Įkraunama...
Įkraunama...

kieto kuro katilas-koki isigyti

QUOTE(lavilazaira @ 2007 11 29, 15:45)
Gal kas turit Vigas 25? Mes jau antra žiema naudojam. Ir su briketais kurenasi 12 val., savaitgaliais su malkom "pažaidžiam" ir tai kokias 8 val dega.

o ko jūs iš jo norite? klatilinėje lašinių juk nerūkinate biggrin.gif malkų daugaiu nei 25m3 per metus nesunaudojat, niekada užviręs nebuvo, reiškia iš namų dėl sprogimo pavpjaus basomis kojomis trauktis neteko.
Paklauskite pas tos kurie jau matė savo katilo termometro rodyklę ties 140*c riba.
Kurie dūmtrauki tris kartus per sezoną valo.
Mnau tikrai pasakysit ačiu Dievui.
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2007 11 27, 21:46)
Absoliučiai nepavojingi prapuolus elektrai yra visi katilai tam reikia numatyti pakraunama  el. akumuliatoriu nuo kurio cirkuliacinis siurbliukas galetu veikti.
p.s. MB-mano brangusis.
smile.gif

mano Brangusis cirkuliacinis siurblys yra kintamos srovės variklis ,o akumuliatorius nuolatinės srovės šaltinis, taqi tas pat kaip katiną su gyvate sukryžminti. biggrin.gif
Neklaidink tautos tas įrenginys kitaip vadinasi biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(valinčius @ 2007 11 29, 21:48)
mano Brangusis cirkuliacinis siurblys yra kintamos srovės variklis ,o akumuliatorius nuolatinės srovės šaltinis, taqi tas pat kaip katiną su gyvate sukryžminti. biggrin.gif
Neklaidink tautos tas įrenginys kitaip vadinasi biggrin.gif  biggrin.gif

pas mus stovi paprastas pakraunamas akumuliatorius (toks kur mašinose naudojamas) pajungtas per srovės keitiklį (nežinau ar taip tas aparačiukas vadinamas, bet kainuoja kažkus apie 200 lt) ir viskas veikia kuo puikiausiai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(valinčius @ 2007 11 29, 23:48)
o ko jūs iš jo norite? klatilinėje lašinių juk nerūkinate  biggrin.gif malkų daugaiu nei  25m3 per metus nesunaudojat, niekada užviręs nebuvo, reiškia iš namų dėl sprogimo pavpjaus basomis kojomis trauktis neteko.
Paklauskite pas tos kurie jau matė savo katilo termometro rodyklę ties 140*c riba.
Kurie dūmtrauki tris kartus per sezoną valo.
Mnau tikrai pasakysit ačiu Dievui.
Papildyta:

Neklaidink tautos tas įrenginys kitaip vadinasi biggrin.gif  biggrin.gif

Reiktu mano Brangioji mirksiukas.gif
MB-Mykolas Brazauskas,dar kitaip Mano Brangusis, cia parasiau ka tai reiskia ,o ne jum taikiau smile.gif ,nes auksciau postais keliais negalejote issifruoti ka tai reiskia.
Kaip vadinasi tas akumuliatorius tiksliai nezinau,nes ne elektrines dalies speceliste.
bet va ,auksciau postu raso ,kad zmones turi akumuliatoriu su sroves keitikliu,tai kaip ir Tautos klaidinimo nera blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 30 lapkričio 2007 - 11:05
QUOTE(korida @ 2007 11 30, 11:01)
Kaip vadinasi tas akumuliatorius tiksliai nezinau,nes ne elektrines dalies speceliste.
bet va ,auksciau postu raso ,kad zmones turi akumuliatoriu su sroves keitikliu,tai kaip ir Tautos klaidinimo nera blush2.gif

nežinau ar ten sroves keitiklis vadinas, bet kaip man MB aiskino, tai tas aparaciukas is 12V padaro 220V ir pilnai užtenka pavežti pas mus esančius 3 siurblius (kurie net ne pastoviai veikia, o isijungia nuo termostatų) ir i ora tikrai neisleksim ax.gif
Atsakyti
QUOTE(meskule @ 2007 11 28, 17:15)
čia kažkas rašė,kad iškūrena su žvakės tipo katilu 3 paras....o žiemą kai labai šalta parą...gal galėtumėt papasakot kaip taip padaryti? g.gif kūrenam malkom,antrametėm,o kai reikia išvažiuoti,tai pjuvenų briketais....su malkom ilgiausiai buvo išdegę 12-14 valandų,na su briketais 32 valandas....bet su malkom 3 paras??? g.gif  g.gif  g.gif

