Įkraunama...
Įkraunama...

Gydomės ekologiškai

Sveikos,
Atkeliauju ir aš pas jus su klausimu 4u.gif
Turiu tokią nemalonią bėdą - iš šaltos patalpos užėjus į šiltą ar užvalgius šilto maisto man pradeda beprotiškai bėgti nosis. Nuolat valgau su nosine pašonėj, nes kitaip negaliu, atrodo kapsėti pradės visas nosies turinys. Žiemą tai dar galima kentėti, tačiau vasarą tai yra kažkas baisaus - valgau sriubą, o iš nosies vandenukas kad pilasi... doh.gif Tokią pačią bėdą turi ir mano mama, turėjo ir senelis, gal dar kas nors, nežinau. Man visa tai prasidėjo prieš kokius 5 metus, po baisios slogos. Ar tai yra kažkaip pagydoma? Buvau pas gydytoją, nepasakė kas man, bet sakė, kad reikia gydyti antibiotikais, nenoriu jų verysad.gif Patarkit kas tai ir kaip su tuo kovoti.
Atsakyti
QUOTE(Aggnesse @ 2011 02 17, 17:35)
Sveiki, ar bandėt kada nosies plovimus daryti? Man sinusitai nuolat kartodavosi, daug metų turėjau chronišką slogą, be antibijotikų neišsiversdavau.. Po paskutiniojo sinusito išbandžiau specialius nosies plovimus su joduota druska (tik ne per stiprų tirpalą pasidaryt reikia) ir sinusito nebeturiu 16 metų.. Jeigu sudomino, galėsiu aprašyti visą procedūrą.. laikykitės  4u.gif

Sviki,zinote kai sergi 3 menesius,tai bandai viska iseiles,siandien kai gyditojai parodziau savo sarasa,ten apie 30punktu,ji tik nuzvelge mane ir pasake,kad gal ir nereikia to visko daryti,o tik dali lotuliukas.gif Taip plaunu su siltu druskos ir sodos tirpalu,bei ramuneliu arbata.Skaiciau kad reikia itraukt abiem snervem,bet man taip nelabai gaunasi,as praplaunu po viena.Gal ir negerai g.gif Zinoma mane domina,parasykite kaip jus darete 4u.gif
Beto,nezinau ar tai normalu,kai po tu praplovimu dar daugiau viskas uzburgsta ir uzsikemsa unsure.gif
Jau isbandziau tas ausu zvakutes,nu zinokit super daiktas,uzsisakiau dar is Baltarusijos,ten pigiau ax.gif Bandysiu savo penkiameti kaskaip ikalbet,nors kolkas net i kalbas nesileidzia tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(ingridukas @ 2011 02 17, 19:41)
Sviki,zinote kai sergi 3 menesius,tai bandai viska iseiles,siandien kai gyditojai parodziau savo sarasa,ten apie 30punktu,ji tik nuzvelge mane ir pasake,kad gal ir nereikia to visko daryti,o tik dali lotuliukas.gif Taip plaunu su siltu druskos ir sodos tirpalu,bei ramuneliu arbata.Skaiciau kad reikia itraukt abiem snervem,bet man taip nelabai gaunasi,as praplaunu po viena.Gal ir negerai g.gif Zinoma mane domina,parasykite kaip jus darete 4u.gif
Beto,nezinau ar tai normalu,kai po tu praplovimu dar daugiau viskas uzburgsta ir uzsikemsa unsure.gif
Jau isbandziau tas ausu zvakutes,nu zinokit super daiktas,uzsisakiau dar is Baltarusijos,ten pigiau ax.gif Bandysiu savo penkiameti kaskaip ikalbet,nors kolkas net i kalbas nesileidzia tongue.gif

su tais praplovimais reikia kiek atsargiai, nes gyd. šiuo klausimu pasidalino į dvi grupės, vieni už, nes praplauna ir visa kita, o kiti prieš, nes nevisi žmonės moka teisingai tai daryt(turi gyd. pamokyt bent), nes kitaip viskas iš nosies gali patekt giliau, o tai gresia komplikacijom. Dėl to dauguma gyd. siūlo arba lašint sūrų vandenį, ramunėlės arba naudot Humeri...
Atsakyti
QUOTE(ingridukas @ 2011 02 17, 21:41)

Tikiu, kad nuėjote ilgą kelią, viliuos greitai atrasite gilesnes viso to priežastis ir negalavimai pasitrauks..

Aš plaudavau taip - maždaug į pusė litro kambario temperatūros vandenį įdėdavau šaukštelį joduotos druskos, maišydavau, kol ištirps (paragaukit dėl visa ko tirpalą, kad nebūtų labai sūrus). Supildavau jį į senovinį arbatinį (keramikinį) ir ant jo ąselės užmaudavau vaikišką čiulptuką ("soskiuką"), pradurdavau didoką skylę jame. Tada prie kriauklės pasilenkdavau, palenkdavau galvą į šoną 90 laipsnių kampu ir pro vieną (šiuo atveju palenkus galvą į kairę pusę, pildavau vandeniuką į dešiniąją šnervę) nosies šnervę pildavau tirpaliuką, pro kitą išbėgdavo su visomis gleivėmis..

