Įkraunama...
Įkraunama...

Cukrinis diabetas ir nėštumas

QUOTE(Asciuke @ 2008 01 09, 21:16)
Aš čia labai ne į temą, bet paklausiu, kiek cukrus kiekis turi įtakos pienui, man jis sukilo iki 29.1  doh.gif  bijau dabar ir maitinti savo klecką doh.gif  doh.gif  kad jam nepakenciau

Man atrodo maitink ir viskas, gal tai vienkartinis atvejis.... Nes jei pradesi nebemaitinti po kiekvieno cukraus pakilimo, sutriks pusiausvyra, organizmas ims gaminti maziau pieno, teks griebtis misiniu ax.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif Kaip laikotes? smile.gif
As cia irgi paklausiu ne i tema, bet apie kara smile.gif
Gal cia klausimelis labiau Asciukei. Kaip tavo reikaliukai su cukriukais buvo nestumo metu? Pas mane dabar antras trimestras, ilgo nepadidinau dozes. Padidejusi insulino kieki jauciu tiek dineomis, naktimis vis pahipuoju doh.gif Sianakt miegoti ejau su 7,2 + pyragiuko uzvalgiau, apie 3 val. nukrito iki 2,4, isgeriau vandenuko su 5 sauksteliai gliukozes ir pora riekeliu batono uzvalgiau, atsikeliu su 3,6 doh.gif Nu nieko nesuprantu, nors nusisauk verysad.gif
Asciuke, kaip tau su hipavimais buvo nestumo metu? Labai pergyvenu del maziuko verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Shalna @ 2008 01 11, 08:05)
Sveikutes  4u.gif Kaip laikotes? smile.gif
Gal cia klausimelis labiau Asciukei. Kaip tavo reikaliukai su cukriukais buvo nestumo metu? Pas mane dabar antras trimestras, ilgo nepadidinau dozes. Padidejusi insulino kieki jauciu tiek dineomis, naktimis vis pahipuoju  doh.gif Sianakt miegoti ejau su 7,2 + pyragiuko uzvalgiau, apie 3 val. nukrito iki 2,4, isgeriau vandenuko su 5 sauksteliai gliukozes ir pora riekeliu batono uzvalgiau, atsikeliu su 3,6  doh.gif Nu nieko nesuprantu, nors nusisauk  verysad.gif
Asciuke, kaip tau su hipavimais buvo nestumo metu? Labai pergyvenu del maziuko  verysad.gif  verysad.gif

Nu as aisku ne tokia patyrus tokiuose reikaluose, bet as irgi pastebejau, kad cukrai is ryto nevalgius visa nestuma pas mane vis mazeja ir mazeja. Jei pradzioj nestumo kartais is ryto dar budavo 5,5, tai dabar virs 4 niekad nebuna - buna kokie 3,6, 3,9 kartais. Aisku, cia dar skaitosi normos ribose, bet kad mazeja tai faktas. O dar vakar paskaiciau, kad jei is ryto labai mazas gliukozes kiekis, tai gali reiksti, kad kazkur 2-3 val nakties jis buvo dar mazesnis g.gif Nezinau, ar tai gali kenkti kudikiui ar ne g.gif
Atsakyti
QUOTE(SiDo @ 2008 01 11, 11:53)
Nu as aisku ne tokia patyrus tokiuose reikaluose, bet as irgi pastebejau, kad cukrai is ryto nevalgius visa nestuma pas mane vis mazeja ir mazeja. Jei pradzioj nestumo kartais is ryto dar budavo 5,5, tai dabar virs 4 niekad nebuna - buna kokie 3,6, 3,9 kartais. Aisku, cia dar skaitosi normos ribose, bet kad mazeja tai faktas. O dar vakar paskaiciau, kad jei is ryto labai mazas gliukozes kiekis, tai gali reiksti, kad kazkur 2-3 val nakties jis buvo dar mazesnis g.gif Nezinau, ar tai gali kenkti kudikiui ar ne g.gif

