Įkraunama...
Įkraunama...

Gaminame su Thermomix'u

QUOTE(KatYnas @ 2012 11 24, 15:16)
matyt pas mane stebuklinga knyga ax.gif
bet pas mane zalioje knygoje 68 puslapy yra virtu bulviu blynu receptas.
Papildyta:
jei nuimti dangteli tai matyti konsistencija ir suplakti labai lengva.
jei per skysta, galima daplakti.

matyt biggrin.gif galiu parasyt, kas pas mane yra, gal kam labai reikia mirksiukas.gif nors man susidare ispudis, kad ji keista idedant nemazai receptu is anksciau prenumeratoriams siustu receptu. Siuo atveju man gaila, kad neturiu galimybes pamatyt, kas buvo senosiose, gal ten man naudingesne info g.gif stai kaip ir su tom bulvem. Anksciau kai maisiau is pradziu daug gabalu liko, paplakiau dar tada pliurze padariau, dar pameginsiu karta, jei nesigaus mesiu si reikala.

Grietinele ir man nesusiplaka. Tiksliau sakant namine nesusiplake, o parduotuvine kazkaip (zinoma reikejo daugiau laiko, nei cia merginos raso ar ju receptuose), bet ir tai kazkokia ne tokia schmoll.gif o baltymu reikejo be cukraus tai irgi plakiau plakiau jau atrode turiu puta, o po minutes kitos pasirodo kazkoks skystis atsiskyre. Nors man ir su cukrum nepavyko, galvojau gal del to, kad tik 2 baltymus g.gif puode gaminant dar taip nebuvo, kad kaitinant piena su plaktais tryniais mase netirstetu, o cia kazkaip gavosi, nesuprantu

Zodziu yra kur jau perkandau, bet tai kas ir negali nepavykt ax.gif o va kas man svarbiausia tas ir stringa sad.gif
Atsakyti
QUOTE(KatYnas @ 2012 11 24, 15:16)
jei nuimti dangteli tai matyti konsistencija ir suplakti labai lengva.
jei per skysta, galima daplakti.

Tai kai nuimtas dangtelis tai apsitaskysiu pati ir visa virtuve g.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(norkele @ 2012 11 24, 21:59)
matyt biggrin.gif galiu parasyt, kas pas mane yra, gal kam labai reikia  mirksiukas.gif  nors man susidare ispudis, kad ji keista idedant nemazai receptu is anksciau prenumeratoriams siustu receptu. Siuo atveju man gaila, kad neturiu galimybes pamatyt, kas buvo senosiose, gal ten man naudingesne info  g.gif  stai kaip ir su tom bulvem. Anksciau kai maisiau is pradziu daug gabalu liko, paplakiau dar tada pliurze padariau, dar pameginsiu karta, jei nesigaus mesiu si reikala.

Grietinele ir man nesusiplaka. Tiksliau sakant namine nesusiplake, o parduotuvine kazkaip (zinoma reikejo daugiau laiko, nei cia merginos raso ar ju receptuose), bet ir tai kazkokia ne tokia  schmoll.gif  o baltymu reikejo be cukraus tai irgi plakiau plakiau jau atrode turiu puta, o po minutes kitos pasirodo kazkoks skystis atsiskyre. Nors man ir su cukrum nepavyko, galvojau gal del to, kad tik 2 baltymus  g.gif puode gaminant dar taip nebuvo, kad kaitinant piena su plaktais tryniais mase netirstetu, o cia kazkaip gavosi, nesuprantu

Zodziu yra kur jau perkandau, bet tai kas ir negali nepavykt  ax.gif  o va kas man svarbiausia tas ir stringa sad.gif

labas,

senokai čia lankiausi... Uch kiek čia visko daug jau prirašyta.

Nenusimink, ir man išpradžių ne viskas gaudavosi įdealiai, kol viską perpratau.
Tad pabandysiu padėti.
Norint suplakti grietinėlę, ji, turi būti kuo šaltesnė, o indas idealiai sausas. Pirmiausiai reikia susimalti cukrų, tada supilti grietinėlę, įstatyti drugelį, nustatyti poz. 3 ir laiką. Kuo didesnį kiekį grietinėlės norėsite išplakti, tuo daugiau laiko prireiks. Aš nusistatau 2,5-3 min. plakant grietinėlę, pasikeičia plakimo garsas. Aš jau orientuojuosi pagar garsą. Jis pasidaro duslesnis. Pradžiai siūlau, karts nuo karto sustabdyt lai pasižiūrėt ar užtenka tirštumo, kad nesigautų sviestas.

Baltymus išplakti taip pat labai paprasta. Baltymai turi būti laaaabai šalti, TM idealiai sausas ir šaltas (aš įdedu trumpam į šaldyklį). Supilu baltymus, uždedu drugelį, įberiu šiek tiek druskos ir plaku be MP, kad gautų daugiau oro - čia seminare mus taip mokė. Jei reikia saldžių baltymų, tada pirmiausiai susimalu cukrų.
Plaku 3-3,5 poz. Laikas priklauso nuo baltymų kiekio. Dažniausiai plaku 5 baltymus, tai plaku 5 min.

