Aisku kad pripazins.
Apie santuoka uzsienyje visvien reiks pranesti ambasadai,del pavardes pasikeitimo ir t.t
Ir aisku gausi lietuviska santuokos liudijima,todel reiks visus prancuziskus dokumentus versti i lietuviu kalba ir kai kuriems dokumentams reiks net apostiles.Aisku prancuzu santuokos liudijima teks versti i lietuviu kalba.
Pasaka be galo.
QUOTE(loti @ 2007 01 02, 15:30)
sveikos
as tuoksiuosi Paryziuje, bet iskart pastebejau, kad del popieriu teks paprakaituoti...tai kol ju nesusitvarkysiu, tai net datos negalim nustatyti...gimimo liudijimai, vertimai...gerai, kad dar mano mama sutiko tarpininkauti ir uzsiimti vertimais ir pan 

Sveikinu ir zaviuosi - isteki "meiles mieste"

O su tais popieriais tik atrodo, kad vargo daug. Nepergyvenk - viskas greitai ir operatyviai sutvarkoma! Tuokiesi Europos Sajungoje ir jokiu problemu tikrai nekils

as isteku Danijoje ir tiek naktu nemiegojau pergyvendama kaip cia tuos popierius susitvarkyt

Tad tu tikrai nesigasdink ir jei tik reikia kokio patarimo - gali bet kada brukstelet man i az

QUOTE(garbana @ 2007 01 05, 06:49)
as isteku Danijoje ir tiek naktu nemiegojau pergyvendama kaip cia tuos popierius susitvarkyt

.
o kokius popierius tvarkiaisi,kas?kaip?ka?gal galetum bruksteleti

QUOTE(Boružka... @ 2007 01 08, 13:38)
na va, visi reikiami dokumentai:
gimimo liudijimas - kopija ir vertimas ( i kalba tos salies, kurioje isteki) patvirtintas notaro;
pazyma apie seimynine padeti - ja gauni santuoku rumuose ir taip pat reikia versti ir notarui tvirtinti, bet pries tai, tai yra tik gavusi ta pazyma eini i uzsienio reikalu ministerija ir ten uzsidedi apostile, o tada jau keliauji versti.
ir, zinoma, pasas!
Kad isverst ir patvirtint popierius taves siaip nereikia, tad jei esi ne LT gali patiket seiminyksciams. Tik va jau uzsakyt pazyma apie seimynine padeti reikes paciai. Bet ten, na, bent jau man pasitaike, sedi labai maloni moteriske, kuri viska paaiskina ir uzraso visus telefonus jei ko dar nesupratai ar ji negali tiksliai atsakyti. Pazyma atiduoda siaip per kelias dienas, o kartais ir savaites. Bet man reikejo skubiai, tad jie greitai ir sutvarke. Labai zmoniski ir sukalbami pasirode

Sutvarkius dokumentus LT, atiduodi juos saliai, kurioje tuokiesi. Tada jie ten patikrina ir leidzia tuoktis. Susituokus apeini svecios salies biurokratus ir susitvarkai popierius, kad santuoka pripazintu LT, o tada grizus i LT viska perduodi. Tad is esmes vel ta pati rutina - legalizuoji svecioj saly santuoka, gauni apostile, isverti, notaras ir jei i LT atvyksi be vyro, reikia turet jo paso kopija.
Na, atrodo, viska surasiau

garbanele,sirdingai sirdingai dekoju uz atsakyma
bandysiu tvarkytis,ech....
ko tai rankos nusvyra kai apie popierius kalba uzeina

bandysiu tvarkytis,ech....

ko tai rankos nusvyra kai apie popierius kalba uzeina

Garbanele
dėkui už pagalbą.
bet tu parašei
ir man iškilo klausimų, gal galėtum man padėti
?
dėl vertimo- gal žinai,ar reikia versti būtinai pas notarą, ar aš galių pati išversti ir nunešti notarui patvirtinti? (nes man reikia išversti į turkų kalbą, o tai ne labai populiari kalba)
ir dar vienas klausimėlis: dėl pažymos. apostile tu uždėjai ant originalo, ar galima padaryti kopiją ir ant jos uždėti? o paskui versti.
dėkui už pagalbą.
bet tu parašei
gimimo liudijimas - kopija ir vertimas ( i kalba tos salies, kurioje isteki) patvirtintas notaro;
pazyma apie seimynine padeti - ja gauni santuoku rumuose ir taip pat reikia versti ir notarui tvirtinti, bet pries tai, tai yra tik gavusi ta pazyma eini i uzsienio reikalu ministerija ir ten uzsidedi apostile, o tada jau keliauji versti.

dėl vertimo- gal žinai,ar reikia versti būtinai pas notarą, ar aš galių pati išversti ir nunešti notarui patvirtinti? (nes man reikia išversti į turkų kalbą, o tai ne labai populiari kalba)
ir dar vienas klausimėlis: dėl pažymos. apostile tu uždėjai ant originalo, ar galima padaryti kopiją ir ant jos uždėti? o paskui versti.
QUOTE([fillette] @ 2007 01 15, 19:26)
kad tik padetu!

