Įkraunama...
Įkraunama...

Gydomės ekologiškai

QUOTE(zivilea @ 2011 01 28, 11:15)
Mano vaikui buvo baisus virusas su temperatura ir sausu kosuliu. Bet kosulys buvo toks, kad atrode, jog vaikas uzdus. Sesias dienas buvo auksta temperatura ir tas kosulys. Mes issigydem be antibu, nors gydytoja jau sake, kad butinai reikia juos gerti. Ka as dariau: tepiau medaus, sviesto ir cesnako misiniu nugaryte, prieki ir padukus (saziningai kokias pusantros savaites), daug skyciu gerti (ivairios arbatytes ir vanduo), is sirupu tai Brontex, Ventolina (kai uzeidavo dusulys). Zodziu buvo labai baisu, bet mes issigydem su minimum vaistu (tik tie sirupeliai). O geriausia tokiu atveju manau buvo inhaliacijos, kadangi jis is puodo nekvepavo, o apie inhaliatorius nezinojau, tai issigydem be to. Bet dabar jau turiu inhaliatoriu ir labai dziaugiuosi, nes jei tik truputi pakosti is kart duodu pakviepuoti ir kolkas viskas gerai. Dar pastebejau, kad daznai per diena reikia paplauti nosi. Ir kad kambary nebutu sauso oro. Tokia musu ligos istorija. Linkiu sekmes!!!!

tie jusu minimu sirupeliai yra cheminiai doh.gif as taip savo sunu 7 metus gydom, ir ka sergam toliau... doh.gif tema ne apie tai kokias chemijas duodam vaikam, tokiu istoriju daug galiu pripasakoti... blink.gif
Atsakyti
QUOTE(sindirela @ 2011 01 28, 17:34)
tie jusu minimu sirupeliai yra cheminiai doh.gif as taip savo sunu 7 metus gydom, ir ka sergam toliau... doh.gif tema ne apie tai kokias chemijas duodam vaikam, tokiu istoriju daug galiu pripasakoti... blink.gif

o kaip Hedelix'as? man vaistinej sake kad jis augalinis.....
Atsakyti
Aš tai sakyčiau, kad forumo konsultacijos ir patarimai kaip gydyti vaikus tiesiog nusikalstami ax.gif Kiekviena matom savo vaiką, tik matydamos galim įvertint jo sveikatos būklę (kiek leidžia gyvenimiška patirtis, jei jau neturim medicininių žinių) ir žinom kur kreiptis dėl jų gydymo. Gal geriausia būtų ne patarinėti ir kritikuoti gydymą, o rašyti tik savo patirtį 4u.gif

Aš savo vaikui aišku vaistais kontroliavau vidutinio sunkumo bronchų astmos eigą, o vėliau pradėjau blaškytis, 'pagailo' chemiją kišti, tad 1.5 metų gydėm pas vieną garsią homeopatę, kuri astmos diagnozės nelabai ir pripažino, teigė, kad didelė tikimybė, jog vaikas 'išaugs' šią ligą.. Pasitikėjau kai buvo geriau ir bandžiau pasitikėti, kai buvo blogiau..pastoviai derinom visus žirniukus, veiksmus ir pan. Deja, po 1,5 metų vaikui astmos priepuoliai grįžo su tokia jėga ir tokiu pasunkėjimu, kad galiu kaltint vien save..ir tos chemijos gavo dar daugiau nei tuomet, kai astma buvo tik prasidėjusi ir suvaldyta..jei užtekdavo vieno silpno gliukokortikoido, tai šiuo metu ir du stiprūs 'tik tik' suvaldo ligą.

