Įkraunama...
Įkraunama...

kieto kuro katilas-koki isigyti

QUOTE(silainiai @ 2007 11 27, 09:21)
Planavome sildytis dujomis, bet paskutiniu dienu naujienos tiesiog varo i nevilti... doh.gif  Dabar ziurinejam kokia alternatyva galetumem isirengt. Gal galit ka rekomenduot. Trumpai musu name 1a. 100 kv.m grindinio sildymo ir 2a. 100 kv.m radiatoriais. Noretusi tokio katilo, kad nereiketu begioti dakurti viduryje nakties, gal net sujungti i sistema kieto kuro ir dujini katilus - pabaigus degti malkoms uzsikurtu dujinis. Na cia gal per daug fantaziju  blush2.gif

Bijau nuo vickajaus kailin gauti nes jis antipatipatiją man jaučia, vėl ištraukė kochmą kad vigas katilus peikiau ,manau kad jau sapnuojuos jam. Priešingai vigas , astra, kalvis, orlean, tai katilai pagaminti pagal pažangias technologijas , puikiai valdomi, absoliučiai nepavojingi prapuolus elektrai, ekonomiški , galima kūrenti visų rūšių medieną iki 20% drėnumo. Kadangi turi moduluojamą oro padavimą nejautrūs raukos pasikeitimams nuo oro sąlygų. O išvis kam jums tas katilas malkinis jei dujas turite?
Atsiprašau visų o ypač Vickajaus kad ne Stropuvos agentas esu. Tokiems vietos čia mažai.
Papildyta:
QUOTE(georgiana @ 2007 11 27, 11:21)
sveikutes perskaiciau visa tema bet niekur tiksliai neradau kuo galima isvalyti visas tas smalkes ir angliukus peciaus viduje, kazkur esu girdejusi kad Senukai prekiauja kazkokiu spec. skysciu kuri ipylus i peciu atseit isisvalo visi tie tersalai ant vidiniu peciaus sienu, labai lauksiu informacijos, aciu labai 4u.gif ir dar musu katlias yra pirktas Atramoje g.gif

Jums padėtų milteliai ''Sadpal'' prekiauja UAB ''Vilpra"'.
Na omano patarimas nelaikykite žemos temperatūros katile, taip pat gerai padėti gali bulvių lupenos . kokias dvi tris savaites palaikytos supilamos ant žarijų kuomet katisa jau baigia degti, nusivalo lengviau. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vita @ 2007 11 27, 09:59)
Vyckaju, o kokia tavo nuomonė apie Viadrus'ą?

http://www.biteplius...33-=(1137844925
is ten diskutuojanciu ne vienas Viadrusa turi taigi jie budami naudotojais daug tiksliau papasakos nei zmogus tokio nekurenes. Tik tema didele gali tekti ilgokai skaityti, taigi teks paklausti.
Atsakyti
QUOTE(Vyckaju @ 2007 11 27, 10:56)
http://www.biteplius...33-=(1137844925
is ten diskutuojanciu ne vienas Viadrusa turi taigi jie budami naudotojais daug tiksliau papasakos nei zmogus tokio nekurenes. Tik tema didele gali tekti ilgokai skaityti, taigi teks paklausti.

Vajaaazus, man atostogų reiks išeit kad tiek perskaityt. Maniau kaip žinovas toje sryty esi ir su Viadrus'ais susidūręs. Manęs mat nieks neklausęs, nupirko tą špižinį 7 sekcijų katilioką, kurį pamačius net apsiašarojau, kokis jis man baisuoklis pasirodė. Išaiškino MB, kad tam jis kad sudegintume visas atliekas, kas statybos metu prisikaupė, ta prasme lentas, rąstukus kur buvo visokie išramstymai, tąšelius ir pan. Tiesa, sakė ir osb likučius sumes. Kitais metais žada dujas, tai teks šiuos metus tuo kietu kuru pasitenkinti. Visą savaitgalį kankinosi pildydami sistemą, trūko dvi sklendės, viena alkūnė. Pagaliau pripildė sistemą vandeniu ir palaikę parą vakar užkūrė, nugis viskas būtų gerai, ale mansardoje padavimas ir išėjimas sumaišyti, blogai šyla, va tep, teks šiandien vėl darbuotis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(valinčius @ 2007 11 27, 09:38)
Bijau nuo vickajaus kailin gauti nes jis antipatipatiją man jaučia, vėl ištraukė kochmą kad vigas katilus peikiau ,manau kad jau sapnuojuos jam. Priešingai vigas , astra, kalvis, orlean, tai katilai pagaminti pagal pažangias technologijas , puikiai valdomi, absoliučiai nepavojingi prapuolus elektrai, ekonomiški , galima kūrenti visų rūšių medieną iki 20% drėnumo. Kadangi turi moduluojamą oro padavimą nejautrūs raukos pasikeitimams nuo oro sąlygų. O išvis kam jums tas katilas malkinis jei dujas turite?
Atsiprašau visų o ypač Vickajaus kad ne Stropuvos agentas esu. Tokiems vietos čia mažai.
Papildyta:

