Įkraunama...
Įkraunama...

Cukrinis diabetas ir nėštumas

Laba diena 4u.gif
Nu kaip blogai, kad temelę radau tik dabar, "post faktum". Dabar mano leliui jau beveik 9 mėn. O nėštumo metu buvau, kaip sakant ant ribos. Cukrus būdavo 5,5 - 6,5. Padarius GTT pirmas buvo 5, antras 7,2. Tai terapeutė, kaip ir nustatė GD, o endokrinologas viską patikrinęs liepė laikytis dietos, bet sakė dar nėra visai GD. Taigi bandžiau valgyt tik tai ką leido gydytojas. Buvo žiauriai sunku. Gimdžiau AK, dėkinga gydytojui, kuris priiminėjo gimdymą. Viskas kaip ir liuks (bet ekstrinis cezaris), tik va sūnučiui tik gimusiam cukrus buvo 1,3. Pusę paros negavau jo, maitino gliukoze ir viskas atsistatė thumbup.gif
Taigi galiu pasidalint šiokia tokia savo patirtimi ax.gif .
QUOTE(Catrin @ 2007 09 18, 12:10)
Merginos, gal kas zino is jusu, ar gliukozes tolerancijos testas, darytas 35 sav. (o ne 26-28 kaip priklauso) duoda tiklsius rezultatus?
man liepe darytis kad ir per velai ir parode 5.2 ir po 2 val 8.6 verysad.gif  unsure.gif

Kiek teko domėtis, tai neduoda tikslių rezultatų. Nes berods nuo 29 sav. į darbą "įsijungia" ir lėliuko organai ir dirba už tave jei tavo organizmas nesusidoroja. Cukrų tikrindavausi kas savaitę, nuo 29 sav. jis net neviršijo normų, bet sūnus gimė su per maža gliukoze kraujyje. Todėl labai svarbu nepaleisti vadelių ir maitintis tinkamai. Visai nenoriu gąsdinti, bet pati kai laukiausi nelabai dar tikriausiai suvokiau, kad ai, vieną kitą kartą paslysiu, tai nieko tokio. Stiprybės ir sėkmės 4u.gif
QUOTE(SiDo @ 2007 09 18, 15:55)
Gliukozes tolerancijos testas kiek suprantu visada yra tikslus. Mano pirmojo nestumo metu tas testas buvo man padarytas is viso tik likus trim savaitem iki gimdymoir nustate, kad gestacinis diabetas. Nepergyvenk labai 4u.gif

Deja ne visada tikslus. na tiksliau jis teisingai rodo cukraus kiekį kraujyje, bet cukraus kiekis jau apdorojamas gali būti ir tavo ir leliaus "darbo vaisius".

QUOTE(Catrin @ 2007 09 24, 07:41)
O ka obuoliu negalima valgyti, kiek nori? jeigu jie tokie prie rugstesniu? juk ten tiek gelezies g.gif

Jei nori pvz. 1 obuolio tai galima kiek nori mirksiukas.gif Bet jei nori 1 kg, tai jau nelabai.
Atsakyti
QUOTE(Asciuke @ 2007 09 24, 16:08)
tikriausiai jūs žinot, kad aukšti cukriukai kenkia jūsų leliukams, tad nuo eksperimentų "suvalgau šokoladą ir pasižiūriu koks cukrus" patarčiau susilaikyti...jis tikrai sukils...

Aciu uz palaikyma, mane tai tikrai sulaike nuo pasmaguriavimo 4u.gif

QUOTE(gitanak @ 2007 09 24, 19:02)
Padarius GTT pirmas buvo 5, antras 7,2. Tai terapeutė, kaip ir nustatė GD, o endokrinologas viską patikrinęs liepė laikytis dietos, bet sakė dar nėra visai GD.

Deja ne visada tikslus. na tiksliau jis teisingai rodo cukraus kiekį kraujyje, bet cukraus kiekis jau apdorojamas gali būti ir tavo ir leliaus "darbo vaisius".

