Įkraunama...
Įkraunama...

Gydomės ekologiškai

QUOTE(wytaute69 @ 2011 02 02, 10:54)
tai vat butent....o musu poliklinikoj nevaziuoja i namus....reiks ieskot kitos. Ir siaip man nepriimtina serganti vaika kazkur vezioti  doh.gif

nemanau kad pakeitus polikliniką kažkatai rasit, nes visur tokie reikalavimai, tik kad susitarus su savo gyd. ji gali užbėgt

Gal kas žino veiksmingo, išbandyto budo nuo migrenos skausmu, eteriniai al., įtrynimai nepadeda, kaip valdyt, žinau, o vat ką daryt kai užeina aštrus skausmai
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 02, 12:02)
Gal kas žino veiksmingo, išbandyto budo nuo migrenos skausmu, eteriniai al., įtrynimai nepadeda, kaip valdyt, žinau, o vat ką daryt kai užeina aštrus skausmai

man padedavo susiristi galva kokiu ranksluosciu slapiu. Vanduo priklausomai nu nuotaikos -kartais salto noredavosi kartais atvirksciai - karsto. Ir taip stipriau suspaudus man padedavo. Dar padedavo vandens pylimas ant kaklo. Irgi priklausomai nuo nuotaikos, kartais noredavosi karstesni duso, kartais vesesnis padedavo. Zinoma, tas migreninis skausmas vistiek be triju dienu nepraeidavo, bet nors kazkiek apmazedavo.
Esu bandziau beje ir ta bjauru vaista grynai nuo migrenos, kur tablete apie 20 lt kainuoja. Tai poveikis slykstus. Skausma nuima visa kita - pykinimas, jautrumas sviesai, garsui, sleikstulys bendras lieka, tik dar kazkaip slyksciau viskas pasidaro. Tai pora kart pabandziau ir nustojau. O siaip geriausia vos pradejus skaudeti speti pagauti - man padeda mineta zvaigzdute, galvos apsirisimas saltu/siltu ranksluosci, paguleti pailseti ir pan.
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2011 02 02, 11:22)
man padedavo susiristi galva kokiu ranksluosciu slapiu. Vanduo priklausomai nu nuotaikos -kartais salto noredavosi kartais atvirksciai - karsto. Ir taip stipriau suspaudus man padedavo. Dar padedavo vandens pylimas ant kaklo. Irgi priklausomai nuo nuotaikos, kartais noredavosi karstesni duso, kartais vesesnis padedavo. Zinoma, tas migreninis skausmas vistiek be triju dienu nepraeidavo, bet nors kazkiek apmazedavo.
O siaip geriausia vos pradejus skaudeti speti pagauti - man padeda mineta zvaigzdute, galvos apsirisimas saltu/siltu ranksluosci, paguleti pailseti ir pan.

man taip padeda kai tik pajaučiu simptomus, bet jei nespėjau tai viskas doh.gif

žinau kad yra žolelės kurie apramina šitus spazmus, bet kokios, nepasakysiu...mes kai buvom Rusijoj, ten viena žolininkė prigirdė(ekskursijoj bloga pasidarė) ir už pusvalandžio net akyse pašviesėjo
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 02, 11:02)

Draugė davė tokį arbatos receptą, man jei ne po pirmojo, tai po antrojo puodelio tikrai suveikia, pati negalėjau tuo patikėti, nes daug metų su tuo kankindavausi.
Į didelį puodelį(300ml) dedame 1arb. š. žaliosios arbatos, 1arb.š. mėtų arbatos ir 0,5arb. š. malto cinamono. Užplikome ir uždengę lėkštute paliekame 10-15min, persikošiame ir geriame. Skonis tikrai nėra bjaurus, kaip pasirodys perskaičius sudėtį - sveikatos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Elenajazz @ 2011 02 01, 15:24)
1.Praplauti nosytę, suaugę gali druskos šaltu vandeniu o vaikui šilta vaistažolių arbatėle, skubate - tai nors vienkartinį ramunėlių maišelį užplikius šaukšteliu ar pipete įpilti į vieną, kitą angą, palaukiant kol nubėgs. Plauti dažnai. jei tiršta sloga teks pavargti, nes reikia vaiką guldyti ant šono ir pilti taip kad arbatėlė ilgiau laikytūsi take, atlošus atgal įpilti taip kad galva būtų palenkta 90 laipsnių ir vandenukas pagulėtų take - kaktos srityje. Jei plausime atsigulus ar stovint, efektas menkas, nes nubėga tiesiai į ryklę, o takai lieka infekuoti.
2.Padeda STERIMAR purkštuvas su švelniu jūros vandens turiniu, nes vaikams negriaužia nosies, lengva įpurkšti ir prasiskverbia plačiau nei lašinant, tik gal kam brangu.