Šiaip vaikų negalavimus stengiuosi gydyti nuosekliai ir kuo natūralesnėm priemonėm. Antibiotikų mažasis dar nė neragavęs, o jau sirgęs laringitu bent 4- 5 kartus, o ir peršalimų būta.. dukra antibiotikų gavusi per savo gyvenimėlį gavusi ir net labai 'stiprių', sergant meningitu, kai įsimetė infekcija į inkstus ir dar sykelį, kai susirgo skarlatina. Vaikus auginu vienodai (abu vienodai grūdinu nuo kūdikystės, prižiūriu mitybą, abu aktyvūs fiziškai), bet mergytė daug silpnesnės sveikatos ir nežinau net kas tai lemia, manau tai ne vien oras, maistas, aplinka ar mano pastangos..matyt tai kažkiek ir įgimta.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2011 01 28, 18:42)
Aš tai sakyčiau, kad forumo konsultacijos ir patarimai kaip gydyti vaikus tiesiog nusikalstami ax.gif  Kiekviena matom savo vaiką, tik matydamos galim įvertint jo sveikatos būklę (kiek leidžia gyvenimiška patirtis, jei jau neturim medicininių žinių) ir žinom kur kreiptis dėl jų gydymo. Gal geriausia būtų ne patarinėti ir kritikuoti gydymą, o rašyti tik savo patirtį 4u.gif

Aš savo vaikui aišku vaistais kontroliavau vidutinio sunkumo bronchų astmos eigą, o vėliau pradėjau blaškytis, 'pagailo' chemiją kišti, tad 1.5 metų gydėm pas vieną garsią homeopatę, kuri astmos diagnozės nelabai ir pripažino, teigė, kad didelė tikimybė, jog vaikas 'išaugs' šią ligą.. Pasitikėjau kai buvo geriau ir bandžiau pasitikėti, kai buvo blogiau..pastoviai derinom visus žirniukus, veiksmus ir pan. Deja, po 1,5 metų vaikui astmos priepuoliai grįžo su tokia jėga ir tokiu pasunkėjimu, kad galiu kaltint vien save..ir tos chemijos gavo dar daugiau nei tuomet, kai astma buvo tik prasidėjusi ir suvaldyta..jei užtekdavo vieno silpno gliukokortikoido, tai šiuo metu ir du stiprūs 'tik tik' suvaldo ligą.

Šiaip vaikų negalavimus stengiuosi gydyti nuosekliai ir kuo natūralesnėm priemonėm. Antibiotikų mažasis dar nė neragavęs, o jau sirgęs laringitu bent 4- 5 kartus, o ir peršalimų būta.. dukra antibiotikų gavusi per savo gyvenimėlį gavusi ir net labai 'stiprių', sergant meningitu, kai įsimetė infekcija į inkstus ir dar sykelį, kai susirgo skarlatina. Vaikus auginu vienodai (abu vienodai grūdinu nuo kūdikystės, prižiūriu mitybą, abu aktyvūs fiziškai), bet mergytė daug silpnesnės sveikatos ir nežinau net kas tai lemia, manau tai ne vien oras, maistas, aplinka ar mano pastangos..matyt tai kažkiek ir įgimta.

cia tikrai nieks nekritikuoja, tiesiog as asmeniskai mielai pasimokysiu is kitu, ir is bandysiu visa liaudiska metodika kol atsirinksiu kas tinka mano vaikui.
Rasma tavo dukrytes atvejis sudetingas, gaila kad hemeopatija nepadejo jums 4u.gif kas liecia mano sunu tai pas mus septyni metai karusele ta pati, umcakoras brontex ventolinas antibai, pasveikstam ir vel viskas is naujo doh.gif prie chemijos aisku kazka duodavau liaudiska, bet matyt ne ta ka reikia uztat busiu dekinga visoms mintis kaip isgydyti kosuli doh.gif
Rasma pasidalink kai suneliui laringita isgydei?
Vutauta Hedelix augalinis ax.gif
Nu ir va reziume, mano sunus jau pradeda koset, nuo ko pradeti ka daryt?
Atsakyti
[quote=Rasma,2011 01 28, 18:42]
Aš tai sakyčiau, kad forumo konsultacijos ir patarimai kaip gydyti vaikus tiesiog nusikalstami ax.gif Kiekviena matom savo vaiką, tik matydamos galim įvertint jo sveikatos būklę (kiek leidžia gyvenimiška patirtis, jei jau neturim medicininių žinių) ir žinom kur kreiptis dėl jų gydymo. Gal geriausia būtų ne patarinėti ir kritikuoti gydymą, o rašyti tik savo patirtį 4u.gif

nieks cia pasiskaites vien tik zole ir nesigydo, jei mato, kad chana... biggrin.gif
as homeopate pasitikiu, bet jei matau, kad negereja paduodu ir chemijos. yra motiniska intuicija-ja ir vadovaujuosi.