Na omano patarimas nelaikykite žemos temperatūros katile, taip pat gerai padėti gali bulvių lupenos . kokias dvi tris savaites palaikytos supilamos ant žarijų kuomet katisa jau baigia degti, nusivalo lengviau. smile.gif

Dujos gerai, bet uztenka vakaro zinias paziureti su numatomom duju kainom, tai norisi ph34r.gif gun_bandana.gif
Atsakyti
QUOTE(valinčius @ 2007 11 27, 10:38)
Papildyta:

Aciu Jums labai, o gal gailte patarti kazka apie musu davikli kuris mano MB mANO KAD YRA ISEJES IS RIKIUOTES doh.gif
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2007 11 27, 08:21)
Planavome sildytis dujomis, bet paskutiniu dienu naujienos tiesiog varo i nevilti... doh.gif  Dabar ziurinejam kokia alternatyva galetumem isirengt. Gal galit ka rekomenduot. Trumpai musu name 1a. 100 kv.m grindinio sildymo ir 2a. 100 kv.m radiatoriais. Noretusi tokio katilo, kad nereiketu begioti dakurti viduryje nakties, gal net sujungti i sistema kieto kuro ir dujini katilus - pabaigus degti malkoms uzsikurtu dujinis. Na cia gal per daug fantaziju  blush2.gif
As tai sakyciau jus galite statytis akumuliacine talpa kokio kubo mazdaug, truputi galingesni nei reikia peciu, tai prikurensit namus ir dar panasiai tiek is talpos sildysis. Pakaks vienos ikrovos per para. Na nebent namas jau labai kiauras.
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2007 11 27, 14:19)
Aciu Jums labai, o gal gailte patarti kazka apie musu davikli kuris mano MB mANO KAD YRA ISEJES IS RIKIUOTES doh.gif

nesupratau to klausimėlio kas tas MB gal Mykolas BR., ko jis čia priekatilų g.gif
Papildyta:
QUOTE(silainiai @ 2007 11 27, 13:38)
Dujos gerai, bet uztenka vakaro zinias paziureti su numatomom duju kainom, tai norisi  ph34r.gif  gun_bandana.gif

tik negalvokite kad malkininkai tuo nepasnaudos?
Papildyta:
QUOTE(Dario @ 2007 11 27, 20:34)
As tai sakyciau jus galite statytis akumuliacine talpa kokio kubo mazdaug, truputi galingesni nei reikia peciu, tai prikurensit namus ir dar panasiai tiek is talpos sildysis. Pakaks vienos ikrovos per para. Na nebent namas jau labai kiauras.

neklyskite su akumuliacinėmis talpomis, tai jau istorija .
1 reikalauja daug vietos
2 ką reiškia 1m3 kai siurblys per valandą perpumpuoja 2,5m3 mažiausiu režimu už valandos bus sisalas. o įkurenti iki80* kokių 2 su 30kw katilu reiktų
3 už talpų ir automatikos kainą antra kailinė išeina.
Atsakyti
Absoliučiai nepavojingi prapuolus elektrai yra visi katilai tam reikia numatyti pakraunama el. akumuliatoriu nuo kurio cirkuliacinis siurbliukas galetu veikti.
p.s. MB-mano brangusis.
smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 27 lapkričio 2007 - 19:49
QUOTE(valinčius @ 2007 11 27, 20:08)
neklyskite su akumuliacinėmis talpomis, tai jau istorija .
  1 reikalauja  daug vietos
  2  ką reiškia 1m3 kai siurblys per valandą perpumpuoja 2,5m3 mažiausiu režimu už  valandos bus sisalas. o įkurenti iki80* kokių 2 su 30kw katilu reiktų
  3 už talpų ir automatikos kainą antra kailinė išeina.
Kazkaip vistik planuoju pas save darytis talpa.
1. vietos pas mane sociai ir dar biski
2. Per valanda tikrai neatsals manau. Siurbliui dirbant vistiek gryzta nesaltas vanduo. Tai ta kuba reiktu kelis kart perpumpuot kol atves. Pats vedejas (sildymo biggrin.gif ) budamas turetumet zinot, kad akumuliacine talpa 20kW peciui turi buti nemazesne nei 1000L. o tai ne 2x30kW peciai.
3. del automatikos tai statyt klimato valdyma nebutina. Jungiant nuosekliai pakaks antro griunfo su termoijungeju ant vamzdzio iseinancio is talpos.