QUOTE(Melegim @ 2007 01 19, 11:31)
Garbanele
dėkui už pagalbą.
bet tu parašei
?
dėkui už pagalbą.
bet tu parašei

net nezinau ar labai as tau padet galesiu... Zodziu yra taip: nunesi dokumenta, kuri reikia versti i vertimu biura ir jie pasako su kokiais notarais bendradarbiauja ( arba atvirksciai-nesi pas notara ir jis tave siuncia i vertimu biura). matai, jie visi tarpusavyje suristi vis gi yra. Bent jau i anglu kalba pats versti negali

Apostile dejau ant originalo. Tikrai nezinau ar galim deti ant kopijos

O tau negalima i anglu kalba versti? turkai reikalauja dokumentu isverstu i turku kalba?
Mazai cia tau pagalbos is manes

garbana-na va,Tavo pagalba mano ledai eme judeti
grisiu i lt tai vaziuosiu i vilniu ir tikiuosi bus viski reikalai popieriniai sutvarkyti

QUOTE(Boružka... @ 2007 01 23, 20:40)
garbana-na va,Tavo pagalba mano ledai eme judeti
grisiu i lt tai vaziuosiu i vilniu ir tikiuosi bus viski reikalai popieriniai sutvarkyti 

dziaugiuosi, kad galejau padet

Tik nesusimaisyk - pazyma apie seimynine padetigali isduoti tik ten, kur esi registruota. Jei Klaipedoj registruota, tai Vilniuj metrikacijos biure jau pazymos nepasiimsi...
Butinai brukstelk i az kai viska susitvarkysi

QUOTE(Rinesa @ 2006 01 18, 14:31)
Sveikos,
Gal kuri tuokėtes kur užsienyje? T.o., kai nuolat gyvenate Lietuvoje, o susituokti važiavote, na... tarkim, kad ir į Latviją.
Gal žinote kaip tai padaryti?
Gal kuri tuokėtes kur užsienyje? T.o., kai nuolat gyvenate Lietuvoje, o susituokti važiavote, na... tarkim, kad ir į Latviją.
Gal žinote kaip tai padaryti?
Zinom. Reik emigruoti. Atsisakyt pilietybes ir priimti latviu. Tada viskas ore ! Jokiu kliuciu.

QUOTE(garbana @ 2007 01 22, 20:58)
O tau negalima i anglu kalba versti? turkai reikalauja dokumentu isverstu i turku kalba?

Dėkuj už viską, vistiek padėdi nors ir pasisakojimais.

O dėl turkų kalbos, tai būtinai tik į turkų... Tokie jau ten įstatymai, bet tikiuosi, kad viskas bus gerai

QUOTE(garbana @ 2007 01 10, 08:21)
na va, visi reikiami dokumentai:
ir, zinoma, pasas!
Kad isverst ir patvirtint popierius taves siaip nereikia, tad jei esi ne LT gali patiket seiminyksciams. Tik va jau uzsakyt pazyma apie seimynine padeti reikes paciai. Bet ten, na, bent jau man pasitaike, sedi labai maloni moteriske, kuri viska paaiskina ir uzraso visus telefonus jei ko dar nesupratai ar ji negali tiksliai atsakyti. Pazyma atiduoda siaip per kelias dienas, o kartais ir savaites. Bet man reikejo skubiai, tad jie greitai ir sutvarke. Labai zmoniski ir sukalbami pasirode
O ant pazymos apostile uzdeda per pusvalandi. Tiesiog tu nueini i uzsienio reikalu ministerija, ten tau pasako i kuria saskaita banke sumoketi pinigelius ir grizus su kvitu gauni apostile po pusvalandzio. O tada tik isversti belieka.
Sutvarkius dokumentus LT, atiduodi juos saliai, kurioje tuokiesi. Tada jie ten patikrina ir leidzia tuoktis. Susituokus apeini svecios salies biurokratus ir susitvarkai popierius, kad santuoka pripazintu LT, o tada grizus i LT viska perduodi. Tad is esmes vel ta pati rutina - legalizuoji svecioj saly santuoka, gauni apostile, isverti, notaras ir jei i LT atvyksi be vyro, reikia turet jo paso kopija.
Jei kas, visada kreipkis
Bet yra cia tu popieriu tvarkymo per abi salis. Tik nenusigask! viskas daug paprasciau kai imiesi tvarkytis, nei is pradziu atrodo 
ir, zinoma, pasas!

siaip turiu klausima kiek laiko galioja visi sitie dokumentai? idomu kada pradeti tvarkytis, jei isteku liepa?