Įkraunama...
Įkraunama...

Cukrinis diabetas ir nėštumas

QUOTE(SiDo @ 2007 10 03, 14:33)
Catrin, skaiciau as diabetiku laikrastyje apie fruktoze - nieko joje gero - kelia cukru kaip ir cukrus tik leciau, be to, ji turi daug pasalinio poveikio - pucia vidurius, kenkia kepenims ir is viso nieko gero apie ja neparasyta. Taip kad susilaikyk, nedaug liko mirksiukas.gif

Na ok, o tai gaunasi, kad diabetikai vaisiu nevalgo visai? blink.gif as obuoliu kokius 3 suvalgau i deina, tik zinoma, ne is karto, man daktaras leido... vaisiuose juk irgi fruktozes pilna... visai susimaisiau doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Asciuke @ 2007 10 03, 15:50)
aš trečiam trimestre insuliną padidinau beveik dvigubai, ryte vietoj 8vnt, leidžiuos 16vnt...tai jei pradės lb kilti nenustebk.. blink.gif gliukuotas super, šaunuolė, taip ir toliau  thumbup.gif , tik trečiam trimestre kaip sakė Baliutavičienė, svarbesnis ne gliukuotas, o vienkartiniai pakilimai...

O ka reiskia vienkartiniai pakilimai? cia kai po valgio kyla staigiai cukrus? ir ji matuoji imdama krauja is pirsto? ar cia kazkokie spec matavimai? kokia tu pakilimu norma?
Atsakyti
QUOTE(Catrin @ 2007 10 03, 12:54)
Na ok, o tai gaunasi, kad diabetikai vaisiu nevalgo visai? blink.gif as obuoliu kokius 3 suvalgau i deina, tik zinoma, ne is karto, man daktaras leido... vaisiuose juk irgi fruktozes pilna... visai susimaisiau doh.gif
Papildyta:

O ka reiskia vienkartiniai pakilimai? cia kai po valgio kyla staigiai cukrus? ir ji matuoji imdama krauja is pirsto? ar cia kazkokie spec matavimai? kokia tu pakilimu norma?

Obuoliukai sveikiau nei saldumynai su fruktoze. Jei valgysi saldaini su fruktoze, tada nevagai obuoliuko 4u.gif Ai nežinau, parašiau ką skaičiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Catrin @ 2007 10 03, 15:54)
Papildyta:

diabetikai valgo įvairų maistą, kaip ir sveiki, tik riboja kiekį...ir šokoladus, saldainius (kai cukrus krenta)...vienkartiniai pakilimai (kitaip nesugalvojau kaip išsireikšti) tai kai cukrus sukyla, dažniausiai po valgio, bet sergant CD jis gali sukilti ir dėl kitų priežasčių...daugiausia man buvo sukilę iki 26.. ax.gif (ne nėštumo metu). Su GD tai negresia, nes jei tiek sukiltų, tai jau būtų ne be GD g.gif
Atsakyti
QUOTE(SiDo @ 2007 10 03, 16:01)
Obuoliukai sveikiau nei saldumynai su fruktoze. Jei valgysi saldaini su fruktoze, tada nevagai obuoliuko 4u.gif Ai nežinau, parašiau ką skaičiau ax.gif

Aha, supratau, obuolys kaip viena "saldumynu" porcija, kuriu kas 2 val. galima...suedziau saldaini, obuoli galiu tik po 2 val..
Uzknisau tikriausiai visus su savo klausimais, jauciuosi kaip zalia mokine blush2.gif
Atsakyti
Na siandien pagalvojau maitinsiuos kaip visad - pusryciams susveiciau du sumustinius su baltu suriu ir medum. Pietu - iprastine porcija is dvieju kotletu, duonos riekes, pomidoro ir agurko. Cukrus po pietu - 5,3 thumbup.gif Labai apsidziaugiau. Gal tai dar ir del to, kad tarp pusryciu ir pietu jokiu uzkandziu nebuvo. 4u.gif