Matot, kodel as uzsikaiciau su ta akumuliacine. Dabar pas klientus nama irenginejam, namas mazas, stovi Kalvis 5-10. Puse peciaus uzkraunu, puks iskarto iki darbines 75 ir dusinasi 3-4h, per kamina dumais eina uzdusintas, nepasinaudoja galingumas, smilksta jis sau. Galetu tuo metu kai temperatura pakyla dar ir naudingai talpa kurent, o po to pakurt jau nereiktu, is talpos dar bent pora valandu radiatoriai karsti butu. Realiai negali pilno peciaus kraut, lievai padaryta gesinimo sklende kartais stringa ant salto ir po to nesigesina, soka per 100 laipsniu mygom. Reik patikrint vis kad bedos nebutu.

Gal kas is forumieciu turi akumuliacine ir galetu pakomentuot is patirties?
Atsakyti
QUOTE(Dario @ 2007 11 27, 22:41)
Kazkaip vistik planuoju pas save darytis talpa.
1. vietos pas mane sociai ir dar biski
2. Per valanda tikrai neatsals manau. Siurbliui dirbant vistiek gryzta nesaltas vanduo. Tai ta kuba reiktu kelis kart perpumpuot kol atves. Pats vedejas (sildymo  biggrin.gif  ) budamas turetumet zinot, kad akumuliacine talpa 20kW peciui turi buti nemazesne nei 1000L. o tai ne 2x30kW peciai.
3. del automatikos tai statyt klimato valdyma nebutina. Jungiant nuosekliai pakaks antro griunfo su termoijungeju ant vamzdzio iseinancio is talpos.

Matot, kodel as uzsikaiciau su ta akumuliacine. Dabar pas klientus nama irenginejam, namas mazas, stovi Kalvis 5-10. Puse peciaus uzkraunu, puks iskarto iki darbines 75 ir dusinasi 3-4h, per kamina dumais eina uzdusintas, nepasinaudoja galingumas, smilksta jis sau. Galetu tuo metu kai temperatura pakyla dar ir naudingai talpa kurent, o po to pakurt jau nereiktu, is talpos dar bent pora valandu radiatoriai karsti butu. Realiai negali pilno peciaus kraut, lievai padaryta gesinimo sklende kartais stringa ant salto ir po to nesigesina, soka per 100 laipsniu mygom. Reik patikrint vis kad bedos nebutu.

Gal kas is forumieciu turi akumuliacine ir galetu pakomentuot is patirties?

paprasčia vėl aritmetika imame įšildytą talpą iki 85*s 1000ltr siurbliuku UPS 25-20 ninimalipiu režimu pučiame per šildymo sistemą DELT T 20*c po 24 min jau turime 65 .,dar po 24 min 45*c dar po 24 min 25*c -mažiau nei sisalas 3x24 lygu72 min o tai 1,2 val , nedaug juk suklydau. nebent jūsų radijatoriai stebuklingi ir DELTA t- kos 1*c tada jo biggrin.gif
Atsakyti
čia kažkas rašė,kad iškūrena su žvakės tipo katilu 3 paras....o žiemą kai labai šalta parą...gal galėtumėt papasakot kaip taip padaryti? g.gif kūrenam malkom,antrametėm,o kai reikia išvažiuoti,tai pjuvenų briketais....su malkom ilgiausiai buvo išdegę 12-14 valandų,na su briketais 32 valandas....bet su malkom 3 paras??? g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
Gal kas turit Vigas 25? Mes jau antra žiema naudojam. Ir su briketais kurenasi 12 val., savaitgaliais su malkom "pažaidžiam" ir tai kokias 8 val dega.
Atsakyti