Įkraunama...
Įkraunama...

Gaminame su Thermomix'u

QUOTE(Packa @ 2010 10 21, 22:36)
Sveikos 4u.gif
kur visos dingote g.gif
vakar dariau chrenus su MB kartu, tai  thumbup.gif gavosi, stiprus blink.gif
o siandien kaimyne atnese 3 litrus saldzios grietineles, tai padariau 1,5 kg sviesto
ir dar padariau kepeneliu pasteta rolleyes.gif




As irgi esu dariusi kepeneliu pasteta su pistacijom, tai buvo suvalgytas greitai ir net indelis islaizytas lotuliukas.gif
Kad man kas atnestu grietineles ir as matyt sviesta daryciau 4u.gif O tu sviesta darai be prieskoniu?
Atsakyti
Mergaiciukes, jei galite pakartokite duonos recepteliu ax.gif labai noreciau ryte atsikelusi rasti iskepusia duonele, zadu uzstatyti orkaite ir palikti, kad ryte pati isijungtu ir iskeptu, oi kaip faina butu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Taikute @ 2010 10 25, 17:54)
As irgi esu dariusi kepeneliu pasteta su pistacijom, tai buvo suvalgytas greitai ir net indelis islaizytas  lotuliukas.gif
Kad man kas atnestu grietineles ir as matyt sviesta daryciau 4u.gif  O tu sviesta darai be prieskoniu?

sveiki 4u.gif

darau be prieskoniu, nes visi megstame naturalu, be priedu smile.gif
o gal kas darete sokoladine mase su resutais, ar skani, nes vaikai megsta Nutella, tai gal kas panasaus gamina pats? gal recepta turite?
Atsakyti
QUOTE(Packa @ 2010 11 01, 19:39)
sveiki 4u.gif

darau be prieskoniu, nes visi megstame naturalu, be priedu smile.gif
o gal kas darete sokoladine mase su resutais, ar skani, nes vaikai megsta Nutella, tai gal kas panasaus gamina pats? gal recepta turite?



Sokoladinis kremas "Nutella"
100 g sokolado (juodo balto arba pienisko, kokio kremo norite)
60 g lazdyno riesutu, 90 g cukraus
250 g sviesto, 60 g pieno

Riesutus, cukru ir sokolada sumalti 30 sek/9
Sudeti sviesta, piena ir kaitinti 3 min/50 C/2
Perpilti i kita indeli ir atvesinti. Skanaus 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Taikute @ 2010 11 02, 20:09)
Sokoladinis kremas "Nutella"
100 g sokolado (juodo balto arba pienisko, kokio kremo norite)
60 g lazdyno riesutu, 90 g cukraus
250 g sviesto, 60 g pieno

Riesutus, cukru ir sokolada sumalti 30 sek/9
Sudeti sviesta, piena ir kaitinti 3 min/50 C/2
Perpilti i kita indeli ir atvesinti. Skanaus  4u.gif

aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(Packa @ 2010 11 02, 22:02)

ok.gif

As vis dar laukiu duonos recepteliu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Taikute @ 2010 11 03, 16:32)
ok.gif

As vis dar laukiu duonos recepteliu  blush2.gif


O iš lietuviškos knygos jau išbandei visas duonytes? O kokios tu nori? Baltos, juodos ruginės su raugu, ar maltų grudų? Yra labai daug receptukų.

Duona su dilgėlėmis
200 g rugių
210 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų
2 šaukštai džiovintų dilgėlių
1 arb.š. kmynų
200 g šviesaus alaus
100 g vandens
1 arb.š. jūros druskos
1 arb.š. cukraus
25 g šviežių mielių

Rugius suberti į sausą Thermomix indą, po dangčiu patiesti polietileninį maišelį (kad nerūktų miltai) ir malti 50 sek./ 10. Gautus rupaus malimo miltus išpilti į kitą dubenį.
Į Thermomix indą sudėti alų, vandenį, mieles, cukrų, druską ir šildyti 1,30 min./ 2.
Suberti sumaltus rugius, kmynus ir maišyti 15 sek./ 2. Palikti puode 30 minučių brinkti.
Suberti dilgėles, miltus ir minkyti 3 min./ Varpelis.
Tešlą (imti sudrėkintomis vandeniu rankomis) išdėti į pailgą Mirage formą arba ant pamiltuotos kepimo skardos suformuoti kepaliuką.
Pavilgyti paviršių vandeniu, pabarstyti kmynais, galima padaryti negilias įpjovas ir palikti 20 minučių pakilti.
Kepti įkaitintoje orkaitėje 30 min./ 180 C su konvekcija.


Jogurtinė duona
150 g kviečių
70 g rugių
150 g jogurto
1-1 ½ šaukštelio druskos
250 g miltų (tipas 1050)
1 arbatinis šaukštelis cukraus
20g mielių
200 g vandens, drungno

1. Kviečius ir rugius suberkite į TM ir sumalkite 1 min / 10 poz.
2. Pridėti likusius ingredientus ir minkyti 1,5 min / varpa.
3. Įdėkite tešlą į riebalais išteptą kepimo formą (25 cm) ir leiskite jai kilti apie 30 minučių. Tada, įkaitintoje orkaitėje kepti.

Kepimo temperatūra: 200 °
Kepimo laikas: 45-50 min

Variantai:
Kviečiai gali būti pakeičiamas speltos grudais.