Gal kuria kas trecia para, o ne tris paras dega, paprasciausiai galai nesusiveda.
Grubiai i s20 pazeminta(pas mane toks) telpa 40kg malku(instrukcija taip raso, nesveriau rolleyes.gif ). Visos malkos(sausos (dziovintos pora metu(ne daugiau 20% dregmes))) is 1kg iskiria beveik vienodai silumos~iki 2,5kw prie didesnio nei 80% naudingumo). Taigi 40*2.5= 100kw. Jei katilas standartinio aukscio tai 45*2.5=112.5kw.
O toliau viskas priklauso nuo jusu namo apsiltinimo ir sureguliavimo(kad nereiketu papildomai dziovinti issiskiriancio kondensato). Mano namui 150m2 sildomo(gerai apsiltintas is ju ~25m2 maziau sildomo rusio) paskaiciuota ~ 7kw maximalus energijos poreikis (per didziausius salcius). taigi jei uz lango ~ -20 laipsniu salcio jis turetu teoriskai degti ~ 14 h. Siuo metu energijos poreikis yra zymiai mazesnis todel degtu ir 1.5 paros , bet dega triumpiau (virs paros)nes leidziu namui atvesti(kuriu ne is karto uzgesus pakurai).
Esu kurenes daug metu dziovinto sauso azuolo kalademis tai dege beveik 2 paras nes svoris didesnis ir daugiau tilpo i katila.
Esu iskurenes virs 2 paru ir paprastomis pusinemis malkomis ant virsaus uzpyles puskibiri angliu(anglys 2-3 kartus kaitresnes nei malkos), bet sildziau mazesni plota, bet neapsiltinta todel negaliu lyginti.
Bet tris paros tai yra 72h, reiskia, kad energijos poreikis ~1.5kw/h, prie tokio galingumo katilas smilks ir kris naudingumas+toks energijos poreikis gali buti tik nedidelio namo ir ne per salcius.
Tai imanoma nebent nedideli plota sildant dideliu pvz S 40 katilu i kuri telpa 100kg malku, bet nera efektyvu nes maluku sukurensit daug del neefektyvaus katilo darbo.
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2007 11 30, 13:01)
Reiktu mano Brangioji mirksiukas.gif
MB-Mykolas Brazauskas,dar kitaip Mano Brangusis, cia parasiau ka tai reiskia ,o ne jum taikiau smile.gif ,nes auksciau postais keliais negalejote issifruoti ka tai reiskia.

Turbūt pirkdami televizorių neprašome kineskopo su vaizdo ir garso bloku. Taip čia tą prietaisą reikėtų vadinti UPS ( galima nusipirkti kompiuterine technika prekiaujančiose parduotuvėse) o šiap visokių įrenginių paties sukomplektavimas ir paledimas ne kiekvienam juk prieinamas ir ne visi moka, o ir pardavėjai nežinos ko jums tiksliai reikia. dabar manau visiems aišku. Mjums reikia UPS-o cool.gif .
Atsakyti
QUOTE(valinčius @ 2007 11 30, 16:17)
Turbūt pirkdami televizorių neprašome kineskopo su vaizdo ir garso bloku. Taip čia tą prietaisą  reikėtų vadinti UPS ( galima nusipirkti kompiuterine technika prekiaujančiose parduotuvėse)  o šiap visokių įrenginių paties sukomplektavimas ir paledimas ne kiekvienam juk prieinamas ir ne visi moka, o ir pardavėjai nežinos ko jums tiksliai reikia. dabar manau visiems aišku. Mjums reikia UPS-o cool.gif .

Būtų geriau, jei ir UPS'as būtų ne bet koks - įtampos forma turėtų būti sinusoidė.
Citata iš čia:

Daugumos šio tipo UPS išėjimo įtampos forma - stačiakampė aproksimacija, o ne sinusas, todėl tokie šaltiniai ir On-line rėžime neturi išėjimo įtampos stabilizacijos. Del neharmoninės įtampos išėjimo formos jie nelabai tinka maitinti induktyvinę apkrovą (didesni nuostoliai transformatorių ir variklių šerdyse). Beto, tokių keitiklių darbo metu išspinduliuojamas didesnis elektromagnetinių trukdžių lygis.
Atsakyti
Gal kas gali patarti,kaip nuo katilo vidiniu sieneliu nuvalyti susikaupusias dervas?
Atsakyti
QUOTE(studija @ 2007 12 02, 18:15)
Gal kas gali patarti,kaip nuo katilo vidiniu sieneliu nuvalyti susikaupusias dervas?

pakurenti drebulinem malkom arba yra pirkti kazkokie hansa milteliai http://www.zidiniai....cts.php?catid=4
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 02 gruodžio 2007 - 18:35
QUOTE(Ostapas @ 2007 11 30, 14:56)
Būtų geriau, jei ir UPS'as būtų ne bet koks - įtampos forma turėtų būti sinusoidė.
Citata iš čia:

Daugumos šio tipo UPS išėjimo įtampos forma - stačiakampė aproksimacija, o ne sinusas, todėl tokie šaltiniai ir On-line rėžime neturi išėjimo įtampos stabilizacijos. Del neharmoninės įtampos išėjimo formos jie nelabai tinka maitinti induktyvinę apkrovą (didesni nuostoliai transformatorių ir variklių šerdyse). Beto, tokių keitiklių darbo metu išspinduliuojamas didesnis elektromagnetinių trukdžių lygis.

Na, nezinau kaip ten su sinusoidemis,bet si savaitgali kaip tik atlikau bandymus su UPSu ir paprastu 12V automobiliniu 62 Ah akumuliatoriumi. Kadangi sistemoje stovi du cirkuliaciniai siurbiai ,tai sistema nuo akumuliatoriaus pradirbo 2,5 val , po to UPSas pradejo signalizuoti apie avarini issijungima, tuo metu akumuliatorius buvo nusedes iki 11V. Isvada paprasta- didesnes talpos akumuliatorius gali palaikyti normalia cirkuliacija 5-8 valandas
Atsakyti
dekui,kaminu valiklio isigijau,bet dervas teko gramdyti su metaliniu sepeciu:) ,o va apie drebulines malkas nebuvau girdejusi,kad jos padeda.Naudoju berzines ir anglis,o gal zinot kur tu drebuliniu isigyti?
Atsakyti
QUOTE(studija @ 2007 12 05, 19:32)
dekui,kaminu valiklio isigijau,bet dervas teko gramdyti su metaliniu sepeciu:) ,o va apie drebulines malkas nebuvau girdejusi,kad jos padeda.Naudoju berzines ir anglis,o gal zinot kur tu drebuliniu isigyti?

Bukvių lupenos taiop pat padės ,supilk kokia pusę kibiro ant bevei gęstančių žarijų. Cemento maišeliai taip padeda, sugniažyk gniužulais ir irgi ant žarijų.
Atsakyti