Įkraunama...
Įkraunama...

Šiandien testavau

Sukūriau naują temą paskatinta šių veiksnių:

Tema "šiandien pabaigiau" vangoka - supratau, kad mes labai retai ką nors pabaigiame arba nenorime dalintis įspūdžiais (galbūt jie nėra malonūs), tačiau atvirkštinis procesas - "šiandien susipažinau" yra daug dažnesnis ir linksmesnis smile.gif;

Tema "paskutinis pirkinys" nėra analogiška šiai, nes tai, ką testuojame, nebūtinai perkame;

Tema "Kvepalai" tampa tema "skubi pagalba", klausimai - atsakymai, bet ne dalijimosi įspūdžiais tema;

Dienos kvepalų temoje kartais norisi pasisakyti arba kartas nuo karto atsiranda gražių pasisakymų, kurių man iš tiesų gaila, kaip pasmerktų, nes tema nesaugoma sad.gif;

Pasigendu koncentruotos informacijos kur ir kuo prekiaujama - ne kiekviena yra mėgėja kapstytis parduotuvių lentynose. Galbūt atsirastų daugiau informacijos kur ir ką galima rasti pauostymui;

Pati šią savaitę pratestavau keliasdešimt kvepalų, bet taip ir neradau kur pasidalinti įspūdžiais, kad jų nepamirščiau. Bet jie man sukėlė daug džiaugsmingų emocijų, kurių dėka gimė mintis, kad susipažinti daug maloniau nei atsisveikinti ir, kad apie šį kasdienį procesą norinčių pakalbėti atsiras.

Manau, būtų įdomu šie aspektai:
ką, kaip, kur, kodėl (lapelis/ant odos/užteko pauostyti kamštelį ar buteliuko purkštuką, įsigijote netestavus ir testavote ne parduotuvėje, ėmėte parduotuvėje visus iš eilės, konsultantė įsiūlė, išsirinkote pagal aprašymą, buteliukas patiko, mėginote naujoves ir t.t.)

Kaip vertinate (įsimintinas/iš karto pamiršote, vertas dėmesio/nevertas, panorote susipažinti giliau, pirkote/pirksite o gal nusiprausti poreikis atsirado, kokias asociacijas sukėlė, kokios natos ryškios, ko pasigedote, į ką pasirodė panašūs ir dar daug daug kas)...
Atsakyti
manau bus idomi tema, jus saunuole
Atsakyti
Taigi keletas mano šviežių įspūdžių.

Viena forumietė leido įkišti nosį į savo kolekciją ir mano pačios milžiniškas pirkinys - nė vieni netestuoti anksčiau.

Boucheron Trouble. Ketvirtas mano mėgintas Boucheron kūrinys. Ir beje šiai dienai sužavėjęs labiausiai. Meilė nuo pirmo įkvėpimo. Pakvėpinau iš nepurškiamo buteliuko, mėginau ant riešo ir ilgokai mėgavausi net to riešo prie nosies nekaišiodama (kvapas kyla, matyt neblogas šleifas). Man primena karštą arbatą kaip profilaktinę priemonę nuo peršalimo su citrina ir trupučiu stipraus gero alholinio gėrimo. Pirma mintis - kaip aš nekenčiu nepurškiamų buteliukų ir kaip aš noriu jų didelio kiekio... Jausčiau lyg vyšnias kurių ten nėra blush2.gif Nepersaldūs, neįkyrūs, šildantys, laikosi gerai, bazė neišsaldėjo. Dar nenusprendžiau ar pilsiuos į atomaizerį ar vis tiktai paieškosiu naujų namučių 15 ml miniukui, o sau įsigysiu didelį kiekį.

Aqua di Parma Blu Mediteraneo Mandorlo di Sicilia. Kava, saldi, karamelizuota, gal su pienu. O gal greičiau primena kondensuotą pieną su kava. Nustebau. Ne to tikejausi. Buvau ragavus Aqua di Parma Blu Mediteraneo Mirto di Panarea ir Fico di Amalfi. Maniau, kad Mediteraneo linija popanašė - gilūs jūriniai kvapai. Šie pasirodė visai visai kitokie. Ant riešo po valandos nebeužuodžiu nieko. Visas jų grožis kabo šleife. Uniseksas? Neįsivaizduoju taip kvepiančio vyro. Minkštas, moteriškas, "valgomas" kvapas mano nosytei. Žiemą mylėsiu, vasarai man būtų per saldūs.

