Įkraunama...
Įkraunama...

Cukrinis diabetas ir nėštumas

Matau, kalbates, tai ir as prisijungsiu smile.gif Na, man gestacinis diabetas, (kita savaite suzinosiu, ar neliko visam laikui...), tai leliukas irgi sveikutis ir drututis. Dar tik 6,5 savaiteliu, o jau sveria 7 kg... na, gime 4090 g

Skaiciau, kad pas gydytoja Birzieti kazkuri gimdysit, tikrai saunus pasirinkimas thumbup.gif as irgi pas ji gimdziau, labai malonus ir draugiskas, toks "savas" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sar_a @ 2007 08 28, 11:26)
Matau, kalbates, tai ir as prisijungsiu smile.gif Na, man gestacinis diabetas, (kita savaite suzinosiu, ar neliko visam laikui...), tai leliukas irgi sveikutis ir drututis. Dar tik 6,5 savaiteliu, o jau sveria 7 kg... na, gime 4090 g

Skaiciau, kad pas gydytoja Birzieti kazkuri gimdysit, tikrai saunus pasirinkimas  thumbup.gif  as irgi pas ji gimdziau, labai malonus ir draugiskas, toks "savas" smile.gif

as pas ji gimdysiu.
Man is pirmo susitikimo jis patiko,labai rupestingas gydytojas.
Atsakyti
QUOTE(aister @ 2007 08 28, 11:20)
o tu zinai ka turesi,sunu ar dukra?
kiek priaugai per nestuma?as jau dabar +5kg,pilvas nera labai jau didelis,jauciu visur tie kg pasiskirste.kaip juos reiks numesti paskui doh.gif

gydytojai sako, kad mergaitė...nors nenustebčiau jei bus berniukas... biggrin.gif dabar sveriu 7-8kg daugiau tiksliai nzn, seniai besisvėriau.... blush2.gif tikiuosi, kad po gimdymo greitai aš tais papildomais kg atsikratysiu... blush2.gif o tu žinai, ko laukies?
Atsakyti
QUOTE(Asciuke @ 2007 08 28, 11:31)
gydytojai sako, kad mergaitė...nors nenustebčiau jei bus berniukas... biggrin.gif dabar sveriu 7-8kg daugiau tiksliai nzn, seniai besisvėriau.... blush2.gif  tikiuosi, kad po gimdymo greitai aš tais papildomais kg atsikratysiu... blush2.gif o tu žinai, ko laukies?

Tai tu labai nedaug priaugai.
As 12 savaiciu pas Birzieti dariaus echo,tai jis bande itarineti kad bus berniukas.100 procentu negarantavo,nes dar anksti buvo kad gerai matytuos.Siandien darysiuos eho cia mazeikiuos,nezinau kokie cia tie aparatai,gal matys kas pas mane pilvelyje gyvena.bet kai gulesiu klinikose paklausiu Birziecio ar tikrai berniukas,nes jam paciam idomu buvo ar taip anksti galejo atspeti.
Atsakyti
QUOTE(Sar_a @ 2007 08 28, 11:26)

Skaiciau, kad pas gydytoja Birzieti kazkuri gimdysit, tikrai saunus pasirinkimas  thumbup.gif  as irgi pas ji gimdziau, labai malonus ir draugiskas, toks "savas" smile.gif

dėl gestacinio, tai labai tikiuosi, kad tau jo neliks... 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
Noriu paklaust, kas geriau nusimanote šituose klausimuose - man padarė gliukozės kreivę ir ribos buvo tokios: 4.0, o po 2 val - 7,2. Daktarė sakė, kad tai neatitinka normų ir reikės endokrinologo konsultacijos. Taip susinervinau - ar tai reiskia, kad pas mane diabetas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SiDo: 31 rugpjūčio 2007 - 10:09
Man buvo 6,7 o po 2 valandu 8,7 tai ir nustate gestacini ir pas endokrinologus reikejo, jie paziurejo, ar dietos uztenka ar insulino reiketu. Aciu Dievui, dieta padejo, uztat ir priaugau per nestuma tik 5kg

Tai tau manau irgi nebent dieta paskirs, nes kiek as zinau, tai norma butu 5,5...na, nors jei pirmas rezultatas 4,0 tai nezinau... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sar_a @ 2007 08 31, 08:43)
Man buvo 6,7 o po 2 valandu 8,7 tai ir nustate gestacini ir pas endokrinologus reikejo, jie paziurejo, ar dietos uztenka ar insulino reiketu. Aciu Dievui, dieta padejo, uztat ir priaugau per nestuma tik 5kg

Tai tau manau irgi nebent dieta paskirs, nes kiek as zinau, tai norma butu 5,5...na, nors jei pirmas rezultatas 4,0  tai nezinau... smile.gif

