneli wub.gif  wub.gif  wub.gif
Gime 4220g,52 cm.
Saubas negaliu atsidziaugti wub.gif

didžiausi sveikinimai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif labai džiugu 4u.gif sveikatytės abiem, o mamytei kantrybės 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Shalna @ 2008 01 20, 22:02)

maniškis gimė su 7.3, paskui 3.4-3.5-3.3. Atgavau po paros, jis gimė su įgimta infekcija, tai leido antibijotikus, beto pas mane streptokokas buvo tai ir nuo to ten kažka leido... g.gif cukrus dideli, bent aš taip sspeju, buvo dėl sunkaus gimdymo...ryt eisim jau pas gydytoją svertis ir matuotis, tai prašysiu, kad cukriuka mažiui patikrintų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Asciuke @ 2008 01 21, 10:11)
maniškis gimė su 7.3, paskui 3.4-3.5-3.3. Atgavau po paros, jis gimė su įgimta infekcija, tai leido antibijotikus, beto pas mane streptokokas buvo tai ir nuo to ten kažka leido... g.gif  cukrus dideli, bent aš taip sspeju, buvo dėl sunkaus gimdymo...ryt eisim jau pas gydytoją svertis ir matuotis, tai prašysiu, kad cukriuka mažiui patikrintų ax.gif

O kaip gimdymas galejo itakoti leliaus cukrus? g.gif O kas cia per igimta infekcija?.. Cukrus dideli gal galejo buti ir nuo infekcijos, kaip ir mums buna susirgus, uzsikretus?.. O tu pati cukriuko maziui nepatikrini karts nuo karto? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Shalna @ 2008 01 21, 11:12)
O kaip gimdymas galejo itakoti leliaus cukrus? g.gif O kas cia per igimta infekcija?.. Cukrus dideli gal galejo buti ir nuo infekcijos, kaip ir mums buna susirgus, uzsikretus?.. O tu pati cukriuko maziui nepatikrini karts nuo karto? smile.gif

čia tik mano nuomonė ax.gif dėl cukraus. Ta įgimta infekcija galėjo atsirasti dėl pvz: skaudančio danties, prieš gimdymą lb stipriai peiliu įsipjoviaus į prištą, dėl to ir galėjo atsirasti. pati netikrinu, nes aparatėly visada būna paklaida, pvz: klinikose kai tikrindavo cukrų tarkim būdavo 6.7, maniškis visada kokiu vienetu rodydavo didesnį...tai ir netikrinu,padarys poliklinikoj, kad tikslus cukrus bus g.gif gal tas cukrus ir buvo didesnis dėl tos infekcijos g.gif tiesą pasakius nebesigilinu į tai, svarbiausia, kad dabar tas cukrus būtų geras smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asciuke: 21 sausio 2008 - 13:29
QUOTE(SiDo @ 2008 01 20, 20:56)
Niu kaip faina wub.gif gerai, kad viskas susitvarkė, gera priežiūra ir viskas čiki. O kur gimdei - KMUK? ax.gif

Taip, KMUK.Ten prieziura super thumbup.gif

QUOTE(Shalna @ 2008 01 20, 21:02)
As kazkaip irgi neatmetu CP.. Man jis atrodo saugiausias vaiko atzvilgiu. As irgi operacinej nebuvus, pamenu tik vaikystej sokdama per tvora truputi susiplesiau slauni, tai labiausiai issigandau balto chalato, kuriuo mane aprenge smile.gif
Sakyciau, pakankamai greit gimet smile.gif Jei ne paslaptis, koks ginekologas tave operavo? Kaip tu pati dabar jautiesi po CP?
Ka turi omeny, sakydama, leciau bresta. Ta zinau, bet ar del to letesnio brendimo tavo maziukas buvo inkubatoriuje? Ar tai reiskia, kad jam truko keliu dienu galutinai pribresti? g.gif Bet tikriausiai as neteisi, nes jus pakankamai greit paleido, po 5 dienu, ar ne?
Niu, rasyk, viskas labai idomu wink.gif

Mane operavo akuseris-ginekologas T.Birzietis.Nuostabus gydytojas.As pas ji lankiausi nestumo metu,o paskui prasiau,kad jis man ir operacija atliktu.Beto jo specelizacija nesciosios diabetikes.O jauciuosi puikiai po operacijos.Viskas labai gerai gyja,tai kaip ir priklauso po 5 dienu iseme siulus ir paleido namo.
Nu del to brendimo tai turbut kad kazkiek truko jam pilvelio silumos,tai para inkubatoriuj palaike.Nenorejo uzauginti per didelio svorio leliuko,todel operavo 38 sav.

