Įkraunama...
Įkraunama...

kieto kuro katilas-koki isigyti

QUOTE(Cica @ 2008 01 18, 20:35)
O kas cia per stiklo pavirsius???

Jau supratau, apie ka jus cia kalbejot smile.gif
Papildyta:
QUOTE(EAT @ 2008 01 19, 14:58)
Maniškiai šiandien persigalvojo, nutarė statyti normalų katilą rusyje. Ploto apie 80 kvm. ir antras aukštas plius 20 kvm. bet ten šildymo nevesim , liks elektinis radiatorius ir gal užteks nuo pirmo aukšto šildymo.
Tai reiktų katilo apie 10 kW ,jei teisingai mąstau.

Dar gi reikia prideti kW karsto vandens ruosimui. Ar pas jus bus elektrinis boileris?
Aisku, jums 10kW turetu uztekt ir su karstu vandeniu jeigu namo izoliacija gera (kaip kad Dario teisingai sako).
Atsakyti
Vonioje kombinuotas boileris nuo šildymo plius elektrinis tenas vasarą , o virtuvėje elektrinis boileriukas , kuris ir dabar stovi, jei žinoma teisingai mastau.
Atsakyti
QUOTE(EAT @ 2008 01 19, 14:58)
Maniškiai šiandien persigalvojo, nutarė statyti normalų katilą rusyje. Ploto apie 80 kvm. ir antras aukštas plius 20 kvm. bet ten šildymo nevesim , liks elektinis radiatorius ir gal užteks nuo pirmo aukšto šildymo.
Tai reiktų katilo apie 10 kW ,jei teisingai mąstau. Ar yra mažiems namams katilų pasirinkimas ar jūsų vienintelis paminėtas.

Uz mano pamineta geresnis yra Kalvis 2-10(16), tik jis daugiau vietos uzima, bet turbut su didziausiu naudingumo koeficientu is mazuju. Kam reikia sutaupyt vietos ima kiek mazesni ir kitokios konstrukcijos Kalvis 5-10(16). Bet Kalvis 2 turi uzkrovimo galimybe is virsaus, tai galima bunkeri sumontuot ir degs labai ilgai tada.
Daugiau is mazu sau nieko nestatyciau, nelabai kas yra geresnio.
Atsakyti
QUOTE(Dario @ 2008 01 19, 20:42)
Uz mano pamineta geresnis yra Kalvis 2-10(16), tik jis daugiau vietos uzima, bet turbut su didziausiu naudingumo koeficientu is mazuju. Kam reikia sutaupyt vietos ima kiek mazesni ir kitokios konstrukcijos Kalvis 5-10(16). Bet Kalvis 2 turi uzkrovimo galimybe is virsaus, tai galima bunkeri sumontuot ir degs labai ilgai tada.
Daugiau is mazu sau nieko nestatyciau, nelabai kas yra geresnio.

Taip daugelis prasideda nuo 18 kW. Surašysiu ką radau lauksime specų komentarų, per brūkšnį kilovatai:
Moderator - 15 4990 lt
Dakon - 12 2350 lt
Dakon - 16 2520 lt
Atmos - 15E 4300 lt
Protech - 16 4790 lt
Vienybė - 10 3680 lt
Kalvis 2 - 12 3600 lt
Kalvis 2- 16(10) 4100 lt
Kalvis 5- 16(10) 3700 lt
ViadrusU22 - 12 2490 lt
Atsakyti
QUOTE(Dario @ 2008 01 19, 12:06)
Tu peciu/virykliu naudingumo koeficientas labai mazas. Ir ilgai jie nedegs tikrai. O namo isvesimas tai priklauso nuo sienu, lubu ir grindu varzos, o ne nuo paciaus.
Dabar baigem objekta tai ten pastatytas Kalvis 5-10(16) 10kW. Sildomo kazkas 60kv.m na tas pecius dar pergalingas tam nameliukui. Ryte glebeli imetam, dega iki pietu ir vakare reik imesti kad nakti neisvestu. O perdanga menkai atsildyta, per ten ir iseina visa siluma. O ryte uzkurus prisyla per valanda nuo degtuko uzdegimo, pecius po to rusena kol pilnai isdega.