Aš[quote=sindirela,2011 01 28, 19:24]
Vutauta Hedelix augalinis ax.gif
Nu ir va reziume, mano sunus jau pradeda koset, nuo ko pradeti ka daryt?
[/quote]

juodas ridikas isskaptavus medaus sauksta idejus sultis pradeda skirt...ju padavus sako padeda, bet mum nepadejo nei kart.

atsizvelgiant i tai, kad mieste po 1-2 savaiciu kosejimu daug kas atkrenta, nes toks gripas...neuztempkit, nes pazystami neseniai is ligonines grizo...nuo kosulio prasidejo. stiprybes ir sveikatos 4u.gif
Atsakyti
Gal patars kuo alergija gydyti?
Ji nuo kontrastines medziagos, kuria suleido per magnetinio rezonanso tyrima. Turi praeiti, bet tas niezulys i nevilti varo. O gydytoja, psilo balsam sake teptis, kurio nezadu pirkti.
Atsakyti
QUOTE(Savannaa @ 2011 01 28, 21:16)
juodas ridikas isskaptavus medaus sauksta idejus sultis pradeda skirt...ju padavus sako padeda, bet mum nepadejo nei kart.

atsizvelgiant i tai, kad mieste  po 1-2 savaiciu kosejimu daug kas atkrenta, nes toks gripas...neuztempkit, nes pazystami neseniai is ligonines grizo...nuo kosulio prasidejo. stiprybes ir sveikatos  4u.gif

dekui mums ridikas irgi nepadejo nei kart, esu kazkada davusi kanapius seklu pieno tai mygom suveike g.gif nu dar pati pradzia tai eisiu istrinsiu nakti nugara ir kojas pakaitinsiu doh.gif
vyras irgi baisiai kosti geria chemija bet ir ta nepadeda doh.gif aisku jokiems tepliojimams nesiduoda
Atsakyti
QUOTE(sindirela @ 2011 01 28, 23:19)
esu kazkada davusi kanapius seklu pieno tai mygom suveike

Papasakokit apie ji,kaip ji darot? Cia nuo kosulio?
Atsakyti
Pasirinti gydymą turime ir mes mamos, nes dažnai nuojauta mus veda teisinga kryptimi.
Esant aukštai temperatūrai, reikia kviesti gydytoją, nes neatsargu pačioms gydyti tik liaudies medicinos priemonėmis.
Bet visada esu už tai, kad užbėgti susirgimams už akių.
Pasirodė slogos simptomai - į darbą, tai jūsų mamos valanda. Praplauti nosytę, suaugę gali druskos šaltu vandeniu o vaikui šilta vaistažolių arbatėle, skubate - tai nors vienkartinį ramunėlių maišelį užplikius šaukšteliu ar pipete įpilti į vieną, kitą angą, palaukiant kol nubėgs. Plauti dažnai. jei tiršta sloga teks pavargti, nes reikia vaiką guldyti ant šono ir pilti taip kad arbatėlė ilgiau laikytūsi take, atlošus atgal įpilti taip kad galva būtų palenkta 90 laipsnių ir vandenukas pagulėtų take - kaktos srityje. Jei plausime atsigulus ar stovint, efektas menkas, nes nubėga tiesiai į ryklę, o takai lieka infekuoti.
Padeda STERIMAR purkštuvas su švelniu jūros vandens turiniu, nes vaikams negriaužia nosies, lengva įpurkšti ir prasiskverbia plačiau nei lašinant, tik gal kam brangu. Vyresniems įdėti į vandenį (galima panaudoti ledo tirpsmo vandenį) jūros druskos, tiek kiek galima iškęsti ir skalauti.
Taip užkirsite kelią infekcijai nusileisti žemyn, įsigalėti ir įsisirgti.
Jeigu vaikas iš karto kosti, aukšta temperatūra, profilaktika jau sunkiai padeda, bet gera žinia ta, kad temperatūra rodo - organizmas kovoja pats ir iki 38 laipsnių jos mušti nereikia, gerti skysčių, gulėti, laukti gydytojo kol paklausys plaučius, bronchus.
Neišgydyta liga vos pasilpus, vel grąsina pasikartoti. Todėl jei ligos požymiai buvo nuslopinti vaistais, reikia tęsti naturalų gydymą, arbatėles nors savaitę, vakarines procedūras, masažą, įtrynimą, kvėpavimą (stiprinti plaučius ikvėpiant ir trumpam užlaikant kvėpavimą).
Natūralaus vit C geras būdas papildyti iš erškėtuogių sirupo, vaistinėse būna rusiškas (bent jau Universiteto vastinė turi). Vakams skanus sirupėlis.
Atsakyti
QUOTE(Elenajazz @ 2011 02 01, 15:24)