QUOTE(Asciuke @ 2008 01 21, 09:11)
didžiausi sveikinimai  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif labai džiugu 4u.gif sveikatytės abiem, o mamytei kantrybės  4u.gif

Aciu wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aister: 21 sausio 2008 - 14:21
QUOTE(aister @ 2008 01 21, 15:19)
Taip, KMUK.Ten prieziura super thumbup.gif
Mane operavo akuseris-ginekologas T.Birzietis.Nuostabus gydytojas.As pas ji lankiausi nestumo metu,o paskui prasiau,kad jis man ir operacija atliktu.Beto jo specelizacija nesciosios diabetikes.

Nemazai esu girdejus apie Birzieti, as jo net mobilu turiu smile.gif Vis nezinau, kaip ten ka, noreciau ir as pas ji, galvojau, gal kai paskutini karta apie 36 savaiciu reiks gultis i akuserini, i kauna vaziuoti, neapsisprendziu, tiesa sakant sad.gif O kokie papildomi vizitai ir kokiu tiksu pas Birzieti iki 36 savaites? Kas kiek laiko? g.gif
Smagu, kad jautiesi gerai! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Shalna @ 2008 01 21, 14:50)
Nemazai esu girdejus apie Birzieti, as jo net mobilu turiu smile.gif Vis nezinau, kaip ten ka, noreciau ir as pas ji, galvojau, gal kai paskutini karta apie 36 savaiciu reiks gultis i akuserini, i kauna vaziuoti, neapsisprendziu, tiesa sakant sad.gif O kokie papildomi vizitai ir kokiu tiksu pas Birzieti iki 36 savaites? Kas kiek laiko? g.gif
Smagu, kad jautiesi gerai!  4u.gif

As irgi kuo toliau, tuo labiau galvoju apie KMUK, nes as bijau ne tik del GD, bet ir del galimo serologinio konflikto - o KMUK gali pagelbeti tiek tuo, tiek kitu atzvilgiu, tuo tarpu cia Vilniuj sitose srityse skirtingos ligonines specializuojasi g.gif
Atsakyti
QUOTE(Shalna @ 2008 01 21, 16:50)
Smagu, kad jautiesi gerai!  4u.gif

Jis dabar nebedirba akuseriniame,dirba ginekologiniame.Bet kai as pasakiau kad pas ji noriu gimdyti,tai kiekviena diena ateidavo i palata,paziuredavo visus tyrimus.
As pas birzieti vaziavau 11 sav.dare kazkoki sprando nepersvieciamumo tyrima leliukui.Jis buvo liepes atvaziuoti.O paskui kai guldavaus i ligonine,tai su siuntimu pas ji vaziuodavau.
Atsakyti
QUOTE(aister @ 2008 01 22, 11:12)

As pas birzieti vaziavau 11 sav.dare kazkoki sprando nepersvieciamumo tyrima leliukui.

Cia del dauno sindromo, as per velai issiaiskinau si dalyka, tai neissityriau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(SiDo @ 2008 01 22, 14:52)
Cia del dauno sindromo, as per velai issiaiskinau si dalyka, tai neissityriau ax.gif

Siaip as ta dalyka zinau nuo pat pradziu, kad dauno sindroma tiria pagal leliaus kaklo rauksle, bet jei kas, ta pamatytu ir eilinis ginekologas. Nu nezinau, kaip eilinis, bet manoji pasake, kad pagal viska, ka mato, man nera reikalo darytis genetinio tyrimo, nes viskas tvarkoj. O kita vertus, SiDo, ar jei butum suzinojusi anksciau ir pasidariusi ta tyrima, ar butu kas pasikete, nepriklausomai nuo atsakymo? As galvoju, kad nieko, todel labai ir nepergyventu, kad nesiverziau tu tyrimu darytis. Kita vertus, prisiskaiciau, kiek daznai jie neteisingi buna arba pamato dideles rizikas, o vaikeliai gimsta sveikut sveikuteliai..
Atsakyti
QUOTE(SiDo @ 2008 01 22, 13:52)

Aga,as zinau kad del Dauno sindromo.
Atsakyti
QUOTE(Shalna @ 2008 01 22, 13:22)
O kita vertus, SiDo, ar jei butum suzinojusi anksciau ir pasidariusi ta tyrima, ar butu kas pasikete, nepriklausomai nuo atsakymo?

Jei issiaiskinciau iki 12 sav., nutraukciau nestuma, nes jau auginu vieną vaiką su problemomis, o jei antras su dar didesnėm doh.gif Bet jei suzinociau jau 18 sav (kada as tyriausi Genetikos centre), tai jau nebesirysciau - per ziauriu jau man atrodo tokį didelį vaikelį krapštyti lauk (ko gero niekas labai jau ir nebekrapštytų g.gif )
Atsakyti