Lalique Le Baiser - svajonių svajonė atomaizeryje... Nuvėsus uoginėms rūgštokoms pirmoms natoms lieka pačios gražiausios ir pačios giliausios našlaitės, kokias kada beragavau. Velniop visus Guerlain'ų Meteoritus būtų, aišku, jeigu juos tebeturėčiau...
Po jų pamėginau kitą Lalique kvapą Le Parfum - ir pasakyti neturiu ką - jokių emocijų, išnyko kaip dūmas. Galbūt, kad po Le Baiser kartelė aukštokai pakelta buvo. Duosiu jiems antrą šansą, bet...

Tęsinys bus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2010 09 04, 09:51)
Taigi keletas mano šviežių įspūdžių.

Viena forumietė leido įkišti nosį į savo kolekciją ir mano pačios milžiniškas pirkinys - nė vieni netestuoti anksčiau.

Aqua di Parma Blu Mediteraneo Mandorlo di Sicilia. Kava, saldi, karamelizuota, gal su pienu. O gal greičiau primena kondensuotą pieną su kava. Nustebau. Ne to tikejausi. Buvau ragavus Aqua di Parma Blu Mediteraneo Mirto di Panarea ir Fico di Amalfi. Maniau, kad Mediteraneo linija popanašė - gilūs jūriniai kvapai. Šie pasirodė visai visai kitokie. Ant riešo po valandos nebeužuodžiu nieko. Visas jų grožis kabo šleife. Uniseksas? Neįsivaizduoju taip kvepiančio vyro. Minkštas, moteriškas, "valgomas" kvapas mano nosytei. Žiemą mylėsiu, vasarai man būtų per saldūs.

Tęsinys bus smile.gif

Teko neseniai šituos testuoti.
Man ten gurmaniška kava su mėta ir vanile. Kvapas ir saldus ir kartu turi šaltumo, lyg kamparo nata. Man kampariškumu kiek primena Frapin 1270. Aš juos įsivaizduoju gražiai skambančius vėsų vasaros vakarą.
Kvapas nors ir kavos-vanilės-karamelės derinys, bet man jis nėra labai "valgomas".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ferrari: 04 rugsėjo 2010 - 09:22
Testavau kelis kvapus, bet patiko ir parsinesiau bloteri tik Gin Fizz.
Atsakyti
Testavau siandien paco rabanne one million moteriskus 4u.gif
Kvapas neturi jokiu panasiu akcentu su vyriskais. Nemoku dar apibudinti kvapu bet labai patiko. Artimiausias mano parfumerinis pirkinys smile.gif
user posted image
Atsakyti
Ne šiandien testavau, bet paskutinių poros savaičių įspūdžiai apie naujus kvapus

Cuir d'Iris by Parfumerie Generale
Oda tamsi ir dulkėta, tos dulkės iriso ir prieskonių ir dar šokolado drožlės. Prieskoniai panašūs kai SL Ambre Sultan, tik čia jie ant odos užberti ir pirmiausia jaučiasi oda. Kai uostai ją prikišus nosį, ji sunki, tamsi o šleife ji turi vetiverio gaivumo, smilkalinio dūmo. Dar ji man kažkiek Tauerio Maroko Vėją.
Bazė šilta ir jauki mediena su ambra ir lengva odos užuomina.

PG03 Cuir Venenum
Žalia ką tik nupjauta pieva apiberta medumi ir vanile. Gaiva ir saldumas persipynę tarpusavyje, bet nesipeša. Kvapas labai intensyvus bet neįkyrus. Šleife labai gražūs apelsinų žiedai ir oda. Oda ryškėja vis labiau ir labiau. Ji labai ryški nors ir apgaubta vaisinio-gėlinio saldumo.
Labai labai gražus aromatas
Bazėje dominuoja oda su degintu cukrumi

PG16 Jardins de Kerylos
Sultinga žalia žolė. Ne nupjauta žolė, o pieva šalia vandens telkinio. Labai saulėtas gaivus kvapas, primenantis vaikyste, kai nerūpestingai gainiojome drugelius po pievas. Vėliau kvapas kiek tamsesnis, jau ne pieva o sodrūs gėlų ir krūmų lapai, labai šiltas ir jaukus. Jis tarsi spinduliuoja gyvybę – pabudusi pavasarinė gamta, visiškai šviežia ir gaivi.

