Laba vakara,
siandien man kilo mintis sudaryti retu/nebegaminamu/sunkiai gaunamu kvepalu sarasa (ne nisines parfumerijos) ir man reikia visu jusu pagalbos, kadangi tikrai tik maza dali tokiu kvapu zinau.
nekantraudama lauksiu tokiu sarasiuku i AZ, jei kam ir daugiau idomu, butu galima sukurti tam atskira tema
QUOTE(juli_ma_ni @ 2010 11 06, 22:35)
Laba vakara,
siandien man kilo mintis sudaryti retu/nebegaminamu/sunkiai gaunamu kvepalu sarasa (ne nisines parfumerijos) ir man reikia visu jusu pagalbos, kadangi tikrai tik maza dali tokiu kvapu zinau.
nekantraudama lauksiu tokiu sarasiuku i AZ, jei kam ir daugiau idomu, butu galima sukurti tam atskira tema
Gal ir idomu, tik ar sarase butu kazkokie vertingi (kriterijai dar kitas klausimas), ar visi? Nes, speju, visu, tai nemazai butu.. bet gal neverti itraukti i sarasa
suprantama, kad sarase garbe puikuotis turetu vertingi kvepalai, manau SM nares kitokiu ir nesiulytu
O kas yra vertingi kvepalai? Tai, kas vertinga Žaliai Rūtai, gal visai nevertinga juli_ma_ni ir atvirkščiai.
QUOTE(juli_ma_ni @ 2010 11 06, 22:52)
suprantama, kad sarase garbe puikuotis turetu vertingi kvepalai, manau SM nares kitokiu ir nesiulytu
Sarasas bus labai dydelis. Galit pagooglinti, irasius tarekim Vintage parfum. Ir gausit jau nemaza sarasiuka.
QUOTE(HappyAngel @ 2010 11 06, 22:56)
O kas yra vertingi kvepalai? Tai, kas vertinga Žaliai Rūtai, gal visai nevertinga juli_ma_ni ir atvirkščiai.
tai va ir sakau, kad cia jau atskiras klausimas.
idomu, kodel pasiule toki sarasa sudaryti?
Pagal viena parduotuve sarasas toks http://www.beautyenc...fragrances.html
QUOTE(juli_ma_ni @ 2010 11 06, 21:35)
Laba vakara,
Finding discontinued fragrances
sąrašas iš 2691 kvepalo:
the list of Discontinued Fragrances on the Basenotes website
tik kažkaip man tik 10 psl iš tų 2691 terodo neįsivaizduoju, kaip atsifiltruot, kad visus rodytų...
čia dar tema viena yra. su daug skaitymo
QUOTE(HappyAngel @ 2010 11 06, 22:56)
QUOTE(Žalia Rūta @ 2010 11 06, 23:14)
idomu, kodel pasiule toki sarasa sudaryti?
Manau vertingi - tai negaminami, reti ir turintys kosminę kainą, nes norimi, pageidaujami, medžiojami. Alchimie, Eclix ir panašūs.
Tikslas - gal komercinis, gal iš smalsumo. Motyvacija galėtų būti: pvz. ką imt jei matai, kad eina gera kaina, nes bus galima parduoti brangiau arba pasididžiuoti, kad turiu. O gal tikrai žmogus nori kolekcionuoti raritetus ar bent daugiau sužinoti. Kartais aš irgi susidomiu kokia seniena, kai išparduotuvėje kas nors užmeta pavadinimą - ieškau to ir ano, prieš šimtą metų turėjau - taip taisau spragas laikų, kai parfumerija nesidomėjau.
Nepaisant įžangos, manyčiau, kad tema galėtų būti ir galėtų vadintis - mano mylimi kvepalai nebegaminami (o dikutuoti būtų galima kokie jie buvo, kur dar galima rasti ir t.t.). Bet sąrašas be nieko, be jokio komentaro, kodėl jie pasigendami, manau neinformatyvus - pilnas internetas tūkstančiais (kaip jau merginos ir minėjo), netgi specializuotos parduotuvės yra, nepamenu jau adresų, bet buvau netyčia radus...
QUOTE(rusma @ 2010 11 07, 08:05)
kad tema galėtų būti ir galėtų vadintis - mano mylimi kvepalai nebegaminami (o dikutuoti būtų galima kokie jie buvo, kur dar galima rasti ir t.t.).
labai taikli mintis (ta mintyje ir turejau), tiesiog kilo didelis smalsumas, kodel tam tikru kvapu zmones taip karstligiskai iesko: ar del to kad jie nebegaminami, ar del to kad buvo ypatingas kvapas?
QUOTE(juli_ma_ni @ 2010 11 07, 11:31)
labai taikli mintis (ta mintyje ir turejau), tiesiog kilo didelis smalsumas, kodel tam tikru kvapu zmones taip karstligiskai iesko: ar del to kad jie nebegaminami, ar del to kad buvo ypatingas kvapas?
I jusu klausima galima labai paprastai atsakyti. Vieni jiesko del to kad nebegaminami ir juos tureti krutai, kiti derl to kad nuostabus ypatingas kvapas.
QUOTE(juli_ma_ni @ 2010 11 07, 10:31)
As tai neieskau- as turiu, bet negaliu jais kvepintis,...
Tai man daugiau gal susije su tam tikrais prisiminimais, panasiai gal kaip nuotrauka, kuri sukelia pazvelgus i ja daug ivairiausiu emociju...
Ar tikrai La Perla- Eclix nebėra prekyboje ?