Įkraunama...
Įkraunama...

Cukrinis diabetas ir nėštumas

QUOTE(Catrin @ 2007 09 29, 08:23)
Mergos, kaip jum atrodo, ar vienas cepelinas labai baisu? mamka mano daro siandien, sveciu bus...nejau taip ir likt ant ledo unsure.gif

Ech zinau, kad mamos cepelinai patys skaniausi tongue.gif gal nuo vieno nieko baisaus nenutiks ax.gif

QUOTE(Catrin @ 2007 09 29, 09:53)
As niekad nedariau, bet valgiau kitu gamintu...tai kaip ir is cukiniju - sutarkuoji, kiausa imusi, miltu truputi (galima kokiu dribsniu vietoj miltu), druska, pipiriukai...dar kokiu prieskoniu, ir kepi aliejuj tongue.gif

Aha visiskai taip as ir gaminu ir valgau su grietine (pagal knygele galima jos viena sauksta per diena suvalgyti) 4u.gif Miltu dedu nedaug - du saukstus.

gitanak, tai, kad kasa blogai veikia, dar nereiskia, kad pykins. Kad GD bus, tai didele tikimybe, bet su pykinimu tai nieko bendra neturi 4u.gif O del GD - suplanuosi viska, nueisi pas gydytojus, pastosi, priziuresi save gerai ir bus viskas ciki, taip kad nebijok 4u.gif
Atsakyti
Na prisiduodu - suedziau pusantro cepo su spirgiais ir grietine (ne katastrofiskai daug jos dejau)... pries matavima (10 min likus) dar 4 slyvas ir obuoli (ot "protinga" - buvau pamirsus, kad tuoj matuot...ir rezultatas aisku buvo 6.9...susinervijau, bet prisiminiau, kad vaisius ka tik valgiau doh.gif po valandos jau rode 4.8...na nestumine silpnaprotyste, ne kitaip blink.gif "objektyvius" rezultatus daktarui nesiu tongue.gif
O siaip neprieme mano skrandis cepu, tai mezymu gelbejuos... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(SiDo @ 2007 09 29, 15:39)
gitanak, tai, kad kasa blogai veikia, dar nereiskia, kad pykins. Kad GD bus, tai didele tikimybe, bet su pykinimu tai nieko bendra neturi 4u.gif O del GD - suplanuosi viska, nueisi pas gydytojus, pastosi, priziuresi save gerai ir bus viskas ciki, taip kad nebijok 4u.gif

doh.gif doh.gif ne taip susakiau. Va dėl GD ir bijau. Nes labai labai mane vargino tas praktiškai tik rupių košių valgymas. GD nustatė labai anksti, taip, kad visą nėštumą kankinausi (o visada buvau tokai biškį pilvo vergė ir nesveiko maisto vartotoja blush2.gif ).
Atsakyti
Mergaites, o jus visa nestuma (jeigu anksti GD nustato) taip ir matuojates cukru kasdien? nes man aparata matavimo tik keliom dienom dave... bet dabar galvoju, jei nuo pat pradziu zinai, reikia jau savo viska turet ir juosteles pirkti, niekas juk nekompensuos g.gif
Atsakyti
QUOTE(Catrin @ 2007 09 30, 14:31)
Mergaites, o jus visa nestuma (jeigu anksti GD nustato) taip ir matuojates cukru kasdien? nes man aparata matavimo tik keliom dienom dave... bet dabar galvoju, jei nuo pat pradziu zinai, reikia jau savo viska turet ir juosteles pirkti,  niekas juk nekompensuos g.gif

Na, kadangi man neįrašė diagnozės GD (vien endokrinologo dėka), tai aparato aš neturėjau, ir cukrų matuodavausi kiekvieno vizito pas gyd. metu (kaip ir šlapimą). O šiaip, jei pripažįstama diagnozė, tai gal turėtų duoti tą aparatą kol jis bus reikalingas tau, ir juosteles. O šiaip po 28 sav. tai man atrodo netikslinga net matuoti cukrų, nes jis nėra vien tavo orgazimo darbo vaisius. Tiesiog laikytis toliau dietos. Čia mano nuomone. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(gitanak @ 2007 09 30, 18:49)
Na, kadangi man neįrašė diagnozės GD (vien endokrinologo dėka), tai aparato aš neturėjau, ir cukrų matuodavausi kiekvieno vizito pas gyd. metu (kaip ir šlapimą). O šiaip, jei pripažįstama diagnozė, tai gal turėtų duoti tą aparatą kol jis bus reikalingas tau, ir juosteles. O šiaip po 28 sav. tai man atrodo netikslinga net matuoti cukrų, nes jis nėra vien tavo orgazimo darbo vaisius. Tiesiog laikytis toliau dietos. Čia mano nuomone.  ax.gif

O tu turi omeny, kad ir vaikiukas "mazina" ta cukru? na tai jau labai negerai tada...neobjektyvus rezultatai gaunasi unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(gitanak @ 2007 09 30, 15:49)
Na, kadangi man neįrašė diagnozės GD (vien endokrinologo dėka), tai aparato aš neturėjau, ir cukrų matuodavausi kiekvieno vizito pas gyd. metu (kaip ir šlapimą). O šiaip, jei pripažįstama diagnozė, tai gal turėtų duoti tą aparatą kol jis bus reikalingas tau, ir juosteles. O šiaip po 28 sav. tai man atrodo netikslinga net matuoti cukrų, nes jis nėra vien tavo orgazimo darbo vaisius. Tiesiog laikytis toliau dietos. Čia mano nuomone.  ax.gif

Man dave aparata visam nestumui ir liepe pas savo seimos gyd. issirasyti 150 kompensuojamu matavimo juosteliu. Tai rytoj ir pedinsiu pas savo seimos gydytoja ju issirasyti.

