Įkraunama...
Įkraunama...

Cukrinis diabetas ir nėštumas

QUOTE(SiDo @ 2007 09 19, 09:41)
Ta dieta tai labai sudetingas reikalas is tikruju, as buvau gavusi tokia lentele, ka galima, ka riboti, o kas draudziama, bet kaip tik pries pastojant emiau ir ismeciau doh.gif

Taip, pirmiausias dalykas - atsisakyti saldumynu: sokoladu, ledu, pyrageliu, bandeliu. Nevalgyk batono, tik juoda (geriausia rupia) duona. Angliavandenius kompensuok rupiu kruopu kosemis virtomis vandenyje (sviesto daug nedek). Salotas daryk ne su grietine, o su mazu slakeliu (saukstelis) alyvuogiu aliejaus nerafinuoto ir pirmo spaudimo. Nevalgyk cipsu ir bulvyciu fri....

Visa kita galima valgyti, bet labai su saiku. Is vaisiu labiausiai cukringi yra bananai, vynuoges, kriauses ir anansai. Bet su saiku galima ir juos (pvz. puse banano per diena neturetu pakenkti - ziuresi kaip tau sekasi su cukrum).

Taip pat labai svarbu mazinti riebalu suvartojima - maziau sviesto sumustiniuose, mesa be padazu valgyti, vengti riebios mesos ir t.t.

Tikiuosi siek tiek padejau. Gal daugiau parasys, kurios ilgiau serga ir turi daugiau patirties 4u.gif

Labai aciu tau 4u.gif
Del pyragu ir bandeliu zinojau, bet maniau, pvz., kad bananus galima valgyt.. verysad.gif teks dabar tenkintis obuoliais ir slyvomis.. ir kad as to cukraus nesuzinosiu iki pirmadienio.

Zodziu, isvis nesamone gavosi - vaiksciojau su tuo GD ir nezinojau, o jis juk nuo 24 sav. atsiranda...tai baisu pagalvoti, kiek galejo vaisiui pakenkt... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Catrin @ 2007 09 19, 08:51)
Labai aciu tau  4u.gif
Del pyragu ir bandeliu zinojau, bet maniau, pvz., kad bananus galima valgyt.. verysad.gif teks dabar tenkintis obuoliais ir slyvomis.. ir kad as to cukraus nesuzinosiu iki pirmadienio.

Zodziu, isvis nesamone gavosi - vaiksciojau su tuo GD ir nezinojau, o jis juk nuo 24 sav. atsiranda...tai baisu pagalvoti, kiek galejo vaisiui pakenkt...  unsure.gif

bent jau dziovintose slyvose, tai yra daug angliavandeniu.
Atsakyti
QUOTE(Catrin @ 2007 09 19, 06:51)
Zodziu, isvis nesamone gavosi - vaiksciojau su tuo GD ir nezinojau, o jis juk nuo 24 sav. atsiranda...tai baisu pagalvoti, kiek galejo vaisiui pakenkt...  unsure.gif

Jis galejo pas tave ir anksciau buti (ir veliau nei 24 sav.), bet tiesiog atrado tik nestumo metu, tai ir vadina gestaciniu diabetu.

Na as su GD, kuri atrado tik pries pat gimdyma pagimdziau visai normalu sveika berniuka, taip kad nepergyvenk labai, tik sakau, po gimdymo pasirupink vaiko tinkama prieziura 4u.gif
Atsakyti
SiDo, kaip pasirupinti vaiko tinkama prieziura?? As jau apsidziaugiau, kad pas mane neliko GD, paklausiau gydytojos ir del vaikiuko, bet sako jam nieko nereikia daryt, nebent kai paaugs imtu ji troskint, neaugtu svoris ir pan., tada jau kreiptis. O gal mano gydytoja ka nors pamirso....?
Atsakyti
QUOTE(Sar_a @ 2007 09 19, 14:15)
SiDo, kaip pasirupinti vaiko tinkama prieziura?? As jau apsidziaugiau, kad pas mane neliko GD, paklausiau gydytojos ir del vaikiuko, bet sako jam nieko nereikia daryt, nebent kai paaugs imtu ji troskint, neaugtu svoris ir pan., tada jau kreiptis. O gal mano gydytoja ka nors pamirso....?

