Įkraunama...
Įkraunama...

Gydomės ekologiškai

QUOTE(wytaute69 @ 2011 02 02, 18:35)
va sitas man labiausiai patiko smile.gif dabar kai esu dekrete ir kai pires tia buvau du metus vaiku prieziuros atostogose - ne kart galvos neskaudejo. Deja gyvenimo ritmas yra toks koks yra paprastai. Su visais stresais, nervais, piktais virsininkais ir tt ir pan.

Esant migrenos priepuoliui rekomenduojama pamiegoti. Man asmeniskai tai skausmas sumazeja, bet visiskai kad praeitu tai ne. Nors priepuolio metu mane labai migdo.
Atsakyti
QUOTE(ernesin @ 2011 02 02, 11:45)
Draugė davė tokį arbatos receptą, man jei ne po pirmojo, tai po antrojo puodelio tikrai suveikia, pati negalėjau tuo patikėti, nes daug metų su tuo kankindavausi.
Į didelį puodelį(300ml) dedame 1arb. š. žaliosios arbatos, 1arb.š. mėtų arbatos ir 0,5arb. š. malto cinamono. Užplikome ir uždengę lėkštute paliekame 10-15min, persikošiame ir geriame. Skonis tikrai nėra bjaurus, kaip pasirodys perskaičius sudėtį - sveikatos 4u.gif

reikės būtinai išbandyt 4u.gif

Didelis ačiū visoms už patarimus 4u.gif 4u.gif Bet per šitiek metų jau išbandžiau daug ką, tai galiu pasakyt viena, procedūros su vandenių, masažavimas, miegojimas palengvina, bet nenuima skausmus verysad.gif

Ir gal kam pravers, su migreniniais skausmais NEGALIMA tą ir kitą dieną valgyt: šokolado, sūrio, vynuogių/gert vyną, nes ten esantis fermentai tik pablogina/suprovokuoja dar didesniam galvos skausmui
Atsakyti
mano dickiui vel sausas kosulys, galvoju isbandyti ta varskes recepta smile.gif
tai norejau daugvaikuciu paklausti arba tos kurios darete, kiek ten tos varskes reik prideti? ir kai pdaryti kad ji nenukristu?
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 02, 17:36)
Ir gal kam pravers, su migreniniais skausmais NEGALIMA tą ir kitą dieną valgyt: šokolado, sūrio, vynuogių/gert vyną, nes ten esantis fermentai tik pablogina/suprovokuoja dar didesniam galvos skausmui

Ne tik tą ar kitą dieną - šitie išvardyti produktai iš viso yra migreną provokuojantys. Prirašyčiau dar bananą, o sūris - fermentinis.
Kadangi man yra diagnozuota menstruacinė migrena, tai dieną prieš, tomis dienomis ir dar dieną po MMM vengiu visų šitų produktų. Kitaip arba tridienė migrena, arba neišvengiamai stiprūs nuskausminamieji...
Atsakyti
Gal turit patarimų kaip gydyt pilvo skausmus mmm metu? Man pasitaikydavo beveik iki apalpimų blink.gif Dabar neberizikuoju, išgeriu tabletę, o tiksliau dažniausiai prireikia dviejų. Geriausias vaistas paauglystėj būdavo pakrist į lovą ir išsimiegot, tada atsikeli kaip naujai gimus. Ir be jokių vaistų. Bet dabar, deja, išsimiegot tada, kada reikia, praktiškai neįmanoma schmoll.gif Darbe norisi nesivaikščiot pabalusiai, pamėlusiai, drebančiai ir alpstančiai, tenka griebtis vaistų. Bet mielai pabandyčiau ką nors natūralaus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sindirela @ 2011 02 02, 18:54)
ir kai pdaryti kad ji nenukristu?

Aš varškę dedu ant drobelės, o paskui vaiką apvynioju maistine plėvele ax.gif nes kitaip man nesilaiko blush2.gif Gal dar mamos ką nors patars 4u.gif Jei varškės dedu tik ant krūtinės, tai pusės pakelio užtenka 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pingvinukas: 02 vasario 2011 - 22:29
QUOTE(Pingvinukas @ 2011 02 02, 23:28)
Aš varškę dedu ant drobelės, o paskui vaiką apvynioju maistine plėvele  ax.gif nes kitaip man nesilaiko  blush2.gif Gal dar mamos ką nors patars 4u.gif Jei varškės dedu tik ant krūtinės, tai pusės pakelio užtenka 4u.gif

o drobele tai kokia ji paprasta medziagos skiaute? o gal ant binto galima?
Atsakyti
QUOTE(sindirela @ 2011 02 02, 23:33)
o drobele tai  kokia ji paprasta medziagos skiaute? o gal ant binto galima?