Kiek man pavyko suprasti visa, ka radau apie nesciuju diabeta, tai matuoti cukru privalu visa nestuma. Nes jei jo per daug - tai skiriamas gydymas insulinu. Nesvarbu kad vaikas apdoroja mamos gliukoze - jei jos per daug, tai vaikui tai irgi negerai, tad matuotis visada reikia ir ten pagal gaunamus skaiciukus daktarai jau turetu zinoti koki gydyma skirti. Siaip dar idomu, kad gimdymo metu (naturalaus) gliukoze reikia matuota kas 4 val ax.gif

Atsakyti

QUOTE(Catrin @ 2007 09 30, 19:26)
O tu turi omeny, kad ir vaikiukas "mazina" ta cukru? na tai jau labai negerai tada...neobjektyvus rezultatai gaunasi unsure.gif

Taip, turiu omeny, kad kai mamos organizmas nesusidoroja, tada įsijungia vaikiuko organizmas. Jis kažkiek apdoroja ir kenčia. Bet teisingai SiDo parašė,kad matuot reikia visą nėštumą. Bet jei cukrus vis tiek viršija visas normas, tada dietos neužtenka. Pvz. man po 28 sav. cukrus buvo praktiškai visada normoj. Gal kažkiek dėl dietoj, bet spėju, kad dar ir lėliukas pasidarbavo. Nes kai gimė pas jį organizme labai trūko cukraus, daug prigaminta insulino buvo verysad.gif

QUOTE(SiDo @ 2007 09 30, 20:14)
Man dave aparata visam nestumui ir liepe pas savo seimos gyd. issirasyti 150 kompensuojamu matavimo juosteliu. Tai rytoj ir pedinsiu pas savo seimos gydytoja ju issirasyti.

Kiek man pavyko suprasti visa, ka radau apie nesciuju diabeta, tai matuoti cukru privalu visa nestuma. Nes jei jo per daug - tai skiriamas gydymas insulinu. Nesvarbu kad vaikas apdoroja mamos gliukoze - jei jos per daug, tai vaikui tai irgi negerai, tad matuotis visada reikia ir ten pagal gaunamus skaiciukus daktarai jau turetu zinoti koki gydyma skirti. Siaip dar idomu, kad gimdymo metu (naturalaus) gliukoze reikia matuota kas 4 val ax.gif

Taip, teisingai drinks_cheers.gif Vaikui tikrai negerai, nes organizmas pripranta gamint daug insulino, kurio jam gimus tiek ir nereikia.
O dėl gimdymo, geras blink.gif Man nematavo. Nors natūraliai bandžiau gimdyt apie 14 val. Bet neleido nei gerti, nei juo labiau valgyti, bet lašino fiziologinį skystį (ir aišku skatinamuosius arkliškom dozėm).
Atsakyti
Mano gimdymas kadangi nei 2val neuztruko, tai net nezinau, ar matuoja:) O del juosteliu, kaip SiDo ir rase, mums skirta 150. Bet man ju dar net atliko, tik keleta dienu gydytojai liepe matuotis po 3-4 kartus, o paskiau karta per savaite. As neiskesdavau, dazniau matuodavausi:)

Tiesa, siandien patisoninius blynus isbandziau thumbup.gif

Atsimenu as su GD valgydavau dar varske su pomidorais, druska, pipiriukais ir siek tiek grietines. Skanu, bandykit:)
Atsakyti
QUOTE(gitanak @ 2007 09 30, 19:31)

O dėl gimdymo, geras  blink.gif Man nematavo. Nors natūraliai bandžiau gimdyt apie 14 val. Bet neleido nei gerti, nei juo labiau valgyti, bet lašino fiziologinį skystį (ir aišku skatinamuosius arkliškom dozėm).

Tai va ir man nematavo, nors buvo GD ir gimdziau naturaliai 11 valandu g.gif

QUOTE(Sar_a @ 2007 09 30, 19:50)
Atsimenu as su GD valgydavau dar varske su pomidorais, druska, pipiriukais ir siek tiek grietines. Skanu, bandykit:)

O kokiom proporcijom mazdaug deti? Kai suprantu tokia marmalioze pasidarai ir paskui galima ant duonytes tepti? bigsmile.gif

Gal dar galite pasidalinti dietiniu valgiu receptukais?
Atsakyti
QUOTE(SiDo @ 2007 10 01, 09:42)
Tai va ir man nematavo, nors buvo GD ir gimdziau naturaliai 11 valandu g.gif
O kokiom proporcijom mazdaug deti? Kai suprantu tokia marmalioze pasidarai ir paskui galima ant duonytes tepti? bigsmile.gif

Gal dar galite pasidalinti dietiniu valgiu receptukais?

As labai pamegau tokias salotytes - tarkuota morka, saliero saknis, galima dar balto ridiko siek tiek, truputis balzaminio acto ir alyvu aliejaus...ai dar dedu krapu-petrazoliu visokiu thumbup.gif karta dariau tas pacias salotas ir dar dejau pomidoro ir paprikos..na visaip skanu, juolab, daabr daug svieziu darzoviu smile.gif dar pastebejau, kad labai sveika valgyt raugintu kopustu sriuba, vakar visa bliuda suvalgiau su jautiena ir cukrus beveik nepakilo tongue.gif
Atsakyti
Labas rytas, kaips siandien jusu sveikatele 4u.gif As vakar issirasiau nemokamas juosteles - taigi, jos nestuke.gif tikrai nemokamos bigsmile.gif
Atsakyti