Įkraunama...
Įkraunama...

Kvepalai

QUOTE(Argija @ 2010 11 06, 18:33)

kaip supratatau labiausiai jausti tureciau base note, ji ilgiausiai ir islieka  g.gif
idomu butu pauostyti kaip kiekvienas is siu elementu atskirai kvepia  bigsmile.gif

Labiausiai turėtumėt jausti vidurines natas, base note išlieka ilgiausiai, bet yra prislopintos. O jūs vietoje tų pradžiamoskslių geriau paskaitykite ir pažiūrėkite ,,Kvepalai.Vieno žudiko istorija'' laugh.gif Ten tas senis parfumeris Baldinis pasako nemažai tiesos hihihi.gif Atskiri kvepalų elementai yra labai svarbūs, kai žinai kelis patinkančius, arba nemėgstamus, gali pagal juos rinktis ir kvepalus, bet visada yra intriga, kokiu laipsniu jie kvepaluose dominuos. Kiekvienus kvepalus galima išskaidyti į atskiras natas, bet tai nereiškia, kad jas sudėjus atgal, gausi tą patį rezultatą, arba kaip tas Baldinis sako, kvepalus sudaro keturi elementai , o tas ketvirtasis daugiausia ir lemia bigsmile.gif Žmoniškai sakant, verta atkreipti dėmesį ne tik į natas( o beje pirmiausia į kvepalų kategoriją- gėliniai, prieskoniniai, vaisiniai ir pan. ), bet ir kokiu laipsniu jos dominuoja, mados namus ir konkrečią ,,nosį'', sukūrusią tuos kvepalus. Neretai atskiri kūrėjai ir parfumerijos namai tikrai turi vieną visus jų kvepalus apjungiantį elementą - tai nėra konkrečios natos , bet tam tikras ,,parašas'' visuose jų sukurtuose kvepaluose- pvz. Guerlain kvepalams būdinga vadinamoji guerlainada, Mugler- muglienada . O šiaip tame pačiame osmoz galima ieškoti kvepalų pagal mėgstamas natas , gal ką verta dėmesio tikrai rasite. Ir dar užsukite į Fragrantica.com- natas jie gal ir ne taip gerai nurodo, bet ten pati informacija yra išsamesnė, taip pat net nurodomi konkretūs eteriniai aliejai norimam elementui atskirai išbandyti , ten net aprašymų ir paveiksliukų daugiau, kaip konkrečiai kas atrodo hihihi.gif
Atsakyti
neseniai kitoj temoj trumpai buvo šnektelta apie figas kvepaluose.

įdėsiu iš kažkur nusikopintą sąrašą. kvepalai, kuriuose ryški figų nata:

Aftelier Fig
Anthousa Fig and Vetiver
Acqua di Parma Fico di Amalfi
Annick Goutal Ninfeo Mio
Antica Farmacista Fico Verde
Anthousa Fig & Vetiver
Ava Luxe Bois de Figue
Ava Luxe Wild Black Fig
Calypso - Fig
Carthusia IO
Christiane Cielle Calypso Figue
Demeter Fig Leaf
Des Filles à la Vanille Rivière de Janvier
DSH New Creations Wild Fig
Diptyque Philosykos
Fig Apricot by Fresh
Guerlain Figue Iris
Heeley Eau de Figuier
Henri Bendel Wild Fig
Hermes Un Jardin en Méditerranée
Il Profumum Dambrosia
Infusion Organics Buddha's Fig
Jovan Ginseng NRG
Jo Malone Wild Fig and Cassis
Laura Tonatto Magnifico
L'Artisan Premier Figuier
L'Artisan Premier Figuier Extrême
L'Occitane Feuille de Figuire
MAC MV5 Greenify
Marc Jacobs Splash Fig
Marc Jacobs for men
Michael Storer's Kadota
Miller Harris Figue Amère
Molinard Fleur de Figuier
Napa Valley Cielo
Nautilus Aqua
Neil Morris Kadota
Nes a Nez Figues et Garcons
Parfumerie Generale Jardin de Kerylos 16
Patricia de Nicolai's Fig Tea
Profumum Dambrosia
Profumum Ichnusa
Salvatore Ferragamo Pour Homme
Santal Noble
Sattelite A la Figue!
Slatkin's Fig & Absinthe
Space NK Seduction

