Paskutiniu metu testuoti:
Le Baiser Du Dragon Cartier for women

Įsigijau atomike 5 mll. Nugi man tas drakoniukas net labai patiko. Taip norisi juo kvepėti prie žvakių ir minkšto šaliko kokio

Saldokas, bet visiškai nenaivus. Šildantis. Iškart jaučiasi gardenija, kiek suminkštinta migdolo. Praėjus kokioms 5 minutėms pasirodo jazmino kvapas kiek pasimaišęs su šokoladu. Dar už kokių 5 minučių pasirodo kedras ir muskusas rodos. O po pusvalandžio tai tampa minkštas švelnus, saldokas aromatas. Rodos karamelė susimaišiusi su kitais kvapais. Žodžiu tai vienas iš gražesnių atradimų pastaruoju metu. Dar kartelį pauosčiau riešą ir pagalvojau, kad tikrai... žvakės arba židinys su ta ugnies energija tikrai tinkama kompanija šiam kvapui. Dar šmėžtelėjo asociacija su stilinga jaukia šokolado parduotuvėle, tik va rodos nerolio ar jazmino kvapas, kuris duoda apie save žinoti sako, kad kažkas kito... Na čia pagalvojau, kad jazminaičių arbata šokolado krautuvėlėje matyt būtų kažkas panašaus

Tik negaliu nuspręsti ar jis tiesiog minkštas ir jaukus ar viliojantis.
Black Orchid VOILE DE FLEUR by Tom Ford
Lengvos gėlytės ir pasirodo Ylang ylang su juodųjų serbentų lengvu šleifu. Nuo tada kvapas vis sunkėja ir sodrėja. Už kokių 5 minučių pasirodo medus su lelija, kurios pereina į slyvos ir pipiriukų kvapą ir persipina su bergamote ir kažkokiu medžiu. Vėliau užuodžiu pačiules ir santalą tik labai tumpai gal kokias 3 minutes sukelia asociacijos su Indija, kur šalia Tajmahalo jaučiamas smilkalų kvapas, ir po lietaus vėjelis atneša šalia augančių (rodos gardenijų) šleifą. Tik kaip rišantis visas natas - Ylang ylang kurią jaučiau vos ne visą laiką, o po kokių 20 minučių labai aiškiai jaučiu jazminą. Labai rytietiška. Gaivina jausmus, skatina jausmingumą tikrai. Neužuodžiu nei cinamono nei vanilės, nebent tai tik riša kitus kvapus. Puikus kvapas aistringam pasimatymui. Bent jau mane jis priverčia jaustis moteriška, švelnia, paslaptinga. Kvapas tikrai šviesus, gražus. Na Taj Mahalas po lietaus stovint sode po kažkokiu medžiu manu tinkama asociacija šiam kvapui. Tiesiog šis kvapas man argaivino kelionės įspūdžius. Keista, bet neradau jokio tamsumo jame. Kažkaip man nieko juodo šiame kvape. Kažkodėl man norisi pavasarinio lietaus. Manau šiltesniu oru geriau atsiskleistų jo minkštumas ir sodrumas. Bent kokiu atveju man tai vienas gražesnių rytietiškų kvapų. Tiksliau jaukus, bet tuo pačiu ir gėlinis.
O dabar apibendrinant: Abu man puikūs. Abu labai įdomūs ir abiejuose puikiai jaučiu jnerolį, jazminą (na rytietiškas baltas gėles), tačiau TF jazminas šviesus, pavasariškas, o Drakoniukas tas gėlytes saugo paslėpęs šokolado pilaitėje
Kvapai sudėtingi, besikeičiantys ir tikrai labai įdomūs.