Catrin, neuzknisai, visada daug smagiau kartu dietos laikytis nei vienai paciai su savim kovoti ir ieskoti info 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SiDo: 03 spalio 2007 - 15:39
Labas rytelis 4u.gif
merginos, gal kas zinot, ar prie Accu Check aparaciuko (tokiam oranziniam ipakavime) tinka Freestyle juosteles? blyn, niekur nerandu Freestyle MINI sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Catrin @ 2007 10 05, 10:21)
Labas rytelis 4u.gif
merginos, gal kas zinot, ar prie Accu Check aparaciuko (tokiam oranziniam ipakavime) tinka Freestyle juosteles? blyn, niekur nerandu Freestyle MINI sad.gif

ne schmoll.gif
prie kiekvieno aparato skirtingos juosteles.
Atsakyti
QUOTE(Catrin @ 2007 10 05, 07:21)
Labas rytelis 4u.gif

Catrin paskambink platintojams nemokamu tel 880020055 - pasakys kur gali gauti arba per kokia vaistine uzsisakyti. 4u.gif

Mergaites - kas didesnis ''blogis'' diabetikui - kiausinis su majonezu ir duona ar kiausinis su duona ir sviestu? ax.gif

Ir dar man toks klausimas iskilo g.gif - tai ka ir poliklinikose kur krauja ima su tais pradurikliais tu lancetu nekeicia pries kiekviena pacienta???? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(SiDo @ 2007 10 05, 11:44)
Mergaites - kas didesnis ''blogis'' diabetikui - kiausinis su majonezu ir duona ar kiausinis su duona ir sviestu? ax.gif

Ir dar man toks klausimas iskilo g.gif - tai ka ir poliklinikose kur krauja ima su tais pradurikliais tu lancetu nekeicia pries kiekviena pacienta???? blink.gif

majonezas ar sviestas, manau, panasiai vienodai nieko gero. tarkim as sviesto absoliuciai nevartojau ir kai nesirgau. majonezo visai nesu atsisakiusi, bet stengiuosi riboti. ir ten, ir ten vieni riebalai...
Mes kalbejom, kad tu savo aparateli ir pradurikli naudoji viena, t.y. naudoja vienas zmogus. Visai kitas reikalas poliklinikoj, ten lancetai vienkartiniai ir ne kitaip! jei tavo asmeniniu pradurikliu pasinaudotu kitas zmogus, tu taip pat privaletum iskart adatele pakeisti.
Atsakyti
QUOTE(SiDo @ 2007 10 05, 12:44)
Catrin paskambink platintojams nemokamu tel 880020055 - pasakys kur gali gauti arba per kokia vaistine uzsisakyti. 4u.gif

Na man daktaras pasiule visai atsisakyti majonezo...bet sake jei labai norisi, galima viena sauksteli prie kiausinio (nes man kitaip gali ir nebuti to kiausinio). O vietoj sviesto gal geriau koks margarinas naturalesnis g.gif ?
To aparato varysiu dar prie kliniku vaistinese paieskot
Atsakyti
QUOTE(egle_83 @ 2007 10 05, 09:48)
majonezas  ar sviestas, manau, panasiai vienodai nieko gero.

QUOTE(Catrin @ 2007 10 05, 10:08)
Na man daktaras pasiule visai atsisakyti majonezo...bet sake jei labai norisi, galima viena sauksteli prie kiausinio

g.gif g.gif Tada manau valgysiu sviesta - jis bent jau naturalus, be konservantu ax.gif O majonezo tada viena sauksteli idesiu i tokis morku ir cesnaku salotytes rolleyes.gif

Siandien pas gine pasisveriau, kad numeciau 0,5 kilo nei kad buvo pries menesi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Catrin @ 2007 10 05, 13:08)
Na man daktaras pasiule visai atsisakyti majonezo...bet sake jei labai norisi, galima viena sauksteli prie kiausinio (nes man kitaip gali ir nebuti to kiausinio). O vietoj sviesto gal geriau koks margarinas naturalesnis g.gif ?
To aparato varysiu dar prie kliniku vaistinese paieskot

jei turi adateliu i pirsto pradurikli,tai kai pirksi aparatuka paziurek su kokiom adatelem eina ten praduriklis.yra 2 rusiu mirksiukas.gif
Atsakyti