DUONA SU RAZINOMIS
500 g miltų
40 g cukraus
½ arbatinio šaukštelio druskos
40g mielių
150 g pieno
2 kiaušiniai
70 g sviesto
150 g razinų
1. Visus ingredientus, išskyrus razinas sudėti į TM ir 2,5 min / varpa minkyti
2. Pridėti razinas ir minkyti, 0,5 min / varpa.
3. Įdėkite tešlą į riebalais išteptą kepimo formą (25-30 cm) ir leiskite jai kilti apie 30 minučių. Tada, įkaitintoje orkaitėje kepti.

Kepimo temperatūra: 180 °
Kepimo laikas: 40 minučių

Vital Duona
200 g kviečių arba spelta grudų
300 g miltų (tipas 405)
40g mielių
50 g aliejaus
250 g vandens, drungno
1 ½ šaukštelis druskos
½ arbatinio šaukštelio medaus

1. Grūdus suberkite į TM ir sumalkite 40s / 10 poz.
2. Pridėti likusius ingredientus ir minkyti 1,5 min / varpa.
3. Įdėkite tešlą į riebalais išteptą kepimo formą (25 cm) ir leiskite jai kilti apie 15 minučių. Tada, įkaitintoje orkaitėje kepti.

Kepimo temperatūra: 200 °
Kepimo laikas: 45 minučių


Spelta duona
700 g kviečių spelta
100 g saulėgrąžų sėklos
40g mielių
2 šaukštelių cukraus
2 šaukštelių druskos
1 žiupsnelis kvapiųjų pipirų
¼ šaukštelis kalendrų
550 g vandens

1. Spelta 2 porcijos suberkite į TM ir sumalkite 1min. / 10 poz.
2. Spelta miltai ir likę ingredientai sudedami į TM ir minkyti 5 min / varpa naudojant mentele.
3. Įdėkite tešlą į riebalais išteptą kepimo formą (30x13 cm) ir leiskite jai kilti apie 30 minučių šiltoje vietoje. Tada, įkaitintoje orkaitėje kepti.

1. Žingsnis
Kepimo temperatūra: 250 °
Kepimo laikas: 20 minučių

2. Žingsnis
Kepimo temperatūra: 200 °
Kepimo laikas: 30 minučių

Spelta duona
500 g kviečių spelta
3 MB pieno
40g mielių
40 g sviesto, minkšto
2 šaukštai varškės
½ šaukštai medaus
½ arbatinio šaukštelio jūros druskos
1. Spelta 2 porcijos suberkite į TM ir sumalkite 2 min. / 10 poz.
2. Spelta miltai ir likę ingredientai sudedami į TM ir minkyti 2 min / varpa naudojant mentele.
3. Įdėkite tešlą į riebalais išteptą ir sezamu pabarstytą kepimo formą (30 cm) ir leiskite jai kilti apie 30 minučių šiltoje vietoje.
4. Tada apie 30 minučių 200 ° C temperatūroje kepti.

Pastabos:
Po kepimo, leiskite šiek tiek atvėsti formoje, tada atsargiai išimkite ir leiskite atvėsti prieš pjaustydami. Tada ji dražiai pjaustysis.


mirksiukas.gif Na, manau tam kartui užteks. Čia visos duonytės mano išbandytos ir visos skanios.
Atsakyti
QUOTE(Taikute @ 2010 11 04, 09:05)
Oi dideli didelis aciu tau, gike,  notworthy.gif  nemazai padirbejai prie receptuku  aciuks.gif

O tiesa, cia tu spelta grudu yra krautuveje pirkti??? Nes man kaip dar pradedanciajai duonos kepejai nelabai aisku kas tie "spelta grudai"  doh.gif


http://www.delona.lt...kepimui,58.html

čia tų grūdų nėr, bet yr salyklas, mieles, raugas ir panasiai
Atsakyti
QUOTE(spiglys @ 2010 11 04, 12:12)
http://www.delona.lt...kepimui,58.html

čia tų grūdų nėr, bet yr salyklas, mieles, raugas ir panasiai



O esi bandziusi is to psl pirkti ir kepti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Taikute @ 2010 11 04, 13:01)
O esi bandziusi is to psl pirkti ir kepti?  4u.gif



ne. norejau salyklą užsisakyt, bet taip ir neprisiruošiau
Atsakyti
QUOTE(Taikute @ 2010 11 04, 10:05)
Oi dideli didelis aciu tau, gike,  notworthy.gif  nemazai padirbejai prie receptuku  aciuks.gif

O tiesa, cia tu spelta grudu yra krautuveje pirkti??? Nes man kaip dar pradedanciajai duonos kepejai nelabai aisku kas tie "spelta grudai"  doh.gif


http://www.bakans.lt/index.php?id=137
Cia yra aprasyta apie spelta grudus. Lietuvoje galima isigyti kol kas tik internetinese Bio parduotuvese. Siuo momentu randu cia.
http://www.aukimekar...maistas/kruopos
Man atveza is Vokietijos. Pas mus parduotuvese gali paieskoti tik speltos miltu, bet cia ne tas pats, kas pacios malti grudai. Siaip juos visur gali keisti kvieciu grudais.
Atsakyti
QUOTE(gike @ 2010 11 05, 01:22)
http://www.bakans.lt/index.php?id=137
Cia yra aprasyta apie spelta grudus. Lietuvoje galima isigyti kol kas tik internetinese Bio parduotuvese. Siuo momentu randu cia.
http://www.aukimekar...maistas/kruopos
Man atveza is Vokietijos. Pas mus parduotuvese gali paieskoti tik speltos miltu, bet cia ne tas pats, kas pacios malti grudai. Siaip juos visur gali keisti kvieciu grudais.


O kokius tau atveza is Vokietijos, turiu ten draugu gal reiks paprasyti kad atsiustu 4u.gif
Atsakyti