Jeigu neturite tokio arbatinuko ar kavinuko su ąsele, bandykite su vaikišku buteliuku taip praplauti tik didesnę skylutę jame pradurkite, kad bėgimas būtų srovele, o ne lašėtų.. Jei dar kils klausimų ar bus neaiškumų, klauskite, bandysim susikalbėti aiškiau 4u.gif

Ar naudojat ką iš aromaterapinių aliejų?
Atsakyti
QUOTE(Galadrielė @ 2011 02 17, 18:19)
Sveikos,
Atkeliauju ir aš pas jus su klausimu 4u.gif
Turiu tokią nemalonią bėdą - iš šaltos patalpos užėjus į šiltą ar užvalgius šilto maisto man pradeda beprotiškai bėgti nosis. Nuolat valgau su nosine pašonėj, nes kitaip negaliu, atrodo kapsėti pradės visas nosies turinys. Žiemą tai dar galima kentėti, tačiau vasarą tai yra kažkas baisaus - valgau sriubą, o iš nosies vandenukas kad pilasi... doh.gif Tokią pačią bėdą turi ir mano mama, turėjo ir senelis, gal dar kas nors, nežinau. Man visa tai prasidėjo prieš kokius 5 metus, po baisios slogos. Ar tai yra kažkaip pagydoma? Buvau pas gydytoją, nepasakė kas man, bet sakė, kad reikia gydyti antibiotikais, nenoriu jų verysad.gif Patarkit kas tai ir kaip su tuo kovoti.

Panašu į šalčio/ šilumos alergija. Mano giminaitis vaikystėje turėjo tą pačią šilumai, po to gal išaugo, vėliau tik staigiam atšalimui, skersvėjui, dar vėliau be priežasties visą dieną sirgo baisia sloga, kol kita diena išaušdavo, kartais padėdavo užmiegant pietų miegą praeidavo, maža apgaulė (psichologiniai vingiai). Gydė visi, net garsūs spec. bet trumpam sustabdydavo o vėliau vėl prasidėdavo.
sakė grūdinti šilto šalto voniomis, matomai reikia kantrybės - tai ir nepavyko pasveikti. Nors vasarą prie jūros tai praeidavo.
Atsakyti
QUOTE(Elenajazz @ 2011 02 18, 00:36)
Panašu į šalčio/ šilumos alergija. Mano giminaitis vaikystėje turėjo tą pačią šilumai, po to gal išaugo, vėliau tik staigiam atšalimui, skersvėjui, dar vėliau be priežasties visą dieną sirgo baisia sloga, kol kita diena išaušdavo, kartais padėdavo užmiegant pietų miegą praeidavo, maža apgaulė (psichologiniai vingiai). Gydė visi, net garsūs spec. bet trumpam sustabdydavo o vėliau vėl prasidėdavo.
sakė grūdinti šilto šalto voniomis, matomai reikia kantrybės - tai ir nepavyko pasveikti. Nors vasarą prie jūros tai praeidavo.

O man ir vasarą nepraeina... Bet pereinant iš vienos temperatūros patalpos į kitą dar pusė velnio, kartais išsiverčiu nešnypšdama nosies, nu bet jau valgant karštą maistą - katastrofa - vienoj rankoj šaukštas, kitoj nosinė verysad.gif
Atsakyti
Sveikos,

mano mazei itariama bronchine astma, gal jusu vaikuciai serga esat ka nors bande ekologiskai gydyt,kad ir inhaliacijas su ea, kokius naudojot, ar padejo? patarkit ,nezinau jau ko griebtis
Atsakyti
QUOTE(musonija @ 2011 02 18, 10:02)
Sveikos,

mano mazei itariama bronchine astma, gal jusu vaikuciai serga esat ka nors bande ekologiskai gydyt,kad ir inhaliacijas su ea, kokius naudojot, ar padejo? patarkit ,nezinau jau ko griebtis

mano vidurinėlei nustatė, tai pirmiausia mes atsikratėm visų kilimų, minkštu žaislu, pagalvės ir antklodės pakeitėm antibakterinėm, skirti alergiškiems žmonėms, plaukuoti/pukuoti gyvūnai, dulkės...viskas kas išprovokuoja, kasdieninis valymas su drėgnu skudurėliu
Tada inhaliacijos, jos padeda netgi per priepuolius, EA tinka, pažiūrėkit tik kad ne butu jam alergijos, dar puikiai profilaktiškai druskos kambarys, buvimas prie jūros, bet, kai yra paūmėjimas geriausia neeksperimentuot, nes galima tik pakenkt, šią lygą galima kontroliuot, svarbu neužleist
Sėkmes 4u.gif
Atsakyti
Mano vaklarykstis kraujukas parode 10,9 leukocitu,viena gyditoja tvirtina uzdegimini procesa ir butina antibiotiku vartojima,kita pasakae,kad isgydis mane be antibu.Ka jus manote?Nezinau kurios klausyti.Lore israse labai faina,bet slikstoka purskaliuka i gerkle(penkta diena labai gerkle skauda)Vadinasi-Faringo Spray-jis pagamintas is medetku ir saltalankio alieju.Pasiprskiau siandien ryte ir per pietus,skausmas labai sumazejo,ir tokia gerkle dregnesne atrodo,kosulys nebejima. smile.gif Man atrodo jis geresnis uz tuos visus ciulpiamus saldainiukus nuo gerkles ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ingridukas @ 2011 02 18, 13:15)
Mano vaklarykstis kraujukas parode 10,9 leukocitu,viena gyditoja tvirtina uzdegimini procesa ir butina antibiotiku vartojima,kita pasakae,kad isgydis mane be antibu.Ka jus manote?Nezinau kurios klausyti.Lore israse labai faina,bet slikstoka purskaliuka i gerkle(penkta diena labai gerkle skauda)Vadinasi-Faringo Spray-jis pagamintas is medetku ir saltalankio alieju.Pasiprskiau siandien ryte ir per pietus,skausmas labai sumazejo,ir tokia gerkle dregnesne atrodo,kosulys nebejima. smile.gif Man atrodo jis geresnis uz tuos visus ciulpiamus saldainiukus nuo gerkles ax.gif