1.Visas sis aprasymas man kaip is siaubo filmo,bandziau sau ilasint silta ramuneliu arbata,nezinau ka ne taip padariau,ar kur ten pakliuvo,bet grauze ir nosi ir akis ir kakta ir visa galva,toks jausmas....kad ,,saldu,, visur pasidare doh.gif neisivaizduoju kaip kaskas ilasina vaikui.
2.Va maniskis penkiametis dabar turi didele sloga ir siek tiek pakosti,tai vat vieninteli si STERIMAR ir pripazysta,jokiu kitu niekaip nesiduoda nei ilasint nei ipurkst,rekia kaip skerdziamas,bega nuo manes,nu negaliu gi as jo surist,dar trauma ivarysiu.
Sloga jo tesiasi jau 6 diane.Nuo pat pirmos dienos mes-a)kas vakara kaitinam kojas b)dedam garstycias ant krutines c)padariau cesnako sviesto tepala,kuriuo tepu iskaitintas kojas,kakla,krutine ir nugara d)Dukart dienoi darom inhaliacijas(viena su rezorban tepalu,kita su ramunelem ir arbatmedzio aliejum).e)Karts nuo karto arbatmedziu aliejum patepu jam panose,bei nakciai ant serveteles palasinu ir padedu ant pagalves.f)duodu vitamino C g)tris kart dienoi po 20lasu sinupreto h)tris kart dienoi po arbatini sauksteli pertusino. i)viena kart dienoi einam i lauka,o tuo metu atsidarom langus ir vedinam namus. j) pusryciu metu duodu arbatini sauksteli biciu ziedadulkiu. k)geriam daug ivairiu arbateliu (gal kaskam sios priemones pravers)As labai tikiuosi,kad isbrisim be vaistu,ir visom linkiu sveikateles 4u.gif

O kas liecia greitaja,ar gyditojo issikvietima i namus,tai pas mus taip pat niekas niekada nevaziuoja(Vilniuje)Liepia numust temperatura ir atvaziuot patiem,o as kaip ir kaskas cia minejo,neesu linkus serganti vaika tampyt po poliklinikas doh.gif (beje kaskada pagalvojau,tai gerai,kad masina yra,ar ten isbedos taxa issikviestum,o kas neturi masinos,ir kokiais trim persedimais reikia iki poliklinikos vaziuot doh.gif )....
Atsakyti
QUOTE(ingridukas @ 2011 02 02, 12:50)
1.Visas sis aprasymas man kaip is siaubo filmo,bandziau sau ilasint silta ramuneliu arbata,nezinau ka ne taip padariau,ar kur ten pakliuvo,bet grauze ir nosi ir akis ir kakta ir visa galva,toks jausmas....kad ,,saldu,, visur pasidare doh.gif neisivaizduoju kaip kaskas ilasina vaikui.
2.Va maniskis penkiametis dabar turi didele sloga ir siek tiek pakosti,tai vat vieninteli si STERIMAR ir pripazysta,jokiu kitu niekaip nesiduoda nei ilasint nei ipurkst,rekia kaip skerdziamas,bega nuo manes,nu negaliu gi as jo surist,dar trauma ivarysiu.
Sloga jo tesiasi jau 6 diane.Nuo pat pirmos dienos mes-a)kas vakara kaitinam kojas b)dedam garstycias ant krutines c)padariau cesnako sviesto tepala,kuriuo tepu iskaitintas kojas,kakla,krutine ir nugara d)Dukart dienoi darom inhaliacijas(viena su rezorban tepalu,kita su ramunelem ir arbatmedzio aliejum).e)Karts nuo karto arbatmedziu aliejum patepu jam panose,bei nakciai ant serveteles palasinu ir padedu ant pagalves.f)duodu vitamino C g)tris kart dienoi po 20lasu sinupreto h)tris kart dienoi po arbatini sauksteli pertusino. i)viena kart dienoi einam i lauka,o tuo metu atsidarom langus ir vedinam namus. j) pusryciu metu duodu arbatini sauksteli biciu ziedadulkiu. k)geriam daug ivairiu arbateliu  (gal kaskam sios priemones pravers)As labai tikiuosi,kad isbrisim be vaistu,ir visom linkiu sveikateles 4u.gif