gal kas užsinorės ir įspūdžiais pasidalinti ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monmorensi: 07 lapkričio 2010 - 22:49
Gal kas turi kokį sąrašiuką su dominuojančia vyšnia? bigsmile.gif
Nemėgstu figų, ypač pačio vaisiaus kvapo. Lapai visai nieko smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kazarnienė: 07 lapkričio 2010 - 22:57
QUOTE(salutvera @ 2010 11 07, 21:24)
Ar tikrai La Perla- Eclix nebėra prekyboje ? blink.gif  doh.gif

Prekyboje yra jų. 4u.gif Tik, žinoma, kaina kvepalų „kandžiojasi". blush2.gif Kaina: nuo $89.95 (už 50ml.), $76.00 (už 75ml.) iki $199.99 (už 100 ml.), kainos sviruoja. g.gif Kartais net pavyksta rariterus pačiupti už juokingą kainą, bet reti atvejai (bent jau man). lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Monmorensi @ 2010 11 07, 23:47)
neseniai kitoj temoj trumpai buvo šnektelta apie figas kvepaluose.

įdėsiu iš kažkur nusikopintą sąrašą. kvepalai, kuriuose ryški figų nata: <...>

gal kas užsinorės ir įspūdžiais pasidalinti  ax.gif

Įspūdžiais tai jau pasidalinau apie tuos, ką testavusi, pasidalinsiu tik tuo, kad man sąrašas padėjo apsispręsti, kuo šiandien noriu kvepėti smile.gif. T.y. akis išverčiau šitame sąraše pamačiusi Annick Goutal Ninfeo Mio. Nusprendžiau dar kartą juos išmėginti.

Pirmą kartą nesigilinau į natas, užteko, kad kvapas man pasirodė panašus į daržo piktžolių. Įdomus, bet tik įdomus. Figų neužfiksavau. Na ką - ieškojau šiandien. Gal kokias 2 min, jie man figom ir kvepia. Turbūt todėl, kad dabar jau žinau, kad jų natose yra. Šiaip man ryški tik užcitrusinta levanda, užgožianti viską...
Atsakyti
QUOTE(Kazarnienė @ 2010 11 07, 23:53)
Gal kas turi kokį sąrašiuką su dominuojančia vyšnia?  bigsmile.gif

Ir aš savo laiku ieškojau "vyšninių" kvepalų, neužsaldintų, necukruotų... Be Cacharel Gloria nieko taip ir neatradau verysad.gif
Atsakyti
man skaniausiai kvepia melionai ir arbuzai. gal zinot kvepaliuku su siais aromatais? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(TUK_TUK @ 2010 11 07, 22:22)
Labiausiai turėtumėt jausti vidurines natas, base note išlieka ilgiausiai, bet yra prislopintos. O jūs vietoje tų pradžiamoskslių geriau paskaitykite ir pažiūrėkite ,,Kvepalai.Vieno žudiko istorija'' laugh.gif Ten tas senis parfumeris Baldinis pasako nemažai tiesos hihihi.gif Atskiri kvepalų elementai yra labai svarbūs, kai žinai kelis patinkančius, arba nemėgstamus, gali pagal juos rinktis ir kvepalus, bet visada yra intriga, kokiu laipsniu jie kvepaluose dominuos. Kiekvienus kvepalus galima išskaidyti į atskiras natas, bet tai nereiškia, kad jas sudėjus atgal, gausi tą patį rezultatą, arba kaip tas Baldinis sako, kvepalus sudaro keturi elementai , o tas ketvirtasis daugiausia ir lemia bigsmile.gif Žmoniškai sakant, verta atkreipti dėmesį ne tik į natas( o beje pirmiausia į kvepalų kategoriją- gėliniai, prieskoniniai, vaisiniai ir pan. ), bet ir kokiu laipsniu jos dominuoja, mados namus ir konkrečią ,,nosį'', sukūrusią tuos kvepalus. Neretai atskiri kūrėjai ir parfumerijos namai tikrai turi vieną visus jų kvepalus apjungiantį elementą - tai nėra konkrečios natos , bet tam tikras ,,parašas'' visuose jų sukurtuose kvepaluose- pvz. Guerlain kvepalams būdinga vadinamoji guerlainada, Mugler- muglienada . O šiaip tame pačiame osmoz galima ieškoti kvepalų pagal mėgstamas  natas , gal ką verta dėmesio tikrai rasite. Ir dar užsukite į Fragrantica.com- natas jie gal ir ne taip gerai nurodo, bet ten pati informacija yra išsamesnė, taip pat net nurodomi konkretūs eteriniai aliejai norimam elementui atskirai išbandyti , ten net aprašymų ir  paveiksliukų daugiau, kaip konkrečiai kas atrodo hihihi.gif