jūs labai teisus jaunasis kolega. Vienybę kūrenti tai tas pats kaip pinigus pečiuje deginti,kol jų yra tol šilta. O dėl degtuikutų tai tai štai ką jum,s paporinsiu tai irgi pinigai. Kuomet pasieksite savo veiklos viršūnę ,savo klientams pasiūlysite katilus kur įkrovus naują įrovą ir degtukop neriekia. Užtenka patrukti trukos rankenėlę. 4u.gif informacija mokama specams!!!!
Atsakyti
QUOTE(valinčius @ 2008 01 19, 22:44)
savo klientams pasiūlysite katilus kur įkrovus naują įrovą ir degtukop neriekia. Užtenka patrukti trukos rankenėlę.
4u.gif  informacija mokama specams!!!!

Tėvai giriasi, kad kūrens tik išdžiovintomis malkomis, o praktika rodo , kad iki šiol ėjo viskas: malkos, anglys, skiedros, supeliję grūdai ir t.t.
4u.gif kur parsiduoda trukos rankenėlės. smile.gif Katilą priderinsim.
Atsakyti
QUOTE(EAT @ 2008 01 20, 09:27)
4u.gif kur parsiduoda trukos rankenėlės. smile.gif Katilą priderinsim.

tai, kad buna ant katilo tos rankeneles, kur sklendes reguliuoja biggrin.gif
Atsakyti
Ar taip svarbu reguliuoti trauką, neužtenka oro padavimo.

QUOTE(valinčius @ 2008 01 19, 22:44)
katilus kur įkrovus naują įrovą ir degtukop neriekia. Užtenka patrukti trukos rankenėlę.

Pirkčiau santechnikos žodyną. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(EAT @ 2008 01 20, 18:25)
Ar taip svarbu reguliuoti trauką, neužtenka oro padavimo.
Pirkčiau santechnikos žodyną.  smile.gif

Ale prašom . Elektroninė versija 80lt Spausdinta 120lt. Perkant urmu 3% nuolaida. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(valinčius @ 2008 01 20, 17:42)
Ale prašom . Elektroninė versija 80lt Spausdinta 120lt. Perkant urmu 3% nuolaida. bigsmile.gif

schmoll.gif nepigus žodynas .
Linkstu prie Moderator - 15 arba ViadrusU22- 12.
elektroninė versija ką išverstų. Skirtumas pora tūkstančių litų grubiai.
Atsakyti
Na Valinciau, as kaip ir siektiek kitoj srity dirbu, mano santechniko darbas baigiasi sildomu grindu irengimu, dar prietaisu prijungimu. Netoks mano darbas, tiesiog savo statausi tai mokausi ir santechnikos kazkiek, nes sau tai pats vesiuosi nuo iki. Tai ir kai objektuose dirbu tai ziuriu kas ir kaip padaryta, tik dazniausiai graudu ziuret buna i rezultata. Kolkas maciau tik viena tvarkingai dirbancia brigada ir ta pati variu ten vedziojo. Ka kiti nuraito kai pasiziuriu tai atrodo kad paciam geriau sektusi. Va paskutiniam objekte, santechnikas padare, uzsuko boileri, atseit bereikalo nesildyti kol negyvenama. Kai jau atejo laikas ijungti, tai pradejo per isleidimo krana vandeni leist, ir tiek kad oi oi kiek. Vonia per diena pasemtu. tai "Santechnikas" iskviestas ant kilimelio savininkam aiskina kad cia taip turi but. Tie man skambina doh.gif Jomajo.
O kas liecia degtukus nu tai man jie brangus labai neatrodo, ugni ikurt moku, neantasfalto gimes esu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(EAT @ 2008 01 20, 19:23)
schmoll.gif nepigus žodynas .
Linkstu prie Moderator - 15 arba ViadrusU22- 12.
elektroninė versija ką išverstų. Skirtumas pora tūkstančių litų grubiai.

