Įkraunama...
Įkraunama...

Cukrinis diabetas ir nėštumas

QUOTE(Sar_a @ 2007 09 21, 14:16)
Taip, as labai daug kopustu valgydavau. Ypac jie man padedavo, kai reikedavo pasizemint cukru smile.gif

As a laikrasti irgi buvau radus, bet tau duotos lenteles, sakau, gal gudresnes..  mirksiukas.gif  Man diabeto mokykleleje buvo dave tokias lenteles, kur surasyti grupemis produktai (baltymu, angliavandeniu), tai ten man labai patiko ir aiskiai tas kalorijas ejo suprast, bet va, pameciau as, sad.gif tai bandau is kur nors vel gaut... bet pas tave gal ne tokios, nes ten trumpai ir aiskiai buvo.

SiDo, dar koses gali valgyt... ir siaip viska, kas ne riebu ir ne saldu smile.gif

Kiek dar tau savaiteliu like?

Pas mane tokia knygele apie produktus ir surasyta kiek kiekviename yra angliavandeniu, baltymu ir riebalu ir kalorijos. Vadinasi produktu pakeitimo lentele, bet kaip ja naudotis nelabai pagaunu - ka cia su kuo pakeisti?g.gif

Man dar daug liko - dar puses nestumo nera ax.gif
Atsakyti
As panasia lentele ir turejau ir nerandu... Ten nesunku suprast. Pavyzdziui kiek atsimenu apie vaisius... galima pasirinkt ar suvalgyti obuoli ar puse banano. Arba pvz. bulve ar 2 saukstus virtu makaronu.. Nezinau ar as cia tiksliai parasiau, bet kazka tokio atsimenu. Kai GD buvo tai tiek visko priskaiciau, kad net jau maisosi viskas:)

Tai dar tikrai ilgokai laukti leliuko. Bet prabegs laikas, net nepastebesi smile.gif
Atsakyti
O ka obuoliu negalima valgyti, kiek nori? jeigu jie tokie prie rugstesniu? juk ten tiek gelezies g.gif
Atsakyti
Kazkur skaiciau, kad galima 5 vaisiu porcijas per diena... tai jeigu 1 porcija 1obuolys, tai 5 galima.. nors cia geriau galetu sergancios CD papasakot...
Atsakyti
Na zodziu buvau siandien KMUK pas endokrinologa...na nieko nepasake naujo, liepe laukt ketvirtadienio, tada duos recepta toms gliukozes juostelems. Dave toki lankstinuka kur tipo dieta aprasyta..bet ten nieko konkretaus, neparasyta net kokiu vaisiu negalima schmoll.gif tai as suprantu, akd isskyrus bananus, ananasus, vynuoges, viska galima su saiku. O pvz. avieciu galima maziuka indeli? g.gif
Atsakyti
Is tikruju su saiku taip, viska. Man sako jei sokolado uzsinoresi irgi galima viena gabaliuka maza. Tik kad man lengviau visai nevalgyt, nei truputi... Pvz jei iki pietu nesuvalgau nieko saldaus - saunu visa diena, o jei nuo sunelio bent koki saldaini paemus suvalgau, tuomet seka dar vienas....dar sausainukas.... dar.... ir t.t. smile.gif Bevale matyt esu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sar_a @ 2007 09 24, 13:38)
Is tikruju su saiku taip, viska. Man sako jei sokolado uzsinoresi irgi galima viena gabaliuka maza. Tik kad man lengviau visai nevalgyt, nei truputi... Pvz jei iki pietu nesuvalgau nieko saldaus - saunu visa diena, o jei nuo sunelio bent koki saldaini paemus suvalgau, tuomet seka dar vienas....dar sausainukas.... dar.... ir t.t. smile.gif Bevale matyt esu  doh.gif