Ačiū už komentarą 4u.gif
Pradžiamokslį perskaičiau, bet ten daugiau apie koncentracijas, kurias jau žinau. Bet visgi šauniai moteraitės padirbėjo sudėdamos informaciją į vieną vietą ax.gif
,,Kvepalai.Vieno žudiko istorija'' nekartą matytas ir vienas mėgiamiausių filmų. Matyt buvau apkėreta gražių vaizdų ir neįsisavinau naudingos informacijos blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(maximuz @ 2010 11 08, 10:12)
man skaniausiai kvepia melionai ir arbuzai. gal zinot kvepaliuku su siais aromatais? blush2.gif

arbūzas maloniai, ne per smarkiai atsiskleidžia Adidas'e Natural Vitality smile.gif
Atsakyti
QUOTE(maximuz @ 2010 11 08, 10:12)

arbūzais: L'eau par kenzo, Escada into the blue, DKNY be delicious (šitie gal agurkais labiau, betgi panašu biggrin.gif ), D&G L'imperatrice 3, Ralph Lauren Ralph Wild (saldesni).
Atsakyti
QUOTE(Rimaz @ 2010 11 08, 11:09)
Ir aš savo laiku ieškojau "vyšninių" kvepalų, neužsaldintų, necukruotų... Be Cacharel Gloria nieko taip ir neatradau verysad.gif

aš dar vis ieškau smile.gif
Labiausiai vyšniniai po Glorios man yra Givenchy Oblique Rewind
user posted image

Dar šiuose randu tokias pusžales vyšnaites
Roberto Verino VV man
user posted image

Šie man labai priminė vos vos pasaldintą vyšnių kompotą, bet įsitikinimai jais kvepėt neleidžia biggrin.gif

user posted image

Šiti kvepia sssaldžia vyšnių uogiene
Fig & Cherry by Berkeley Square
user posted image

Dar laikas nuo laiko kyla noras išbandyti šiuos, bet vis nuveju tą mintį šalin, nes turiu įtarimą, kad kvapai bus panašūs į oro gaiviklius
Cherry Vanilla by Parfume de Vanille
user posted image

Chocolate Covered Cherries by Demeter Fragrance
user posted image

P.S. yra kas vyšnias užuodžia Paul Smith London ir Boucheron Initial, bet mano nosis ten jų nepagavo.

Išpažintį atlikau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kazarnienė @ 2010 11 08, 12:07)
Šie man labai priminė vos vos pasaldintą vyšnių kompotą, bet įsitikinimai jais kvepėt neleidžia  biggrin.gif

betgi jau turėjai, tai kodėl pardavei? tik dėl įsitikinimų? blush2.gif
Atsakyti