O man endokrinologe jau uzrase, kad GD, nors virsutine riba irgi buvo 7,2 unsure.gif

Taip teisingai del to GTT tyrimo - lelius irgi gali apdoroti gliukoze, apie tai nepagalvojau rasydama 4u.gif
Atsakyti
Ojeee blink.gif kiek cia baubu prisiskaiciau...vadinasi, man nezinia kiek laiko jau BUVO tas GD, kuri neseniai pastebejo verysad.gif na zodziu, reiks nuo ketvirtadienio ta cukru pradet stebet akylai, nes tik tada gausiu recepta juostelems...
bet kodel, mergos, kaip tycia nerealiai norisi saldumynu, kai ju negalima...ir net vaisiu negalima (man 1 obuoliukas ne maistas - kokius 3-4 antaninius iskart valgau) blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(SiDo @ 2007 09 25, 08:43)
Aciu uz palaikyma, mane tai tikrai sulaike nuo pasmaguriavimo 4u.gif
O man endokrinologe jau uzrase, kad GD, nors virsutine riba irgi buvo 7,2 unsure.gif

Taip teisingai del to GTT tyrimo - lelius irgi gali apdoroti gliukoze, apie tai nepagalvojau rasydama 4u.gif

Man diabeto neužrašė po kraujo tyrimo, kur 3 mėn vidurkį rodo. Jis pas mane normoj buvo, todėl ir nepatvirtino. Bet bet kokiu atveju dieta buvo kaip turint GD.

QUOTE(Catrin @ 2007 09 25, 09:45)
Ojeee  blink.gif  kiek cia baubu prisiskaiciau...vadinasi, man nezinia kiek laiko jau BUVO tas GD, kuri neseniai pastebejo verysad.gif  na zodziu, reiks nuo ketvirtadienio ta cukru pradet stebet akylai, nes tik tada gausiu recepta juostelems...
bet kodel, mergos, kaip tycia nerealiai norisi saldumynu, kai ju negalima...ir net vaisiu negalima (man 1 obuoliukas ne maistas - kokius 3-4 antaninius iskart valgau) blush2.gif

Neprgyvenk. Žinau kaip sunku, bet mes moterys, stiprios. Viską iškęsim. O va kai gims lėlytė, tada galėsi meniu savo tvarkyt kaip norisi (aišku šiek tiek vėliau, nes mitybą maitinančioms irgi ne "pyragėlis"). mirksiukas.gif
Atsakyti
Asciuke, man tikrai ne visada nuo 1 saldainio sukildavo. Pastebejau, kad ryte isvis niekad nepakildavo. O vakare, jei tik ka riebiau suvalgydavau - visada verysad.gif Aisku, leliuko sveikata nei uz ka negalima rizikuot, bet negi per 9 men. imanoma issilaikyt ir niekad niekad nenuklyst nuo dietos... (kitom gal trumpiau, nes apie GD suzino 24 sav., bet man pradzioj nestumo nustate)
Atsakyti
QUOTE(Sar_a @ 2007 09 25, 15:44)
Asciuke, man tikrai ne visada nuo 1 saldainio sukildavo. Pastebejau, kad ryte isvis niekad nepakildavo. O vakare, jei tik ka riebiau suvalgydavau - visada  verysad.gif Aisku, leliuko sveikata nei uz ka negalima rizikuot, bet negi per 9 men. imanoma issilaikyt ir niekad niekad nenuklyst nuo dietos...  (kitom gal trumpiau, nes apie GD suzino 24 sav., bet man pradzioj nestumo nustate)

Visdėlto manau, kad geriau susilaikyti nuo saldumynų...jei kasos veikla sutrikusi, tai ir nuo vieno saldainio cukrus kils, vieniem daugiau, kitiem netiek, priklausomai dar nuo fizinio aktyvumo (kuo daugiau judi, tuo daugiau energijos sunaudoji, tuo cukrus mažesnis)...endokrinologas dietą skiria tikrai ne šiaip sau...kiekvienos pasirinkimas kaip elgtis: nusižengti dietai ar ne...ir beje nuo vieno saldainio dažniausiai seka kitas ir dar kitas...na bet jei kyla beprotiškas noras saldumynams tai yra produktai su fruktoze, šokoladai, sausainiai...tik su jais ir reikia atsargiai, fruktozė, ne cukrus, gal ne taip staigiai užkelia cukrų, bet vidėlto kelia, kaip ir vaisiai...
Atsakyti
QUOTE(gitanak @ 2007 09 25, 08:43)
Man diabeto neužrašė po kraujo tyrimo, kur 3 mėn vidurkį rodo. Jis pas mane normoj buvo, todėl ir nepatvirtino. Bet bet kokiu atveju dieta buvo kaip turint GD.