PG24 Papyrus de Ciane
Pradžia žalia žalia, bet tai ne tik žolė, tai ir smilgos ir kitos sausesnės žolės. Po truputį kvapas sausėja dar po kelių akimikų atsiranda lyg gėlinis medaus salsvumas ir sausa mediena – atrandu panašumą su Guerlain Bois d‘Armenie tuo švelniu sausu medžio- popieriaus kvapu, bet čia visgi viršų ima žalumos kvapas.

Fumerie Turque by Serge Lutens
Sodri salsva smalinga mediena, šokoladinė-karamelinė pačiulė, kuri prinimė Coromandel, alkoholinis balzamas, dūmai, prieskoniai. Viskas taip gražiai persipina. Kvapas ir skalsus ir sausas, neerzinančiai saldus ir ir turintis pačiulės rūgštelės. Dar vėliau labai ryškūs smilkalai, tie kur katalikų bažnyčioje neša induose ir smilkina. Kvapas be galo hipnotizuojantis, bet atsiradus šitiems smilkalams nesinorėtų taip kvepėti, nors pradinės natos buvo be galo gražios.
Galiausiai bazėje kvapas tampa minštu jaukiu pačiulės vanilės deriniu, bet smilkalinė nata vis tiek nedingsta ir daro jį tamsiu ir sakraliniu.
Vis galvoju, kad turėti tokį kvapą norėčiau, tik va kiek dažnai juo galėčiau kvepintis nežinia. Labai daug jame tamsių natų.
Po kokių 4 val jie man priminė Goutal Ambrą.

P.S.
Dėl Mandorlo di Sicilia laikymosi, užsipurškiau šiandien vieną pšyką iš mėginuko kvapui prisiminti, tai laikėsi tikrai ilgai, apie penkias valandas jautėsi ryškiai ant riešo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ferrari: 04 rugsėjo 2010 - 18:32
kaip jus ir atsimenat tiek kvepalu, kiba iskart uzsirasot ju natas
Atsakyti
Šiandien turėjau garbės pratestuoti Montale Aoud Leather. Tik užsimozojus ant riešo pagalvojau: na ir ką - agarmedis, oda, prieskoniai. Kvapas gražus. Bet kaip jis pradėjo keistis... Tai oda išlenda, tai pasislepia po prieskoniais, tai išlenda kokia tai rožė (kurios sudėty visiškai nėra), tai vėl išsiskleidžia kažkokia "kombinacija" bigsmile.gif Gerą pusdienį "eina" tooooks šleifas... Vienžo, jaučiu, kad mano piniginė verks. Labai rekomenduoju odos ir agarmedžio mėgėjoms.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo straige: 04 rugsėjo 2010 - 19:48
QUOTE(GITALE @ 2010 09 04, 20:32)
kaip jus ir atsimenat tiek kvepalu, kiba iskart uzsirasot ju natas

Va va, cia ir skiriasi parfumistai ir megejai.. as tuos sunkius zodzius (pvz pavadimus, puse natu) praleidziu pro ausis blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(straige @ 2010 09 04, 20:47)
Šiandien turėjau garbės pratestuoti Montale Aoud Leather. Tik užsimozojus ant riešo pagalvojau: na ir ką - agarmedis, oda, prieskoniai. Kvapas gražus. Bet kaip jis pradėjo keistis... Tai oda išlenda, tai pasislepia po prieskoniais, tai išlenda kokia tai rožė (kurios sudėty visiškai nėra), tai vėl išsiskleidžia kažkokia "kombinacija"  bigsmile.gif  Gerą pusdienį "eina" tooooks šleifas... Vienžo, jaučiu, kad mano piniginė verks. Labai rekomenduoju odos ir agarmedžio mėgėjoms.

Man tai vos užsimozojus lindo citrusai, bet tokie neaitrūs, bergamotiniai smile.gif Todėl netgi iš pradžių pasirodė, kad čia kažkokia gėlinė oda bus... Bet paskui pasirodė ir agarmedis ir oda smile.gif Sakyčiau, lengvesnis Bandito variantas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(BlackDee @ 2010 09 04, 21:55)
Bet paskui pasirodė ir agarmedis ir oda smile.gif Sakyčiau, lengvesnis Bandito variantas smile.gif

Ech, panorėjau... ax.gif
Atsakyti