QUOTE(Taikute @ 2010 11 03, 16:32)
As vis dar laukiu duonos recepteliu
O iš lietuviškos knygos jau išbandei visas duonytes? O kokios tu nori? Baltos, juodos ruginės su raugu, ar maltų grudų? Yra labai daug receptukų.
Duona su dilgėlėmis
200 g rugių
210 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų
2 šaukštai džiovintų dilgėlių
1 arb.š. kmynų
200 g šviesaus alaus
100 g vandens
1 arb.š. jūros druskos
1 arb.š. cukraus
25 g šviežių mielių
Rugius suberti į sausą Thermomix indą, po dangčiu patiesti polietileninį maišelį (kad nerūktų miltai) ir malti 50 sek./ 10. Gautus rupaus malimo miltus išpilti į kitą dubenį.
Į Thermomix indą sudėti alų, vandenį, mieles, cukrų, druską ir šildyti 1,30 min./ 2.
Suberti sumaltus rugius, kmynus ir maišyti 15 sek./ 2. Palikti puode 30 minučių brinkti.
Suberti dilgėles, miltus ir minkyti 3 min./ Varpelis.
Tešlą (imti sudrėkintomis vandeniu rankomis) išdėti į pailgą Mirage formą arba ant pamiltuotos kepimo skardos suformuoti kepaliuką.
Pavilgyti paviršių vandeniu, pabarstyti kmynais, galima padaryti negilias įpjovas ir palikti 20 minučių pakilti.
Kepti įkaitintoje orkaitėje 30 min./ 180 C su konvekcija.
Jogurtinė duona
150 g kviečių
70 g rugių
150 g jogurto
1-1 ½ šaukštelio druskos
250 g miltų (tipas 1050)
1 arbatinis šaukštelis cukraus
20g mielių
200 g vandens, drungno
1. Kviečius ir rugius suberkite į TM ir sumalkite 1 min / 10 poz.
2. Pridėti likusius ingredientus ir minkyti 1,5 min / varpa.
3. Įdėkite tešlą į riebalais išteptą kepimo formą (25 cm) ir leiskite jai kilti apie 30 minučių. Tada, įkaitintoje orkaitėje kepti.
Kepimo temperatūra: 200 °
Kepimo laikas: 45-50 min
Variantai:
Kviečiai gali būti pakeičiamas speltos grudais.
DUONA SU RAZINOMIS
500 g miltų
40 g cukraus
½ arbatinio šaukštelio druskos
40g mielių
150 g pieno
2 kiaušiniai
70 g sviesto
150 g razinų
1. Visus ingredientus, išskyrus razinas sudėti į TM ir 2,5 min / varpa minkyti
2. Pridėti razinas ir minkyti, 0,5 min / varpa.
3. Įdėkite tešlą į riebalais išteptą kepimo formą (25-30 cm) ir leiskite jai kilti apie 30 minučių. Tada, įkaitintoje orkaitėje kepti.
Kepimo temperatūra: 180 °
Kepimo laikas: 40 minučių
Vital Duona
200 g kviečių arba spelta grudų
300 g miltų (tipas 405)
40g mielių
50 g aliejaus
250 g vandens, drungno
1 ½ šaukštelis druskos
½ arbatinio šaukštelio medaus
1. Grūdus suberkite į TM ir sumalkite 40s / 10 poz.
2. Pridėti likusius ingredientus ir minkyti 1,5 min / varpa.
3. Įdėkite tešlą į riebalais išteptą kepimo formą (25 cm) ir leiskite jai kilti apie 15 minučių. Tada, įkaitintoje orkaitėje kepti.
Kepimo temperatūra: 200 °
Kepimo laikas: 45 minučių
Spelta duona
700 g kviečių spelta
100 g saulėgrąžų sėklos
40g mielių
2 šaukštelių cukraus
2 šaukštelių druskos
1 žiupsnelis kvapiųjų pipirų
¼ šaukštelis kalendrų
550 g vandens
1. Spelta 2 porcijos suberkite į TM ir sumalkite 1min. / 10 poz.
2. Spelta miltai ir likę ingredientai sudedami į TM ir minkyti 5 min / varpa naudojant mentele.
3. Įdėkite tešlą į riebalais išteptą kepimo formą (30x13 cm) ir leiskite jai kilti apie 30 minučių šiltoje vietoje. Tada, įkaitintoje orkaitėje kepti.
1. Žingsnis
Kepimo temperatūra: 250 °
Kepimo laikas: 20 minučių
2. Žingsnis
Kepimo temperatūra: 200 °
Kepimo laikas: 30 minučių
Spelta duona
500 g kviečių spelta
3 MB pieno
40g mielių
40 g sviesto, minkšto
2 šaukštai varškės
½ šaukštai medaus
½ arbatinio šaukštelio jūros druskos
1. Spelta 2 porcijos suberkite į TM ir sumalkite 2 min. / 10 poz.
2. Spelta miltai ir likę ingredientai sudedami į TM ir minkyti 2 min / varpa naudojant mentele.
3. Įdėkite tešlą į riebalais išteptą ir sezamu pabarstytą kepimo formą (30 cm) ir leiskite jai kilti apie 30 minučių šiltoje vietoje.
4. Tada apie 30 minučių 200 ° C temperatūroje kepti.
Pastabos:
Po kepimo, leiskite šiek tiek atvėsti formoje, tada atsargiai išimkite ir leiskite atvėsti prieš pjaustydami. Tada ji dražiai pjaustysis.
Na, manau tam kartui užteks. Čia visos duonytės mano išbandytos ir visos skanios.