As pati iki galo visko neissiaiskinau, bet zinau, kad tik gimusiam turi buti patikrintas kraujas ar nera hipoglikemijos, paskui kazkiek irgi turi buti tikrinamas (neissiaikinau dar kiek laiko, bet rytoj pas endokrinologe einu, tai jei nepamirsiu - paklausiu). O veliau reikia savo vaika stebeti, nes cukrinukiu vaikams yra padidinta rizika susirgti diabetu.
Atsakyti
Aciu uz atsakyma. Siek tiek nuraminai. Ligonineje maziukui tikrino kraujuka, buvo viena karta per zemas cukrus, tada padave misinuko, dar karta patikrino ir daugiau nieko..
Atsakyti
QUOTE(Sar_a @ 2007 09 20, 07:01)
Aciu uz atsakyma. Siek tiek nuraminai. Ligonineje maziukui tikrino kraujuka, buvo viena karta per zemas cukrus, tada padave misinuko, dar karta patikrino ir daugiau nieko..

O as nieko nezinau - tikrino ar netikrino, penkias dienas neturejau pieno, tai taip ir laikiau alkana blush2.gif Tiesa ketvirtos vakare jau daviau misinio, bet nei daktarai, nei sesles nieko man nesake, tai arba niekas nieko jam netikrino, arba gal gerai viskas buvo, bet as labai grauziuos, kad tada nezinojau ir nepaklausiau ax.gif

Buvau pas endokrinologe, bet nepaklausiau del vaiku blush2.gif Bet rytoj vel einu, nes siandien turiu issimatuoti savo cukru kraujyje. Gavau rekomenduojamu ir vengtinu produktu sarasa ir kaloriju skaiciavimo lentele.
Atsakyti
tai ilgokai ligonineje reikejo buti... mano mazius gime treciadieni, o namuciu penktadieni isvaziavom. O kad tikrino kraujuka tai tikrai zinau, kulniukai subadyti buvo vargsiukui.

o kokia ta lentele, SiDo? Daug butu ja perrasyt?.. Man taip reikia kg numest, kad CD nekibtu... tik nelabai zinau, ar galiu skaiciuoti, ar nesumazes pienukas..
Atsakyti
QUOTE(Sar_a @ 2007 09 20, 11:34)
tai ilgokai ligonineje reikejo buti... mano mazius gime treciadieni, o namuciu penktadieni isvaziavom. O kad tikrino kraujuka tai tikrai zinau, kulniukai subadyti buvo vargsiukui.

o kokia ta lentele, SiDo? Daug butu ja perrasyt?.. Man taip reikia kg numest, kad CD nekibtu... tik nelabai zinau, ar galiu skaiciuoti, ar nesumazes pienukas..

Siaip abi lenteles didokos... Nebent pavyktu nuskenuoti, bet reikia tada vyro sulaukt, as nemoku ax.gif
Atsakyti
na, per galva nesiverskit, bet jei laiko turesit gal nuskenuokit... ax.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sar_a @ 2007 09 21, 06:56)
na, per galva nesiverskit, bet jei laiko turesit gal nuskenuokit...  ax.gif   smile.gif

Sar_a, as per google radau diabeto asociacijos laikrasti, tai ten apie mityba labai daug rasoma (beveik kiekvienam numery yra sio to), taip kad tikrai tos info pilna internete, o kai turesiu laiko, galesiu nuskenuoti tas lenteles.

Tai va, paskyre man dietą gydytoja, ziuresiu kaip seksis ax.gif Vakar po pietu gliukoze buvo 7,3 rolleyes.gif neisivaizduoju, ka cia reikes valgyti, kad butu kokie 5.5 doh.gif Sar_a, rasei, kad vien kopustais maitinaisi, ane? blink.gif unsure.gif

Beje, o vyro gliukoze po pietų buvo 4,6 net pavydu pasidare smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SiDo: 21 rugsėjo 2007 - 16:00
Taip, as labai daug kopustu valgydavau. Ypac jie man padedavo, kai reikedavo pasizemint cukru smile.gif

As a laikrasti irgi buvau radus, bet tau duotos lenteles, sakau, gal gudresnes.. mirksiukas.gif Man diabeto mokykleleje buvo dave tokias lenteles, kur surasyti grupemis produktai (baltymu, angliavandeniu), tai ten man labai patiko ir aiskiai tas kalorijas ejo suprast, bet va, pameciau as, sad.gif tai bandau is kur nors vel gaut... bet pas tave gal ne tokios, nes ten trumpai ir aiskiai buvo.

SiDo, dar koses gali valgyt... ir siaip viska, kas ne riebu ir ne saldu smile.gif

Kiek dar tau savaiteliu like?
Atsakyti