Taip, medžiagos skiautė 4u.gif
Aišku, kad galima ir ant binto mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ericaa @ 2011 02 02, 22:20)
Gal turit patarimų kaip gydyt pilvo skausmus mmm metu? Man pasitaikydavo beveik iki apalpimų blink.gif Dabar neberizikuoju, išgeriu tabletę, o tiksliau dažniausiai prireikia dviejų. Geriausias vaistas paauglystėj būdavo pakrist į lovą ir išsimiegot, tada atsikeli kaip naujai gimus. Ir be jokių vaistų. Bet dabar, deja, išsimiegot tada, kada reikia, praktiškai neįmanoma schmoll.gif Darbe norisi nesivaikščiot pabalusiai, pamėlusiai, drebančiai ir alpstančiai, tenka griebtis vaistų. Bet mielai pabandyčiau ką nors natūralaus smile.gif

Pagrinde reikia kelias dienas pries mmm maista ziureti, nevalgyti saldziai, astriai. Mesos reiketu vengti. Tada ir mmm be skausmu bus.
As kai prasikankinus su mmm skausmais tokiais kaip parasei, tai zinau, ka tai reiskia.
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2011 02 02, 12:22)
man padedavo susiristi galva kokiu ranksluosciu slapiu. Vanduo priklausomai nu nuotaikos -kartais salto noredavosi kartais atvirksciai - karsto. Ir taip stipriau suspaudus man padedavo. Dar padedavo vandens pylimas ant kaklo. Irgi priklausomai nuo nuotaikos, kartais noredavosi karstesni duso, kartais vesesnis padedavo. Zinoma, tas migreninis skausmas vistiek be triju dienu nepraeidavo, bet nors kazkiek apmazedavo.
Esu bandziau beje ir ta bjauru vaista grynai nuo migrenos, kur tablete apie 20 lt kainuoja. Tai poveikis slykstus. Skausma nuima  visa kita  - pykinimas, jautrumas sviesai, garsui, sleikstulys bendras lieka, tik dar kazkaip slyksciau viskas pasidaro. Tai pora kart pabandziau ir nustojau. O siaip geriausia vos pradejus skaudeti speti pagauti - man padeda mineta zvaigzdute, galvos apsirisimas saltu/siltu ranksluosci, paguleti pailseti ir pan.

Turiu ir as migrena verysad.gif man padeda grynas oras tik tik pajutus pradzia, jei ne tik vaistai... man nuo tu vaistu praeina ir pikulys ir sviesos baime, bet nuo ju tokia apgirtusi lengvai jauciuosi, nekoks jausmelis unsure.gif
Atsakyti
Labas rytas,as vel atkeliauju cia su savo negalavimais. doh.gif
Vakar ryte eme skaudet ausis,bet toks keistas skausmas,kaip ikasta butu,ar spuogelis viduje.Vakare pradejo skaudet tiesiai po desine krutim(dar su vyru pasijuokem kad nuo aistringo sekso pasitempiau blush2.gif )Pabudau ketvirta ryto,nuo viso desines puses skausmo.Skauda ikvepiant ir is priekio ir is nugaros,pety bei ranka.Nu itariu kad perpute mane kaskur unsure.gif Ka patartumet daryt,sese patare tiesiog laukt,siltai rengtis,isgert nimesilio ir pasitept diclako tepalu.Gal yra naturalesniu recepteliu,gal koki sildanti tepaliuka pati galeciau pasidaryt? smile.gif
Atsakyti
[quote=nataliuncik,2011 02 02, 12:02]
Gal kas žino veiksmingo, išbandyto budo nuo [B]migrenos skausmu, eteriniai al., įtrynimai nepadeda, kaip valdyt, žinau, o vat ką daryt kai užeina aštrus skausmai[/b]
[/quote]

žinau kad yra žolelės kurie apramina šitus spazmus, bet kokios, nepasakysiu...mes kai buvom Rusijoj, ten viena žolininkė prigirdė(ekskursijoj bloga pasidarė) ir už pusvalandžio net akyse pašviesėjo
[/quote]

migrena turiu puse gyvenimo smile.gif kai tik pajauciat, kad uzeina isgerkit 2 tabletes nospos, chemija, bet geriau nei imigran, kuris man iskart suveikia, bet jis labai kenksmingas.
zoles man nepadejo jokios. yra arbata nuo migrenos Jadvygos zolininkes...seskines vaistinej klauskit, jie turi visad. Gal pades.

Migrena buna kai suspazmuoja kraujagysles...as beveik 100 % radau jos priezasti. patariu visom ja turinciom nueit pas angiochirurga, reikalaut, kad padarytu kaklo echoskopija. buvau pas 2 angiochirurgus, tai 1as kojas istyre, tipo kaklo netiria, tada radau toki kuris tiria kakla... biggrin.gif

sekmes 4u.gif
Atsakyti