QUOTE(SiDo @ 2007 10 07, 03:42)
Pritarciau, nes man paciai diabeta rado visai atsitiktinai - kai jau visa menesi laikesi ketonai slapime ir niekaip (nei su daugybe vandens, nei saldumynu nevalgymu) nepavyko ju isplauti, tada susiprotejo padaryti ggt testa
O dabar mano vaikui labai veluoja kalba ir as kartais galvoju - o gal del nekontroliuoto diabeto
Labai liūdna, kad yra tokių aplaidžių gydytojų. Curkaus tyrimas turi būti privalomas maždaug 25 nėštumo savaitę. JAV tai privalomas testas. Gestacinis diabetas gali nutikti betkam.
Net nežinau, ar galimos tokios pasekmės kaip kalbos vėlavimas. Bet faktas, kad diabetininkės kūdikis dažniau linkęs turėti kvėpavimo sutrikimų tik gimęs. Reiktų vėl pasiskaityti, nes jau esu primiršus kas ir kaip. Labai bijojau, kad su antru nėštumu nebūtų vėl, bet tyrė 2 kartus, pradžioje ir apie 25 sav. ir nebuvo
:
Ir dar liūdnas dalykas, kad moteris, turėjusi gestacinį diabetą yra rizikos grupėje vėliau susirgti pastoviu diabetu
QUOTE(Catrin @ 2007 10 07, 05:45)
Taure, o kuomet vaikas yra tame neonatologiniam, tau jo net neatnesa, kad galetum pazindyt
?
Ir dar klausimas - rasei, akd sulciu negalima...o svieziai spaustu? ka tik isgeriau stikline sulciu - morka+obuoliukas+moliugas ir siek tiek citrinos...
Deja ne, bent jau pas mus. Kūdikis būna prijungtas prie daugybės aparatų, atjungia pamažu visus tik praėjus 24 h. Bet galėjau ateiti pati ir maitinti.
Maniškė gimus kvėpavimo problemų neturėjo, cukrus jos kraujyje buvo normalus ( dėl mano griežtos dietos), bet daktarai stebėjo kaip ji įsisavina maistą, žiūrėjo kraujo rodiklius po maitinimų, stebėjo širdies ritmą, kvepavimą ir tt. Tiesiog sako, kad diabetininkių leliukai daugiau linkę visokiems netikėtumams. Matyt tam ir apsidraudžia gydytojai.
pagalvok pati, kad vaisių galima suvalgyti tik pvz. 1 obuolį, tai ir apskaičiuok kiek išgėrei. Kiekis labai daug ką reiškia. Jei išgėrei vienu kartu labai daug, tai nieko gero, nes vaisuose irgi yra cukraus.
Dar prisiminiau, kaip suvalgiau 2 jogurtus
ir žinoma gavau velnių kai cukrų patikrino daktarė
Aš eidavau kiekvieną antradienį tikrinis cukraus į kliniką. Tuo metu patikrindavo ar mano mašinėlė nerodė klaidų ir žinoma patikrindaco cukrų. Tai va ir gavau tada už tuos 2 jogurtus
O jūs neturit kuo pasimatuoti namuose cukraus ? aš matuodavau po kiekvieno valgymo praėjus valandai