Esant aukštai temperatūrai, reikia kviesti gydytoją, nes neatsargu pačioms gydyti tik liaudies medicinos priemonėmis.

tikrai? gal galetumet pasakyt kur cia tie gydytojai i namus vaziuoja? Jei vaikas iki metuku ir temp virs 39 tada gal. O kitais atvejais esu girdejusi tik -numuskit temperatura ir atvaziuokit.
Greitoji kaip zinia siais laikais atlieka tik taksi paslaugas. Bent kiek as kvieciau nieko nepasake, net plauciu nesugebedavo paklausyt normaliai vaikui. Vezdavo i ligonine, su visa auksta temperatura doh.gif O ten velgi - pasiulo vaistu temperaturai numust ir pasiuncia pas savo gydytoja...Be to greitoji dienos metu nevaziuoja, liepia kreiptis i savo gydytoja.
Atsakyti
Labai gerai veikia piestukas nuo slogos "zolotaja zviozdocka",praeina uzgulimas, pagereja kvepavimas pro nosi. Isbandem visa seima , tiko ir patiko visiems. Mes net i nosi nekisdavom, tik prie nosies prikise giliai ikvepdavom pro viena ir kita snerve. Inchaliavomes juo nuo pat slogos pradzios, tai tikrai veiksmingas thumbup.gif Vaikui sloga praejo per 2 dienas, man per 8. As gydziausi vien tik juo, net juros vandens nesipurskiau.
Aisku kiekvienam individualu, nes kiekvieno organizmas kitoks, bet jei nesat alergiski EA galit isbandyt. Jei ir netiks/nepatiks, tai nebus gaila sumoketu pinigu, nes gal tiks kitam seimos nariui. As mokejau 4,90 lt. Skamba kaip reklama biggrin.gif , tiesiog neseniai atradau, tai dalinuosi info 4u.gif
Ir kaip toj reklamoj, pasitarkit dar su gydytoju ar vaistininku biggrin.gif
Atsakyti
Gyventojai, turintys temperatūros greitosios medikų pagalbos gali tikėtis jei temperatūra suaugusiems yra didesnė nei 40 laipsnių, vaikams iki 3 metų – didesnė kaip 38,5.
Visai kitais susijusiais klausimais gyventojai turėtų kreiptis į gydantį bendrosios praktikos gydytoją, terapeutą ar pediatrą jų darbo laiku, primena miesto savivaldybė.

QUOTE(pavasarinė @ 2011 02 01, 19:09)
Labai gerai veikia piestukas nuo slogos "zolotaja zviozdocka"

čia gi dar tarybiniais laikais buvo pirma pagalba pradedant nuo galvos skausmo, įkandimu, baigiant slogos gydymu ir inhaliacijom thumbup.gif
Atsakyti