O kas liecia greitaja,ar gyditojo issikvietima i namus,tai pas mus taip pat niekas niekada nevaziuoja(Vilniuje)Liepia numust temperatura ir atvaziuot patiem,o as kaip ir kaskas cia minejo,neesu linkus serganti vaika tampyt po poliklinikas doh.gif (beje kaskada pagalvojau,tai gerai,kad masina yra,ar ten isbedos taxa issikviestum,o kas neturi masinos,ir kokiais trim persedimais reikia iki poliklinikos vaziuot doh.gif )....

Aš suprantu, nelengva ir vaikai pavargsta nuo procedūrų. Slogos gydymas jiems kartais atrodo kaip fronte, kariauti nereikia, nuteiksime prie save.
Mano vaikams taip nepatiko skiriami vaistai, kad sutikdavo su arbatėle, vandenuku, atsilošę laukdavo ir vis klausdavo ar tikrai negriauž. Reikia rasti priemones ir būdus, kartais leidžiant rinktis galima susitarti, kartais atrandama geriausia priemonė. Kada sloga keletą dienų ir virusai pažeidžia gleivinę tai viskas griaužia. Gal paleistuvės sultys, praskiestos, gal medetkos, gal sezamo al įlašinti į vandenuką. Bet jei vaikas sudirgęs, geriau nekankinti, miegant pagarinti sūriu ar ramunėlių vandeniu. Arbatmedžio su vaistažolėmis vienu metu nenaudoti, nes slopina augalų veikimą. Ant nosies galima dėti arbtm al kompresą (šiltu vandeniu audinio skiautę ir 4 lašai arbatm).
Kiek suprantu procedūrų daug jau išnaudojote. Džiaugiuosi kad vargstate su natūralia medicina, juk tai atsipirks. Viską darykite ramiai ir užtikrintai, vaikui tai suteiks pasitikėjimo, nepanikuokite jei ne viską vaikas noriai daro, kaprizai juk dėl jo paties blogos savijautos.
Dar kartą pabrėžiu mažiau švaros, vaikams reikia priprasti prie bakterijų. Britai kūdykiams duoda nykštį čiulpti, (eina koks tėtis gatve ir nebijo kad vaikas užsikrės kuo). O kojos iš vaiko striukės basos kyšo.
Mūsų vaikai nuo kūdykystės per šiltai aprengti; parduotuvėje su keputėmis pirštinėmis, gatvėje vežimėlių dangčiai uždengti. Juk vaiką saugoti reikia tik nuo pūgos ar lietaus. Vėjas, dulksna turi palesti kūdykių odelę, pratinti prie gamtos nuo pirmų dienų. Jie už mus suaugusius karštesni, jiems mažiau išorinės šilumos reikia.
Žinoma grūdinimas tik nuo peršalimų saugo, nuo virusų reikia imunitetą stiprinti.