Tas ''Moderator'' jeigu su epilnu elektoniniu valdymu būtų kaip ir nieko, tik jau labai kirviu padarytas. Dega jame viskas ką tik po ranka nustveri,gal pagrindinis privalumas, elektronika aišku irgi savo duos ,degimo laiką ištemsi iki dvylikos val , va tada ir surasi tą stebuklingą rankenėlę. atsikeli iš ryto ir katilinėn perv tris minutes katilą malkų primeti duris uždarai, pelenų rinktuvą per pirštą pravirą, traukos rankenėlę į padėtį tiesiogiai, kol pasisiosi katilas užsikūręs, traukos rankenėlę į padėtį uždaryta, gali eiti praustis pusryčiauti ir darban. sekanti tokia pati oeracija 18 val vakare kai iš darbo sugryši, ir vėl iki ryto ramus. jeigu viską teisingai išmoksi ir susimontuosi tai degtuko tik vieno kūrenimo seno pradžioje rikės . mirksiukas.gif o tas Viadrus tai buvęs KČM tik gražiais rubais apregtas ,na aišku špižinis, o tai reiškia kad ir anglimis galima kurenti bus galima, bet būsi broliukas NEGRAS o Lietuvis, pasiruošk 4-6 val. režimu katilinėje budėti doh.gif
O jeigu dar kokius 1,5 ;2 tūkstantėlius prie to Moderator kainos pridėtum tai jau tikrai vargo kaip ir nematęs. thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Dario @ 2008 01 20, 20:13)
Na Valinciau, as kaip ir siektiek kitoj srity dirbu, mano santechniko darbas baigiasi sildomu grindu irengimu, dar prietaisu prijungimu. Netoks mano darbas, tiesiog savo statausi tai mokausi ir santechnikos kazkiek, nes sau tai pats vesiuosi nuo iki. Tai ir kai objektuose dirbu tai ziuriu kas ir kaip padaryta, tik dazniausiai graudu ziuret buna i rezultata. Kolkas maciau tik viena tvarkingai dirbancia brigada ir ta pati variu ten vedziojo. Ka kiti nuraito kai pasiziuriu tai atrodo kad paciam geriau sektusi. Va paskutiniam objekte, santechnikas padare, uzsuko boileri, atseit bereikalo nesildyti kol negyvenama. Kai jau atejo laikas ijungti, tai pradejo per isleidimo krana vandeni leist, ir tiek kad oi oi kiek. Vonia per diena pasemtu. tai "Santechnikas" iskviestas ant kilimelio savininkam aiskina kad cia taip turi but. Tie man skambina  doh.gif  Jomajo.
O kas liecia degtukus nu tai man jie brangus labai neatrodo, ugni ikurt moku, neantasfalto gimes esu.  smile.gif

Sprendžiu iš to ką parašei ,ne ko teišmoksi, jeigu tik vieną objektėlį variu aprištą tematei, man matai tyenka paskui tokius išminčius kurie litojamais ir klijuojamais pkastikas katilines riša vaikščioti ir jų klaideles taisyti. Žmogeliu aišku trigibai atsieina. Matau ir tokių kurie ir šildomas grindis lituojamu plastiku žiedžia kaip gerai sako kaip pigu . tik bėda viena po 5-6 metų prakiūra, o kietas montuotojas jau kitu telefonu naudojasi,
Norėjau paklausti kokia sistema dirbi? takk, ar profiluotų pkokščių. Jeigu riši viela ant rabicos geriau nei nerašyk, netaip skaudu bus kad tiek laiko sugaišau.
Atsakyti