Man irgi glikuota padare, bet atsakymas bus tik rytoj geriausiau atveju, ziuresiu kaip dar cia.

Nu siandien tai as rekorda tikriausiai sumusiau - po pietu gliukoze 5,3 drinks_cheers.gif Taip ir toliau reikia varyti wub.gif
Atsakyti
saunu, SiDo drinks_cheers.gif
Atsakyti
Man kilo toks klausimas - ar galima valgyti juodo (72 proc) sokolado? jis toks jau kartus, saldumo mazai rolleyes.gif
Atsakyti
Man atrodo, kad sokoladas yra sokoladas, koks jis bebutu... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Catrin @ 2007 09 26, 13:25)
Man kilo toks klausimas - ar galima valgyti juodo (72 proc) sokolado? jis toks jau kartus, saldumo mazai rolleyes.gif

O bulve tau saldi? Nesaldi, bet joje yra krakmolo, kuris organizme suskaidomas i gliukoze ir del to dideja tas cukrus. Tai va paskaityk to juodo sokolado sudeti ir rasi daug medziagu, kurios deja nepageidautinos. Be to, paziurek, kiek jame nurodyta angliavandeniu, kiek kaloriju ir viskas taps aisku - kaip cia viena rase, del savo maziaus geriau susilaikyit, va kai pagimdysi, galesi gal ir pasmaguriauti vienu kitu gabaliuku cool.gif

Zinokit labai padeda man tas nuolatinis kaloriju skaiciavimas - as kiekviena diena uzsirasau ka valgiau su kalorijom. Tai labai tada aiskiai matosi, nuo ko cukrai uzkyla, o nuo ko visai ne. Pavyzdziui labai idomus faktas - vakar pietums suvalgiau apie 200 gr. zuvies su viena bulve, keptu pomidoru ir keturiom riekelem keptos cukinijos (visu pietu kaloriju skaicius buvo 627,5), tai cukrus buvo 5,3. Siandien pietu suvalgiau virtu darzoviu (bulve, patisonas, baklazanas, morka, 2 arb. sauksteliai sviesto ir saukstas grietines tame buvo), visu pietu kalorijos - 222,5, taigi beveik tris kartus mazesnis uz vakarykstes, bet cukrus vis tiek 5,3.
Taigi, padariau isvada, kad galiu drasiai dazniau zuvies uzvalgyti.

O viena vakara vakarienei pasidariau grybu su bulvem (bulviu dejau nedaug) ir grietinele - tai ryte cukrus buvo 5,5 blink.gif (siaip visada pas mane buna 4-4,5). Tai va is karto padariau isvada, kad grietinele man blogai, taip pat bet kokia riebi ir kaloringa vakariene schmoll.gif

Siandien suzinojau, kad mano glikolizintas hemoglobinas normos ribose, tai gal ir man nepripazins diabeto bent jau kol kas, bet stebeti reikes, nes praejusio nestumo pabaigoj tai buvo mano cukrus 7,9, tai didele tikimybe, kad ir dabar nores dideti, jei nesusivaldysiu su tom dietom ax.gif
Atsakyti
Atradimas gal ir neblogas, SiDo, bet ta koloringa vakariene visiems ne i sveikata biggrin.gif o jei rimtai, man irgi taip budavo, pvz pietums suvalgydavau ta pati, ka vakarienei, tai po pietu viskas budavo ok., o vakare daugiau pakildavo. Beje, kai savo uzrasus gyd. parodziau, sake iki 6,7 yra gerai, bet as stengdavausi kad 5,5 butu, tada rami jausdavausi smile.gif
Atsakyti