O kokia dieta buvo? Man liepe visiškai atsisakyti saldumynu - tą jau vykdau ax.gif Bet kiek žinau, reikia apskritai produktus derinti, tikiuosi išaiškins man endokrinologas ar ginekologe blush2.gif
g.gif O tai kaip žiūrėjo ar reikia ar nereikia insulino - gal reikėjo krauja kelis kart per diena tikrinti?
Atsakyti
QUOTE(SiDo @ 2007 08 31, 11:09)
Noriu paklaust, kas geriau nusimanote šituose klausimuose - man padarė gliukozės kreivę ir ribos buvo tokios: 4.0, o po 2 val - 7,2. Daktarė sakė, kad tai neatitinka normų ir reikės endokrinologo konsultacijos. Taip susinervinau - ar tai reiskia, kad pas mane diabetas?

Norma 3,33-5,55 mmol/l po dviejų valandų < 7,8 mmol/l;
Sutrikusi glikemija nevalgius 5,6-6,0 mmol/l po dviejų valandų < 7,8 mmol/l;
Sutrikimas < (arba =) 6.1 mmol/l po dviejų valandų > (arba =) 7,8-11,1 mmol/l.

Cukrinis diabetas nustatomas jei nevalgius gliukozė siekia 6,1 mmol/l, o po dviejų valandų yra daugiau nei 11,1 mmol/l.

Čia yra man žinomos gliukozės tolerancijos testo normos, nebent kas nors pasikeitė g.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2007 08 31, 15:35)
Čia yra man žinomos gliukozės tolerancijos testo normos, nebent kas nors pasikeitė  g.gif

Man sake, kad neturėtų viršyti antras skaičius 6,1 g.gif O jei viršija reikia endokrinologo konsultacijos. Be to, pas mane ketonai slapime, nors kažkokių toksikozės ryškių požymių nėra g.gif
Bet aš jau laikausi dietos ir laukiu pirmadienio kai pas gine eisiu ax.gif
Atsakyti
Dieta tokia paprasta - nevalgyti saldumynu, nors sake jei labai norisi galima pvz puse banano, 1 sokolado gabaliuka ar panasiai. Siaip daugiausia reikejo valgyti darzoves ir mazinau porcijas, riebiai negalima... Siaip internete daug skaiciau apie diabeta ir bandziau taip maitintis, kaip ten parasyta... Lyg ir galima viska, tiok po nedaug. Ir kad puse suvartojamu koloriju sudarytu angliavandeniai, o ne riebalai (kaip po endokrinologo konsiltacijos mokyklelej paskaiciavom mano pietu kolorijas, gauvosi, kad visigi dauguma riebalai, tokie paslepti, kaip mesyteje, grietine...)
Kol laukiausi del tokio svento reikalo kaip leliukas laikiausi, o dabar nebe... bet jei antradieni suzinosiu, kad liko diabetas, tai nezinau ar pakaks valios laikytis... i kopustus tai jau net ziuret nenoriu po nestumo, taip ju atsivalgiau. O skaudziausia, kad ir vaisiu negalima kiek norisi...
Papildyta:
O del insulino taip - reikejo tikrintis cukru. Dave aparateli, juosteliu ir kokia savaite tyriausi po kiekvieno valgymo praejus 2 valandoms ir rasiausi i lapeli, kuri veliau reikejo parodyti endokrinologui. Kadangi laikantis dietos cukrus budavo apie 5, tai insulino nereikejo. Prisiminiau, gydytojas sake, kad normalu, jei pavalgiu po dvieju valandu buna iki 6,7. Nors as stengiausi, kad nevirsyt cukrus 5,5, kazkaip man nuo seniai tie skaiciukai uzsifiksave, nes mociute serga..
Atsakyti
QUOTE(Sar_a @ 2007 09 02, 09:27)
i kopustus tai jau net ziuret nenoriu po nestumo, taip ju atsivalgiau. O skaudziausia, kad ir vaisiu negalima kiek norisi...
Papildyta:
Prisiminiau, gydytojas sake, kad normalu, jei pavalgiu po dvieju valandu buna iki 6,7. Nors as stengiausi, kad nevirsyt cukrus 5,5, kazkaip man nuo seniai tie skaiciukai uzsifiksave, nes mociute serga..

Oho, jei net vaisių negalima kiek nori, tai aš numirsiu, nes toks badas mane kankina doh.gif doh.gif Aš kaip tik taip ir gelbėjuosi - ryju obuolius, apelsinus ir vynuogėmis dar papiktnaudžiauju doh.gif

Aš tai gerai atsimenu, kad gydytoja man pasake taip, kad normaliam sveikam žmogui turi neviršyti 6,1, o kaip ir kada ten diabetas, tai neaiškino. Jei dangės parašyti skaičiukai yra tikrai tos normos, tai man kaip ir dar ne diabetas. Na bet žiūrėsiu, ką rytoj gydytoja pasakys g.gif
Atsakyti