Papildyta:
QUOTE(Elenajazz @ 2011 02 02, 14:37)
Aš suprantu, nelengva ir vaikai pavargsta nuo procedūrų. Slogos gydymas jiems kartais atrodo kaip fronte, kariauti nereikia, nuteiksime prie save.
Mano vaikams taip nepatiko skiriami vaistai, kad sutikdavo su arbatėle, vandenuku, atsilošę laukdavo ir vis klausdavo ar tikrai negriauž. Reikia rasti priemones ir būdus, kartais leidžiant rinktis galima susitarti, kartais atrandama geriausia priemonė. Kada sloga keletą dienų ir virusai pažeidžia gleivinę tai viskas griaužia. Gal paleistuvės sultys, praskiestos, gal medetkos, gal sezamo al įlašinti į vandenuką. Bet jei vaikas sudirgęs, geriau nekankinti, miegant pagarinti sūriu ar ramunėlių vandeniu. Arbatmedžio su vaistažolėmis vienu metu nenaudoti, nes slopina augalų veikimą. Ant nosies galima dėti arbtm al kompresą (šiltu vandeniu audinio skiautę ir 4 lašai arbatm).
Kiek suprantu procedūrų daug jau išnaudojote. Džiaugiuosi kad vargstate su natūralia medicina, juk tai atsipirks. Viską darykite ramiai ir užtikrintai, vaikui tai suteiks pasitikėjimo, nepanikuokite jei ne viską vaikas noriai daro, kaprizai juk dėl jo paties blogos savijautos.
Dar kartą pabrėžiu mažiau švaros, vaikams reikia priprasti prie bakterijų. Britai kūdykiams duoda nykštį čiulpti, (eina koks tėtis gatve ir nebijo kad vaikas užsikrės kuo). O kojos iš vaiko striukės basos kyšo.
Mūsų vaikai nuo kūdykystės per šiltai aprengti; parduotuvėje su keputėmis pirštinėmis, gatvėje vežimėlių dangčiai uždengti. Juk vaiką saugoti reikia tik nuo pūgos ar lietaus. Vėjas, dulksna turi palesti kūdykių odelę, pratinti prie gamtos nuo pirmų dienų. Jie už mus suaugusius karštesni, jiems mažiau išorinės šilumos reikia.
Žinoma grūdinimas tik nuo peršalimų saugo, nuo virusų reikia imunitetą stiprinti.

Dar ramunėlių nerikia stiprios koncentracijos ruošti, o jie deje, griaužia, nes veikia, valo.
Dar tinka bulvių (su lupenomis) arba pašildytų svogūnų kompresai laringitui, gerklei gydyti.
Reikia išsirinkti vieną, du mėgstamus būdus, vėliau pabandyti kitus. Nepulkite visų būdų ant vaikų bandyti. Veikia lėtai jūsų sistemingas darbas ir paprastas gydymo būdas. Juk akcentas - toks gydymas nesukelia šalutinio poveikio.
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2011 02 02, 12:22)
Esu bandziau beje ir ta bjauru vaista grynai nuo migrenos, kur tablete apie 20 lt kainuoja. Tai poveikis slykstus. Skausma nuima  visa kita  - pykinimas, jautrumas sviesai, garsui, sleikstulys bendras lieka, tik dar kazkaip slyksciau viskas pasidaro. Tai pora kart pabandziau ir nustojau. O siaip geriausia vos pradejus skaudeti speti pagauti - man padeda mineta zvaigzdute, galvos apsirisimas saltu/siltu ranksluosci, paguleti pailseti ir pan.

Didžioji namų vaistinė rašo - sukėlėjai - suaugusiems tai tie kurie vadovaujasi protu, linkę apgalvoti kiekvieną smulkmeną. Neurologu teigimu, tai /Mąstymo pertraukų modelis/- smegenų poilsio forma.
Pataria analgetikus, deje, akupresūrą, šidančias voneles kojoms, atsipalaidavimo technikas, sportas nes stiprina kraujagyslių sieneles, aromaterapija (eterinis pipirmėtės al itrynimui smilkinių, kaktos.
Nenaudokite Kvepalų! Nevalgyti mėsos, ungurio dėl arachidinės rūgšties.
Gyvenimo ritmas turi būti tolygus, nes savaitgaliais migrena dažnesnė.
Gal kas jums padės.
Atsakyti
QUOTE(ingridukas @ 2011 02 02, 12:50)
Sloga jo tesiasi jau 6 diane.Nuo pat pirmos dienos mes-a)kas vakara kaitinam kojas b)dedam garstycias ant krutines c)padariau cesnako sviesto tepala,kuriuo tepu iskaitintas kojas,kakla,krutine ir nugara d)Dukart dienoi darom inhaliacijas(viena su rezorban tepalu,kita su ramunelem ir arbatmedzio aliejum).e)Karts nuo karto arbatmedziu aliejum patepu jam panose,bei nakciai ant serveteles palasinu ir padedu ant pagalves.f)duodu vitamino C g)tris kart dienoi po 20lasu sinupreto h)tris kart dienoi po arbatini sauksteli pertusino. i)viena kart dienoi einam i lauka,o tuo metu atsidarom langus ir vedinam namus. j) pusryciu metu duodu arbatini sauksteli biciu ziedadulkiu. k)geriam daug ivairiu arbateliu  (gal kaskam sios priemones pravers)As labai tikiuosi,kad isbrisim be vaistu,ir visom linkiu sveikateles 4u.gif

