QUOTE(Minėja @ 2011 01 24, 13:19)
siandien ryte atsikeliau su skaudancia gerkle, paskaiciau, kad reikia salto pieno isgerti. Tai galvoju pabandysiu, vis tiek nieko neprarandu. Isgeriau puse stiklines salto pieno ant tuscio skrandzio, ir ka, nueme man ta gerkles skausma.
Siandien kalendoriaus lapelyje radau patarimu kaip gydyti kosuli ir gerkle liaudiskais budais:
Nuo kosulio:
I puse stiklines 100ml juodojo ridiko sulciu ideti sauksta medaus. Gerti 3 kartus per diena po sauksta 15min. pries valgi.
Sutarkuoti svoguna ir sumaisyti su sviestu. Siuo misiniu istrinti krutine 'ties duobute'. Siltai apristi.
Smulkiai supjaustyti 5 galvutes svogunu ir 5 galvutes cesnako. Sudeti i puoda ir uzpilti puse litro pieno. Virti kol svogunai ir cesnakai suminkstes. Nusunkti, prideti sauksta medaus ir gerti 6 kartus per diena po sauksta 15 min. pries valgi.
Nuo gerkles:
Sauksta vaistines medetkos (Calendula officinalis) dziovintu ziedu ir tiek pat vaistines ramunes (Matricaria recutita) dziovintos zoles uzpilti 1,5 stiklines (300ml) verdancio vandens. Po pusvalandzio nukosti ir siltu uzpilu skalauti gerkle 3 kartus per diena.
I stikline pieno ideti sauksta dziovintos paprastojo ciobrelio (Thymus serpyllum) zoles. Pamazu uzvirinti. Nukosus gerti karsta su medumi pries miega.
I morku sulciu stikline (200 ml) ideti 2 saukstus medaus ir ilasinti keleta lasu aliejaus. Gerti po sauksta 3-4 kartus per diena.
Ridika su medum, esam isbande. Mums jis gerai padeda.
Planuoju pasidaryti morku uzpilo nuo gerkles skausmo, tikiuos pades.
O nuo kirminu vaikysteje man gydytoja buvo skyrus pavartoti virinto pieno su cesnaku. Isvaro kirminus.
Papildyta:
QUOTE(Elenajazz @ 2011 01 24, 22:52)
Atsargiai - pienas didina gleivių kiekį, kaip ir pyragai, šokoladas.
O šiaip vėsinant mušamas karštis, mažėja uždegimas.
ir varveklių laižymas beveik iš liaudies lobyno...
Ištirpintas ledo vanduo tampa vieno dydžio molekulių ir toks gerai veikia organizmą.Gal ir ledinis pienas slopina.
Liaudies išmintis sako; nuo ko susirgai tuo ir gydykis.
Alergija tai dar viena šiuolaikinio gyvenimo rykštė.
Mažiau švaros - mažiau alergijos. Mažiau šveisti plauti valyti, - daugiau laiko vaikui, pamyluoti, apkabinti, pabendrauti. Gal tai jam bus didžiausia užkarda nuo visų pasaulio blogybių.
Atsiprašau jei pasirodžiau moralizuojanti.
Papildyta:
QUOTE(ingridukas @ 2011 01 24, 15:45)
As taip pat girdejau,kad badavimas geriausias vaistas,nu bet man nepasiteisino,kai sunkiai sirgau,savaime valgyt nesinorejo,bet nevalgyt as negaliu,man visada laiku nepavalgius,pasidaro labai silpna,rankos dreba,net kalbet sunku(na kartais juk buna ir per darbus,per skubejima nera kada uzkast)Tai sirgdama,vistiek stengiausi bent kaskiek pavalgyt,nes kitaip silpna bloga budavo ne tik kad nuo ligos,bet ir nuo tuscio skrandzio.
Papildyta:
Ji vaistininke ar gyditoja?Labai noreciau pas ja pakliut,ar galiu jai drasiai skambint ir bandyt uzsirasyt konsultacijai?
Badauti galima tik gydytojui ledus, pasitikrinus sveikatą, vienai padės, kitą nuo kojų nuvarys. Dieta, lengvas maistas, daugiau skysčių. Viena diena tai ne badavimas o pasnikas. Sveika visiems.
Geriausios kloties,