Siaip yra toks dalykas, kaip ausros sindromas, kai anksti ryte cukrai krenta, o paskui i ryta jie kyla (cia pagal organizmo fiziologija). 3.6 yra jau labai ant ribos, gal tau tiesiog uztektu vakare pries miega suvalgyti riekele duonos (butinai duonos, nes tai ilgas angliavandenis), tuomet rytais nekristu tau. Vaikui kenkia musu per mazas cukrus, nes gliukoze po organizma nesioja deguoni, kai cukraus per mazai, maziau deguonies nunesama i smegenis, musu atveju, ir vaikelis gauna maziau deguonies, o tas yra, pati supranti, kad negerai sad.gif Del didesniu cukru, netgi del 10 as nepergyvenu, bet hipavimas, tai jau ne ne... Nesciosioms turetu cukrus buti nuo 4, nesvarbu, kad norma eina nuo 3.6...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shalna: 11 sausio 2008 - 12:56
Sveikos,
nakti as niekad nematavau, siaip is ryto visada buna 4,1-4,4. Gal reiktu nakti pasitikrinti, nes i wc vistiek kokius tris kartus keliuosi doh.gif . Is kitos puses kai keliuosi niekaip silpnai nesijauciu, nors nezinau ar tureciau.
Man tik GD tai gal naktimis tokiu hipo reakciju nepasitaiko, nelabai ir nutuokiu.
Reikes sianakt pasiziureti.
Jau isbandziau ivairiausius meniu. Nuo nieko kito cukrus nekyla, tik nuo tiesioginio cukraus, vakar suslamsciau kruva bulviniu blynu pas mama, po 2 val rode 5,7, o tik ana karta gabaliuka pyrago suvalgiau ir va 7.3
Ir duona ir koses nekelia pas mane cukriuko, tai dziaugiuosi, nes biski racionas pasikeite, isitikinau: man negalima nieko saldaus. Kartais biski liudna, kai kokiam baliuje visi kapoja koki Napoleona ir giria, bet kai zinai kad viskas del pilvinuko stebukliuko wub.gif tai jokie napoleonai mums nebaisus.
Atsakyti
QUOTE(Rase-liukas @ 2008 01 11, 14:37)
Sveikos,
nakti as niekad nematavau, siaip is ryto visada buna 4,1-4,4. Gal reiktu nakti pasitikrinti, nes i wc vistiek kokius tris kartus keliuosi doh.gif . Is kitos puses kai keliuosi niekaip silpnai nesijauciu, nors nezinau ar tureciau.
Man tik GD tai gal naktimis tokiu hipo reakciju nepasitaiko, nelabai ir nutuokiu.
Reikes sianakt pasiziureti.
Jau isbandziau ivairiausius meniu. Nuo nieko kito cukrus nekyla, tik nuo tiesioginio cukraus, vakar suslamsciau kruva bulviniu blynu pas mama, po 2 val rode 5,7, o tik ana karta gabaliuka pyrago suvalgiau ir va 7.3
Ir duona ir koses nekelia pas mane cukriuko, tai dziaugiuosi, nes biski racionas pasikeite, isitikinau: man negalima nieko saldaus. Kartais biski liudna, kai kokiam baliuje visi kapoja koki Napoleona ir giria, bet kai zinai kad viskas del pilvinuko stebukliuko  wub.gif tai jokie napoleonai mums nebaisus.

Tikrai pajustum, jei kristu cukrus - svaigtu galva, darytusi silpna, jei stiprai nukrites, gali ir saltas prakaitas ismusti, ir kunas pradeti drebeti. Bet tu net insulino nenaudoji, tai tau tik reikia paziureti, kad per daug cukriuko nebutu, nes insulinas musa, kurio mes pvz. per daug susileidziam, o kasa pati per daug nenumus wink.gif
taip, svarbiausia atrasti paciam, kas tinka, o kas ne, kas nuo ko darosi, nes ta liga labai individuali wink.gif
Taip ir toliau laikykis! Sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Shalna @ 2008 01 11, 11:05)
Sveikutes  4u.gif Kaip laikotes? smile.gif
Gal cia klausimelis labiau Asciukei. Kaip tavo reikaliukai su cukriukais buvo nestumo metu? Pas mane dabar antras trimestras, ilgo nepadidinau dozes. Padidejusi insulino kieki jauciu tiek dineomis, naktimis vis pahipuoju  doh.gif Sianakt miegoti ejau su 7,2 + pyragiuko uzvalgiau, apie 3 val. nukrito iki 2,4, isgeriau vandenuko su 5 sauksteliai gliukozes ir pora riekeliu batono uzvalgiau, atsikeliu su 3,6  doh.gif Nu nieko nesuprantu, nors nusisauk  verysad.gif
Asciuke, kaip tau su hipavimais buvo nestumo metu? Labai pergyvenu del maziuko  verysad.gif  verysad.gif