deja pas mane namie analogiska situacija, tik namie mucinu septinmeti, dvi dienas gulejo su auksta tempa, veliau islindo sloga dabar ir kosulys.Pradzioje daviau umkalora, citrocepta, i nosi kisu vata su arbatmedzio aliejumi, bet aisku jis daznai ja issiimdavo, tai dabar jau geriam sinupreta blink.gif del kosulio tai tepu su rezorbanu, reiks saniakt ka nors ant krutines uzdet ir vat inhaliuojam su eukaliptu, pasakykit kaip jus tai darote? deja musu toks inhaliatorius kad EA pilti negalima, tai biski vargstam, gal kas koki ideju turit, kaip paprasciau tas inhaliacijas padaryti g.gif
tiesa nusipirkau as ta propolio ekstrakto, kad ji kur velnias kokia slykstyne, daviau vaikui tai tas, kad spjaudedi siaubas doh.gif tos stiprus kad sauksto nejo iskart isplaut, seniau naudodavom propolio alieju, tai budavo paprasciau, nes vaiku tokia slikstyne suduoti gerti be sansu doh.gif
kas del galvos skausmo, patariu jei skauda galva pabandyti pabadauti ta diena 4u.gif
dar klausimas ar galima citrcepta duoti 10 men, kudikiui? anotacijoje raso, kad gali vartoti net nesciosios g.gif
Atsakyti
http://sveikatossaltinis.blogas.lt/
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 02, 13:02)
nemanau kad pakeitus polikliniką kažkatai rasit, nes visur tokie reikalavimai, tik kad susitarus su savo gyd. ji gali užbėgt

Nuo kaktos ir visos galvos skausmo (kai skauda be aiskios priezasties ir nera susije su galvos sumusimu ar apsinuodijimu, nevirskinimu ir pan.), man padeda aktyviu tasku spaudimas.
Reikia, desines rankos nyksciu ir smilium, spausti abu vidinius akiu kampucius vidutiniu spaudimu. Pajausit pulsacija pirstu galiukuose. Spaudziant suskaiciuokit iki 10, po to atleiskit po keliu sekundziu pakartot reiktu ir taip maziausiai 5-6 k. Atliekant si pratima reiktu patogiai atsisesti, uzsimerkti. Man tai tikrai padeda thumbup.gif Si buda zinau nuo paauglystes, perskaiciau kazkokiam laikrasty patarimu skyrelyje. Kadangi tuo metu aktyviai domejausi netradicine medicina, tai labai smalsu buvo pabandyti.

Esant migrenai pabandykit pamasazuoti taska esanti nykscio pagalvelej ( pagal su Dzok nykstys yra galva).
user posted image
Asmeniskai neisbandziau, nes migrena seniai buvo, tfu, tfu, tfu. Bet paskutiniu metu labai susidomejau su Dzok, tai dalinuosi info 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 02, 11:02)

Kartais padėdavo galvos plovimas. Tiesiog palengdavau galvą ir šiltą vandenį pildavau nuo sprando žemyn.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laisvė: 02 vasario 2011 - 16:38
QUOTE(Elenajazz @ 2011 02 02, 15:07)
Gyvenimo ritmas turi būti tolygus, nes savaitgaliais migrena dažnesnė.
Gal kas jums padės.

va sitas man labiausiai patiko smile.gif dabar kai esu dekrete ir kai pires tia buvau du metus vaiku prieziuros atostogose - ne kart galvos neskaudejo. Deja gyvenimo ritmas yra toks koks yra paprastai. Su visais stresais, nervais, piktais virsininkais ir tt ir pan.
Atsakyti