tai jei pas jus yra sinusitas, tai visai normalu kad kraujas rodo uždegimą, bet jus turit išgydyt priežastį, nes jie jos nepašalinsit, sinusitas kartosis ir kartosis

Faringospray labai geras, ten įeina keturių rūšių aliejai, kurie slopina uždegimą ir sutepa gerklė, dar prie anginos gerai padeda Miramile purškalas
Atsakyti
QUOTE(musonija @ 2011 02 18, 11:02)
Sveikos,

Tai liga, kuri gydoma gydytojų, liaudies med priemonės tik papildomos.
Knygoje patariama:
Garstyčių kompresas,
Vaistinės plautės arbata (didina plaučių elastingumą) 2/abat š. užplikyti 1 puodeliu verd. vandens, 10min. ir nukošus gerti valgant 3k/dieną.
Isladiškų kerpių abata (mažina gleivių veikia kaip antibijotikas) 1 abat š. užvirinti 1 puodelyje verd. vandens, nukaisti, 10min. ir nukošus gerti 2- 3 puodelius/dieną
Ankstyvojo šalpusnio žolės arbata 2/abat š. užplikyti 1/4 litro verd. vandens, 5 min. ir nukošus gerti 2- 3 puodelius/dieną (Šalpusnio lapus galima rūkyti, jei nestiprus priepol. bet čia tik suaugusiems)
Vonelės rankoms. Šilta vonelė 36-38 laipsniai / 5-10min pamerkti iki žasto, sausai nušluostyt ir vėl panardinti i šiltesnę kaip ir prieš tai, leisti vandenį iš krano kol pasieks 40-42 laipsn. apie 20 min, po to prigulti.
Dar taisyklinga laikysena sėdint tiesiai truputį išlenkus pilvą, kad diafragma atsipalaiduotų, iškvepiant lupas atkišti, taip iškvėpus nesusitraukia plaučių pūslelės.
Liga iki 40 metų - dėl įvairių alergijų. Tai psichosomatinė liga susijusi su užgniaužta emocija (verkmu). Dažnai vaikystėje verksmu buvo bandoma atkreipti tėvų dėmėsi, ir sulaukdavo priekaištų, Profilaktikai būtų gera priemonė tikras verkimas. Susergama po dvasinių sukrėtimų.
Miegant sumažėja bronchų spindis, pabudus oro poreikis padidėja ir dėl to anksti ryte dauguma priepolių.
Atsakyti
Sveikos, labai būčiau dėkinga už patarimus. Esu nestuke.gif Nuo pat nėštumo pradžios mane puolė herpesas lyt. takuose. Kadangi tai nebuvo pirmas kartas - gydytoja ramino. Dabar nuolat jis stabiliai atsinaujina. Vitaminų negeriu jokių, naudoju trintas spanguoles su medumi, savo gamintas juodųjų serbentų sultis, medų, citriną, savo raugtus kopūstus... Bet matyt tai organizmo netenkina, nes šiuo metu baisiai sergu - aukšta temp., sloga, kosulys, ausį skauda ( tą patį, kurioje yra buvęs baisinis uždegimas). Kviečiau gyd., siūlo gydytis taip, ką pati žinau - arbatos, skysčiai, medus, imbieras...
Taip ir darau, deja, būklė nekokia, šiandien ji vakare dar užvažiuos ausies pažiūrėti, nes dieną aparato neatsivežė.
Taigi, bet visumoje, nestuke.gif metu aš nuolat pavargus, sirguliuoju, sloguoju, ryškiai nusilpęs imunitetas, bijau, kad per herpį pati gimdyt negalėsiu verysad.gif Patarkit, ką man daryti, vienoj homeopatinėj vaistinėlėj siūlė bičių pienelį, bet ginė nugąsdino, jog jis pavojingas galimoms vaiko alergijoms.
Šiaip dar gal ir parazitų turiu, anksčiau esu turėjus unsure.gif bet nežinau, ką galima gerti nėštumo metu.
Būčiau labai dėkinga už patarimus.
Atsakyti