O tu GD sergi? as matai dar nestebejau gliukozes, tai net nezinau, kaip cukrus keiciasi dienos begyje...gal ir galima ta viena saldaini jei ok viskas, na bus matyt
Atsakyti
Na as jau dietinuos, tai siandien gliukoze buvo jau tik 6,6 po valgio showoff.gif

Catrin, taip vaisiu negali valgyti be saiko - jeigu jie pas tave eina kaip uzkandziai (tarp valgiu), tai galima suvalgyti 1 obuoli kaip viena porcija. Paskui per sekanti uzkandi vel gali suvalgyti 1 obuoli (ar kita viasiu). Man endokrinologe leido suvalgyti per diena 1/2 banano ir kriause. Tik vynuoges kategoriskai uzdraude net ragauti schmoll.gif

Sar_a, atrodo per savaitgali isikirtau ir as i ta lentele. Tai skaiciavau skaiciavau savo tas kalorijas ir va kas man gavosi: Man liepe nevirsyti per diena 2010 kaloriju, o paskaiciavau, kad as is viso tik 1000 su virsum suvartoju per daug nesiribodama doh.gif Tai cia tipo as labai gerai varau? rolleyes.gif o gal nepakankamai maitinuos?fool.gif
Atsakyti
Catrin, as sirgau GD, dabar mano leliui jau 2men., diabeto neliko. Bet kai laukiausi labai jaudinausi ir labai daug skaiciau ta tema. O dabar irgi stengiuosi laikytis dietos, nes gydytoja sake, kad mamon, kuriu vaikuciai gimsta virs 4kg yra didele rizika susirgt...o dar mano mociute serga ir pora kg virsvorio... zodziu, stengiuosi atitolint CD bent keliolika metu...

SiDo, faina, kad tau neribojant 1000 gaunasi. Jei nebadauji, tai gal pakankamai maitiniesi smile.gif Leliukas is taves gal pasiims, ko jam reikia (pas mane rezervas kai buvo, tai priaugau tik 5,5, o vaikutis kaip rasiau, buvo ne mazas...) smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sar_a @ 2007 09 24, 14:18)
SiDo, faina, kad tau neribojant 1000 gaunasi. Jei nebadauji, tai gal pakankamai maitiniesi smile.gif

Tai tikrai nebadauju - cia su visais papildomais uzkandziais ir papildomais pasmaguriavimais vaisiais g.gif O neatsimeni, kokia tavo norma buvo? Dabar kai pamaciau tuos skaiciukus, baisi pagunda man kokio saldumyno uzsimesti, kad iki tu 2000 pakilciau mirksiukas.gif doh.gif
Atsakyti
man nesake skaiciuot, as tik siaip mazokai valgiau, tikriausiai nedaug tu kaloriju budavo, kad kartais ir alkanoka jausdavausi. O tu pabandyk pasmaguriaut ir pasimatuok cukru. Negi istversi taip visa laika nealdziai...as nuklysdavau kartais blush2.gif Mano lapelyje, i kuri rasiau skaiciukus, iskart matydavosi, kad buvo velykos ar koks gimtadienis:) pakildavo iki 8 ir daugiau... tada issigasdavau ir vel kelias savaites saziningai laikydavausi mirksiukas.gif
Papildyta:
arba saldumyna suvalgyk praejus kokiom 2 val. po valgio, tada taip neuzkildavo man, bet jei kaip deserta prie pietu iskart suvalgydavau, tai jau... verysad.gif
Atsakyti
tikriausiai jūs žinot, kad aukšti cukriukai kenkia jūsų leliukams, tad nuo eksperimentų "suvalgau šokoladą ir pasižiūriu koks cukrus" patarčiau susilaikyti...jis tikrai sukils...obuoliai nepriklausomai nuo saldumo turi tiek pat angliavandenių, kuo mažesnis obuolys tuo mažiau ir angliavandenių, jie taip pat kelia cukrų, tad irgi reikia riboti...prieš pradedant smaguriauti pagalvokit netik apie save bet ir savo mažiukus...
Atsakyti