QUOTE(Namų Fėja @ 2012 04 11, 13:34)
Matyt, neužfiksavau tokių kalbų čia...
Thermomix'o prezentacijoje gyrė vynuogių sėklų aliejų, atseit idealiausiai tinka majonezui, nes yra visai bekvapis. Na ką aš žinau, man tai nepatiko (naudojau "Amira", jei neklystu). Bandžiau ir iš brangių ekologišką saulėgražų "Suma", irgi nepatiko, ir dar keletą nebepamenu kokių jau...
Išmėginsiu dar Natura būtinai, nes jau imu galvoti, kad gal vis tik mano skonio receptoriai čia kalti....
Beje, tik visai neseniai prisiruošiau tepamo lydyto sūrelio receptą išmėginti:geda2: Tiesiog pasakiškas
Dabar gaminu dažnai.
Pirmą sykį netyčiom ne tą receptą paėmiau, bet irgi gavosi puikus, tik ne tepamas, o toks kietesnis, pjaunamas, kaip kad "senovėje" būdavo toks į blizgų popierėlį vyniojami Mildutė ar pan. Receptas senas, iš Arojos prenumeruojamų, nežinau, ar čia buvo skelbtas.
na kiekvienam kitoks majonezas patinka:) todel ir aleju galima ivairu naudoti bet siaip man geriausia yra NATURA.
o ir receptu cia pamineta yra keleta. as gaminu pagal ta is zalios thermomix pagrindines knygos.
2kiausiniai
1valg saukstas citrinos sulcius
1arb saukstelis karstyciu
1/2 arb saukstelio druskos ( as kartais ir daugiua dedu)
1/2 -1 arb saukstelio cukraus
300ml alejaus. (jei kiausiniai buna didesni tada imu 350-400ml alejaus)
visus ingridientus apart alejaus ideti i thermomix ir su drugeliu suplakti 5sec 4gr.
o veliau plona srovele pilti aleju pro virsu ir plakti 4gr tiek kiek reikia kad iseitu jums tinkamos konsistencijos majonezas
as dar daznai darau varskes suri
irgi super skanu.
Aš visuomet žinojau, kad tobulybės siekimas yra mirtinas įprotis...