Tryniai su pienu kaitinami tikrai sutirštėja, nes irgi esu bandžiusi, tik paprasčiausia reik pasirinkt temperaūrą ir laiką. Vėl gi, jei pienas ir trynai buvo laaabai šalti, gal reikėjo šiek tiek daugiau laiko arba auštesnės temperatūros.

Tikiuosi, viską paaiškinau išsamiai, jei kils klausimų, pabandysiu atsakyt ir padėt, kad būtų lengva ir malonu gaminti.

Ir dar - salotos su moliūgu. Tai buvo man kažkos nerealus atradimas. Kiekviena dieną dabar jau valgau.

300g moliūgo
100 g morkų
1 didelis obuolys
30 g švelnaus aliejaus
10 g citrinos sulčių
0,5 š. grudėtų garstyčių
0,5 š medaus
truputėlis druskos ir baltųjų pipirų

Viską į TM ir 6 s/ 5 poz. Laikas priklauso nuo gabaliukų dyžio ir daržovių kietumo. gali būt, kad dar prireiks sekundėlės.
Kartais dar įmetu saują razinų ar riešutų.
Skanaus.
Atsakyti
Sveikos!

Jungiuos i gretas, turinciu thermomix'a smile.gif Dar tik antra savaite juo naudojuos, bet jau isbandziau pagamint sriubyte, issispaust sulciu, smoothie, gaminau ant garu ir isminkiau tesla picai thumbup.gif
Laikantis receptu, viskas pavyksta puikiai, siuo metu dar tik atradineju TM galimybes, tai labai smagu pasiskaityt jusu patirti ir atrast nauju receptu..
Atsakyti
QUOTE(Canelle @ 2012 12 02, 20:06)
Sveikos!

Jungiuos i gretas, turinciu thermomix'a smile.gif Dar tik antra savaite juo naudojuos, bet jau isbandziau pagamint sriubyte, issispaust sulciu, smoothie, gaminau ant garu ir isminkiau tesla picai  thumbup.gif
Laikantis receptu, viskas pavyksta puikiai, siuo metu dar tik atradineju TM galimybes, tai labai smagu pasiskaityt jusu patirti ir atrast nauju receptu..

sveika 4u.gif

aš nuo vakar vis ruošiuosi krienus pasidaryt, bet vis pamirštu, kad krienai guli biggrin.gif Tai ryt tikrai jau darysiu
Atsakyti
super krienukai gavosi thumbup.gif
Atsakyti
vakar dukra iš manęs juokėsi. pasidariau arbatos ir pasiėmiau TM knygą pavartyti. ji sako - nebeturi ką skaityti? biggrin.gif bet aš bijau TM lotuliukas.gif bet peržiūrėjus receptus supratau, kad vadovaujantis jais (kaip viena narė sakė) labai atrodo viskas paprasta smile.gif
Papildyta:
kai reikia "drugelį" uždėti, tai jis užsideda ant peiliukų?
Atsakyti
QUOTE(krika @ 2012 12 04, 10:01)
vakar dukra iš manęs juokėsi. pasidariau arbatos ir pasiėmiau TM knygą pavartyti. ji sako - nebeturi ką skaityti? biggrin.gif bet aš bijau TM  lotuliukas.gif bet peržiūrėjus receptus supratau, kad vadovaujantis jais (kaip viena narė sakė) labai atrodo viskas paprasta smile.gif
Papildyta:
kai reikia "drugelį" uždėti, tai jis užsideda ant peiliukų?

taip, ant pacio viduriuko smile.gif
Atsakyti
smulkmenos mane džiugina. įmečiau svogūną, porą česnako skiltelių ir kelios sekundės ir gatava. jokių ašarų thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(paprikutė @ 2012 12 04, 16:53)
taip, ant pacio viduriuko smile.gif

bt juk peiliukai niekur nedingsta. kame čia fintas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(krika @ 2012 12 04, 20:02)

bt juk peiliukai niekur nedingsta. kame čia fintas?  g.gif

viskas ten savo vietoje ir veikia:) uzdedat drugeli ant virsaus.
siaip toks ispudis kad jus nebuvote Thermomix pristatyme...
Atsakyti
ne, nebuvau Thermomix pristatyme...
Atsakyti
QUOTE(krika @ 2012 12 05, 09:27)
ne, nebuvau Thermomix pristatyme...

blink.gif blink.gif blink.gif o tai kaip tada Jus ji isigijote? ta prasme man atrodo kad Aroja tik per konsultantus parduoda ir tik po prezentacijos (ar ofise ar jusu namuose ar sveciuose...) ar jus pirkote is uzsienio?
Atsakyti