Sveikute smile.gif naktimis aš visą beveik visą nėštumą hipavau doh.gif, jei ilgo (lantuso) nors vienetu pamažindavau atsikeldavau su kosminiais cukrais ryte doh.gif man naktimis panašiai kaip ir tau būdavo, naktį sukirsdavau ir šokolado batonėli, o ryte vistiek maži cukrai. padariau išvadą, kad lantusas labai cukrų muša. endokrinologas patarė prieš pat miegą riekę juodos duonos (ar keletą) suvalgyti. ji ilgiausiai išlaiko cukrų. didelių cukrų geriau nelaikyk, nes ne tik gali užauginti didesnį vaikutį, bet ir koks organas gali užaugti didesnis, mano draugės leliukui įtarinėjo per didelę širdutę, taip pat pilvuką...aišku jie pasiriko, viskas tai mergaitei buvo gerai, bet strioko mamytei buvo.. laikykis, viskas bus gerai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Shalna @ 2008 01 11, 10:48)
Siaip yra toks dalykas, kaip ausros sindromas, kai anksti ryte cukrai krenta, o paskui i ryta jie kyla (cia pagal organizmo fiziologija). 3.6 yra jau labai ant ribos, gal tau tiesiog uztektu vakare pries miega suvalgyti riekele duonos (butinai duonos, nes tai ilgas angliavandenis), tuomet rytais nekristu tau. Vaikui kenkia musu per mazas cukrus, nes gliukoze po organizma nesioja deguoni, kai cukraus per mazai, maziau deguonies nunesama i smegenis, musu atveju, ir vaikelis gauna maziau deguonies, o tas yra, pati supranti, kad negerai sad.gif Del didesniu cukru, netgi del 10 as nepergyvenu, bet hipavimas, tai jau ne ne... Nesciosioms turetu cukrus buti nuo 4, nesvarbu, kad norma eina nuo 3.6...

Tai va as apskritai pergyvenu del tu mazejanciu cukru, nes jei mazi ryte - vadinas gali buti hipoglikemija nakti, diena nedideli - irgi galvoju, ar maziui netruksta ko nors. Visas nestumas toks galvosūkis nuolatinis g.gif

QUOTE(Rase-liukas @ 2008 01 11, 11:37)
Ir duona ir koses nekelia pas mane cukriuko, tai dziaugiuosi, nes biski racionas pasikeite, isitikinau: man negalima nieko saldaus. Kartais biski liudna, kai kokiam baliuje visi kapoja koki Napoleona ir giria, bet kai zinai kad viskas del pilvinuko stebukliuko  wub.gif tai jokie napoleonai mums nebaisus.

Man irgi jokie napoleona nerupi - nors as vis tiek suvalgau mažutį gabaliuką. Bet atmink, kad cukriukai tokie - tai čia ne tik tavo, bet ir vaiko nuopelnas - jis irgi virškina tavo gliukoze ax.gif

QUOTE(Asciuke @ 2008 01 11, 17:24)
įtarinėjo per didelę širdutę, taip pat pilvuką...

Mano pirmajam irgi sakydavo, kad pilvas didelis, bet nieko blogo daugiau lyg ir neitare. Ir dabar pas maniškį pilvūzas didelis, visas kelnes perku su laisvom gumom doh.gif
Atsakyti
Perzvelgiau savo uzrasus, radau, kad pas mane ir 3,3 yra buve is ryto. Einu suvalgysiu duonos su pienu ax.gif
Atsakyti
Nu šiandien prieš pat miega sukirtau visa didele rieke bočių duonos, atsigeriau pieno, ale atsikeliau vis tiek su 3,9 ax.gif Reiks nakti del idomumo pasimatuot cukru, ar nenukrenta jis man per zemai g.gif
Atsakyti
QUOTE(SiDo @ 2008 01 12, 12:35)
Nu šiandien prieš pat miega sukirtau visa didele rieke bočių duonos, atsigeriau pieno, ale atsikeliau vis tiek su 3,9 ax.gif Reiks nakti del idomumo pasimatuot cukru, ar nenukrenta jis man per zemai g.gif

Nemanau, kad tau labai kris cukrai (jei tau GD). 3.9 cukrus ryte yra normalu (nekalbu apie CD). Netapatinkit savęs su sergančiais CD. Mes leidžiamės insuliną, todėl tas cukrus pas mus svyruojantis visada. Ir nepradėkit cukrų kelti ir vaiksčioti su didesniais doh.gif ryte cukrus turi būti nuo 3,3 iki 5,5, tad pas tave jis geras thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Asciuke @ 2008 01 12, 09:56)
Nemanau, kad tau labai kris cukrai (jei tau GD). 3.9 cukrus ryte yra normalu (nekalbu apie CD). Netapatinkit savęs su sergančiais CD.

O tai segantiems CD 3,9 cia per blogai, ar kaip? g.gif
Atsakyti